Op de Russische televisie is nu duidelijk gezegd: het Westen voert een oorlog tegen Rusland in Oekraïne. U hoeft het daar niet mee eens te zijn, maar u moet er wel rekening mee houden dat Rusland dat het inmiddels zo ziet – met alle mogelijke gevolgen van dien, schrijft Thomas Röper.

Nog maar een paar dagen geleden heb ik uitgelegd dat in ieder geval de VS en Groot-Brittannië al in oorlog zijn met Rusland en waarom. Het is duidelijk dat niet alleen ik dat zo zie, want dit is nu ook heel openlijk en duidelijk gezegd op de Russische televisie, waar ze nog verder zijn gegaan en hebben gesproken over een oorlog van het volledige Westen tegen Rusland.

De steun van de VS en Groot-Brittannië aan Oekraïne omvat reeds alle kenmerken van een open oorlog tegen Rusland, want de twee staten leveren niet alleen wapens en leiden soldaten op, wat volgens de wetenschappelijke dienst van de Duitse regering vanuit het oogpunt van het internationaal recht reeds deelname aan een oorlog betekent, maar zij leveren ook operationele verkenningsgegevens en helpen bij de operationele planning en voorbereiding van gevechten.

Na de laatste gebeurtenissen en het – in de westerse media verzwegen – feit dat Oekraïne al dagelijks Russisch grondgebied beschiet, wordt van Rusland verwacht dat het militair “naar een hogere versnelling schakelt” en enkele van zijn eerdere zelfbeperkingen opgeeft. Rusland heeft lang niet alle soorten wapens ingezet die het zou kunnen gebruiken, en Rusland heeft tot nu toe afgezien van het beschieten van doelen zoals energievoorzieningen en andere zaken die het Oekraïense leger militaire voordelen geven.

In het wekelijkse nieuwsoverzicht op de Russische televisie werd zondag een commentaar uitgezonden dat alleen kan worden opgevat als een rechtstreekse waarschuwing aan het adres van de VS, want het is bekend dat bepaalde uitspraken die op televisie worden uitgezonden, rechtstreeks gericht zijn aan de vijand, die de desbetreffende uitzendingen natuurlijk op de voet volgt. Aangezien het commentaar voor zichzelf spreekt, heb ik het vertaald en komen we zonder verdere inleiding tot de vertaling.

Begin van de vertaling:

Amerikanen voeren de strijd tegen Rusland op

Het is duidelijk dat de situatie in Oekraïne sinds eind februari fundamenteel is veranderd. Het Westen heeft zich “verbonden” aan het regime in Kiev. Daarvan was geen sprake tijdens de Russisch-Georgische oorlog in 2008. Daarvan was geen sprake tijdens de hereniging van de Krim met Rusland. Nu is het anders. We hebben een militaire operatie gelanceerd. In ruil daarvoor voert het Westen een oorlog in Oekraïne. Wat voor soort oorlog? Heel eenvoudig. Hier citeert een Franse tv-zender ons programma en onderaan de kop staat: “Oorlog tegen Rusland”.

In alle andere talen van onvriendelijke landen is het hetzelfde, zonder uitzondering: oorlog tegen Rusland.

Militaire operatie betekent dat we vanaf het begin vrijwillige zelfbeperkingen hebben opgelegd over de plaatsen waar we wel en niet op schieten, welke wapens we gebruiken en welke niet. Wij hebben zelfbeperkingen ten aanzien van de omvang van het optreden, de aard, de snelheid, de behandeling van gevangenen, humanitaire hulp en de waarheid van informatie.

Oorlog daarentegen is wanneer je uit alle macht en zonder remmingen handelt. Ja, het Westen – de NAVO – voert op dit moment een oorlog tegen Rusland in Oekraïne, waarbij het letterlijk alle ingrediënten opvoert: Financiering, levering van wapens en munitie, opleiding van soldaten, mate van brutaliteit, doortastendheid bij het plannen en uitvoeren van operaties op het slagveld en informatie-psychologische operaties. Tegelijkertijd werd het Oekraïense leger, samen met de territoriale verdediging, uitgebreid tot 700.000 man. Ja, ze hebben nog niet allemaal de nodige kwalificaties. Maar er zijn duizenden buitenlandse huurlingen in het Oekraïense leger – trainers en leidinggevenden.

  (Video's) Hel in Bakhmut: De Russen hebben de 93e Brigade en het elite OPFOR-bataljon geëlimineerd - Poging tot ontsnapping door hellevuur

Ook de opleiding verloopt als een lopende band. Groot-Brittannië heeft al 5.000 Oekraïense strijders opgeleid. De instructeurs in de Britse opleidingsscholen komen uit verschillende landen, natuurlijk uit hun eigen land, maar ook uit Canada, Denemarken, Zweden, Finland en zelfs Nieuw-Zeeland. Dat is wat bekend is.

In Duitsland hebben de Amerikanen op hun bases trainingscentra ingericht voor de Oekraïense strijdkrachten. Zij trainen specialisten in het gebruik van het westerse materieel dat aan Kiev is geleverd – van tanks en houwitsers tot drones en radars. In Polen trainen ze grondtroepen. In de VS worden Oekraïense militaire piloten en vliegtuigtechnici opgeleid. Dit betekent dat zij van plan zijn gevechtsvliegtuigen aan Kiev te leveren.

In de oorlog tegen Rusland, die vanuit Oekraïne wordt gevoerd, verhogen de Amerikanen voortdurend de inzet. Zo kondigde het Witte Huis donderdag via John Kirby de op handen zijnde overdracht van “geavanceerde raketsystemen” aan Kiev aan. Het systeem heeft nog geen naam gekregen, maar zowel Amerikaanse als onze deskundigen zijn het unaniem eens over ATACMS. Het bereik van deze raketten is 300 kilometer. Ze worden afgevuurd door de in de VS vervaardigde HIMARS-raketwerpers. De HIMARS-systemen worden in Oekraïne al lange tijd afgevuurd. Tot nu toe is alleen munitie met een korter bereik gebruikt. 300 kilometer is de afstand van Odessa naar Sevastopol.

Maria Zakharova, de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft al gewaarschuwd tegen de levering van raketten met dit bereik aan Oekraïne:

“Als Washington besluit Kiev langere-afstandsraketten te leveren, overschrijdt het een rode lijn en worden de VS een directe partij in het conflict. Wij behouden ons het recht voor ons grondgebied met alle beschikbare middelen te verdedigen.”

Laten we hopen dat ze daar gehoord worden. Tot nu toe willen ze niets horen over “rode lijnen”. Wat betreft de “verdediging van ons grondgebied”: het Oekraïense leger heeft Rusland deze week elke dag beschoten. De bewoners van de grensgebieden bij Belgorod hebben het bijzonder moeilijk gehad. Maandag werd een Oekraïense burger, geboren in 1942, gedood en raakten vier anderen gewond toen ons dorp Logachivka werd beschoten. Op dezelfde dag werd een luchtverdedigingssysteem geactiveerd boven de regio Belgorod. Dinsdag werden de dorpen Shelayevo en Zhuravlevka onder vuur genomen. Er waren twee dodelijke slachtoffers. Op woensdag werd het dorp Krasny Hutor getroffen. Veertien huizen werden verwoest. De volgende dag beschoot het Oekraïense leger de douaneterminal bij het dorp Nekhoteyevka. Er brak een grote brand uit. Vrijdag heeft Oekraïne een raketaanval uitgevoerd op onze stad Valuiki. Eén persoon werd gedood, twee anderen raakten gewond. Er waren branden in acht particuliere woningen, de elektriciteitsvoorziening van de stad was uitgevallen. Op woensdag hebben Oekraïense troepen Russische militaire posities aangevallen in de regio Koersk bij het dorp Jelizavetovka. Vergeldingsvuur vernietigde de vijandelijke posities.

Ook de Krim ligt onder vuur. Donderdag werkte de luchtafweer in het luchtruim boven Jevpatorija. Op internet stonden hierover veel foto’s. Eerder hebben onze luchtverdedigingssystemen aanvallen op de Krim afgeslagen – op 5 september in Yevpatoriya en op 30 augustus, toen een Oekraïense drone boven Sevastopol werd neergeschoten.

En kijk nu uit! Vraag: Wat gebeurt er als het Oekraïense leger zijn HIMARS uitrust met ATACMS-raketten met een bereik van 300 kilometer? In tegenstelling tot ons heeft Kiev immers geen interne beperkingen. Net zoals er praktisch geen financiële of wapenbeperkingen zijn voor het Westen als het gaat om leveringen aan Oekraïne.

Kijk hier eens naar: Alleen al in de eerste zes maanden van dit jaar werd meer dan 84 miljard euro aan Kiev verstrekt. Dit zijn gegevens van het Kiel Institute for the World Economy. Miljarden euro’s voor militaire hulp, humanitaire hulp, financiële hulp. De belangrijkste donoren zijn de Verenigde Staten, Europa, Groot-Brittannië, Duitsland en Canada. In augustus was het aantal donorlanden voor Oekraïne gestegen tot 41.

  Tucker Carlson pleegde 'verraad' door Russische president Vladimir Poetin te interviewen... en de wereld vond het geweldig!

En nu de wapens die aan Oekraïne worden geleverd. Dit is het officiële portaal van de Amerikaanse overheid. De lijst is lang. We noemen slechts een deel ervan: bijna 1.500 Stinger luchtafweersystemen, meer dan 8.500 Javelin antitanksystemen, meer dan 32.000 andere antitanksystemen. Voeg daarbij houwitsers, helikopters, honderden pantservoertuigen… Ja, en alle Amerikaanse ruimteverkenningen werken al voor Oekraïne.

VK: Nogmaals, gegevens van het Kiel Institute for the World Economy, dat ook militaire leveringen volgt. 120 “Mastiff” pantservoertuigen, M270 meervoudige raketwerpers, 5.000 nachtkijkers, middelen voor elektronische oorlogsvoering, radars, GPS-onderdrukkingsapparatuur.

Polen: 240 T-72 tanks, eigen Twardy tanks, gemotoriseerde houwitsers, luchtafweergeschut en drones.

Duitsland: gemotoriseerde artillerie, luchtafweer, gemotoriseerde Gepard. Mars II meerdere raketwerpers, granaatwerpers. En nog veel meer uit Duitsland.

Canada, Estland, Nederland, Tsjechië, Denemarken, Australië, Zweden, Frankrijk, Slowakije en Letland leveren allemaal iets. Griekenland ook: 122 RM-70 salvovuursystemen uit Tsjechische productie, 20.000 automatische Kalashnikov geweren, “Stingers”, bazooka’s, miljoenen patronen van verschillende kalibers. Ook Spanje, Portugal, Luxemburg, België en Kroatië leveren wapens aan Oekraïne. Oostenrijk belooft brandstof en beschermende uitrusting. Bulgarije belooft kogelvrije vesten en medicijnen, net als Roemenië en Ierland.

We hebben natuurlijk niet alles opgesomd, maar laten we duidelijk zijn: het aandeel van NAVO-materieel in het Oekraïense leger groeit. Nu vormt het bijna de helft van het Oekraïense arsenaal op verschillende posities. Als je bedenkt dat er ook nieuwe raketten en vliegtuigen komen, en wat er nog meer komt, wil je de vraag beantwoorden: Waarvoor, wat willen ze? Hebben ze medelijden met Oekraïne? Nee. Het is geen medelijden met Oekraïne. Het is een oorlog tegen Rusland. En niemand verbergt dat nog. Maar wat willen ze?

De meest luidruchtige de laatste tijd is de gepensioneerde Amerikaanse driesterrengeneraal Ben Hodges. Hij diende als opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa. Maar zelfs na zijn pensionering is Ben Hodges nog steeds actief. Hij is directeur strategisch onderzoek bij het Pershing Center for European Policy Analysis in Washington. Omdat hij zich niet langer aan officiële verklaringen hoeft te houden, geeft de generaal voorlichting over de doelen van de oorlog die de VS tegen Rusland voert. Het doel is niets minder dan de desintegratie van ons land. Voor het Westen is dit een droom. Dat is waar ze op “gokken”. zei Hodges:

“Ik weet niet of velen het met mij eens zijn, maar ik denk dat we getuige zijn van het begin van het einde van de Russische Federatie in haar huidige vorm. Ik denk dat het potentieel voor het uiteenvallen van de staat sterker wordt. We moeten ons dus afvragen: zijn we hierop voorbereid? Zijn we klaar voor de ineenstorting van de Russische Federatie? Omdat we niet voorbereid waren op de ineenstorting van de Sovjet-Unie. De vraag is dus: zijn we klaar voor ten minste een gedeeltelijke ineenstorting van de Russische Federatie?”

Ben Hodges zegt dat we ons moeten voorbereiden op de ineenstorting van Rusland. Hij laat weg dat het de VS en hun bondgenoten zijn die zich voorbereiden op de ineenstorting van Rusland. En door hen daartoe op te roepen, zegt hij dat je voorbereid moet zijn. En dan gaat de generaal gretig over op vragen van praktische aard:

“Het is in ons belang om bij de ineenstorting of, laten we zeggen, de Balkanisering van Rusland na te denken over wat er zal gebeuren met zijn kernwapens, zijn energie-infrastructuur, zijn vluchtelingen, zijn biljoenen dollars aan bankrekeningen en vastgoed over de hele wereld. Wat te doen met dat alles? Bovendien is Rusland vertegenwoordigd in vrijwel alle internationale organisaties. Er is dus veel te overwegen. Al met al moeten deze problemen worden opgelost.”

Ondertussen werken de Amerikanen aan iets anders. Zij breiden de vijandelijkheden in de oorlog tegen Rusland methodisch uit en leveren steeds krachtiger wapens. Generaal Ben Hodges noemt het motief ronduit en is niet bang om de dingen bij hun naam te noemen:

  Niger kan de volgende proxy-oorlog van de VS worden

“Het is 300 kilometer van Odessa naar Sevastopol. Als Oekraïne nu ATACMS had, zou het al bezig zijn de Russische marine-installaties in Sevastopol te vernietigen. Op een gegeven moment zullen de Oekraïners verder naar het oosten oprukken, voorbij Kherson, en wapens met een ander bereik krijgen waarmee ze de bases op de Krim kunnen treffen.”

Dat wil zeggen, eerst dat, en dan het overkoepelende doel – het uiteenvallen van Rusland. Zij hebben zelfs de term “dekolonisatie” van de volkeren van Rusland bedacht. Hoewel noch Siberië, noch het Verre Oosten, noch enig ander deel van Rusland ooit onze kolonie is geweest. Zij oordelen met het oog op zichzelf. Wij hebben ons land anders opgebouwd – als een paar unies van volkeren zonder een schaduw van racisme. De Russen kunnen zich geen racisme veroorloven. Anders zou dit Rusland niet bestaan. (Noot van de vertaler: Het feit dat de VS van plan zijn Rusland op te splitsen onder de term “dekolonisatie” is geen spinsel of Russische propaganda. Dit wordt in Washington openlijk gezegd. Ik heb daar hier verslag van gedaan met alle links naar de oorspronkelijke bronnen).

En hoe je wat er nu in Oekraïne gebeurt ook wilt noemen, de uitkomst van de strijd is een zaak van leven of dood. En welke woorden kunnen worden gebruikt om deze realiteit over te brengen? Het Kremlin is op de hoogte van de doelstellingen van het Westen. Dit is precies waar president Poetin vrijdag in Samarkand met journalisten over sprak:

“Decennialang hebben westerse landen voortdurend het idee gecultiveerd van de ineenstorting van zowel de Sovjet-Unie als het historische Rusland en Rusland als geheel, zijn kern. Ik heb deze uitspraken en de citaten van enkele Britse persoonlijkheden tijdens de Eerste Wereldoorlog en daarna al aangehaald. En de studies van de heer Brzezinski, waarin hij zelfs het hele grondgebied van ons land in concrete delen verdeelt… Daar wacht u tevergeefs op, ze kunnen hun taken naar eigen inzicht oplossen, maar de manier waarop ze die oplossen is hoogstwaarschijnlijk schadelijker, dat zijn onaanvaardbare middelen. Maar dat ze altijd hebben geprobeerd ons land kapot te maken, dat is zeker. Het enige trieste is dat ze op een gegeven moment op het idee kwamen om Oekraïne te gebruiken om deze doelen te bereiken. Het was om deze ontwikkeling te voorkomen dat wij de militaire operatie lanceerden. Dat is precies wat sommige westerse landen, geleid door de Verenigde Staten, geprobeerd hebben te doen, en nog steeds proberen te doen: deze anti-Russische enclave creëren en Rusland van daaruit opschudden en bedreigen. Dat is eigenlijk ons belangrijkste doel – deze ontwikkelingen voorkomen.”

Einde van de vertaling


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch Ministerie van Defensie: “Wij staan op de rand van een onmiddelijk gewapend conflict met de Verenigde Staten”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuidelijk signaal aan VS en NAVO: Rusland, China en India lanceren gezamenlijke militaire manoeuvres & Rijdt er een Chinees militair konvooi Oekraïne binnen vanuit Rusland?
Volgend artikelWaarom heeft het Westen de Russische economie onderschat?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Denk dat Rusland wat hardere aanpak moet gaan betrachten want nu al vliegen de raketten dus richting de grensstreken, het Westen en zijn almacht moet toch eens eindigen zou je zeggen !

 2. De EU kan niet verliezen zegt mijn vriendje Mark.
  De VS zal ook geen nederlaag accepteren,All in gaan ze.Tot boots on the ground.
  Rusland zal capituleren.

  • Van Rusland kun je niet winnen, het land is eenvoudig te groot. Je krijgt enorme aanvoerproblemen en wat men vergeet, ze hebben een enorm aantal kernwapens. Die, als ze moeten, echt wel gebruiken.

 3. Daar heeft Hein geen Russische TV voor nodig. Versta die lui toch niet. Rutte zei dat wij … eh hij/zij in oorlog zijn/is.

  Desalniettemin steun in team Putin. Ik ben de smerige hypocriete ondemocratische bende hier spuugzat. Overigens, net als dat men nooit naar argumenten en belangen van Rusland geluisterd heeft doet men dat ook niet met het Europese volken. Dat schept toch een band!

   • Laat die heks lekker op d’r bezem naar het front vliegen met bommen en granaten. Onzichtbaar voor radar. Er is geen enkel sprookje dat haar nog als heks wil want het loopt niet goed af!

  • Ik ben al jaren een felle tegenstander van het imperialistische deel en denken van de VS. Ook ik heb niks tegen Rusland, ben daar nog nooit geweest. Wat de NL overheid ervan bakt is nooit in mijn overeenstemming geweest en ik wilde dat ik ‘Rusland’ kon duidelijk maken dat een deel van de Europese bevolking geen geklooi wil met Rusland alleen maar omdat de VS een militair industrieel complex heeft waar NL zijn ziel aan verkocht heeft middels de EU constructie. Dat het naar mijn mening, oerstomme prikvolk meeloopt met de mening van het opiniemanagement betekend nog niet dat er geen andersdenkenden zijn.

 4. RU heeft gelijk; alleen al door wapenleverancies en sancties en europeanen op het slagveld is Europa in full scale oorlog met Rusland; terwijl Rusland zichzelf terug houdt.

  Tijd dat RU eens hard terug bijt.

 5. Hoezo “U hoeft het daar niet mee eens te zijn”? Niet alleen de VS en UK maar ook Nederland voert al lang oorlog tegen Rusland in Oekraïne. Denk aan “onze” steun aan de Oekraïnse putschisten in 2013/2014 (bijv. de ophitsende optredens van Ruttes partijgenoot Van Baalen op de Maidan), politisering van het MH17 drama (o.a. uitsluiting van Russisch bewijsmateriaal), haatcampagne in “onze” media, levering van de houwitsers en ander oorlogsmateriaal aan de Oekraïners enz.
  Bovendien, het is toch “onze oorlog”, zoals Rutte al zei…
  Nederland voert dus een oorlog tegen Rusland in Oekraïne. Een zeer onverantwoorde, domme oorlog. Alleen een totaal verblind mens kan dit niet zien.

 6. Elke Oorlog is dom en feitelijk onnodig maar wie is er hier nu begonnen . wie is wie aangevallen. Lijkt me dat als je een zogenaamde oefening houdt, maar feitelijk met tanks de grens overgaat overduidelijk .
  dus de Russen zijn deze oorlog begonnen en het valt tegen dat ze het niet alleen af kunnen maar hulp van China en India nodig hebben voor een militaire operatie laat staan wat ze nodig hebben om een oorlog te gaan voeren. Uitweg uit deze shit wapenstilstand en vredesbesprekingen waarin beide partijen met zo min mogelijk gezichtsverlies door kunnen. waarin een vrij Oekraïne gewaarborgd is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in