Mensensmokkelboot - Salvini, via YouTube / Facebook

De voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini werd deze zaterdag voor de rechtbank gedagvaard nadat hij vorig jaar een migrantenboot had tegengehouden om in Sicilië aan te meren. De hoorzitting wordt gehouden om te beslissen of Salvini voor de afhandeling moet worden vervolgd. In het geval van een veroordeling riskeert Salvini een gevangenisstraf en zijn politieke carrière.

Reeds eerder heeft Frontnieuws de aandacht gevestigd op de manier waarop de EU-statistieken bevestigen dat de verscherpte grenscontroles van Italië, onder auspiciën van Salvini, langs de kust hebben geleid tot een drastische vermindering van het aantal illegale migranten. Salvini’s manier van grenscontrole kreeg vorig jaar veel aandacht toen hij de kustwacht opdracht gaf een mensensmokkelboot met 131 migranten voor het eiland Sicilië tegen te houden.

Zaterdag begon in de Siciliaanse hoofdstad Catania een rechtszitting nadat de Italiaanse Senaat eerder de immuniteit van Salvini tegen vervolging had weggestemd. Dit betekent nu dat de voormalige minister van Binnenlandse Zaken tot 15 jaar gevangenisstraf riskeert als de rechtbank van mening is dat Salvini door middel van de grenscontrolemaatregel het internationaal recht niet heeft gerespecteerd. In het geval van een veroordeling mag Salvini geen politieke vertrouwenspositie meer innemen in het land.

Asielzoekers: “Slechter behandeld dan dieren”

Op de rechtszitting zal een Nigeriaanse familie die aan boord van de boot was, getuigen tegen de voormalige minister van Binnenlandse Zaken. De asielzoekers zijn van mening dat de manier waarop de minister van Binnenlandse Zaken de Italiaanse grenscontrole handhaafde, hen “slechter behandelde dan dieren”.

Salvini: “Ik heb geen enkele wet overtreden”

  Hele stad is in shock nu weer een Italiaanse professor DOOD is na de COVID-injectie van AstraZeneca

Salvini heeft al eerder commentaar gegeven op het proces en gezegd dat hij zich alleen schuldig zal verklaren aan het verdedigen van Italië en de Italianen. Voorafgaand aan het bezoek aan de rechtbank op zaterdag heeft Salvini een groet aan het Italiaanse volk gestuurd.

   “Ik ben morgen in de rechtbank in Catania. Ik ben kalm en sereen. Ik
   denk niet dat ik een wet heb overtreden, maar ik heb gedaan wat de
   Italianen me vroegen.”

“Goedemorgen vrienden. Voor Italië en de Italianen met vreugde en trots!”

Zwarte vakbondsman: “De Italianen die ons niet willen, moeten Italië verlaten”

Vorig artikelNigeriaan verkracht 16-jarig Italiaans meisje – burgemeester Fabbri: “Gewelddadige illegalen zijn een tumor die moet worden uitgeroeid”
Volgend artikelVijf leden van een migrantenfamilie, waaronder vier kinderen, vermoord in ‘hamer en mes’-aanval door familielid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in