Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Hamas heeft een video vrijgegeven die informatie bevestigt die al enige tijd de ronde deed dat grote voorraden Amerikaanse en algemene NAVO-wapens die aan Oekraïne geleverd waren, zich in… Gaza bevinden!

In de video laat Hamas zien dat het een grote hoeveelheid AT4 en NLAW antitankraketten en raketten heeft voor gebruik tegen de belangrijkste Merkava III/IV/IVM tanks van het Israëlische leger in Gaza, bericht Pronews.

Het is bekend dat veel van de door de VS aan Oekraïne geschonken wapens op de zwarte markt terecht zijn gekomen.

Een paar dagen geleden hadden Russische, Turkse en Amerikaanse media Israël gewaarschuwd dat Hamas grote hoeveelheden wapens heeft die het – onbekend hoe – uit Oekraïne heeft verkregen.

Ze hadden het over, M4, verschillende soorten antitankwapens zoals Javelin tot MANPADS Stinger en andere.

De Oekraïense militaire inlichtingendienst beschuldigde Rusland ervan Westerse wapens, verkregen uit Oekraïense depots op de verschillende fronten van de oorlog, over te dragen aan Hamas om Kiev ervan te beschuldigen wapens aan terroristen te verkopen.

Bekijk video’s

Turkse media: Hamas vecht tegen Israël met Amerikaanse wapens die aan Oekraïne zijn gegeven!

De Turkse online media Dik Gazete publiceerde zeven dagen geleden informatie waarin werd beweerd dat Hamas in zijn conflict met Israël Amerikaanse wapens gebruikt die eerder door de Verenigde Staten aan Oekraïne waren geleverd.

  Israëlische veteraan zegt dat hij getuige was van IDF Apache Helikopter die raket afvuurde op Kibboets

De publicatie merkte op dat de zoon van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump de eerste was die dit opmerkte, die in een recente reportage van de Britse tv-zender Sky News zag hoe een van de Palestijnse strijders pronkte met een AT4 van Amerikaanse makelij.

De Republikeinse senator Marjorie Taylor Greene, bekend om haar kritiek op het beleid van Biden om Oekraïne te steunen, schreef op haar sociale mediapagina dat Hamas mogelijk Amerikaanse wapens uit Oekraïne ontvangt.

Greene riep Washington en Jeruzalem op om de serienummers van de AT4 bij te houden.

Daarnaast posten sommige Arabische Telegramkanalen regelmatig video’s waarin Palestijnse militanten openlijk hun dank uitspreken aan Kiev voor de wapenverkoop.

Volgens deskundigen kan Oekraïne naast AT4’s ook MANPADS, Stinger en vele andere wapens aan Hamas hebben verkocht.

Het Israëlische leger vond Palestijnen die MANPADS droegen met het merkteken van een Oekraïense eenheid

Bovendien vonden soldaten van het Israëlische leger tijdens een operatie tegen militanten van Hamas in één van de voertuigen draagbare luchtafweersystemen Strela-2 en RPG-7 met het merk van een eenheid van de Oekraïense Strijdkrachten uit Mukachevo, in de regio Hyperkarpatië.

Het is geen toeval dat het Amerikaanse nieuwsorgaan Washington Post hierover berichtte:

“De Palestijnse Hamas-beweging beschikt mogelijk over veel geavanceerdere wapens dan die ze momenteel gebruikt.”

De Amerikaanse publicatie interviewde verschillende deskundigen die de mening verkondigden dat Hamas een “dodelijke verrassing” voorbereidt voor de Israëlische Strijdkrachten voor het geval de grondfase van Operatie IJzeren Zwaarden begint.

Volgens berichten bereidt Hamas zich al jaren voor op een confrontatie met Israël en heeft het nieuwe soorten wapens ontwikkeld, waaronder drones.

  Escalatie in het Midden-Oosten: De weg naar de Derde Wereldoorlog

Volgens sommige analisten moet het Israëlische leger dit allemaal nog onder ogen zien.

“Hoogstwaarschijnlijk heeft Hamas verborgen militaire capaciteiten waar we in de toekomst misschien naar moeten kijken,” zei Fabian Hinz, een militair analist aan het Britse International Institute for Strategic Studies.

In de afgelopen jaren heeft Hamas een reeks technologieën verworven om moderne wapens te maken.

De groep bereidde zich voor op een oorlog met Israël, begreep de mogelijkheid van een grondoperatie en was klaar om een verrassingsslag uit te delen aan de vooruitgeschoven eenheden van het Israëlische leger.

We kunnen het hebben over krachtige antitankwapens, precisieraketten en drones. Terwijl het IDF de Gazastrook binnenvalt, zal Hamas waarschijnlijk de achterhoede aanvallen met nieuwe raketten.

(…) Hamas kan proberen om Israëlische troepen naar zijn grondgebied te lokken en dan een verrassingsaanval uitvoeren op doelen ver van de frontlinie met geavanceerde systemen,” zei Fabian Hinz.

Het commandocentrum van de Israëlische strijdkrachten zei zich bewust te zijn van deze mogelijkheid, maar benadrukte dat het land over de “noodzakelijke verdedigingssystemen” beschikt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Met deze nieuwste psy-op die IEDEREEN op het verkeerde been zet, is het belangrijker dan ooit dat we ons hoofd erbij houden en ons afvragen: “Wat is er ECHT gebeurd?”Volg Frontnieuws op Telegram

  Amerikaanse president gelaste Israëls aanval op de U.S.S. Liberty

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Nieuwe Oorlogsorde – Israël, Gaza en de Derde Wereldoorlog: Ongemakkelijke waarheden
Volgend artikelGaza, Oekraïne en de val van de liberale internationale orde, of: Hoe de westerse politiek zo krankzinnig werd en waarom ze alleen nog maar erger lijkt te worden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Ja, dan verkoopt het door en door corrupte ukrinazi regime de geschonken wapens aan hamas en dan geef je natuurlijk Rusland daar de schuld van

 2. ….er is voor vele miljarden aan wapens door Amerika achter gelaten in Afghanistan….als de wapens uit Oekraïne komen dan is de VS achter de feiten aan het rennen en de controle kwijt…..

 3. Ik denk dat de achtergelaten wapens van de Yanken in Afghanistan een strategiscche stap was voor het vervolg op nieuw Amerikaanse interveties, bemoeienissen tegen andere landen, zó stom om wapens ter waarde meen ik gelezen te hebben van 85,- Miljard U.S. Dollar, Tja Hugo de Jonge hoeft zich ook niet te verontschuldigen voor een miljarden bedrag zonder bonnetjes wat zómaar verdwenen is, dankzij de gelatenheid van het aan alle kanten afgestompte publiek.

 4. Deste Mensen

  Ooo wat leuk zeg
  Spannend mannn
  Kleine kinderen groeien alleen van lijf
  Helaas groeid het verstand niet mee

  En vooral niet vergeten erop los te neuken joh lekkerrr ….
  Dan kunnen die bijelkaar geneukten vervolgens weer worden vermoord

  Wat heeft dat geneukerij dan voor zin …..
  Uiteindelijk is de mensheid op Moeder Aarde om zichzelf te vinden verlossing uit materie te realiseren
  Wat doen die via de bezetenheid’s
  Ver-dwaling van Adam Eva de Slang en de Appel
  Mooi man blijf lekker zo doorgaan
  Veel plezier

  Dank U

 5. Iran is nog niet aangesloten bij de BIS (Band for International Settlement), en daar wordt door de BIS (Amerika) wel voor gezorgd dat het wel zover komt. (door oorlogvoering).
  Zo is Afganistan en Irak na de oorlog ten gevolge van 09 11 aanslagen erbij ‘gevochten’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in