De vernietiging van de Nord Stream 1 en 2 pijpleidingen in de Oostzee is een van de meest schandelijke en kwaadaardige daden van terrorisme en sabotage in de geschiedenis van onze wereld. Nu de sabotage door talrijke landen is bevestigd, is de blame game begonnen en vraagt iedereen zich af: “Wie heeft het gedaan?”, schrijft Mike Adams.

President Joe Biden, de Russofobe ambtenaar van het State Department Victoria Nuland en GOP senator Ron Johnson staan allemaal geregistreerd met hun eisen dat de Nord Stream pijpleidingen worden uitgeschakeld, en impliceren dat zij alle nodige middelen zullen gebruiken om dat resultaat te bereiken.

Bekijk vanaf 2:52 de volgende uitwisseling tussen senator Ron Johnson en Victoria Nuland, een bekende Ruslandhater en de belangrijkste architect van het corrupte Zelensky-regime dat openlijk samenwerkt met feitelijke nazi’s terwijl ze miljarden dollars steelt van de Amerikaanse belastingbetaler:

Senator Ron Johnson: “Ik kan geen krachtiger manier bedenken om de Russische agressie te bestraffen dan door de geboekte vooruitgang terug te draaien, en indien mogelijk te voorkomen dat Nord Stream 2 ooit wordt voltooid.”

Senator Johnson: “…Actie ondernemen om te voorkomen dat het ooit operationeel wordt.”

Nuland: “…Onze verwachting is dat de pijpleiding zal worden opgeschort.”

Johnson: “Ik hoop zeker dat de Commissie Buitenlandse Betrekkingen van de Senaat wetgeving zal aannemen die verder gaat dan alleen het opschorten van de pijpleiding, maar deze permanent zal beëindigen.”

Op 7 februari van dit jaar uitte Joe Biden een nauwelijks verholen dreigement om de Nord Stream pijpleiding te vernietigen in zijn gebruikelijke schurkenstijl die we allemaal te zien krijgen als hij zich voordoet als een stoere vent:

Joe Biden: “Als Rusland binnenvalt… dan zal er geen Nord Stream 2 meer zijn. We zullen er een einde aan maken.”

Verslaggever: “Maar hoe gaat u dat precies doen, aangezien… het project in handen is van Duitsland?”

Biden: “Ik beloof u dat we dat zullen kunnen doen.” (gevolgd door een zelfvoldane glimlach)

Eerder dit jaar, op 27 januari, beloofde Victoria Nuland dat Nord Stream 2 “hoe dan ook” zou worden stopgezet. Hier is de video:

Victoria Nuland: “Als Rusland Oekraïne binnenvalt, zal Nord Stream 2 op de een of andere manier niet doorgaan.”

Dit alles roept de voor de hand liggende vraag op: als aardgas de Europeanen voorziet van betaalbare kunstmest, voedsel, energie, elektriciteit, banen en industriële mogelijkheden, waarom zouden zoveel Amerikaanse functionarissen dan eisen dat de aardgaspijpleidingen worden afgesloten? Willen Amerikaanse functionarissen dat de Europeanen lijden? (Meer hieronder…)

De Amerikaanse marine heeft in juni van dit jaar oefeningen gehouden met teams die onder water explosieven verwijderen in het exacte gebied van Bornholm, Denemarken.

Zoals Sea Power Magazine op 14 juni van dit jaar meldde, hield de 6th Fleet Task Force 68 van de Amerikaanse marine oefeningen in het verwijderen van explosieven onder water in het exacte gebied waar deze sabotage-explosies plaatsvonden. Het coververhaal was dat de Amerikaanse marine “mijnenjachtexperimenten” moest uitvoeren met onbemande onderwaterdrones. Uit het artikel:

  Het pro-Oekraïne front in Duitsland brokkelt af

Ter ondersteuning van BALTOPS werkte de 6e vloot van de Amerikaanse marine samen met onderzoeks- en oorlogscentra van de Amerikaanse marine om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mijnenjachttechnologie met onbemande onderwatervoertuigen naar de Oostzee te brengen om de doeltreffendheid van het voertuig in operationele scenario’s te demonstreren.

Het experiment werd uitgevoerd voor de kust van Bornholm, Denemarken, met deelnemers van Naval Information Warfare Center Pacific, Naval Undersea Warfare Center Newport en Mine Warfare Readiness and Effectiveness Measuring, allemaal onder leiding van U.S. 6th Fleet Task Force 68.

Dit jaar waren de experimenten gericht op UUV-navigatie, teamoperaties en verbeteringen in akoestische communicatie, terwijl kritieke milieugegevens werden verzameld om de algoritmen voor automatische doelherkenning voor mijndetectie te verbeteren.

Dus het meedogenloze Biden-regime dreigt publiekelijk om de Nord Stream-pijpleidingen met alle mogelijke middelen plat te leggen, dan verschijnt er een taskforce van de Amerikaanse marine in het Bornholm-gebied van de Oostzee met onderzeese sloopdeskundigen, en een paar maanden later wordt de Nord Stream-pijpleiding in stukken geblazen, precies in het Bornholm-gebied van de Oostzee, waardoor de Europese industrie op instorten staat en de westerse dominantie van de Amerikaanse industrie en dollarvaluta wordt versterkt.

Hmmm…

Geen wonder dat de inlichtingendiensten van de VS wanhopig proberen Rusland voor dit alles aan te wijzen, ook al heeft Rusland geen enkel financieel motief om zijn eigen pijpleiding te vernietigen, aangezien deze pijpleiding hun gouden gans is voor miljarden dollars aan inkomsten als Duitsland de wurggreep van de NAVO zou afwijzen en vrede zou sluiten met Rusland.

Nu kan Duitsland in de nabije toekomst geen Russisch gas meer ontvangen. Die optie is van tafel dankzij deze schaamteloze daad van terrorisme en sabotage.

Is Amerika’s meedogenloze regime in oorlog met Europa?

Het lijkt er steeds meer op dat de Verenigde Staten van Amerika, momenteel bezet door een onwettig, crimineel kartel dat de macht heeft gegrepen met de gestolen verkiezingen van 2020, in oorlog is met Europa. De sabotage van de Nord Stream-pijpleiding betekent dat er deze winter geen aardgas zal zijn voor Duitsland, en het wijst op de bijna zekerheid dat chemieconglomeraat BASF zijn activiteiten zal moeten stopzetten, waarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar.

Wat weinig mensen zich realiseren is dat als BASF sluit, de industriële sector van Europa zal instorten.

BASF levert de overgrote meerderheid van de industriële chemicaliën die nodig zijn voor kunstmest, olieraffinage, lucht- en ruimtevaart, autoproductie, textiel, consumentenproducten, medische benodigdheden en medicijnen, kunststoffen en harsen, en nog veel meer. Zonder BASF kan de Europese industrie niet functioneren, en zonder aardgas kan BASF niet functioneren.

  Saudi-Arabië verkoopt Russische olie door en put daarmee de westerse hulpbronnen uit

Zoals in een eerder artikel is aangegeven, zeggen de woordvoerders van BASF zelf dat ze niet eens zeker weten of de chemische fabrieken van BASF ooit weer kunnen worden opgestart als ze worden gesloten, omdat ze sinds de jaren zestig nooit zijn stilgelegd:

De situatie is zo nijpend dat de Duitse chemiereus BASF – vroeger onderdeel van het door de nazi’s gerunde chemieconglomeraat IG Farben dat oorlogsmisdaden tegen de mensheid heeft begaan – nu bedreigt wordt met de sluiting van fabrieken die sinds de jaren zestig onafgebroken in bedrijf zijn geweest. Zoals auteur Philip Oltermann uitlegt in een artikel in de UK Guardian, getiteld “How gas rationing at Germany’s BASF plant could plunge Europe into crisis,” staat BASF op het punt zijn enorme chemische installaties in Duitsland te sluiten wegens gebrek aan aardgas. Maar het stilleggen van de productie zou permanent kunnen zijn, omdat niemand weet of de fabrieken na een stillegging ooit weer in bedrijf kunnen worden genomen, omdat juist het stilleggen het systeem kan breken.

Overweeg dit artikel van Reuters uit maart 2022: “BASF zegt dat het zijn productie zal stopzetten als de gasvoorraden tot de helft dalen. Dat artikel legt uit:

Het Duitse BASF (BASFn.DE) zei woensdag dat het de productie zou moeten stopzetten als de aardgasleveringen zouden dalen tot minder dan de helft van zijn behoeften, terwijl ’s werelds grootste chemieconcern waarschuwde voor de schade aan zijn activiteiten door de stroomschaarste in Europa.

De vernietiging van Nord Stream 1 en 2 garandeert nu dat BASF gedwongen wordt offline te gaan. Dat betekent dat het gedaan is met de Europese industrie. En dat betekent dat de Europese banken op grote schaal failliet zullen gaan. Het bestaan van de euro – en de EU zelf – staat nu op losse schroeven.

Door Nord Stream op te blazen, zijn de VS erin geslaagd gebeurtenissen in gang te zetten die West-Europa, zoals wij dat kennen, zal doen instorten, waardoor een continent van de eerste wereld zal veranderen in een hel van de derde wereld vol honger, armoede, werkloosheid en industriële vernietiging.

Dit resultaat is al in gang gezet en kan niet worden gestopt, aangezien de Nord Stream pijpleidingen niet voor maanden of jaren kunnen worden gerepareerd (er zijn nog geen officiële schattingen van reparatietijden openbaar gemaakt, maar de situatie ziet er nijpend uit). Nu zullen Duitsland en vele andere Europese landen gedwongen worden meer duur LNG te kopen van Amerikaanse exporteurs, wat toevallig miljardenwinsten verschuift van het Russische Gazprom naar in de VS gevestigde LNG-exporteurs.

  Rusland heeft de olieoorlog gewonnen

Heeft het Biden-regime zojuist zijn eigen Europese bondgenoten gesaboteerd om de Amerikaanse industriële en monetaire dominantie te beschermen?

Zoals besproken in deze korte podcast die gisteren werd geplaatst, gelooft financieel analist Tom Luongo dat de Amerikaanse Federal Reserve in oorlog is met de Europese Centrale Bank (ECB) in een poging om de euro te laten instorten, de Europese banken failliet te laten gaan en de dominantie van de dollar nog jaren te handhaven (met de Petrodollar-status die het schijnbaar onbeperkt drukken van geld door de Fed mogelijk maakt).

De herhaalde renteverhogingen van de Fed, in combinatie met de oorlog in Oekraïne, zorgen ervoor dat beleggers Europa ontvluchten en naar in dollars uitgedrukte instrumenten zoals schatkistpapier springen. De Fed heeft al aangegeven dat zij de renteverhogingen zal voortzetten totdat de inflatie is getemd, wat in praktische zin betekent dat zij de rente zal verhogen totdat er iets groots gebeurt op het financiële wereldtoneel. De eerste die breekt, lijkt de Europese banken en mogelijk de ECB zelf te zijn. Luister hier:

Het opblazen van de Nord Stream-pijpleidingen versnelt de ondergang van de ECB en de euro, waardoor de Verenigde Staten overblijven als de dominante industriële en monetaire machtsfactor van de westerse wereld. Maar het onderstreept ook het verbluffende gevoel van paniek onder functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Financiën en de Fed, nu zij hun Europese bondgenoten opofferen om te proberen de fiat-dollar nog wat langer overeind te houden, zelfs nu de staatsschuld de 31 biljoen dollar nadert en de gelddrukmachine in overdrive gaat.

De onlangs goedgekeurde ruim 12 miljard dollar voor Oekraïne is duidelijk slechts een gecoördineerde laatste fase van de plundering van de Amerikaanse schatkist door de politieke elite, die zich er terdege van bewust is dat bijna alle valuta van de westerse landen – inclusief Japan en de Verenigde Staten – op de rand van de afgrond staan.

We lijken ons nu in een wereldwijde staat van wereldoorlog te bevinden, en de meedogenloze bezetters die momenteel de regering van de Verenigde Staten leiden, zijn bereid om meer dan 100 miljoen Europeanen massaal te laten verhongeren, bevriezen en werkloos te maken om nog wat tijd te winnen voor het Ponzi-systeem van de Amerikaanse valuta. Wie heeft vijanden nodig met vrienden als Biden, Obama en Nuland?

Kijk de volledige, schokkende details in de Situation Update podcast van vandaag:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oorlog in Oekraïne: Een “Orkaan van Honger en een Ineenstorting van het Wereldvoedselsysteem”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVergeet de blame game, Nordstream Sabotage gaat over de Grote Reset en niets anders
Volgend artikelFlashback: De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over Duitsland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Er werden oefeningen gehouden door de Amerikaanse marine in “het verwijderen van explosieven onder water”. (lees ik in ’t artikel)
  Maar werden er ook oefeningen gehouden in “het pláátsen van explosieven onder water” ?
  Daar gaat ’t toch om ?
  Of lees ik ergens overheen ?

  • Ja juist er zijn explosieven geplaatst!
   Anders zou je denken dat de deep state russische explosieven zouden hebben verweiderd.
   Hoe verontwaardigd mag je zijn!
   En hoe machteloos kun je je voelen!
   Blijf bij jezelf.
   Gooi jullie verwensingenshit niet hier op deze site. Aub. Blijf jezelf verhogen infreqentie.
   Als Europa instort wie koopt dan het dure Russische NLG via de Amerikaanse …..?

  • https://destillewaarheid.nl/2015/11/13/europa-ontsnapt-aan-mogelijke-ramp/Wie is de eigenaar van het Media Park?Bernhard jr. kocht het Media Park in 2019

   tja.. wat oudere artikels, maar is wel de moeite waard, zeker NU we zien hoe ze het eerder ” probeerde”.. vandaar dat Jetten en kornuiten van het gas “af willen “.. trap er niet in.. zet je kachel gewoon aan en uit en blijf je OUDE TERMIJN BEDRAG gewoon aanhouden, laat je niet in de kou zetten door die smeerpijp Biden en zijn deep state

 2. Och ja slapend nederland gelooft rutte kaag en een of andere neppe militair die roepen dat het rusland was toch, wat je ook aandraagt.Voor velen zijn de eu en vs nog steeds heilig en ukraine is het paradijs dat ten kosten van alles verdedigd dient te worden… fijne winter slapend nederland!

  • Je raakt hier dè kern van het probleem waar zo’n beetje alle beschavingen mee te maken hebben gehad en nog hebben: psychopathie. Het is een wetmatigheid dat, hoe dan ook, democratie of niet, uiteindelijk een of meer psychopaten de macht overnemen. De trucs die zij toepassen zijn vrijwel altijd succesvol omdat wij, gewone mensen, vrijwel blind zijn voor de vallen deze deze onmensen voor ons opzetten. Zij zorgen door hun gewetenloosheid voor ongekende rampspoed. Een van de manieren om de macht en status te behouden is de tegenstanders genadeloos kapot te maken, als het niet lukt door eigen kwaliteit een ander vóór te blijven trappen ze de ander gewoon de grond in.
   We zitten nu op wereldschaal middenin dit proces.
   Georgia Meloni? Als ik, via een foto, in haar ogen kijk zie ik iets angstwekkends, waanzin, krankzinnigheid, psychopathie? Houdt haar in de gaten ze is, volgens mij, niet wat velen van haar denken.

 3. politici wijzen naar rusland, alle feiten wijzen naar de usa.
  het is te makkelijk. ik denk dat we nog even kritisch moeten blijven, de kans is groot dat wij weer ergens in moeten trappen.

 4. USA sanctioneren , geen enkel produkt made in USA nog doorlaten en zich voegen bij de BRICKSlanden en vrede sluiten met rusland * USA basissen uit eu trappen zo snel mogzlijk.

  • Dat komt vanzelf want de dollar stort gewoon in ook de olie dollar is geweest. Dus de Amerikanen hebben nu ook last van inflatie. Niet voor niets willen ze nu zo snel mogelijk een digitale munt. Maar daarvoor moet eerst de economie in elkaar storten. En zo hopen ze met een WWIII nogmaals de overheersende partij in de wereld te worden. Maar ze hebben buiten Poetin gerekend. O.A. de Roebel is veel betrouwbaarder dan de Dollar en je buitenlandse deviezen kunnen niet zomaar gestolen worden zoals de VS nu bewezen heeft.

   • Gadaffi zag het ook juist toen, wilde de gouden dinar behouden, je weet wat er met hem is gebeurd, niet dat ie nu zo fris was, maar het Libische volk had het goed met hem!
    Trump is straks weer helemaal terug, let op de maand november (27e) in de VS

   • zie verhaal betreffende de gouden dinar.. Gadaffi moest toen opgeruimd worden..
    het Libische volk had het goed met hem, ENERGIE etc. was allemaal gratis

 5. Beetje vreemd dat BASF moet stoppen. De Nordstream 1 loopt pas sinds 2011 en daarvoor draaide BASF ook al. Dus wat is het probleem? Nordstream 2 heeft nooit geleverd.

  bangmakerij

  • @ Itsme september 29, 2022 at 10:49,
   Er is inderdaad een vreemde situatie, want er kwam al een poosje maar 20% van de hoeveelheid. Toen konden zij gewoon nog produceren. Voor het Russische gas kwam het uit Nederland. In Groningen is het enigszins gestopt, maar in Drenthe en Friesland en eerdaags uit de Waddenzee wordt genoeg opgepompt. (alleen dat wordt niet aan de grote klok gehangen) Het lijkt er meer op dat het geheel bewust de productie stilgelegd wordt. Om zo de instorting van de Duitse economie te verwezenlijken. Want Duitsland mag nooit met Rusland samen gaan werken, van de Angelo Zionisten Rijk.

 6. Inderdaad, het is geen oorlog van de nato tegen Rusland. Het is een oorlog van de Verenigde Staten tegen Europa.

  Van alle acties, van alle maatregelen is Europa de grootste verliezer.
  De VS winnen groots, Rusland verlegd haar grondstoffen handel naar Azië, Afrika en Zuid Amerika, behoud haar inkomen.

  EU wordt economisch de nieuwe paria van de wereld. EU = exit De rest van de wereld draait door.

  • Beste Verontruste burger,

   Makkelijk om nu te doen of wij in Nederland niet een aanvoerende hamer in dit spel spelen.

   Mocht U dat werkelijk denken zal ik U uit Uw illusie halen.

   Onze eigen Minister President meneer Ruttekutte heeft het gepresteerd de gas stroom uit de laatst werkende gas verbinding met Rusland “Turkse Stroom” eigenhandig te stoppen. Hoe heeft onze “Staatman” dat nu weer voor elkaar gekregen.

   Hieronder een bericht van de auteur Olga Lebedeva gepubliceerd in de Pravda (waarheid)

   Vandaag is bekend geworden dat Nederland de vergunning van South Stream Transport BV, de Turkse exploitant van Stream, heeft ingetrokken. Bovendien gebeurde dit op 18 september, voordat de Nord Streams werden opgeblazen.

   Zoals blijkt uit de verklaring van Oleg Aksyutin , CEO van South Stream Transport BV, is de reden voor het intrekken van de vergunning “een verbod op de levering van goederen en het verlenen van diensten, inclusief technische assistentie en pijpleidingonderhoud in de exclusieve economische zone en op het continentaal plat van Rusland.”

   “De schorsing van de vergunning heeft gevolgen voor alle contracten met betrekking tot de technische ondersteuning van de gasleiding, inclusief ontwerp, productie, assemblage, testen, reparatie, onderhoud en training”, aldus South Stream Transport BV.

   Dat wil zeggen, gas zal langs de bodem van de Zwarte Zee worden geleverd aan Turkije, en vervolgens aan Servië en Hongarije, maar als er een storing of probleem is met de leidingen, zullen ze deze niet kunnen repareren, omdat anti- Russische sancties verbieden de exploitant om Europese leidingen te kopen.

   TER INFORMATIE

   De capaciteit van de Turkish Stream is 33 miljard kubieke meter gas per jaar.
   Het grootste deel van de pijpleiding ligt op een diepte van drie kilometer en moet constant worden gecontroleerd op schade als gevolg van “seismische activiteit”.
   ___________________________________________________________________________

   Dus Nord Stream pijplijn zwaar beschadigd met resultaat geen gas, geen gas uit de Oekraïne (vanwege illegale claims en eisen van Naftogaz) en dan als klap op de vuurpijl meneer Rutte die de Turkse Stream ook nog even eigenhandig stopt.

   Laten wij Nederlanders nu niet het slachtoffer spelen. Onze regering doet hier zelf net zo hard aan mee. Als ze het niet zelf bedacht hebben. Kan zo maar met zo gezellige club als ons KH.

   Vriendelijke groet,
   Ralph

 7. De gasbulken zitten nagenoeg vol en we krijgen gas uit USA en Noorwegen, duur dat wel dus, het zal wel loslopen verwacht ik, maar ik heb me evengoed voorbereid.

  • Hoi Twan,

   Zo werkt de gasinfrastructuur helaas niet. Het werkt als volgt. Je bouwt niet een enorm netwerk wat enorm duur is om tijdens de piek in vraag (lees heel koude winter vraag) niet. Wat er is aangelegt is een ”constante stroom van gas” netwerk. In de warme maanden levert het veel te veel wat je in de opslag stopt. In de koude maanden levert het veel te weinig dus haal je het weer uit de opslag. Scheelt een fortuin maar je hebt wel die constante stroom van gas nodig. Nu is die zo goed als weg.

   Als het een boterzachte winter wordt in Europa redden we het net door de winter met het opgeslagen gas. En dan is het voorjaar en dan? Wie weet kunnen we wel met peper duur LNG gas koken etc. Maar de (zware) industrie kan niet meer concurreren op de wereldmarkt dus dat moet sluiten. Dus meer werklozen. Dus minder omzet voor horeca, middenstand, MKB etc etc. Dus nog meer werklozen. En die kunnen LNG niet meer betalen dus crash en dan…. Welkom tot de 3e wereld.

   Kortom, goed dat je je hebt voorbereid want gaat heftig worden.

   Groeten,
   Hugo

 8. Het repareren kost tijd moeite en geld.

  Een heel goed onderzoek zou bewijs kunnen leveren over daders.
  Maar net als bij MH17: als dat onderzoek er komt, wordt de uitslag–net als bij MH 17–nooit bekend gemaakt.

  Met de MH 17 zullen de Russen wel zorgen dat er namen genoemd worden….Die vertrouw ik meer dan Den Haag.

 9. Hmm leuk verhaal….

  maar BASF bestaat al heel wat langer als de nordsteam.

  Leg eens uit, hoe deden ze dat daarvoor dan?

  Het is gewoon een NAZI imperium dat terug wil naar zijn Roots in Amerika. De VS heeft zelfs al extra geld geboden om daar te gaan werken, maar China is blijkbaar een interessantere optie voor BASF, want die besprekingen lopen al. China houd dat geteisem wel in het gareel:-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in