© Clint Eastwood film Gran Torino

Ik heb ooit geholpen bij het leiden van een mars van een miljoen mensen tegen de oorlog in Irak door de straten van Londen. Ik heb ontelbare uren gereisd door de hele Verenigde Staten en de wereld om te pleiten tegen de oorlog in Irak. Ik heb artikelen geschreven tot mijn handen verkrampten en gesproken tot mijn stem schor werd. Ik heb alles opgeofferd voor vrede en tegen oorlog, schrijft Scott Ritter.

Als zodanig voel ik mij in een goede positie om het volgende te zeggen:

De vredesbeweging in Amerika is dood.

Afgezien van een handvol toegewijde activisten die in de loop der jaren bij hun anti-oorlogspogingen zijn gebleven, is de vredesbeweging een oorlogsbeweging geworden, zij het een namaakbeweging.

Mijn bewijs? Kijk maar naar alle Oekraïense vlaggen die zijn opgedoken naast de online identiteiten van degenen die George W. Bush ooit een oorlogsstoker noemden vanwege zijn beslissing om Irak binnen te vallen in 2003. Destijds noemde de vredesbeweging zichzelf de “anti-oorlogsbeweging”. Maar hun anti-oorlogshouding duurde slechts zo lang als de ambtstermijn van George W. Bush; toen kwam Barack Hussein Obama, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede voor absoluut niets doen, en de anti-oorlogsbeweging verdween.

Scott Ritter bespreekt dit artikel en beantwoordt vragen van het publiek in de aflevering van vandaag.

Deze verdwijntruc was intrigerend, gezien het feit dat de geachte Nobelprijswinnaar, voorheen bekend als Barry, enthousiast doorging met het beleid waar de anti-oorlogsbeweging zijn voorganger ooit voor veroordeelde, door te verdubbelen in Afghanistan, niet in staat om Irak te verlaten, en door duizenden vijanden, echte of ingebeelde, per drone de dood in te jagen, ongeacht hun status: vijandelijke strijder, Amerikaans staatsburger, bruiloftsfeest, onschuldig kind, het maakte niet uit – Barry vermoordde ze allemaal, en de vredesbeweging zweeg.

  Rusland waarschuwt de VN-Veiligheidsraad dat de denazificatie van Oekraïne voltooid zal worden

Ik haat hypocrisie. Hoewel ik heb gemarcheerd en gewerkt met de vredesbeweging, ben ik nooit lid geweest van de vredesbeweging – ik ben geen pacifist.

Ik geloof dat de wereld vol zit met dolle honden en dat mensen, net als Atticus Finch, soms zichzelf geroepen voelen om ze met geweld neer te slaan.

Ik geloof zowel in de noodzaak van oorlog als, eerlijk gezegd, in de onvermijdelijkheid ervan. Anders denken is onwetend over de menselijke conditie. Ik geloof dat elke samenleving die het waard is om te verdedigen, bereid moet zijn om uit legitieme zelfverdediging oorlog te voeren.

Ik geloof dat als een land ten strijde trekt, het moet vechten om te winnen – er bestaat geen “eerlijk gevecht” principe, maar gewoon doden of gedood worden.

En mijn doel als strijder is de vijand zo efficiënt mogelijk te doden, met zo min mogelijk schade aan mijn kant. Ik geloof in moderne wapens, professionele krijgers en een hoog niveau van paraatheid dat alleen kan worden bereikt door oorlogstraining in vredestijd.

En, als iemand die oorlog in al zijn verschrikkelijke realiteit heeft meegemaakt, geloof ik dat oorlog de absolute laatste optie moet zijn, die pas wordt ondernomen als alle andere mogelijkheden om de problemen op te lossen zijn uitgeput. Ik geloof dat het veel beter is dat oude mannen en vrouwen hun stembanden uitputten dan dat hun jongere tegenhangers doodbloeden op een slagveld. Hete lucht is niet dodelijk – heet staal wel.

Ik weet dat de hedendaagse incarnatie van de frauduleuze beweging die zichzelf “vrede” of “anti-oorlog” noemt, geen van beide is – hun blauwe en gele vlaggetjes bewijzen dat. Zij steunen openlijk de oorlog, door enthousiast hun steun te verlenen aan de miljarden dollars aan militaire hulp van de Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten aan Oekraïne, ondanks het feit dat deze hulp alleen maar de vleesmolen voedt die het Russisch-Oekraïense conflict is, waardoor honderdduizenden Oekraïners ter dood worden veroordeeld, en tientallen miljoenen anderen tot het soort lijden dat het lot is van burgers die in de vuurzee van een menselijk conflict zijn verwikkeld.

  "Aanvallen" op Oekraïense ambassades in Europa: Een nieuwe provocatie van Kiev of iets anders?

“Ik sta achter Oekraïne” is het grafschrift geworden van tienduizenden die zonder de zogenaamde “vredesbeweging” nog in leven zouden zijn.

Laten we duidelijk zijn: als u achter Oekraïne staat, staat u voor de onstuimige uitbreiding van de NAVO, voor externe machten die illegale staatsgrepen plegen om het grondwettelijk gezag van een soevereine staat omver te werpen, en voor de macht van blanke supremacistische neonazistische ultranationalistische bewegingen die de nagedachtenis vereren van massamoordenaars die zij tot nationale helden hebben verheven.

U staat voor moord, verkrachting en marteling. U staat voor de onophoudelijke beschieting van burgerbevolkingen gedurende acht jaar, waarbij duizenden mensen, waaronder vrouwen en kinderen, werden gedood. U staat voor nepdiplomatie, waarbij onderhandelde overeenkomsten worden gebruikt als schild voor genocidale acties.

Kortom, u staat voor oorlog, maar u hebt niet de integriteit om dat toe te geven, omdat u in alle eerlijkheid nergens voor staat.

Ik ben voor oorlog, en daarom probeer ik oorlog te vermijden. Ik zal alle opties buiten de oorlog uitputten om oorlog te voorkomen. Ik steun wapenstilstanden. Ik steun onderhandelde overeenkomsten zoals de Minsk 2-akkoorden. Ik steun preventieve diplomatie die de weg naar een nieuw Europees veiligheidskader laat prevaleren boven geheime oorlogsvoorbereidingen.

En ik geloof dat je, nadat je dit allemaal geprobeerd hebt en het niet lukt, wraakzuchtig oorlog voert en de kortst mogelijke weg naar een beslissende conflictoplossing zoekt. Ik steun niet het gebruik van burgers als menselijk schild. Ik steun de correcte behandeling van krijgsgevangenen. Ik steun een verbod op marteling en moord op burgers. Ik steun het internationaal humanitair recht en de strikte naleving van het oorlogsrecht.

  Oliver Stone: "Rusland deelt harde klappen uit aan Oekraïne en wint de oorlog"

Het komt hier op neer: als u vrede wilt, sluit u zich dan aan bij de oorlogsbeweging. Als u zich aansluit bij de vredesbeweging of haar opvolger, de anti-oorlogsbeweging, krijgt u allemaal hypocrisie, dood en vernietiging.

De vredesbeweging heeft schuld aan het conflict in Oekraïne, omdat de vredesbeweging weinig meer is dan een dekmantel voor russofobie, net zoals ze vroeger een dekmantel was voor islamofobie (hoe verklaar je anders het stilzwijgen toen Barry Obama de burgerbevolking van Irak, Afghanistan, Syrië, Jemen, Somalië en elders bombardeerde?)

De pro-oorlogsbeweging kent geen politiek – het gaat om het verdedigen van de natie, met het inzicht dat alleen voortkomt uit het kennen van de werkelijke kosten van oorlog, dat het vermijden van oorlog de beste dienst is die je kunt verlenen in dienst van je medeburgers.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter over de EU sancties: Als ik Rusland was, zou ik ik zeggen “Wel, dat was het dan, wij sluiten de deuren. Sterf!”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMisschien moet Oekraïne Tom Bodett inhuren?
Volgend artikelVertrouwelijke Pfizer documenten en nieuwe studie bevestigen dat COVID “Vaccin Shedding” heeft plaatsgevonden met schokkende en gevaarlijke gevolgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

 1. De beste garantie voor vrede en vrijheid is een gewapende bevolking en een minimale regering.

  Zodra de macht van een regering die van de bevolking overstijgd word er door lieden misbruik van gemaakt en is het hek van de dam qua corruptie en wetteloosheid.

  Niemand vraagt zich af hoe een Zelensky, die na 3 jaar president te zijn vele dure huizen bezit van miljoenen …..zijn presidentiele verdiensten zijn het niet……corruptie is de sleutel van rijkdom voor dit soort lieden, de Clintons waren een schoolvoorbeeld van corruptie, de Obama’s zagen de kruiwagens dollars ook binnen rollen….

  Corruptie door lieden in de politiek en overheids dienst moeten met een touw worden afgehandeld, en niet met een gouden handdruk als douceurtje voor de gemiste steekpenningen.
  Politici die geen openheid geven zijn per definitie criminelen. Dat is duidelijk, wel geld van de gemeenschap aanpakken maar niet bereid zijn te vertellen wat er verder nog in de zakken valt…..

  Als je vrede wilt zorg dan dat tegen jou oorlog voeren de meest stomme actie is die een ander kan uithalen….en wees bereid tot geweld in het uiterste van dat spectrum, zonder terughoudendheid en met de meest gruwelijke methoden die je kunt bedenken.

  Vrede is gebaseerd op afschrikking, en nergens anders op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in