Nadat de graanovereenkomst op 17 juli werd opgeschort, escaleerde het Oekraïense conflict en verhoogden de strijdende partijen het aantal aanvallen in de vijandelijke achtergebieden. Kiev blijft de Krim aanvallen, terwijl het Russische leger doorgaat met het vernietigen van militaire infrastructuur in heel Oekraïne, waarbij vooral de Oekraïense havens getroffen worden met vergeldingsaanvallen, bericht Southfront.

Als reactie op de aanval op de Krimbrug lanceerden Russische strijdkrachten in de nacht van 18 juli massale aanvallen met Geran-2 UAV’s en Kalibr kruisraketten op doelen in het zuiden van Oekraïne. In Odessa werden de bases van onbemande boten, haveninfrastructuur en een olieopslagplaats vernietigd. In Nikolaev raakten verschillende drones de olieterminal van de zeehaven.

Op haar beurt probeerde Kiev nog een massale aanval met drones uit te voeren op de Republiek van de Krim. Russische luchtverdedigingstroepen en elektronische oorlogseenheden schoten met succes alle 28 UAV’s neer die het schiereiland naderden.

Op 19 juli gingen de Russische vergeldingsaanvallen door. ’s Nachts klonken er explosies in de hoofdstad van Oekraïne Kiev, in het door Oekraïne gecontroleerde Zaporozhye, Kharkiv, de regio’s Dnipropetrovsk en Zhitomir.

Russische UAV’s in de buurt van Kiev:

Explosie gemeld in de regio Zhitomir:

De belangrijkste doelwitten waren opnieuw Oekraïense havens in de regio Odessa

Het Russische Ministerie van Defensie heeft nog geen officieel commentaar gegeven. Beelden van ter plaatse bevestigen echter dat massale aanvallen tot aanzienlijke verwoestingen hebben geleid.

De autoriteiten in de regio Odessa zeiden dat als gevolg van de nachtelijke beschietingen van Odessa tanks en apparatuur voor het laden van graan en olieterminals in de haven beschadigd waren. Daarnaast raakten raketten in de regio Odessa een industriële faciliteit en twee opslagplaatsen, meldden Oekraïense media.

  "Het einde zal triest zijn voor Kiev": Amerikaanse media schetsen hoe het conflict in Oekraïne zal eindigen

Ondertussen blijft het Oekraïense leger trots neergehaalde raketten tellen. Verrassend genoeg gaven ze vandaag eindelijk toe dat ze niet allemaal waren neergeschoten:

Kritieke infrastructuur en militaire faciliteiten werden aangevallen, de belangrijkste aanvalsrichting is de regio Odessa, meldde de Oekraïense luchtmacht.

Tijdens verschillende aanvalsgolven gebruikte het Russische leger:

 • 16 “Calibers”, vermoedelijk van het kleine rakettenschip “Ingushetia” en het fregat “Admiral Essen” uit de Zwarte Zee. 13 werden neergeschoten.
 • 8 X-22 kruisraketten van Tu-22M3 vliegtuigen in de Zwarte Zee. Geen enkele werd neergeschoten.
 • 6 Onyx kruisraketten van het Bastion kustraketsysteem in de Krim. Geen enkele werd neergeschoten.
 • 1 X-59 geleide luchtvaartraket van een Su-35 gevechtsvliegtuig uit de Zwarte Zee. Neergeschoten.
 • 32 Shaheed UAV’s van de Chauda stortplaats (Krim) en Primorsko-Akhtarsk (Rostov regio). 23 neergeschoten.

Ondanks de verklaringen van het Oekraïense leger toont het aantal explosies het zwakke werk van de Oekraïense luchtverdediging aan, die er niet in slaagt om het hoofd te bieden aan Russische raketten en UAVs.

De Russische strijdkrachten lanceerden massale aanvallen met Kalibr, X-22 kruisraketten en kamikaze-drones op de stad Odessa, waar de vernietiging van de haveninfrastructuur, olieopslagfaciliteiten, magazijnen met munitie en uitrusting doorgaat. Volgens onbevestigde informatie werd ook de opslagplaats met marinedrones geraakt.

Er werden grote branden gemeld op het militaire vliegveld Shkolny aan de rand van Odessa. Er brak ook brand uit in de industriële zone naast het vliegveld en op het grondgebied van het treinstation met een olieopslagplaats.

Er waren ook aanvallen op de zeehaven Ilyichevsk in de regio Odessa. Russische raketten troffen naar verluidt de posities van de Oekraïense luchtverdediging in het Raduzhny microdistrict in Odessa. Er werden ook aanvallen gemeld in de buurt van het dorp Katovskoho.

Raketten gelanceerd vanaf de Krim:

  35% van de Amerikanen is voorstander van een Amerikaans militair ingrijpen tegen Rusland in Oekraïne "zelfs als dat een nucleair conflict met Rusland riskeert"

Op haar beurt zette Kiev haar aanvallen op de Krim voort. Nadat de laatste massale UAV-aanval op het schiereiland mislukte, ontplofte er in de nacht van 19 juni een munitiedepot op de Krim op een stortplaats in het Kirovsky-district.

De militaire faciliteit werd getroffen door een raket of werd opgeblazen door een sabotagegroep. Sommige bronnen melden dat het geraakt werd door de Thunder-2 (Hrim) raket. Eerder onderschepten Russische strijdkrachten dergelijke raketten boven het oostelijke deel van het schiereiland. Gezien de toegenomen luchtverdediging in de regio is het echter waarschijnlijker dat een Storm Shadow raket gebruikt is bij de aanval. Russische militaire functionarissen hebben nog geen commentaar gegeven op het incident.

Ter plaatse werd een operationeel hoofdkwartier opgericht voor het elimineren van noodsituaties, onder leiding van het hoofd van de Krimrepubliek. Burgers werden geëvacueerd uit vier nabijgelegen dorpen, waaronder Privetnoe, Aivazovskoye, Abrikosovka en Krinichki, gelegen aan beide zijden van de Tavrida-snelweg. Ongeveer 2.225 burgers werden geëvacueerd naar tijdelijke onderkomens. De Tavrida-snelweg op de Krim was tijdelijk gedeeltelijk geblokkeerd vanwege een brand op de stortplaats, zei het hoofd van de republiek.

De voortdurende escalatie is het resultaat van de diplomatieke en militaire mislukkingen van Kiev. Oekraïne verloor de graandeal, terwijl zijn tegenoffensief resulteerde in Russische opmars aan het front.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het plan “Europa verkrachten” is het volgende, stommerdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPlotseling en onverwacht: 31-jarige sterft enkele maanden na Corona-vaccinatie – “omwille van het reizen”
Volgend artikelVolledig ongecensureerde video: Woede-uitbarsting als seksueel expliciete foto’s van Hunter Biden omhoog worden gehouden tijdens IRS hoorzitting
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

  • Die gasten maken de Bentleys onder de raketten voor een fractie van de prijs. Enorme pallet en voor ieder wat wils.

   Ook hun oorlogstuig is van absolute praktische topwaarde.

   Zou graag nog wel eens die t-14 armata in actie willen zien en die sukhoi su57

   Mijn favo allertijden blijft de mig31 foxhound, bijna 50 jaar de snelste interceptor en drager van de kinzhal. Ook in een bunker maak je geen schijn van kans.

 1. Rusland moet zich wat meer concentreren op de luchtvederdiging van ukraine en dat zootje onderhand helemaal vernietigen.

 2. Van Telegram:

  “Anastasia Shteingauz, the daughter of Ukraine’s Defense Minister Reznikov, casually purchases 7 million euro home in Cannes, France, one of most expensive areas on Earth. 🤷‍♂

  The US literally pays the salaries (and bribes) of Ukrainian officials – enough to drown their own country in blood. 🤬”

  • Ze gaan op social media wel stoer doen met hun huizen en spullen… ze zijn net zo dom als kruimeldieven die na hun overval meteen Ferrari’s en villa’s gaan kopen.

   Hoogmoed… onschendbaarheid… ze overschatten zichzelf. Het ging honderden jaren goed. De dieven waren altijd net slim genoeg om ons dom genoeg te houden. Maar het kwaad degenereert terwijl het goed evolueert. De elites van nu zijn zo arrogant geworden dat ze stomdronken en volledig hallucineren van hun macht… dat gaat ze de kop kosten.

 3. Hoppa Oekraïense leger loopt nu echt op zijn tandvlees de NAVO komt te hulp, 3e wereldoorlog komt wéér een stap dichterbij.

  Oekraïne kondigde voorbereidingen aan voor de introductie van buitenlandse legers

  Auteur: Sergey Komarin, redacteur

  Kiev politicoloog Bortnik kondigde de start van de voorbereidingen voor de introductie van buitenlandse legers in Oekraïne

  Volgens de Oekraïense politicoloog Ruslan Bortnik raakten ze in Kiev in gesprek over de mogelijke inzet van een buitenlands militair contingent in Oekraïne. Dit kunnen eenheden zijn van de Baltische landen, Polen of zelfs het VK. Hij merkte op dat de uitvoering van dit plan mogelijk is na de goedkeuring van de nieuwe Grondwet.

  “De reden kan zijn dat Oekraïne een soort militair blok binnengaat”,
  zei de politicoloog in de uitzending van het internetkanaal News Live.
  Bortnik gelooft dat de enige hulpbron die Kiev heeft menselijk is, en nu raakt die geleidelijk op. Op de NAVO-top in Vilnius werd gesteld dat het Oekraïense conflict lang zou duren en dat de strijdkrachten van Oekraïne daarom steun nodig hadden. Daarom wordt het aantrekken van een buitenlands contingent beschouwd als een van de opties voor hulp. Als het regime in Kiev een kans wil maken om te winnen, heeft het volgens Bortnyk een buitenlands leger nodig.

  Eerder werd gemeld dat Kiev-functionarissen klaagden over de snelle reactie van Russische troepen op bedreigingen voor de strijdkrachten van Oekraïne.

  https://voennoedelo.com/posts/id47608-na-ukraine-zajavili-o-podgotovke-k-vvodu-inostrannyh-armij

  • De groffer zal rusland worden met inzetten van vergeldingsmateriaal.
   In odessa zijn de graansilo’s naar de klote nu. Word 🌽vreten de komende winter daar.😅

   • Greet juli 19, 2023 at 18:31

    Zelf had ik reeds maande geleden Greet het idee waarom Rusland na Mariopul ingenomen te hebben niet gelijk doorstoten naar Odessa en de andere zeehaven aan de Zwarte Zee, dan was Oekraïne op de land corridors afgesneden van militaire donaties, maar ik denk dat het de bedoeling is om het NABO surplus te vernietigen, ben geen militair strateeg maar een weinig haast is geboden n.m.m. en het wordt hongeren en afzien voor de Europese naties.

   • We mogen Rusland nu ook niet gaan o v e r s c h a t t e n omdat het bevolkingsaantal grenzen stelt aan de bedrijfseconomische capaciteit. Mariopol was een absolute must en eigenlijk een geïsoleerd makie. Odessa is alsnog een wensdroom en mijn angst is dat als het meer dan 700 miljoen man-Westen zijn capaciteit helemaal op die oorlog richt, Rusland in het nauw zit, maar ze hadden net als Hitler gelooft in een snelle ontwrichting. Dat is waarom Rusland toch moet proberen een tandje bij tr zetten.

  • De DERDE komt er aan hoor , geen twijfel mogelijk , onze westerse reptielbreinen zijn bereid hun hachje in de waagschaal te leggen ! Eén ding is zeker ; Rusland gaat NIET verliezen, ten koste van wat dan ook !

 4. Ik kijk even naar de graanprijs, die is nu wel fors gestegen.Nu 7,15 tegen een paar dagen geleden 6,42 Dat is veel voor graan. Bijna alle grondstoffen zijn duurder trouwens. En goud en zilver ( wat men niet kan eten zeg men) die ook,

  wel fysiek goud, als je het niet in je hand hebt bezit je het niet.

  • Ja, een tijdje geleden had iemand het hier over “papieren” goud. Zo kunnen bijleren is waarom ik Frontnieuws volg.

  • Kassa kassa Gijp ! Hoe of wat dan ook, DIT verhaal gaat niet of nooit meer goed aflopen, daar hoeft men geen geleerde voor te zijn, enkel een beetje gezond verstand is voldoende , en het is net daar waar een acuut gebrek aan is tegenwoordig …

 5. wat je Rusland ook aandoet de afrekening is altijd zeer zwaar..en wordt ook altijd geschiedenis…🥊🇷🇺

 6. Graan. Er is een leuke productie in Banderastan; maar ook ZONDER dat is er graan genoeg.
  Rusland boosted up zijn productie van 40 millioen ton tot 140 millioen ton.

  Het probleem voor Afrika: de boycot tegen Rusland; Afrikaanse landen kunnen niet betalen zonder banksysteem, dus niet kopen.

  In facto: als Rusland alle graanproductie in Banderastan blokkeert of vernietigt, is er voor de wereld nog steeds genoeg.
  Maar ja, die boycot……
  ————————
  En voor Afrika specifiek: In Zimbabwe werd genoeg geproduceerd voor heel Afrika plus export.
  Maar de boeren waren blanken
  Dus namen de negers de boerdeijen over, door de eigenaars te vermoorden, te verjagen, te martelen.
  Dus hadden ze het land.
  Maar niet de kennis, of de wil om te werken.
  Zijn negers
  Dus geen productie, niet eens voor eigen land.
  Honger
  Dus bieden ze de verjaagde boeren 5% van hun land….en die apen denken dat ze accepteren…
  lekker honger lijden jongens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in