Veel gewone stervelingen zijn financieel hard getroffen door de Coronapandemie. Maar ’s werelds dollarmiljardairs hebben tegelijkertijd hun fortuin zien stijgen met het equivalent van 3,2 biljoen euro ($3.9 trillion), meldt Business Insider.

De cijfers komen uit een nieuw rapport van Oxfam, waarin staat dat alleen al de vermogensgroei van de 10 rijkste mensen ter wereld sinds maart vorig jaar genoeg zou zijn om vaccinatie voor alle mensen op aarde te financieren.

Het geld zou ook genoeg zijn om te voorkomen dat iemand op aarde door de pandemie in armoede vervalt, aldus Oxfam.

Tussen 18 maart en 31 december 2020 zagen ’s werelds miljardairs hun fortuin stijgen met maar liefst 3,2 biljoen euro, oftewel 3.200 miljard euro, aldus het rapport.

Een van degenen die het meest heeft verdiend aan de Coronapandemie is Amazon oprichter Jeff Bezos, die met Tesla-oprichter Elon Musk strijdt om de titel van rijkste ter wereld. Bezos’ vermogen steeg van 113 miljard dollar op 18 maart 2020 tot 201 miljard dollar op 13 oktober van dat jaar, aldus Fox Business.

Ook Facebook oprichter Mark Zuckerberg heeft zijn fortuin tijdens de pandemie zien verdubbelen, van 54,7 miljard dollar in maart tot 101,2 miljard dollar in december.

“Je zult niets bezitten en je zult gelukkig zijn” – behalve Bill Gates en andere miljonairs

Pervers gentechnologisch experiment: Wetenschappers creëerden agressieve "zombiehamster"

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here