Office of the President of the United States / Wikimedia / (Public Domain)

Op 28 mei gaf de Amerikaanse president Joe Biden een interview aan Time. Zijn presentatie en inhoud waren om een aantal redenen zorgwekkend. Biden leek soms slecht geïnformeerd en los van de werkelijkheid te staan. Soms leek hij van zijn boodschap af te wijken; andere keren leek hij overtuigd door zijn eigen gesprekspunten. Maar vier antwoorden die hij gaf waren vooral alarmerend en verdienen het om uitgelicht te worden.

De eerste was Biden’s bewering dat Amerika “de wereldmacht” is. Over de waarheid van die bewering valt te twisten, maar die bewering is doof voor de veranderingen die in de wereld plaatsvinden. Een groot deel van de wereld is boos op de Verenigde Staten omdat ze het leiderschap in de internationale rechtsgemeenschap hebben vervangen door het opleggen van een inconsistente en hypocriete ‘op regels gebaseerde orde’, schrijft Ted Snider.

Als de Verenigde Staten nog steeds de wereldmacht zijn, dan komt een multipolaire wereld met de snelgroeiende BRICS+ en de Shanghai Cooperation Organization steeds dichterbij. Biden lijkt niet te hebben gemerkt wat zijn CIA-directeur wel heeft gemerkt: dat de wereld zich in een van “die tijden van transitie bevindt die zich een paar keer per eeuw voordoen. Vandaag de dag hebben de Verenigde Staten nog steeds een betere hand dan al onze rivalen, maar ze zijn niet langer het enige grote kind in het geopolitieke blok. En onze positie aan het hoofd van de tafel is niet gegarandeerd.”

In een verontrustende verdediging van zijn bewering zei Biden dat “de reden waarom ik de inlichtingendienst toestemming gaf om de informatie vrij te geven waarvan we wisten dat [Poetin] ging aanvallen, was om de wereld te laten weten dat we nog steeds de leiding hebben. We weten nog steeds wat er aan de hand is.”

Het is verontrustend dat Biden zegt dat hij de inlichtingen toestemming gaf, niet om Oekraïne te waarschuwen en te beschermen of om oorlog te voorkomen, maar “om de wereld te laten weten dat we nog steeds de leiding hebben.” Het is ook verontrustend dat de Verenigde Staten over die informatie beschikten en wisten dat Oekraïne aangevallen zou worden, maar niets deden om het te voorkomen. Ze hadden Oekraïne al voor de invasie massaal kunnen bewapenen. Op een meer rationele en verantwoordelijke manier hadden ze Vladimir Poetin serieus kunnen betrekken bij het Russische voorstel van december 2021 over veiligheidsgaranties en een belofte kunnen bespreken dat Oekraïne niet zou worden uitgenodigd bij de NAVO. Socioloog Volodymyr Ishchenko van de Freie Universität in Berlijn merkt op dat het feit dat de Verenigde Staten op geen van deze manieren hebben gereageerd op die informatie “er vreemd uitziet, en natuurlijk erg tragisch voor Oekraïne. Het is verontrustend dat de VS de inlichtingen krachteloos vrijgaven, niet om oorlog te voorkomen en Oekraïne te beschermen, maar om de wereld te laten zien dat ze nog steeds ‘de wereldmacht’ zijn.”

  Het reguliere Russische leger is hard op weg om het sterkste leger ter wereld in grondgevechten te worden

Het tweede is Biden’s vasthoudendheid dat Poetin duidelijk heeft verklaarddat hij niet van plan is om te stoppen bij Oekraïne, maar om “de Sovjet-Unie te herstellen.”. Hij haalde een kopie van Poetins toespraak van 21 februari 2022 tevoorschijn en spotte herhaaldelijk met zijn interviewers: “Die hebben jullie waarschijnlijk niet gelezen.” Maar terwijl Biden het aan hen uitlegt en het samenvat als zeggende “Oekraïne is geen buurland” maar “een onvervreemdbaar deel” van Rusland, begint het te klinken alsof Biden de toespraak, die zeer kritisch is over de Sovjet-Unie, niet heeft gelezen.

Terwijl hij de “kritieke” fase bespreekt waarin “de situatie in Donbas zich bevindt”, verwijst Poetin naar de nabijheid van de mensen in Donbas, niet om hun integratie of verovering te rechtvaardigen, maar om hun bescherming te rechtvaardigen. Als Biden de toespraak heeft gelezen, moet het een zwaar geredigeerde versie zijn geweest. Zoals Nicolai Petro, auteur van The Tragedy of Ukraine, mij erop wees, citeert Biden selectief uit de toespraak terwijl hij veel contextuele informatie weglaat.

Biden citeert wat Poetin “net heeft uitgelegd, recht voor zijn raap. Hij zei: ‘Ik wil nogmaals benadrukken dat Oekraïne geen buurland van ons is. Het is een onvervreemdbaar deel van onze eigen geschiedenis, cultuur en spirituele ruimte.'” Maar dan laat hij weg: “Dit zijn onze kameraden, degenen die ons het dierbaarst zijn – niet alleen collega’s, vrienden en mensen die ooit samen hebben gediend, maar ook familieleden, mensen die door bloed, door familiebanden zijn verbonden.” Biden pakt Poetins toespraak op met “Sinds mensenheugenis hebben de mensen die in het zuidwesten wonen van wat van oudsher Rusland, Russisch land is, zichzelf Russen en orthodoxe christenen genoemd,” maar laat de kwalificatie “Dit was het geval voor de 17e eeuw, toen een deel van dit grondgebied zich weer bij de Russische staat voegde, en daarna” weg.

  Zoenen, knuffelen en een jeukende neus: Zelensky op tournee terwijl mensen sterven

Nergens in Biden’s bewerkte citaat, noch elders in de toespraak, zinspeelt Poetin erop om verder te gaan dan Oekraïne en de Sovjet-Unie opnieuw op te richten.

Zoals Petro me aangaf, zei Poetin in antwoord op Biden’s beschuldiging over “het herstel van de Sovjet-Unie,” Poetin zei: “De bladzijde is omgeslagen. We kijken naar de toekomst op basis van de realiteit van vandaag. Het is niet nodig om iets te verzinnen en een mening over Rusland te vormen op basis van deze ideeën, het is niet nodig om een beeld te vormen van een vijand van Rusland.” Hij noemde de “gedachte dat Rusland de NAVO wilde aanvallen “onzin.”

Het derde alarmerende antwoord dat Biden gaf, kwam toen de interviewer hem vroeg of een Russisch voorstel om de oorlog te beëindigen het beste is waarop Oekraïne kan hopen nu de Verenigde Staten “geconfronteerd worden met een moeilijke situatie in Oekraïne,” nu “de oorlog is vastgelopen,” en er zoveel Oekraïners gedood of gewond worden. Biden beschuldigde de interviewer ervan “alles over te slaan wat er in de tussentijd is gebeurd” en hield vol dat “het Russische leger is gedecimeerd. Daar schrijf je niet over. Het is volledig gedecimeerd.”

Ze schrijven daar niet over omdat het niet waar is. Biden’s antwoord staat los van de realiteit. Na een slecht begin heeft Rusland zijn strategie op het slagveld en zijn methoden om met door het Westen geleverde wapens om te gaan verbeterd en heeft het effectief gevochten. De oorlog lijkt zich resoluut ten gunste van Rusland te hebben gekeerd. Rusland wint wat terrein en Oekraïne verliest grote aantallen soldaten door verwondingen of de dood.

In plaats van gedecimeerd te zijn, heeft generaal Christopher Cavoli, de commandant van het United States European Command en Supreme Allied Commander Europe, aan het Congres gemeld dat “de Russische grondtroepen… vandaag de dag groter zijn dan aan het begin van het conflict.” Hij voegde eraan toe: “Een groot deel van het Russische leger is niet negatief beïnvloed door dit conflict… ondanks alle inspanningen die ze in Oekraïne hebben ondernomen.” Op 3 april zei vice-minister van Buitenlandse Zaken Kurt Campbell: “We hebben in de loop van de laatste paar maanden vastgesteld dat Rusland zich militair bijna volledig heeft herpakt.”

  Mainstream media: Rusland boekt terreinwinst in Oekraïne te midden van hevige gevechten

Op 11 april verklaarde generaal Cavoli dat het Russische leger zich “veel sneller” weer opbouwt dan aanvankelijk werd verwacht en dat “het leger nu 15 procent groter is dan toen het Oekraïne binnenviel” en dat het met 30.000 soldaten per maand groeit. In plaats van te worden gedecimeerd, meldde Cavoli dat Rusland op weg is om “het grootste leger op het continent te krijgen.”

Het vierde antwoord was misschien wel het meest verwarrend en alarmerend. Op de vraag wat het “eindspel” was in Oekraïne, lijkt Biden geantwoord te hebben dat het eindspel een Oekraïne was dat niet in de NAVO zit. Biden zei dat vrede betekent dat we ervoor moeten zorgen dat Rusland Oekraïne nooit bezet. Maar dat, zei hij, “betekent dat we een relatie met hen hebben zoals we die met andere landen hebben, waarbij we wapens leveren zodat ze zichzelf in de toekomst kunnen verdedigen.” Maar die relatie, legde hij uit, “betekent niet de NAVO.” Vervolgens legde hij uit dat “ik degene was toen – en jullie hebben het gemeld bij Time – degene was die zei dat ik niet bereid ben om de NAVOisering van Oekraïne te steunen.”

In zijn verwarrende en verrassende reactie lijkt Biden te zeggen dat de Amerikaanse veiligheidsregeling met Oekraïne die zal zijn van een partner die wapens levert zodat ze zichzelf kunnen verdedigen en niet van een bondgenoot in de NAVO.

Dat laatste antwoord was slechts het meest verontrustende van een aantal verontrustende antwoorden die ofwel als een verrassing komen of verkeerd geïnformeerd lijken te zijn of los staan van de realiteit.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oekraïne – Wanneer oorlogsdeskundigen geen kaart kunnen lezenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet podium wordt klaargemaakt voor de grootste oorlog in de menselijke geschiedenis
Volgend artikelHezbollah klaar om Israël te verslaan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Het lijkt er op dat de deep state deze demente kraai gebruikt om zichzelf straks te kunnen verschuilen achter het feit dat deze demente kraai niet in staat bleek te zijn tot volwaardige beslissingen.
  Iets anders kan ik er niet in zien.

  Hoe ziek ben je dan?

  Hoe laf ben je dan?

  Hoe gemeen ben je dan?

  Ik heb er geen andere woorden meer voor dan een welgemeend gadverdamme.

  • Ik kijk er geweldig naar uit. Deze bedrieglijke oorlogshitser zit te popelen om achter de knoppen van de oorlogsmachine te kruipen. Ik denk dat we allen hem best in zijn gezicht kunnen uitlachen als hij vanaf de kansel weer de oorlogsklokken luidt. Het is tenslotte een leugenaar. De er breken grootse tijden aan voor de karikatuurtekenaars. Laat iemand aub mij weten waar je zijn kopje kan kopen als rubberen popje voor onze poppenkast?

  • Dat gaat straks zijn grootste afgang worden. Stoltenberg is de oorlog (natuurlijk op aansporen van de USA) de oorlog begonnen. In 2014 al toen Rutte met zijn MH17 leugen meteen Rusland de schuld gaf.
   Straks komt de NAVO heel bloedig aan zijn einde en op dat moment is Rutte de verantwoordelijke !
   Tegen die tijd staat de galg voor hem klaar, hier kan hij zich niet uit liegen.
   2025 wordt zijn ondergang, als het al niet eind dit jaar is.

  • lol at Rutte, hoe zal die zich daar weer uit lullen (liegen en voor de gek houden) over bepaalde oorlog zaken.

   het maakt niet uit wie er daar aan de Top zit, het zijn gecontroleerde poppen, nu Rutte het mag zijn ist helemaal duidelijk 🙂 en mooi, kunnen we hem als Nederlander nog meer uitschelden en als land en volk verrader bestempelen.

   Dus ach, stoelendans, pluche, vrijmetselaars and so on, moge dat soort snel zuurstof te kort komen.

 2. Onthouden Putin zegt “Wat deed het regime in Kiev in deze situatie? Het negeerde de keuze van het volk volledig en ontketende een grootschalige oorlog tegen de nieuwe onafhankelijke staten – de volksrepublieken van Donbass – met vliegtuigen, artillerie en tanks. Er begonnen bombardementen en beschietingen van vreedzame steden en intimidaties. En wat gebeurde er daarna? De inwoners van Donbass namen de wapens op om hun leven, hun huis, hun rechten en legitieme belangen te beschermen.
  In het Westen wordt nu voortdurend beweerd dat Rusland de oorlog is begonnen in het kader van de speciale militaire operatie, dat Rusland de agressor is en dat er daarom op zijn grondgebied aanvallen kunnen worden uitgevoerd met westerse wapensystemen, Oekraïne verdedigt zichzelf zogenaamd en kan dit doen.
  Ik wil het nogmaals benadrukken: Rusland is de oorlog niet begonnen; het was het regime in Kiev dat, nadat de inwoners van een deel van Oekraïne hun onafhankelijkheid hadden uitgeroepen in overeenstemming met het internationaal recht, militaire acties begon en voortzet. Dit is agressie als we het recht van deze volkeren die in deze gebieden wonen om hun onafhankelijkheid uit te roepen, niet erkennen.
  Een grote groep Oekraïense strijdkrachten bereidde zich voor op een nieuw offensief op Lugansk en Donetsk, uiteraard met etnische zuiveringen en enorme menselijke slachtoffers, honderdduizenden vluchtelingen. We waren verplicht om deze catastrofe te voorkomen, om de mensen te beschermen; we hadden geen andere keuze.
  Toen ik me richtte tot de burgers van Rusland, de inwoners van de republieken Donetsk en Lugansk en de Oekraïense samenleving, schetste ik de doelen van deze operatie – de bevolking van Donbass beschermen, de vrede herstellen, Oekraïne demilitariseren
  Ik herhaal: het was het Westen dat de Oekraïense crisis heeft voorbereid en uitgelokt, en nu doet het er alles aan om deze crisis eindeloos te rekken, om de bevolking van Rusland en Oekraïne te verzwakken en wederzijds te verbitteren.”

 3. De waanzinnige westerse lijers (geen leiders) in de regeringen en de zgn volksvertegenwoordigers/ volksverraders leven in het Sprookjesbos en zitten midden in een heel diepe tunnelvisie. Blind voor de werkelijkheid dat de wereld niet stil staat maar beweegt. De echte machthebbers geven de sprookjesboszitters de opdracht om door te gaan. Hun macht mag nooit minder worden. NOOIT en te nimmer zullen de machtgeile psychopaten toegeven dat zij niet meer op de eerste rang zitten.
  Met al hun miljarden zijn die lui ziek, heel erg ziek. Zo ziek dat zij de wereldbevolking terug willen brengen naar 500.000.000 slaven, die dan volledig in hun macht zijn.
  De machtgeile poppetjes in de westerse regeringen doen de rest en voeren de orders uit.
  Het interesseert deze psychopaten niets of er honderduizenden of miljoenen burgers en soldaten sneuvelen. Befehl ist Befehl. Waar kennen we dit van….?
  Wat mijzelf betreft, leven we precies in de jaren dertig, vlak voor WO2.
  Het gezonde verstand is verdwenen, totaal weg bij de lijers (geen leiders) en ze blaten de ene onzin na de andere uit ipv de oogjes te openen om de verschrikkelijke gevolgen van hun waanzin te kunnen zien.
  Streef verdomme naar vrede ipv deze WAANZIN!

 4. De strijd tegen de potentaat en vanwege zijn tijd als kolonialist + hulp van nazi’s en racisten is de wereld in een strijd om zich daarvan te bevrijden, de media kunnen schrijven wat zij willen, je kunt het allemaal om je heen zien, het is ook voor mij als Westerling de tijd om ons te bevrijden, we zullen zien, misschien morgen weer eens kijken naar een podcastje tussen Escobar en Danny Haiphong of een Judging Freedom met Scott Ritter en Napolitano of een George Galloway met gasten om te weten te komen wat die corrupte media ons niet vertellen, het echte verhaal zeg maar, dan hoop ik dat Oranje het team van Macron, de nieuwe Napoleon even over de knie leggen, wie weet, over dit andere onderwerp, veel belangrijker natuurlijk ook want voetbal is bijzaak, hoop op die zege op de potentaat!

 5. Tja, Oekrainers, de oorlog had voorkomen kunnen worden.
  De USA vond en vindt dat hij er moe(s)t zijn.
  De lakeien in Europa buigen laf en doen ook mee.
  U wordt gedwongen tot diensplicht en het front, andere Oekrainers kijken nu voetbal en zitten op de tribunes in Duitsland.
  En dat waren niet allemaal grijsaards, vrouwen en kinderen.
  En voor de spelletjes van de bovenstaande criminelen, die honderdduizenden dode Oekrainers op hun geweten hebben, moeten de Europese en Amerikaanse burgers in militaire dienst ?
  Zodat hun hetzelfde lot wacht ?

  NOG….NIET….MISSCHIEN !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in