Meer dan 10.000 Russische militairen hebben sinds de start van de speciale militaire operatie in Oekraïne geldbeloningen ontvangen voor het vernietigen of buitmaken van militaire uitrusting, zo maakte het Russische Ministerie van Defensie op 16 juni bekend, bericht Southfront.

“Sinds de start van de speciale militaire operatie hebben meer dan 10.000 leden van de Russische strijdkrachten speciale betalingen ontvangen voor het persoonlijk vernietigen of buitmaken van vijandelijke militaire uitrusting,” zei het ministerie in een verklaring.

Volgens het ministerie ontvingen 7.064 Russische militairen vorig jaar betalingen voor het vernietigen van 11.586 Oekraïense militaire uitrustingen en wapens.

Tot nu toe is dit jaar aan militaire piloten en luchtverdedigingsoperators voor het neerhalen van 45 Oekraïense helikopters en 71 gevechtsvliegtuigen 300.000 roebel [3.2707 euro] per treffer betaald. Het ministerie zei in zijn verklaring dat in elk geval hetzelfde bedrag werd betaald voor het onderscheppen van 15 Tochka-U ballistische raketten of HIMARS precisieraketten.

Personeel van de Russische grond- en luchtstrijdkrachten en marine-infanterie-eenheden, waaronder artilleriebemanningen, ontvingen ook elk 100.000 roebel [1.090 euro] voor elke Oekraïense gevechtstank die zij vernietigden.

Daarnaast werden er beloningen van 50.000 roebel [5455 euro] per geval uitgeloofd voor het vernietigen van 1.501 gepantserde infanteriegevechtsvoertuigen, 203 gemotoriseerde houwitsers en 85 meervoudige raketwerpers.

Een soortgelijke beloning werd telkens uitbetaald aan al het personeel van het Russische leger dat een van de 941 Tochka-U-, Olcha-, Smerch-, Uragan- of HIMARS-projectielen onderschepte, of een van de 1.211 neergehaalde Oekraïense drones vernietigde, verduidelijkte het ministerie.

Het ministerie voegde eraan toe dat leden van de Russische marine die aanvallen afsloegen van zes Oekraïense onbemande kamikase-boten op Russische oorlogsschepen en civiele infrastructuur op de Krim, elk 200.000 roebel [2.182 euro] ontvingen.

  Oorlogen in de nabije toekomst

Met betrekking tot de recente gevechten in de sectoren Zaporozhye en zuidelijk Donetsk zei het ministerie dat er op dit moment geldbeloningen worden toegekend aan dienstleden die Duitse Leopard 2 gevechtstanks of Amerikaanse Bradley infanteriegevechtsvoertuigen hebben vernietigd.

De Kievse strijdkrachten lanceerden hun zogenaamde lente-tegenoffensief op 4 juni. Sindsdien hebben ze zware verliezen geleden en zeer weinig terreinwinst geboekt.

Enkele nieuwe video’s uit het speciale militaire operatiegebied documenteren enkele van de recente materiële en menselijke verliezen van de Kievse strijdkrachten in de sectoren Zaporozhye en zuidelijk Donetsk.

Andere video’s tonen de vernietiging van een Oekraïense T-64 en T-80 hoofdgevechtstanks en twee houwitsers, waaronder een M777 van Amerikaanse makelij, in Zaporozhye, Donetsk en Kherson. De uitrusting werd bestookt met artillerievuur en drones.

Bovendien richtte het Russische leger zich op een groot munitiedepot van de Kievse strijdkrachten aan de overkant van de rivier de Dnjepr in Kherson en vernietigde dit.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over DuitslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSituatierapport 16/6/23: Kakhovka machtsspel warmt op terwijl AFU zich opmaakt voor ronde 2
Volgend artikelPoetin in Sint-Petersburg: “Zelensky is de schande van het Joodse volk”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. niet alleen tonnen schroot, maar ook massa’s info over deze schurken vd navo..hun planning en materialen, wuif maar met de handjes ziekelijke kind moordenaars de hell maakt overuren..💀🕳️💀🕳️👹👹👹

  2. Hopelijk mogen ze nog veel bonussen ontvangen de dappere Russen en de strijders uit Servie en Tsjetsjenie.
    Op naar de totale ondergang van de navo .

  3. Geef alle Oekraïnse soldaten die zich, met uitrusting en zonder strijd te voeren, aan de Russische troepen overgeven, ook een zeer redelijke beloning, zonder soldaten valt de oorlog stil en het is waarschijnlijk een stuk goedkoper dan vechten.
    Lachen, al die geschonken tanks en dure equipement rijd en vliegt met witte vlag richting Russen, war is over

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in