Een brand in een olie-opslagplaats bij de Oekraïense grens kan gevolgen hebben voor de enige pijpleiding die Russische olie naar Europa brengt, zo heeft een deskundige gewaarschuwd, volgens het Britse Express. Video’s op het internet tonen van een afstand hoge vlammen. Ambtenaren zeggen dat er geen doden of gewonden zijn. Waarom de brand is uitgebroken, is nog niet bekend gemaakt. Het is mogelijk dat een aanval van het Oekraïense leger de oorzaak was. De toevoer van Russische olie naar Duitsland, Oostenrijk en Hongarije komt niet alleen massaal in gevaar, maar zou helemaal kunnen uitvallen, zo verklaarde een NAVO-deskundige. Dit zou de toch al extreme olie- en brandstofprijzen nog verder kunnen opdrijven! schrijft Wochenblick.at.

Grote brand en explosies: Oekraïense aanval?

In de vroege uren van maandagochtend brak een grote brand uit bij het oliedepot Druzhba in de Russische stad Bryansk bij de Oekraïense grens. De plaatselijke staatsmedia meldden een tweede explosie van een brandstoftank bij een “militaire eenheid” in Bryansk. Volgens sommige berichten zou het kunnen gaan om een mogelijke aanval van Oekraïense troepen op de Druzhba-pijpleiding, die olie uit Rusland door Oekraïne en Wit-Rusland naar Europa vervoert.

Video van de brand in het oliedepot:

Geen olie meer voor Oostenrijk, Duitsland en Hongarije

NAVO-deskundige Thomas C. Theiner twitterde: “Als deze brand in het pompstation van de Druzhba pijpleiding is… dan is Rusland’s enige oliepijpleiding naar Europa verwoest. Dat betekent dat Duitsland, Oostenrijk en Hongarije geen Russische olie meer zullen krijgen. En daardoor wordt ook de belangrijkste olieterminal van Rusland in Ust-Luga buiten werking gesteld.”

De 5500 kilometer lange Druzhba-pijpleiding vervoert ruwe olie uit Siberië, de Oeral en de Kaspische Zee via Mozyr in Wit-Rusland, waar zij zich splitst in een noordelijke en een zuidelijke tak, naar een aantal landen van de EU. De noordelijke tak loopt door Wit-Rusland en Polen naar Duitsland. De zuidelijke tak loopt door Oekraïne, vanwaar de olie via verschillende routes Slowakije, de Tsjechische Republiek en Hongarije bereikt.

De pijpleiding vervoert tot 1,2 à 1,4 miljoen vaten olie per dag naar Europa, hoewel opgemerkt moet worden dat dit niet de enige manier is waarop Russische olie de EU binnenkomt. Het grootste deel van de invoer in Europa verloopt in plaats daarvan via olietankers en havens. Ongeveer 70 tot 85% van de Russische invoer van ruwe olie komt binnen via westelijke havens aan de Oostzee en de Zwarte Zee.

  Het Westen ploegt de wereld om op zoek naar wapens voor Oekraïne: Van Japanse explosieven tot Jordaans luchtafweergeschut

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Prijs van olie en gas schiet omhoog: “Enorme economische ineenstorting van Europa, de VS en de wereld”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel5 tekenen dat zij een voedselcrisis aan het CREËREN zijn
Volgend artikelIn grote ommekeer na waarschuwing voor nucleaire oorlog, keurt Duitsland tanks voor Oekraïne goed
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Heeft Mark of the Beast Rutjetrutje zijn diepe verontwaardiging, afschuw, dat hij geschokt is, al uitgesproken? Zo ja:
  Geloof er dan maar niets van want psychopaten hebben nul empathie noch inlevingsvermogen.

  • Zo zijn ze opgevoed hier. Bedelf ze onder ‘leuke’ dingen en je hoort de Nederlanders niet meer. Brood en spelen. Dat leidt mooi af van waar het echt om gaat. Dom volk. Heeft het verdiend te worden vernietigd.

   • Precies, zoiets als eerst braaf de prikjes nemen, dan krijg je een mooi groen vinkje op je deugpasje.
    Met je deugpasje krijg je toegang tot brood en spelen.
    En vergeet vooral niet te ‘doneren’ op 555🤮

 2. De Amerikanen zullen hier wel achter zitten.
  Net als bij het tot zinken brengen van de Moskva.
  WW3 moet en zal er doorgedrukt moeten worden.
  Steeds meer mensen gaan de covidscam doorzien en uiteindelijk zullen ze ook gaan snappen dat
  het niet Rusland is die de wereld kapot aan het maken is.
  Dus de Kazaarse maffia gaat haast maken.

  • Idd. Ze worden nu heel moordlustig. Ze springen uit hun vel. Ook de yankies zijn het zat van wat ik er van hoor. Het gaat heel vies worden maar niet opgeven. Het ligt niet aan Rusland. Ook al vereer ik zelf niemand.

  • idd. Met dat schip moet je je afvragen: Wie had de kennis, de gelegenheid, demotivatie? NATO?USA.
   Waarom: het bewaakte luchtruim tegen vliegtuigen vanuit Roemenie.
   Raketje op oliepijpje van NATO, vanuit Roemenie? Mogelijk.

   oekraine heeft relatief verouderde en primitieve raketten, die alleen worden ingezet om eigen burgers af te maken.

 3. xou er niet van op kijken als de Russen hier zelf achter zouden zitten…….wat is er mooier om te kunnen zeggen, sorry, kan er ook nix aan doen…..je weet tegenwoordig niet meer wat waar is, en wat niet….

 4. Dit stuk doet me denken aan deze quote van Karl Rove (check zijn biografie)

  “We’re an empire now, and when we act, we create our own reality. And while you’re studying that reality — judiciously, as you will — we’ll act again, creating other new realities, which you can study too, and that’s how things will sort out. We’re history’s actors . . . and you, all of you, will be left to just study what we do.”

  Gr. Hugo

  • Zo voelt het ook. Te veel huiswerk en de echte occulte boeken die het waarom kunnen uitleggen verborgen. Niet toekomen aan je eigen realiteit creeeren of invullen. Overal achteraan lopen en een gevoel van machteloosheid. Maar mijn toestemming hebben ze niet. En zonder toestemming zullen ze hun zielen, in zoverre ze die hebben, zwaar met Karma belasten. En alleen zolang het Universum het toestaat. Buitenaardse krachten vernietigde al eerder nucleaire wapens of raketten in raketproeven.

  • je beseft toch wel dat er ontzettend gecensureerd wordt????? beide kanten doen dat, maar hier is het wel erg……
   we gaan nog rare dingen zien en het gaat nog ontzettend verslechteren…

 5. Prima voor Rusland. Het weinigebeetje olie dat er nog is voor 7 miljard consumenten vindt wel klanten in het Oosten. Frankrijk zou massaal onze tuig de gele hestjes af Macron gekozen hebben omdat Le Pen een agressieve fascist is, dus we verdienen dit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in