HIMARS, 5,1 miljoen dollar kosten van de lanceerinrichting en alle benodigde munitie (2014), gelijk aan 5,6 miljoen dollar in 2020.

Rusland zegt dat het besluit van de Verenigde Staten om meer wapens naar Oekraïne te sturen een “onmiddellijke bedreiging” vormt voor de belangen van Moskou en het risico op een directe militaire confrontatie tussen Rusland en het Westen vergroot, schrijft Presstv.ir.

“De levering van militaire producten door de VS en haar bondgenoten brengt niet alleen langdurig bloedvergieten en nieuwe slachtoffers met zich mee, maar verhoogt ook het gevaar van een directe militaire botsing tussen Rusland en westerse landen”, zei de Russische ambassadeur bij de VS Anatoly Antonov woensdag op de berichtenapp Telegram.

“Wij zien dit als een onmiddellijke bedreiging voor de strategische belangen van ons land,” zei hij, nadat de Amerikaanse president Joe Biden dinsdag een nieuw militair hulppakket van 625 miljoen dollar aan Oekraïne had toegezegd.

Het Amerikaanse pakket zou onder meer High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) raketten omvatten, die naar verluidt zijn gebruikt bij de recente tegenoffensieven van Oekraïne tegen Russische troepen, die tot hun terugtrekking hebben geleid.

Vorige week onthulde Washington ook al een wapenpakket van 1,1 miljard dollar voor Oekraïne, met onder meer 18 HIMARS-lanceersystemen, bijbehorende munitie, verschillende soorten anti-dronesystemen en radarsystemen.

Maar het wapenpakket van vorige week werd gefinancierd door het Oekraïne Security Assistance Initiative (USAI), wat betekent dat de regering de wapens moet aanschaffen bij de industrie, in plaats van ze uit bestaande Amerikaanse wapenvoorraden te halen.

De laatste aankondiging betekent meer dan 16,8 miljard dollar aan Amerikaanse militaire veiligheidshulp aan Kiev sinds Rusland in februari begon met wat het een “speciale militaire operatie” in Oekraïne noemt, omdat de door de VS geleide militaire NAVO-alliantie en Kiev er niet in slaagden Moskou de veiligheidsgaranties te bieden die het verlangde in verband met de uitbreiding van de NAVO naar het oosten.

Meer dan 50 landen stemmen tegen anti-nazisme VN-maatregel

Het hulppakket is het eerste sinds de toetreding tot de Russische Federatie van vier voormalige Oekraïense gebieden – namelijk Donetsk, Luhansk, Kherson en Zaporizhzhia – na referenda die volgens Rusland door een overweldigende meerderheid werden gesteund.

In een krachtige reactie waarschuwde de Amerikaanse gezant van Rusland Washington om te stoppen met “provocerende acties” die kunnen leiden tot “ernstige gevolgen” en zei dat de stap het risico van een oorlog tussen Rusland en het Westen aanwakkert.

De waarschuwing van Moskou kwam ook nadat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een verklaring had uitgegeven waarin hij stelde: “De recente ontwikkelingen, van de schijnreferenda van Rusland en de poging tot annexatie tot de nieuwe onthullingen van wreedheden tegen burgers op Oekraïens grondgebied dat vroeger door Rusland werd gecontroleerd, versterken onze vastberadenheid alleen maar.”

VS verhoogt wapenhulp

De stap van de VS om meer wapens naar Oekraïne te sturen komt ook op het moment dat Kiev in een offensief om de komst van nieuwe Russische troepen voor te zijn, overwinningen op twee belangrijke gevechtsfronten heeft geboekt.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beweerde dinsdag dat zijn troepen “snelle en krachtige” overwinningen boekten en deze week in het oosten en zuiden “tientallen” nederzettingen op Rusland hadden heroverd.

Zelensky zei dat acht nederzettingen in de zuidelijke regio Kherson, waar de troepen van Moskou zich hebben teruggetrokken, zijn heroverd.

Tijdens een briefing in Moskou gaf het Russische leger op bijgewerkte kaarten van de fronten toe dat het territoriale verliezen had geleden. Uit de laatste slagveldkaarten van Moskou bleek dat de Russische troepen veel gebieden in Kherson hadden verlaten, waaronder langs de westoever van de rivier de Dnipro.

De wereldwijde opstand begint: Fiatvaluta's verdampen, terwijl de voedsel- en brandstofinflatie voor miljarden een plotselinge ARMOEDE ontketent

In de oostelijke regio Kharkiv gaven de kaarten aan dat de Russische troepen de oostelijke oever van de Oskil bijna volledig hadden verlaten, waardoor de Oekraïners mogelijk de ruimte kregen om belangrijke transport- en bevoorradingsroutes van de Russische troepen te beschieten.

“Onze soldaten stoppen niet. En het is slechts een kwestie van tijd voordat we de bezetter uit ons hele land verdrijven,” zei Zelensky.

Rusland ging ondertussen door met de snelle mobilisatie van meer troepen ter ondersteuning van de troepen die al in Oekraïne vechten.

De Wereldbank kondigde ondertussen aan dat de Oekraïense economie dit jaar met 35 procent zou kunnen krimpen, omdat het aanhoudende conflict meer dan 14 miljoen mensen uit hun huizen heeft verdreven en de industriële productie heeft verstikt.

Kyrylo Shevchenko, hoofd van de Oekraïense centrale bank, kondigde dinsdag aan dat hij om gezondheidsredenen aftreedt: “De oorlog was opnieuw een zware beproeving voor ons team en voor mij persoonlijk.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

West-Europa staat nu voor “TOTALE FINANCIËLE INEENSTORTING” – deskundigen en analisten luiden dringend de alarmklokVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

40 REACTIES

 1. De schurkenstaat usa zal alle middelen inzetten want ze kunnen niet meer terugkrabbelen.
  Dit ziet er niet goed uit voor Europa.
  Als het op nucleaire aanval komt hoop ik dat ze direct Amerika zelf aanvallen en niet eerst gans Europa platgooien.

  • Geen zorgen. NATO zal niet als eerste nucleair gaan. Als de USSR als eerste nucleair gaat (waar dan ook), dan kan alles gebeuren. Waarschijnlijk eerst nog heel veel meer confessionele steun, maar wellicht meer.

   • u kan gelijk hebben, echter zegt rusland steeds weer dat ze nucleair zouden kunnen reageren op acties. in het westen zeggen ze ook zoiets, echter zijn er verschillende mensen met macht die serieus nucleair willen (volgens de westerse media).
    we weten allemaal wat er gebeurd als de eerste begint te gooien: daarna zal niemand weten wie er begon. er is dan alleen nog de tijd erna…

  • Doet Putin ook niet, maar hij neemt alles weer terug wat ze hebben losgelaten in het Warschaupact toen ze nog tollerant waren Dit hebbn we te danken aan de enclave van Brussel waar grotere schurken het voor het zeggen hebben

 2. Ik ben bang dat Amerika helemaal vernietigd wordt. Erg voor de mensen daar, en ik hoop dat ze voor die tijd in opstand komen. Het is denk ik of Amerika helemaal vernietigen of wij gaan er aan. Als Amerika weg is pas dan kan er overal rust komen. Het zal gaan zoals Gods woord voorspelt, en niet anders. Het zal niet fijn zijn voor ons allen.

  • Natte vinger werk want volgens mij heeft de G7 met Rusland dat al reeds bekokstoofd dat de wereld bevolking terug moet naar enkele miljarden dit om de mensheid nog overeind te houden De schapen die naar de priktent lopen die denken dat dit huidig weelderig leven verder kan gaan zonder oorlog of uitroeiing van de bevolking in de gehele wereld

 3. Al de zogenaamde westerse experts op tactisch oorlogsgebied zijn allen betaalde lakeien van het wef/navo/vn gebeuren.
  Stelt niks voor, de meesterschaker Poetin geeft wat pionnen op en slaat zijn slag.
  Laat de oekrinazi,s in een open gebied centreren en de russen maken er een BBQ van.
  Het is een spel….en de russen vermalen duizenden oekri nazi,s per week.
  Het gestoorde westen/navo/wef/eu/gedrochten lopen in de val….en komen van een zeer koude kermis thuis.
  Duitsland glijd nu al af naar een derde wereldland, en nederland zal spoedig volgen.
  Winter is coming….en die zal bitter koud worden…

  • @ politiek profeet oktober 5, 2022 at 19:51,
   ” Duitsland glijd nu al af naar een derde wereldland, en Nederland zal spoedig volgen.
   Winter is coming….en die zal bitter koud worden…”

   Als ze in Nederland het 5G netwerk uitzetten zal het inderdaad koud worden, zoals vroeger. Maar dan moet ook Lofar en het weermanipulatie systeem bij Dronten uitgeschakeld worden. In Nederland wordt al sinds 1976 het weer gemanipuleerd. 1976 was het test jaar in de zomer, was toen de warmste zomer aller tijden en in 1979 was het een test jaar in de winter. Toen waren de 3 noordelijke provinciën van de buiten wereld afgesloten door de vele sneeuw val. Later is in Dronten een veel grotere weersmanipulatie gebouwd, die Noordwest Europa kan manipuleren. De dekmantel is dat zij daar ruimte onderzoeken doen.

   • @Qvic. Ik verbaas me telkens weer over de vele kennis die jij, en enkele anderen, naar boven brengen. Er is nog zoveel te weten. Ik las recent iets bij de Bataafse over wat er wereldwijd over de geschiedenis allemaal verborgen is gehouden. Een mensenleven is te kort om dit allemaal te kunnen opnemen en bevatten.
    De weermanipulatie in NL had ik niet zo in de gaten, maar eigenlijk wel logisch als je aan de chemtrails denkt die regelmatig boven ons hoofd worden uitgestrooid.

   • Dat is in de vorige eeuwen vaker voorgekomen Strenge winters kurkdroge zomers of drijfnatte voor en najaren waardoor de oogsten mislukten en er massaal honger werd geleden de weerdeskundigen hebben een zeer slecht geheugen en lullen maar wat om de mens bang te maken

    • @marcel,

     Beste,

     Vaak, en vaker dan menigeen denk, staat de echte waarheid waar zelfs de elite niets aan kan doen recht voor onze neus….

     Kijk eens gewoon op schilderijen van onze grote meesters…..en met name de vergezichten…….dikke pakken sneeuw op de oude huisjes veelal uitgebeeld met daken van dik riet…..schitterend om te zien trouwens, en de grachten en plassen, allemaal dik dichtgevroren met vele schaatsers erop…….in plain sight!!!

     En hetgeen ik nu zeg heeft wel niets met het weer te maken maar wil het toch vermelden…..tijdens een wandeltocht welke ik dagelijks maak…….had er al honderden gemaakt in mijn leven maar nog nooit was me dit opgevallen……overal waar je maar kijkt grote stenen……en met grote stenen bedoel ik dus stenen vele male groter dan bakstenen, vaak een meter lang en zelfs langer en 40 tot 50 cm dik. Wegen al snel een kilootje of 250 tot wel 500 in sommige gevallen zeker waar ik woonachtig ben lang de Maas in Zuid-Limburg……..

     Her en der liggen ze, en heel vaak bewerkt, mer ronde uithollingen waar waarschijnlijk een kozijn in heeft gezeten of een poort…..en meestal zelfs bewerkt aan een kant…..

     Toen ik na een tip van Michelle Gibson zelfs ook eens verder keek dan mijn neus lang was………hemeltje……honderden “vond” ik er…..

     Onze hele geschiedenis is 1 enorme leugen en dat is zelfs een understatement!
     En de meesten, met name de kinderen van nu die grotendeels voor vierkante schermpjes zitten…….hun social media van die dag “bijwerken”……zij zullen er voor gaan zorgen dat alles onder het tapijt zal blijven….helaas……het is eens zo geweldig mooi geweest op de plek welke men aarde pleegt te noemen……oude gebouwen worden nog steeds DAGELIJKS met opzet “opgeruimd” voor vele “betere” nieuwbouw……wat ’n farce!

     Groet,

     Gladiator

 4. Rusland is in grote moeilijkheden tegen het gecombineerde arsenaal van de NAVO.
  Dus, of het verliest nu verder terrein, terwijl het leger het zwabberbeleid van Poetin zat is,
  of het grijpt naar de noodrem. Het is niet te hopen, want dan wordt alles zwart.

  • ja, volgens de mainstream media heeft u helemaal gelijk.
   misschien zijn de feiten net iets anders. rusland heeft, net als het westen, nog heel veel achter de hand als het moet. het is nog steeds een politiek spelletje, geen voluit oorlog.
   laten we hopen dat dat het ook niet wordt, want dan zijn we weg. om een klein lapje land hier ver vandaan..

   • Het punt is dat Rusland bewust zich gedeeltelijk heeft terug getrokken, omdat in het najaar altijd veel regen valt en dan lopen zelfs de tanks in de modder vast. Nu het nog niet veel geregend heeft. Is het nu nog enigszins begaanbaar en daar profiteren de Oekraïense met hun huurlegers van. Maar zodra het gaat vriezen is de bodem weer keihard en kunnen de zware militaire voertuigen weer er vol tegen aan. Het is nu een beetje afwachten wat het weer gaat doen. Het westen kijkt daar nooit naar en willen nu er vol tegen aan, maar als het land te nat wordt zijn zij een zittende eend die vast zit in de modder. Dan kan Rusland met hun vliegtuigen of drones prijs gaan schieten.

    • Wat een hoop geneuzel hier. Geloof mij, Putin en zijn makkers zijn straks de grote verliezers. Iedereen lijkt te vergeten dat De strijders uit het ooit machtige Russische rijk de Kozakken waren. Bekend om hun “Hit en Run” tactieken. En de Kozakken; dat waren en zijn de Ukrainers en die zijn beroemd om hun opereren in winterse omstandigheden en gebruiken dan dus niet zware voertuigen.

   • @Casse
    Deze reactie in de commentarensectie eronder vat het bondig samen:

    Amateurs think about tactics, professionals think about logistics. Amateurs think about gaining ground, professionals think about destroying the opposing force.

 5. Dat land dat nog nooit op eigen grond is aan gevallen maar over de hele wereld dood en verderf heeft
  gebracht de VS met GB samen hebben nu de hooft prijs. De terug keer naar zant vlakte waar totale rust
  heerst waar geen hel geen hemel waar geen God zich nog bekommerd waar de stilte overheers .En de EU ?
  Verloren en verneukt aan de schandpaal knarsen tandend nog de kans krijgt om te denken wat olie en gas dom en dom is.

  • die kans hebben ze gehad en gemist.
   ik neem eigenlijk aan dat ze daar wel aan gedacht hebben, en aan de consequenties die daaruit zouden volgen.
   maar het zou nog best kunnen dat rusland ook gewoon onder invloed van het wef staat en dat dit een poppenkast voor de wereld is

   • Dat is idd de vraag.

    Het verwondert mij dat ik nergens iemand hoor over het feit dat Rusland een staatsschuld van nagenoeg nul heeft. Poetin heeft zich uit het criminele financiële systeem van het IMF, Wereldbank en BIS weten te werken. Dat is voor mij toch reden te twijfelen aan suggesties ze een onder een hoedje spelen met het Westen.

    • Het Vaticaan heeft eind september ook alle “vaticaangelden” uit de wereld “teruggeroepen”. Heeft ook te maken met de wereldwijde financiële toestand.
     En als het geld op is, wat maakt het dan uit hoeveel er nog gestuurd wordt naar Oekiland, want de vraag is dan uiteindelijk: Wie zal dat betalen, lieve zoete Gerretje….

 6. Dat land dat alle oorlogen heeft verloren en een slachting in de wereld en eigen land heeft aan gericht
  Heeft geen bestaansrecht .

 7. De EU word opgeofferd. En wij hebben hier alleen maar leeghoofden rond lopen. Daar ga je de oorlog niet mee winnen. En nog denken ze (de regering) dat de amerikanen ons komen helpen, als het fout gaat.
  Die willen juist van ons af !!

  • Daarom moeten de Russen het met een verrassingsaanval doen.
   Full blow, inclusief alle nucleaire Poseidon torpedo’s.
   Nu niet meer het eerste bommetje van USA afwachten en dan pas vergelden maar NU beginnen, voor het niet meer kan.
   We weten nu dat de USA op ramkoers zit en volstrekt onbetrouwbaar. Daar helpt geen verdrag meer aan.

   • Heb je enig idee op hoeveel plekken de VS Nukes hebben liggen (incl. Nederland)?
    Daarnaast zijn de bunkers waar die dingen afgevuurd worden gebouwd op een direct hit.

 8. Advies, kijk naar de doc De Bijlmerramp.
  Hier ziet u, hoe de Regering samen met de MSM (en de kranten) de bevolking BELAZERD.
  Journalisten die de waarheid boven tafel wilde brengen, werden ontslagen.
  Dit gebeurde toen, en het gebeurt nu, en het zal altijd BLIJVEN gebeuren.
  De MSM en de KRANTEN zijn lakeien van de REGERINGEN, EU BRUSSEL, de VS, en NAVO CQ NATO (het WESTEN).
  Bovenstaande partijen betalen deze lakeien.
  WIE BETAALD BEPAALD !!!
  Zo nu we dit weten kunnen we ons richten op betrouwbare bronnen, kost veel minder energie.

 9. Als het zover komt, houd Europa en USA op te bestaan.

  Als de linkse idioten beseffen welke beer ze aan het porren zijn, en wat de concequenties zouden kunnen zijn, zouden ze toch doorgaan; want ze willen de westerse beschaving vernietigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here