De zware strijd om Bakhmut is in volle gang. In de stad blijven Wagner-strijders de versterkte gebieden van de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) in de gebouwen met meerdere verdiepingen in het westen van de stad bestormen. Aan de buitenranden van Bakhmut blijven de Oekraïense eenheden proberen door de Russische verdediging heen te breken, bericht Southfront.

De belangrijkste richting van de Russische aanval is die van de gebouwen met meerdere verdiepingen tussen de straten Chaikovskoho en Dekabristov.

Het hoofd van de Wagner Group Jevgeni Prigozjin toonde de kaart en legde de situatie in de stad uit. De zogenaamde nest-, paard- en bouwdistricten zijn al onder controle van Wagner-strijders. Domino is het laatste gebied, waar de AFU zich hevig verzet. Een klein gebied in het zuiden van de Chaikovskohostraat, nabij het Mig-17 monument is ook nog onder Oekraïense controle. Het Oekraïense leger evacueert daar de gewonden.

Bron: Military Chronicles

Hier wordt de kaart uitgelegd. De gebieden onder controle van de Oekraïense strijdkrachten zijn rood gemarkeerd.

In het blauw gemarkeerde huis vonden Wagner-strijders de dode Amerikaanse huurling Nicholas Naimer.

Zijn lichaam zal worden overgebracht naar de VS met de steun van het hoofddirectoraat van de inlichtingendienst van Oekraïne (GUR):

“Natuurlijk zal ik het lichaam van de Amerikaan overdragen, ik doe het speciaal voor The Washington Post. Zij reageerden op mijn verzoek, vandaag ontving ik persoonlijk alle namen, wachtwoorden, (alle benodigde informatie). Nu gaan we met de klanten samenwerken. We zullen hard werken, “binnen de wet,” zou ik zo zeggen. En natuurlijk zal ik het lichaam overdragen, raad eens via wie. Wie het niet geraden heeft, een hint: via de GUR, via Kirill Budanov,” zei Prigozjin.

De VS en Europa tegen Rusland en China - De "allianties van de Apocalyps" zijn gevormd

Op dezelfde video hierboven voegde de militaire commandant eraan toe dat de dag ervoor 21 burgers door Wagner-troepen waren geëvacueerd uit het huis in de buurt.

Een andere video werd gefilmd door een Wagner-strijder en toont het gebouw dat door Oekraïense troepen werd ondermijnd. Talrijke burgers bevestigden dat Oekraïense militairen hun huizen opbliezen en daarbij burgers doodden die zich erin verborgen hielden.  LINKLINKLINK Eerder werd ook gemeld dat het Kievse regime een provocatie voorbereidde. Zij bombardeerden een huis in de Yubileinaya straat, waar tientallen burgers zich schuilhielden, om de Wagner PMC de schuld te geven van de oorlogsmisdaad. LINK

De situatie in de buitenwijken van de stad blijft gespannen. Oekraïense troepen bestormen Russische stellingen in het zuiden vanuit hun vesting in Krasnoe (Ivanivske) in een poging het dorp Klesheevka te bereiken, waar zich een commandohoogte bevindt. Tegelijkertijd zijn er gevechten gaande ten noorden van Bogdanovka, waar de AFU probeert de weg tussen Berkhovka en Yagodnoe af te snijden.

De afgelopen dag werden geen Oekraïense vorderingen gemeld.

Klik voor groot

Op 13 mei werd bekend dat Russische artillerie een strategisch belangrijke brug vernietigde die het dorp Krasnoe (Ivanovskoye) verbond met de zogenaamde “levensweg”, de T-0504 tussen Chasov Yar en Bakhmut. Een belangrijk deel van de Oekraïense versterkingen werd over deze brug overgebracht naar het zuidwestelijke deel van Artemovsk, naar het gebied van de voormalige staatsboerderij Artem.

Op 16 mei verklaarde het hoofd van de DPR dat na de recente opmars van de AFU de Russische flanken werden versterkt met extra troepen.

Geopolitiek schaakbord verandert in het nadeel van het VS-imperium

“Er is een moeilijke situatie op de flanken, daar zijn waarschijnlijk de meest actieve acties van de vijand. Voor Oekraïne in het algemeen is Artyomovsk (Bakhmut) het grootste probleem geworden, en natuurlijk hebben ze daar behoorlijk wat reserves ingezet. Alleen op de flanken – de hoofdrichting om de verdediging te testen.

Ze hadden enkele successen, maar, ik zal u vertellen, we hebben onze jongens van andere locaties overgeplaatst, ze versterkt, dus ik denk dat het front daar rechtgetrokken moet worden,” zei het hoofd van de DPR.

Volgens Russische media zijn er nog vier bataljons ingezet in het gebied. Er wordt niet verwacht dat zij in de nabije toekomst zullen oprukken, maar de extra troepen zouden kunnen helpen de Russische flanken te versterken. De AFU heeft tot nu toe enig tactisch succes geboekt, maar ze hebben de opmars al betaald met de levens van honderden militairen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zal Poetin instemmen met het impliciete pleidooi van Prigozjin voor een moderne Oprichnina?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo’s: Amerikaans PATRIOT raketsysteem vuurt 30+ raketten af boven Kiev, maar wordt uitgeschakeld door Russische treffer – Update – VS bevestigt treffer op Patriot-systeem
Volgend artikelWHO: “Het is tijd om peuters te leren hoe ze van masturbatie kunnen genieten”
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. Ik lees in de msm dat er al 6 Khinzals zijn neergehaald en dat de Russen niet zoveel voor stellen.
  Ik ben onder de indruk van de vechtkracht van Ukraine,maar Rusland
  onderschatten is het domste wat je kan doen.

  • Ik geloof er helemaal niks van dat het ze is gelukt om 6 Kinzhals neer te halen. Ze lieten de foto’s zien van bijna gave raketten. Toch wel knap dat je ze in deze staat kunt tonen nadat ze met mach 10 neergehaald zijn… Normaal blijft er dan niks anders dan stof over… Bovendien vraag ik me af hoe een patriot die “slechts” ongeveer mach 3 kan een Kinzhal in moet halen, al helemaal wanneer radarsystemen ze niet kunnen detecteren.

   Ik denk dat de MSM ons deze onzin voorschotelt om ons klaar te maken voor een NAVO ingrijpen in Oekraine. Een oorlog is het enige wat Biden in het zadel zou kunnen houden en de deep state heeft Biden nodig als marionet om hun agenda 2030 door te kunnen drukken.

   • Vandaag (17/5) in Televaag, dat Kiev claimde ALLE Mig-31K hebben neergehaald. En wat laat de foto bij het bijbehorende artikel zien? Een bus die in brand staat. Over de bommen met verarmd uranium lees je nergens over!

 2. Bizar hoe lang ze al bezig zijn met eens stadje …… moet je nagaan als ze de rest van ukraine nog moeten veroveren ! Hebben ze wel genoeg mensen enz voor dat ??

  • schijnbaar heb jij geen militaire ervaring … stads gevechten duren logische wijze het langst want je met het echt schoon vegen kamer voor kamer, gebouw voor gebouw en straat achter straat … en nee das niet ff in een paar daagsjes gebeurt …

  • Als ‘het westen’ ze zich niet mee hadden bemoeid was inderdaad dat stadje in een week bevrijd van de nazi’s. Nu is er een constante toevoer van huurlingen en wapens (notabene door “ons” betaald!) die deze staat van beleg kunnen laten voortduren totdat de wapens op zijn en de huurlingen dood of gevlucht zijn.

 3. ja we moeten meedoen aan de oorlog want HET WEF EN BRUSSELS bolwerk stikt van de overgebleven nazie nazaten In West europa voltrek zich een grote ramp en zal dit geheel lam leggen door de oorlog die zij voeren tegen Rusland Echer niemand van de bevolking van west europa maakt zich er druk om om Bijvoorbeeld RUTTE EN CO eruit te smijten of andere leiders van Eropa af te zetten die de oorlog in de oekraine steunen met honderden miljarden euro’s Ja zelfs het eigen volk hebben ze naar de voedselbank geleid om dat giga bedrag geld aan een waanzin oorlog te geven de vraag is hoe lang duurt deze waanzin nog!????

  • marcel mei 17, 2023 at 10:32
   Totdat de rek eruit is,
   mensen uit hun huis gezet qorden.Misschien dat get dan erg genoeg is om opstand te bewerkstelligen.
   Maar net als met corona,mensen hebben geen lef.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in