Miljardair filantroop George Soros voorspelt dat het Coronavirus het einde van de EU zou kunnen betekenen.

Soros heeft zijn twijfels geuit over het voortbestaan van de instelling omdat het een “onvolledige unie” is en heeft de uitspraak van Duitsland over de Europese Centrale Bank aangehaald als een reden tot bezorgdheid.

De 89-jarige stelt ook dat de globale pandemie een einde zou kunnen maken aan het kapitalisme zoals wij dat kennen. In een interview met de Independent zegt Soros: “Ik maak me vooral zorgen over het voortbestaan van de EU, omdat het een onvolledige unie is”. Volgens Soros maakt dit Europa “kwetsbaarder” dan de VS, “niet alleen omdat het een onvolledige unie is, maar ook omdat het gebaseerd is op de rechtsstaat”.

Volgens Soros “bewegen de raderen van het recht zich heel langzaam, terwijl bedreigingen zoals het Covid-19-virus zich heel snel ontwikkelen. Dat schept een bijzonder probleem voor de Europese Unie”.

Soros legt verder uit waarom hij de aanval van Duitsland op de Europese Centrale Bank “zeer serieus” neemt, schrijft de Daily Mail.

Het Duitse Constitutionele Hof gaf de ECB vorige week drie maanden de tijd om uit te leggen hoe proportioneel zijn obligatieaankopen zijn; of het risico lopen de Duitse Bundesbank – een van de 19 nationale centrale banken die lid zijn van de ECB – als deelnemer te verliezen. Het riep ook het Duitse parlement en de Duitse regering op om de ECB op dit punt aan te spreken.

Soros is van mening dat deze stap “de Europese Unie als een op de rechtsstaat gebaseerde instelling zou kunnen vernietigen”, omdat deze “door het Duitse constitutionele hof, dat de meest gerespecteerde instelling in Duitsland is, is uitgevaardigd”.

Op de vraag of de Coronapandemie het gezicht van het kapitalisme zou kunnen veranderen, gaf de miljardair toe dat alles “voor het grijpen ligt”, hoewel het onmogelijk is te voorspellen “hoe het kapitalisme zal evolueren”.

Soros valt samen met Pelosi Facebook aan: De overheid zou moeten beslissen wat mensen op social media plaatsen

  EU geeft het AstraZeneca-vaccin weer vrij - ondanks wetenschappelijke vaststelling dat het potentieel dodelijk kan zijn
Vorig artikelDe globalistische multimiljonair George Soros werkt samen met MasterCard om de omvolking in het Westen te versnellen
Volgend artikelWHO’s felle aanval op Zweden: “Mensen zijn geen kuddes” en ouderen mogen niet worden opgeofferd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in