Russische Giatsint-S gemotoriseerde houwitser in de regio Donetsk. © RIA Novosti

Gezien het mislukte offensief ziet Kiev de interventie van de NAVO als de enige kans om het tij op het slagveld te keren. Maar het bondgenootschap is hiertoe niet in staat. De Amerikaanse militaire expert Scott Ritter geeft commentaar op dit onderwerp, bericht RT.

In een video die gepubliceerd is op het U.S. Tour of Duty YouTube-kanaal, geeft voormalig inlichtingenofficier van de Amerikaanse marine en voormalig VN-wapeninspecteur Scott Ritter zijn visie op de situatie rond de aanvallen van Oekraïense troepen. Volgens hem staan de Oekraïense strijdkrachten al op instorten en vechten ze om te overleven in afwachting van de NAVO-top in juli. De autoriteiten in Kiev zullen de NAVO dan smeken om in te grijpen in het conflict, omdat ze dit zien als de enige kans voor Oekraïne, aldus de militaire expert. Het Russische persbureau RIA Novosti citeert hem als volgt:

“Maar het is geen kans, want – ik herinner iedereen eraan – de NAVO kan het zich niet veroorloven om zich in zo’n conflict te mengen. Ze hebben geen troepen, ze hebben geen training, ze hebben geen logistieke ondersteuning, ze hebben geen commando en controle, maar ze weten ook niet hoe ze het moeten doen. Dus het is allemaal voorbij voor Oekraïne.”

Kiev had de voorstellen voor een conflictregeling die in april 2022 door de Russische kant werden ingediend, moeten accepteren, vervolgde Ritter.

“Stel je voor waar we nu zouden zijn, maar nee.”

In een interview eind juni had de ex-inlichtingenofficier uitgesloten dat het Oekraïense tegenoffensief ook maar enigszins zou kunnen slagen. De Russische verdediging, zei hij, was “de best voorbereide verdediging in de moderne geschiedenis”. Ritter zei vervolgens:

Nadert de oorlog in Oekraïne het Culminatiepunt?

“Dit zal niet alleen een strategische nederlaag zijn voor Oekraïne, maar ook voor zijn NAVO-sponsors.”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, had eerder benadrukt dat Moskou bereid is om eventuele voorstellen van Westerse landen over eventuele onderhandelingen over de Oekraïne-crisis in overweging te nemen. Volgens hem heeft het Westen echter nog geen serieuze voorstellen gedaan. Tijdens zijn jaarlijkse persconferentie in januari zei hij het volgende:

“U vroeg mij wat de vooruitzichten zijn voor onderhandelingen tussen Rusland en het Westen over de kwestie Oekraïne. Wij zijn bereid om op elk serieus voorstel te reageren. Tot nu toe hebben we nog geen serieuze voorstellen gezien.”

Van onderhandelingen met de Oekraïense president Vladimir Zelensky was echter geen sprake, benadrukte de minister.

“Er is geen sprake van onderhandelingen met Zelensky, althans niet omdat hij bij wet verboden heeft om met de Russische regering te onderhandelen.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De roebel rolt, de dollar brandt en de globalisten gaan naar de helVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFrontnieuws filmpscoop – Russische Kernenergieadviseur zegt dat Kiev van plan is ZNPP aan te vallen & Duitsers protesteren tegen deïndustrialisatie en bewapening Kiev regime
Volgend artikelZEER DRINGEND: De vruchtbaarheidscrisis in mRNA-landen wordt dieper
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

1 REACTIE

  1. De Russen zijn zwaar onderschat, de NAVO met de Amerikanen gingen er eigenlijk klakkeloos vanuit dat Rusland enkel blufte met Oekraïne. Want de rest van het ex Warschau pact konden ze min of meer zonder slag of stoot inpikken zonder dat Rusland in greep. In Joegoslavië viel de NAVO en Amerika zonder enig mandaat of wat dan ook ineens aan. Daar is in het westen niemand voor berecht, dat ze even een compleet land vernietigde en daarna inpikte. En in kleine stukjes verdeeld , zodat er nooit meer een bedreiging zal vormen voor de NAVO en de Amerikanen. Dat scenario hadden/hebben ze ook voor Rusland in petto.

    Dat weten de Russen en die bedreiging geeft hen meer motivatie, om kosten wat het kost hun land te verdedigen tegen het hebzuchtige westen. Die constant roepen te schreeuwen van een wereld orde op basis van regels, maar niemand weet wat die regels eigenlijk in houden. Want die zogenaamde regels staan nergens geschreven en die worden tijdens elk spel wat het westen uit voert aangepast, zodat ze altijd ten gunste van het westen zullen uitvallen. Maar het westen is niet de opper baas van de wereld, die alles bepaald. Hun imperium is gebouwd op drijfzand, want hun fiatvaluta is op basis van schuld gecreëerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in