Niet alleen in de Verenigde Staten spitst zich de situatie toe: geweld, moorden, plunderingen en massale rellen – de toenemende armoede en het gebrek aan vooruitzichten voor miljoenen mensen verergeren de situatie. Ook in Frankrijk is een soortgelijk brandhaard ontstaan. Daar woedt bovendien de islamitische terreur en zijn hele districten omgevormd, gemuteerd tot rechteloze zones. Veiligheidsdeskundigen en hoge militaire officieren in Frankrijk waarschuwen al lang voor een burgeroorlog.

De laatste escalatie in de VS is slechts enkele dagen oud. Op 13 december vonden er in Washington gewelddadige confrontaties plaats tussen de rechtse pro-Trump-militie Proud Boys en de linkse radicale Antifa en militanten van de Black Lives Matter-beweging, schrijft Anonymousnews.

Het is bijna zinloos om de reden voor de hernieuwde escalatie van het geweld te benoemen, omdat de tegengestelde groepen al lang geen expliciete aanleiding meer nodig hebben; een simpele aanvaring tussen de twee kampen is voldoende. Toch zorgde de verwerping van de rechtszaak door het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten tegen de verkiezingsuitslag deze keer voor onrust op straat.

Vier mensen werden neergestoken in directe confrontaties tussen de twee facties. Als je kijkt naar enkele vechtscènes die op Twitter zijn gepost door de betrokkenen, wordt de ontvlambare, agressieve stemming in de VS angstaanjagend duidelijk.

Frankrijk: voormalige stafchef van het leger waarschuwt voor een burgeroorlog

  Wat zouden ze moeten doen?

Sinds eind november 2018 organiseert de Franse Gele Hesjes-beweging massale protesten tegen de regering. In tegenstelling tot de Duitsers, die tot nu toe de immense belastingdruk en de links-groene dure waanzin, zoals de zogenaamde energieomkering, zonder weerstand hebben geaccepteerd, heeft een sterke verhoging van de belastingen op dieselbrandstof de revolutionaire geest van de Fransen aangewakkerd.

Eerst werden de snelwegen geblokkeerd, daarna werden de gehate tolstations in brand gestoken en uiteindelijk werd het protest naar de binnensteden gebracht. Later volgden andere eisen, zoals de verlaging van “alle belastingen”, de verhoging van het minimumloon en de pensioenen. In het geval van de protesten van de Gele Hesjes in Frankrijk kan een situatie worden waargenomen die vergelijkbaar is met die van de demonstraties voor de grondrechten van de  Querdenker. Ook daar gingen zowel de middenklasse als de burgers die rechts van een linkse Macron staan de straat op.

In beide landen hebben politie-eenheden onevenredig veel geweld gebruikt tegen demonstrerende burgers. Het is binnen dit burgerlijke centrum-rechtse milieu dat de politie tot nu toe de grootste steun en erkenning heeft gekregen.

Terwijl het linkse groene politieke milieu haar haat tegen de politie, zoals onlangs in Berlijn gebeurde, zelfs schrijft in een juridische tekst, de zogeheten Staats Anti-Discriminatie Wet, vernietigt de politie nu haar aanzien in brede lagen van de bevolking, die hen tot nu toe altijd heeft verdedigd, door middel van hun brute optreden.

De talrijke escalaties van geweld in Frankrijk zijn gebaseerd op verschillende oorzaken. Allereerst moeten “religieuze spanningen” worden genoemd. In duidelijke taal betekenen “religieuze spanningen” de steeds gewelddadiger islamisering van Frankrijk. Dit bedreigt de veiligheidssituatie en de sociale vrede voor de bevolking in het algemeen, maar vooral voor vrouwen, joden, christenen en alle andere “ongelovigen”.

  Links lacht en juicht om de moord op een Trump-aanhanger

BLM-protesten sijpelen over

Dit alleen al dreigt de veiligheidssituatie permanent en drastisch te verslechteren. Daarnaast zijn de protesten en rellen van de BLM ook vanuit de VS in Frankrijk terechtgekomen. In hun schaduw gingen niet alleen radicale linkse groepen brandstichtend door Parijs en andere grote steden, maar ook de migrantenbendes. Deze vielen Parijs binnen vanuit de buitenwijken, waar al jaren geen winkels meer zijn die de moeite waard zijn om te plunderen, en veranderden de boulevards in gevechtszones.

Maar dat was nog niet alles, talloze gevallen van – daadwerkelijk – politiegeweld werden viraal op social media, wat een enorme golf van verontwaardiging teweegbracht. Toen er vervolgens een zeer omstreden “veiligheidswet” werd aangenomen, barstte het geweld opnieuw los. Eind november waren Parijs en vele andere steden in Frankrijk opnieuw het toneel van straatgevechten, brandstichtingen en burgeroorlog-achtige straatgevechten.

Een angstaanjagende wolk van dikke rook en schadelijke dampen hing boven het centrum van Parijs, veroorzaakt door brandende banken en in brand gestoken auto’s, evenals traangasgranaten die in drommen werden afgevuurd door de politie. Vuurwerk dat door de oproerige menigte op politieagenten werd afgevuurd, explodeerde ook tijdens de straatgevechten. In dit geval werd aangenomen dat anarchisten en linkse radicalen van het zwarte blok de onrust veroorzaakten.

Frankrijk bevindt zich in een meer dan gespannen situatie: Gele Hesjes, rechtse groeperingen, linkse radicalen, anarchisten, BLM-militanten, plus migranten- en drugsbendes uit de voorsteden. Voeg daarbij een toenemende islamistische terreur die tot nu toe meer dan 250 mensen heeft vermoord. Dit brouwsel heeft de voormalige Franse stafchef van het leger, Pierre de Villiers, ertoe aangezet om een dramatische waarschuwing te geven. Hij vreest een burgeroorlog in de straten van Frankrijk. Hij vermoedt dat de aanleiding de oorlog tegen de radicale islam zal zijn:

Er is een ‘autoriteitscrisis’ in de oorlog tegen de radicale islam. Als leraren worden onthoofd en degenen die bidden worden vermoord in de kerk, willen mensen daden zien in plaats van lege zinnen.

Villiers beschreef in een interview met Le Parisien ook “het sociale klimaat was reeds lang voor de Coronapandemie gespannen”. Hij constateert overal toenemende armoede en woede. Bovendien wordt Frankrijk geconfronteerd met grote crises op niet minder dan zes beleidsterreinen: veiligheid, gezondheid, economie, financiën, maar ook geostrategische en ernstige politieke crises in eigen land.

Eén vonk is genoeg en Frankrijk staat op ontploffen, zegt de voormalige stafchef van het Franse leger.

“Burgeroorlog is onvermijdelijk als we doorgaan zoals het nu is”

Vorig artikelOpen brief van Amerikanen aan president Trump: Roep nu de ‘Insurrection Act’ (staat van beleg) uit of riskeer de Republiek te verliezen
Volgend artikelDe Corona-vaccinhoax op beelden: injectiespuiten zonder vaccin en verdwijnende naalden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Wordt tijd voor burgeroorlog in FR of een militaire junta.

  Dan land opschonen; moslims en afrikanen eruit, islam verbieden, uit EU en uit de euro.

  Dan volgen andere europese landen–hopelijk.

  • Fantastisch!! Dit is een toekomstvisie die wij allen, als EU-burgers, bewieroken. Uit de EU is een must. Wij moeten zo vlug mogelijk die lege doos verlaten omdat die alleen maar geld kost. Zij wordt trouwens geleidt door een horde niet-verkozen, uitgeprocedeerde en zelf gepromoveerde poenscheppers die als enig doel hebben henzelf te verrijken op kost van ons belastingbetalers! Proficiat Pierre!!!

 2. Laat maar ontploffen, dat er eens iets gebeurt, want dat gekabbel waar we inzitten, zal blijven duren totdat iedereen gevaccineerd is.

  Vandaag is een ‘gevaarlijke’ dag.
  Het zal straks weer speuren worden om losstaande incidenten uit Amerika en Europa te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in