Russische soldaten

Er zijn berichten dat de Oekraïners alleen al aan het front in Bakhmut meer dan 10.000 man hebben verloren, terwijl er nog eens 20 tot 25.000 overblijven in het stedelijk gebied van de stad, bericht WarNews24/7.

De Oekraïense verdediging in Bakhmut lijkt in te storten nu ook Russische troepen vanuit het noordoosten het stadscomplex binnendringen en de basis leggen voor de controle over de helft van de stad.

Ondertussen ontruimen de Wagner-troepen Opytne en trekken ze Bakhmut ook vanuit het oosten binnen.

In de Fedora Maksymenka-straat vinden botsingen plaats. Bovendien hebben Russische troepen de controle over de Artwinery-fabriek overgenomen.

Wanhopige Oekraïners melden dat “de Russen van alle kanten komen.”

Bonus:

RUSSISCHE LANCET DRONES SCHAKELEN OEKRAÏENSE RADARS, LUCHTVERDEDIGINGSSYSTEEM & HOUWITSER UIT

Op 15 december deelden RIA Novosti en andere nieuwsbronnen video’s van vier recente Russische aanvallen met Lancet-drone’s op Oekraïense militaire apparatuur in de speciale militaire operatiezone.

De aanvallen waren gericht op een Sovjet 36D6 langeafstandsbewakings- en raketcontroleradar, een PRV-16ML hoogtemeterradar en een 5P85D transporteropzetlanceerder van een S-300PS langeafstandsluchtverdedigingssysteem, evenals een door de VS geleverde M777 getrokken 155 mm houwitser.

De ZALA Aero Group, een dochteronderneming van de Russische defensiereus Kalashnikov Concern, produceert twee versies van de Lancet, de Izdeliye-51 en Izdeliye-52.

De Izdeliye-52 is de basisversie van de Lancet met een uithoudingsvermogen van 40 minuten en een explosief van drie kilogram, terwijl de grotere Izdeliye-51 een uithoudingsvermogen heeft van een uur en gewapend is met een explosief van vijf kilogram. Beide versies zijn uitgerust met een elektro-optisch systeem en een tweewegs dataverbinding. Hierdoor kunnen ze statische en bewegende doelen detecteren, volgen en vergrendelen.

In de afgelopen maanden heeft het Russische leger het gebruik van de Lancet en andere drone-munitie in het speciale operatiegebied in Oekraïne uitgebreid. De kleine radardoorsnede en minimale infraroodsignatuur van deze systemen maken het vrijwel onmogelijk ze te onderscheppen.

Hoewel Oekraïne onlangs van zijn westerse bondgenoten verschillende moderne systemen voor elektronische oorlogsvoering en luchtverdediging heeft ontvangen, heeft het nog steeds moeite om de dreiging van Russische gewapende drone’s tegen te gaan.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De militaire doodstuipen van OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropese waarden: Franse generaal stelt voor Russische Overwinningsparade te bombarderen
Volgend artikelVerdienen de Europeanen wat hen nu te wachten staat?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

  1. Hoeraaaa, hoeraaaa, hoeraaaaaaaaa! Nu naar Kiev, Lvov en Berlijn, en dan retesnel dóór naar Brussel. Weg met het crapuul, de Yankee bezetter en hun NGOs.

  2. Blijkbaar heeft rusland vanmorgen 72 missiles binnen 1 uur afgeschoten , de x 555, op verschillende dorpen en steden.14 regionen voorlopig . Die heeft haast zo voor de kerst

  3. Rusland kan als geen ander een oorlogseconomie opzetten. Ze voeren defacto een oorlog tegen de NAVO. Daarnaast hebben ze India en China die niet meegaan in de westerse sancties

  4. Deze baken van verzet in Valthermond blijft de russische bevrijders steunen…..we wachten op de bevrijding van de russen van onze wef/vn/who/eu/bilderberg monarcie DICTATUUR.SLAVIA RUSIA!

  5. Als Bakmuth valt voor Kerstmis, kunnen de Russen misschien oud en nieuw vieren in Kiev.
    En zo niet: het vuurwerk sturen.

    Als bakmuth valt is er grote kans op overgave of desertie van de oekies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in