© jcomp / Freepik

Moskou plant nog meer tegenmaatregelen tegen de westerse sancties. Als die worden uitgevoerd, zullen ze een verwoestend effect hebben op de economie, de productie en de energie- en voedselzekerheid van het Westen. Commentatoren wijzen erop dat de Westerse leiders het tegendeel lijken te doen van wat zou moeten worden gedaan, bericht Freewestmedia.com.

De gemandateerde “groene” agenda’s van de globalisten, zoals Build Back Better, krijgen voorrang boven sancties en ondermijnen de meest elementaire behoeften van de bevolking.

Op woensdag 30 maart heeft Vjatsjeslav Volodin, voorzitter van de Russische Staatsdoema, het lagerhuis van de Federale Vergadering van de Russische Federatie, op zijn Telegramkanaal een hardere vergelding voorgesteld voor de Westerse sancties tegen Rusland.

“Het zou goed zijn om de lijst van goederen uit te breiden die alleen voor roebels uitgevoerd mogen worden wanneer dat gunstig is voor ons land: kunstmest, granen, plantaardige olie, ruwe olie, steenkool, metalen, hout, enzovoort,” schreef Volodin.

Moskou heeft eerder verklaard dat alle vijandige landen alleen Russische energie zouden mogen kopen als zij in roebels betalen. De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, zei in de laatste week van maart dat de invoering van het nieuwe betalingssysteem voor gas tijd zou vergen, ondanks een door president Vladimir Poetin gestelde termijn tot 31 maart. Bevriende landen mogen betalen met welke valuta zij maar willen, op basis van wat is afgesproken.

Er zijn ongeveer 50 vijandige landen en de overige – ongeveer driekwart van alle landen in de wereld – worden door Moskou als bevriende landen beschouwd. Verscheidene vertegenwoordigers van het establishment van het Westen, zoals de Franse president Emanuel Macron, hebben verklaard dat zij niet in roebels zullen betalen, wat in wezen een exportverbod betekent met ernstige gevolgen voor het Westen.

  Zelensky, Pentagon erkennen dat tegenoffensief moest worden "gepauzeerd" te midden van verliezen

Op 1 april berichtte de Britse Telegraph dat Dmitry Medvedev, de voormalige Russische premier en president, had aangekondigd dat Rusland van onvriendelijke landen niet alleen voedsel en energie in roebels zou eisen, maar ook geen voedsel meer zou leveren. De Telegraph citeerde Medvedev zonder erbij te zeggen om welke landen het gaat.

Op donderdag 24 maart gaf de Amerikaanse president Joe Biden een persconferentie in België, nadat Biden had deelgenomen aan vergaderingen met de leiders van de NAVO en de G7. De dwalende Amerikaanse president erkende dat er wereldwijde voedseltekorten op komst waren. Hij wees erop dat Rusland en Oekraïne de graanschuren van Europa waren.

“Het zal echt gebeuren. De prijs van de sancties wordt niet alleen aan Rusland opgelegd. Het wordt ook opgelegd aan een heleboel landen, waaronder Europese landen en ook ons land,” zei Biden in Brussel.

Oekraïne wordt van oudsher de graanschuur van Europa genoemd, vanwege zijn uiterst vruchtbare grond. Voordat de oorlog begon, waren Rusland en Oekraïne samen goed voor bijna een derde van alle tarwe die wereldwijd wordt uitgevoerd, een vijfde van alle maïs en 80 procent van de zonnebloemolie.

En hoewel Biden volledig begrijpt dat er voedseltekorten dreigen, heeft hij toch geen noemenswaardige actie ondernomen om de dreigende ramp tegen te gaan. Integendeel, toen Amerikaanse boeren eerder dit jaar onder meer vroegen om niet gedwongen te worden hun gewassen te verkopen voor biobrandstof (bijvoorbeeld ethanol), werden zij genegeerd. Miljoenen tonnen graan, potentieel voedsel voor grote aantallen mensen, zouden in plaats daarvan gebruikt blijven worden om de vermeende dreiging van de kooldioxide-uitstoot tegen te gaan.

Wereldwijde sancties verwoestend voor het Westen

Biden legde vervolgens uit wat de gevolgen zouden zijn van de sancties tegen Rusland, als straf voor zijn invasie in Oekraïne, die zowel voor Europa als voor de rest van de wereld een vloek zouden zijn.

  Oekraïnes grootste en meest moderne stad heeft geen elektriciteit of stromend water - Missie volbracht?

Veel waarnemers vonden de verklaring van Biden hoogst merkwaardig. Er zijn echter feiten waarover de mainstream media niet willen berichten: de Russische economie heeft een nominaal bruto binnenlands product (BBP) van 1.648 miljard dollar (IMF 2021). Ter vergelijking: de Verenigde Staten hebben een BBP van 22.940 miljard dollar (IMF 2021), dus ongeveer 14 keer zo groot.

Het BBP van de staat Californië van 3.357 miljard dollar (FRED 2020) is meer dan het dubbele van dat van Rusland, qua oppervlakte de grootste natie ter wereld. Als we de Russische economie vergelijken met die van de VS en de EU, waarvan het BBP 17.078 miljard dollar bedraagt (IMF 2021), dan komt de Russische economie overeen met slechts 4,1 procent van die van de VS en de EU. En er zij op gewezen dat de EU niet landen omvat als het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Australië en Canada, om er maar een paar te noemen.

Wat is de echte logica achter de sancties?

Als de sancties, die ontworpen zijn door het establishment van het Westen en aangemoedigd worden door zijn media, zo’n verschrikkelijke kostenpost vormen, rijzen er verschillende vragen. Eén daarvan is: als de economie van Rusland nog niet eens een kwart is van die van de VS en de EU, waarom dan sancties opleggen die in de praktijk de wereldeconomie aantasten en dus de bedenkers van deze sancties harder treffen?

Tucker Carlsson, de presentator van Fox News, wees erop dat de belangrijkste taak van elke regering is haar bevolking van voedsel, water en energie te voorzien, en dat bijvoorbeeld China daar hard aan werkt. Carlson onderstreepte vervolgens dat de globalistische agenda van Build Back Better, die Biden en de leiders van het Westen koesteren, precies het tegenovergestelde is.

  Confrontatie tussen Zelensky en Zaloezjnyj zou kunnen leiden tot een burgeroorlog in Oekraïne

Het wordt nog erger als we bedenken dat de netto-exporteur Rusland de enige volwaardige supermacht ter wereld is wat grondstoffen betreft, terwijl de economieën van het Westen tegenwoordig vooral diensteneconomieën zijn.

Als de wereldhandel wordt afgeremd en gestopt, zoals is gebeurd met twee jaar Corona-beperkingen en nu contraproductieve sancties tegen Rusland, dan zou dat vooral de landen schaden die afhankelijk zijn van de invoer van grondstoffen. Die zijn natuurlijk te vinden in het Westen, dat nu zijn productiecapaciteit ziet verzwakken en zelfs imploderen als gevolg van tekorten aan grondstoffen en energie.

De energieprijzen in het Westen beginnen landen te verlammen, waar de ongebreidelde inflatie, niet in het minst in de voedselprijzen, het de mensen steeds moeilijker maakt om het dagelijkse leven aan te kunnen. Tegelijkertijd dalen de grondstoffenprijzen in Rusland, omdat er nu een overschot is aan voedsel en energie, waaronder brandstof. Een liter diesel kost bij het benzinestation ongeveer 50 roebel (€0,60).

De enige logische conclusie is dat de sancties slechts een voorwendsel zijn en eigenlijk gericht zijn tegen de mensheid in het algemeen, en de volkeren van het Westen in het bijzonder.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Nazi’s werden niet verslagen… zij gingen ondergronds en regeren nu CANADA en de WERELD, en dringen aan op eugenetica en depopulatie, op één lijn met Adolf HitlerVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe wereldwijde populistische OPSTAND komt in een stroomversnelling nu de mensen in de wereld tirannie, lockdowns, corruptie en perversie verwerpen
Volgend artikelVS Klimaattsaar: Wacht maar tot u 100 miljoen vluchtelingen naar Europa ziet komen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Het zal er voor zorgen dat landen meer self-supporting worden op elk gebied. In Nederland hebben we het meeste wel in huis, vooral eten.

  • Heel goed gezegd
   Al het volgende Antieke op te eten goederen zijn in huis
   Tafels Stoelen Matras Spons Teddybeer
   Metalen Spiraal bed TV Draai Telefoon Computer Wandmeubel Salontafel Eettafel Aanrecht
   Vloer Zeil Vliegende Tapijt bij Salontafel

   Dezen zijn ietsie pietsie nieuwer
   Paar Aardappels 14 a 16 stuks ~ 8 weken oud
   Paar Kruiden ongeveer een jaar of meer oud
   Paar ingeblikte Koekjes bijna een jaar oud
   Ja als we zuinig aan leven dan komen we een eind weg
   Wij kunnen die Allemaal opeten
   Hierbij wij zijn niet krenterig
   We delen graag aan de zogenaamde Oorlogsslachtoffers
   Vooral die Zielige Moslims die dagelijks hun rituelen moeten kunnen houden
   Slachten = Moorden 5 maal per dag staan te schreeuwen uit een torentje
   Rutte zit daar ook wel eens
   Daar mogen die zielige Moslims gebruik van maken om te kunnen schreeuwen
   Wat ze schreeuwen word helaas niet begrepen
   Maar dat maakt niks uit
   Het geschied in het Arabisch
   Als er wordt vertaald
   Snij de kelen door van de inboorlingen
   Dan schrikt men eventjes
   Vervolgens zegt men ach wat maakt het ook uit
   Die Mos slims zijn heel erg gefrustreerd
   We geven hun waar ze om vragen
   Een Bijl een Hakmes slagers tenu
   SlachtRuimte

   We zijn het alweer vergeten wat met Theo van Gogh was gebeurt & & & veel meer voorgaand en na komend tot nu toe

   Heel veel gevallen worden verzwegen

   Oo ja heb ook nog eens mee gemaakt dat een Chinees van Chinese Restaurant zijn vrouw in mootjes had gehakt en vermengt met ander lijk vervolgens gekookt en als eten verkocht Restaurant in Muntendam
   Toen der tijds haalden wij ook wel eens eten daar vandaan
   Helaas werd hij betrapt door een achter gebleven nagel rest aan het lijk
   Wat jammer nou
   Zielig hè
   Leuk gezellig hè
   Domme slimme mensen horen op te komen voor hunzelf
   Fight for your Right

   Mensen die dit lezen en begrijpen
   Zijn misschien Slim

   Misschien ook Dom

   Alles kan

   Dank U

   • Wat een zieke haat. Dat is waar deze wereld aan kapot gaat. De verdeeldheid die de cohesie in maatschappijen kapot heeft gemaakt. Dom ben jezelf. je kent de geschiedennis niet en weet niet eens welke gruwelen het Westen gepleegd heeft in Islamitische landen. Kijk wat docus over Algerije in de tijd dat Frankrijk het geconfiskeerd had. En verdiep je in Wahabi Islam. Weet wie Wahab was. Een stroming die zich sunni noemt maar dat niet is en in Indonesie de hele Islam al heeft overgenomen en omdat ze nu eenmaal bulken van het geld in Rotterdam de moskee bouwden en later probeerden in het Bestuur te komen vanuit Saoedie Arabie. In Amersfoort bouwden de marokkaanse moslims een nieuwe moskee zonder die steun en zonder overheidssteun maar van het geld en ingeleverde gouden sieraden van de leden. Iets om respekt voor te hebben. In Soest krijgen we een Ukrains dorp. Daar zou ik meer zorgen over maken. In de UK gaat het helemaal mis tussen Ukrainers en lokale bevolkingsgroepen. In Bunschoten met de Polen daar overigens ook.

    • Gertrude bedankt voor het corrigeren van deze vuurspuwende Ringo Dada. Je mag best een hekel hebben aan moslims, niemand houd je tegen maar doe dat lekker ergens anders. Heel dit artikel gaat niet eens over moslims.

 2. Hoe blind moet je zijn dat de oorlog in Oekraïne en alle sancties deel uit maken van de WEF agenda.
  De oorlog is niet alleen de afleiding maar zal ook de Great Reset versnellen.
  Energie armoede, voedsel armoede , enorme aantallen vluchtelingen waarvan we niet in staat zijn die te huisvesten, chaos ….. alles wat het WEF nodig heeft om ons de digitale ID, digitale munt, digitaal gezondheids paspoort, CO2 paspoort door onze maag te splitsen en ons totaal slaaf te maken.

  • Precies!
   Het Russisvhe leger heeft zich heel toevallig net rondom Kiev terug getrokken, en U von der L. gaat er in ene op bezoek!?
   Welke leider zou zo’n risico nemen?
   Als deze niet zou weten dat de vijand, die ze van allerlei oorlogsmidaden beschuldigen, niet onder hetzelfde hoedje speelde!
   Als dit niet duidelijk maakt dat Putin ook aan de reset meedoet, en bij het wef clubje hoort, kan je net zo goed nog een boestertje nemen!

   • Dat wijf moeten ze afschieten naar de maan en nooit meer terug gehaald mag worden hopelijk gaan veel misdadigers mee die het te heet onder hun voeten is geworden En hoezo zijn wij plotseling niet meer in staat om voor ons zelf te zorgen!???? Deze pandemie en de oorlog in Oekraine is gepland al jaren geleden in Parijs waar de G5/7 bij elkaar is gekomen om het milieu te redden dat niet gelukt is omdat niemand inleveren wil……. Von der L. blijft deze oorlog aan wakkeren door debiele beloften te maken dat alles goed gaat en dat de Oekraine nu weer plotseling wel weer tot de EU mag toetreden en dat maakt Putin nog meer tot geweld overgaan Von der L.wordt hierdoor de grootste volksmoordenaar aller tijden………..

 3. Moest ik geen kinderen en kleinkinderen hebben hier in dit apenland en apencontinent ik verkocht hier mijn hebben en houden en ging in new Caledonië of in papeete gaan wonen.
  Ver van de westerse nazibewinden

  • Ergens bestaat een indianenstam die geen enkele godsdienst heeft en perfekt met elkaar in harmonie leeft. Een amerikaanse onderzoeker schreef een boek, terwijl hij onder hen leefde. Kwam terug in de USA. Besloot toen permanent bij hen te gaan wonen. Alleen wordt het Amazonewoud ook totaal vernietigd. Dus hoe lang nog. Een specifieke groep wil de Hele Wereld. Speech in Den Haag kort na WW II. Maar ik begrijp wat je bedoelt. Ook mijn insteek. Jongeren schijnen echt massaal bang te zijn dat het hier oorlog gaat worden. Hier in Amersfoort hoor je het leger regelmatig oefenen met schieten . Het klinkt hard. Is nieuw. Dus de vraag is waar wordt mee geschoten.

 4. “Tegelijkertijd dalen de grondstoffenprijzen in Rusland, omdat er nu een overschot is aan voedsel en energie, waaronder brandstof. Een liter diesel kost bij het benzinestation ongeveer 50 roebel (€0,60). ”

  ik kocht afgelopen week een blok kaas van 600 gram bij Jan Linders supermarkt, jong belegen Goudse…9,95 …..was vandaag in Kaldenkirchen bij de Aldi….Goudse kaas 450 gram jong belegen….2,89…..

  Hoe kun je nog van economie spreken als je eigne rodukten in eigen land absurd duur zijn en in een ander land gewoon goedkoop, nadat ze net een prijsverhoging van 20/50% hebben gehad in dat land…..
  Dan woon je in een land waar het uitmelken van burgers de enige band is die overheid en burgers hebben, een geforceerde band die met geweld door een partij in stand word gehouden.

  Burgers hebben geen politici nodig om hun leven op te bouwen, sterker nog, politici zijn een hinder voor de burger. Behalve minimale regelgeving is een overheid een nadeel en geen voordeel van de samenleving. We kunnen beter zonder en dan komen zaken ook goed, zelfs beter denk ik.

  …waarom teken en andere parasieten toelaten als je zonder veel beter kunt functioneren? Wij als burgers hebben ze niet nodig, Ze kunnen niet bestaan zonder ons, dus wie is afhankelijk van wie?
  Het is toch absurd dat lui die van ons afhankelijk zijn voor hun bestaan ons de les lezen! Politici, het lijken wel Marrekane…

 5. Als ik Poetin was, deed ik het volgende:
  –alle vluchten over Oekraine en Russisch territorium verbieden;
  –alle gas en olie en kolen leveranties stoppen per direct;
  –alle bezittingen van “onvriendelijke”landen in beslag nemen, ook van particuliere personen;
  –alle particulieren, ambassade personeel per direct uitwijzen;

  banden met India en China verstevigen; een soort militaire alliantie vormen
  Motief:
  Botox leyten wil de Oekraine binnen een paar weken in EU hebben.
  Als er geen veto op komt, (verwacht ik van Polen en Hongarije) dan volgt een “onderhandse”regeling, zoiets als dat het legitiem wordt legers in de Oekraine te sturen.

  En voila; WO3 is geboren; was makkelijke bevalling.

 6. Voor nu: het is onzin dat de prijs van benzine meer moet zijn dan 0,75 euro. De belastingen op de benzine en diese en gas kunnen omlaag, en zo kan de economie beschermd worden

  Maar allez; als een IQ van minder dan 60 een vereiste is om minister en/of kamerlid te zijn……
  en als de verborgen agende van links het WEF is…..
  en als de bevolking stomme schapen zijn…

 7. Het schapenvolk van de EU blijft achter de grijze wolf aanlopen Hoezo voedsel tekorten en hoezo hebben wij geen kunstmest meer en hoezo blijven we dat geloven…… Antwoord::::::: dit is de opvolging van de pandemie angst verspreiding onder het schapenvolk die de corrupte leiders blijven volgen die ze naar de slachtbank brengen ,omdat het gewoon goed gaat onder deze bende denken ze….. Waarom zich dan druk maken voor wat op ons afkomt!?? De jongeren die nog een gezin moeten stichten die zijn dan allang dood omdat de covidspuiten nu pas gaan werken….. en wilden dansen met Janssen!! Als je daarover iets wil zeggen als Wappie dan ben je er zo uit en draaien ze zich om. Dus waarom zich druk maken,,,, of zij nog kinderen op deze aardkloot nog neer kunnen zetten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in