Mike Mozart from Funny YouTube, USA / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

De exodus van Europese bedrijven uit de Oude Wereld op zoek naar betere omstandigheden in Amerika blijft niet beperkt tot de groene of industriële sectoren. De Britse multinationale olie- en gasgigant Shell Plc heeft gedreigd zijn aandelen van de London Stock Exchange (LSE) te halen en ze op de New York Stock Exchange (NYSE) te noteren.

Wael Sawan, CEO van Shell, vertelde Bloomberg dat het bedrijf aanzienlijke waarde verloor in Londen vanwege de apathie van lokale aandeelhouders ten opzichte van de olie- en gassector. Sawan sprak ook zijn diepe teleurstelling uit over de onderschatting van de financiële prestaties van het bedrijf door investeerders en over de buitensporige belasting op de winst door de Britse overheid, bericht Reporter.

De chief executive van het bedrijf beloofde om binnenkort “alle opties te overwegen”, waaronder het verplaatsen van de notering van de groep naar New York om de waarderingskloof met de Amerikaanse oliemultinationals Exxon Mobil Corp en Chevron Corp te dichten. De verhuizing zal ook gevolgen hebben voor sommige infrastructuur- en productiefaciliteiten.

De aandelenkoers van Shell staat nu dicht bij een recordhoogte van £28,51, mede dankzij de geopolitieke onrust van de afgelopen jaren die de stijgende gas- en olieprijzen heeft ondersteund. Sawan is echter van mening dat de aandelen ondergewaardeerd zijn en dat deze situatie zou kunnen leiden tot een snel faillissement, vooral door concurrentie van concurrenten.

Factoren zoals de voorkeur van investeerders, het belastingbeleid van de EU, de buitensporige regulering op de Europese markten en de hogere salarissen van bestuurders speelden een rol bij deze beslissing. De belangrijkste reden is echter simpelweg dat de Amerikaanse beurs de meest aantrekkelijke ter wereld is.

  Topwetenschapper zegt dat de agenda van globalistisch links voor "Netto Nul" emissies de moderne civilisatie zal vernietigen

Hoe je de analyse ook bekijkt, de Verenigde Staten hebben de diepste pool van liquiditeit en kapitaal ter wereld, en veel bedrijven uit de EU willen zich bij die taart aansluiten, schrijven experts.

Shell investeert nog steeds ongeveer 20% van zijn contante investeringen in koolstofarme activa, vergeleken met slechts 2% van het contante geld dat Exxon uitgeeft aan groene oplossingen. Dergelijke uitgaven zijn een eerbetoon aan de Europese “mode”, wat de reden is waarom de prestaties van Shell lager zijn in termen van winstgevendheid en rendement dan die van het Amerikaanse Exxon. De winstgevendheid daalt naarmate de nevenkosten stijgen. Nu wil een industriegigant, moe van zijn “Europeesheid” en alle gevolgen die daaruit voortvloeien, zich in deze niche van winstgevendheid begeven.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Klimaatwaanzin op de troonVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVaccins hebben de samenleving vernietigd en een golf van onherstelbare schade aan de volksgezondheid ontketend
Volgend artikelTragische waarschuwing: Vrouw zorgt voor vaccinverwonde vader die haar samenzweringstheoreticus noemde omdat ze de prik weigerde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Weer zo’n prachtig voorbeeld van economische chantage en kapitalistisch terrorisme van de gebruikelijke verdachte fascisten.

 2. Staat het hoofdkantoor van Shell niet ingeschrrven in Nederland op de Zuidas? Zo ja dan hoeven zij geen belating te betalen aan de Nederlandse staat en dus ook niet aan de Engelse staat.

  • Als een multinational zich vestigt in Nederland wordt eerst onderhandeld met de belastingdienst over de te betalen belastingen, de zogenaamde ruling. Het moge duidelijk dat grote bedrijven landen tegen elkaar uitspelen en landen met lage belastingen en niet al te strenge milieuwetten – die niet nageleefd hoeven te worden – favoriet zijn. De gemaakte winsten worden via brievenbusmaatschappijen op de Zuidas & belastingparadijzen weggesluisd en de rekening komt terecht bij het MKB & de burger.
   Als ik goed heb begrepen blijft fabrikant van steppers & scanners ASML (ooit onderdeel van Philips) in Veldhoven, gaat uitbreiden (wat vindt de VS hier van?) & de Nederlandse roverheid heeft hiervoor ongetwijfeld een hoge prijs moeten betalen.

 3. onzin het zijn alleen maar bedreigingen aan het adres van aandeel houders die hun aandelen dan verkopen bij dreiging dat ze failliet kunnen gaan dus klinkklare onzin dat ze uit nederland weggaan als ze hier belastingvoordelen hebben Bovendien zit de staat er ook in met vele miljarden Dus als we zo doorgaan dan blijft er niets meer over van de welvaart in de EU Het probleem is dat de staat (dus wij) teveel geld uitgeven aan waanzin zoals ooorlogen financieren op grote schaal die op gelegd zijn door een waanzinnig wijf dat aan het roer zit bij de WEF/EU Wanneer komt het gewone volk eens in opstand of houden we alleen maar van consumeren op vakantie gaan en trekken we ons nergens meer iets van aan Op de jeugd hoeven in ieder geval niet te rekenen want die houden van veel uit eten en zuipen!!!!!!!!!!! en feesten vieren werken dioen ze alleen als ze er zin in hebben
  Dat zie en mak rondom je heen heel veel mee Als er iets te doen is in de steden en dorpen (koningsdag bijvoorbeeld of bevrijdingsfeest!!!)))))

  • Het is niet de staat maar de moeder van (hij is een beetje dom) Willempie die over een dik pak Shell aandelen beschikt en zij heeft dat vermogen als ik me niet vergis ondergebracht in 11 stichtingen. Iets met belastingen of zo.

 4. ruimen ze dan wel ?? hun rotzooi op de raffinaderij en de grond schoon op leveren dan he het vuil is door hun gemaakt en daar hoeft de burger niet voor op te draaien vind

 5. Hoop bla bla en uiteindelijk gebeurt er niets, laat ze in Gods naam oprotten naar warmonger en het bankrotte ( China leent ze niets meer en Engeland wou ook een lening en de wouden een delegatie sturen naar China en waren niet welkom)usa, de dollar gaat vallen dat is zeker en dan ook heel veel bedrijven met de dollar.

 6. laat maar gaan hoor geen probleem we drukken gewoon geld er bij doet de USA ook kunnen wij beter en rot op met de shell toch veels te duur

 7. De CO2-uitstootbesparingen van elke elektrische auto die ooit heeft gereden en elk zonnepaneel dat ooit is geïnstalleerd, zijn in slechts vijf uur na het branden van deze brand ongedaan gemaakt. Zet het allemaal echt in perspectief.

  In Delhi, waar 27 miljoen mensen wonen, staat de Ghazipur-stortplaats, die wordt beschouwd als de grootste in India en mogelijk ter wereld, in brand.

  • Juist…De 27 landen van de EU, waarin 6% van de wereldbevolking woont, stoten 7% uit van de broeikasgassen die wereldwijd worden geproduceerd. Nederland neemt van dit wereldpercentage een hapje van 0,2% . Alle Nederlandse burgers afsluiten van de op kernenergie na schoonste energiebron – aardgas – is gebaseerd op een cascade van drogredeneringen. China en India, waar een derde van de totale wereldbevolking woont, bouwen de ene na de andere kolencentrale, en het klimaatakkoord van Parijs is voor hen en veel andere landen clownesk theater. De CO2-hoeveelheid in de atmosfeer zal blijven stijgen ongeacht de angstvisioenen waarmee linkse dwaze politici ons terroriseren. Het klimaatbedrog heeft het monster van een peperdure en onbetrouwbare energietransitie gebaard dat ons meesleurt naar de afgrond van een armoede die thans alleen gekend wordt in ontwikkelingslanden, met andere woorden ” We gaan er financieel volkomen aan….”

 8. Ach ja het zijn ook de grootste vervuilers van de wereld. Zoals ook China. Er zal nog veel meer de fik in gaan. De energie die nu over de wereld gaat is al nedergedaald op de VS en Israël . Landen die het verdommen om anders te gaan denken en waar het duister regeert hebben de kans gekregen om hun gedachtengoed ten goede te keren maar ze verdommen het. De parasieten zullen oplossen. Ze spartelen en brullen nu nog als een gek om hun verlies te camoufleren.

 9. Shell helpt,hahaha, soms heb je bedrijven waar ik sympathie voor heb, dit bedrijf valt daar niet onder, ik hou het netjes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in