Er zijn nieuwe ontwikkelingen geweest, vooral op diplomatiek en politiek gebied, nu de Russen hun aanvallen op bepaalde hotspots hebben geïntensiveerd. Het zwaartepunt van de Russische operaties ligt momenteel bij het veiligstellen en uitbreiden van veroverde gebieden.

De 23e dag van de oorlog begon met een zwaar Russisch bombardement op de westelijke Oekraïense stad Lviv. Russische kruisraketten zouden het vliegveld en de voorsteden geraakt hebben, en er was vuur en rook te zien in de stad. Lange-afstandswapens met hoge precisie brachten de militaire infrastructuur in de stad een slag toe, evenals munitiedepots en Oekraïense militaire uitrusting in de buitenwijken van Nikolajev en Voznesensk, bericht Freewestmedia.com.

Zich verenigen met de NAZI’S om Poetin in Oekraïne te verslaan is hetzelfde als zich verenigen met ISIS om Poetin in Syrië te verslaan. Het is een STOM standpunt om in te nemen. Minderheden zullen deze tegenstrijdigheid opmerken.

Azov NAZIS terroriseren burgers, naar verluidt in Dnepropetrovsk (insignes zijn zichtbaar).

Intussen voert Rusland de druk op de Oekraïense hoofdstad op, waarbij vanuit Kiev hevige gevechten worden gemeld in de voorsteden en aan de rand van de stad. De Oekraïense verdedigers houden nog steeds stand. De Russen hebben ook hun offensieven in de omsingelde steden Mariupol en Chernihiv opgevoerd. De Oekraïense leiding heeft aangekondigd dat zij de belangrijkste gebieden nog steeds onder controle had.

Volgens Oekraïense berichten hebben de Oekraïense strijdkrachten op het vliegveld van Tsjernobaevka bij Cherson in Zuid-Oekraïne de Russische militairen hier voor de zesde maal in een hinderlaag gelokt en massale verliezen toegebracht.

  Oekrastan lanceert VS-raketten op Russisch vakantieoord, doodt vele willekeurige mensen

Enkele tientallen aanvalshelikopters en een Russische commandopost werden vernietigd. De controle over Kherson stelde Rusland in staat de toevoer van vers water naar de Krim te herstellen; Oekraïne sloot het water af nadat het schiereiland in 2014 gestemd had om zich weer bij Rusland aan te sluiten.

#Russische MOD toonde beelden van de vernietiging van een ondergrondse hangar met bewapening van de Strijdkrachten van #Oekraïne door “Kinzhal” raket

Opvallend was dat er vrijdagochtend vanuit alle delen van het land Russisch raket- en artillerievuur werd gemeld, nu Moskou in een hete fase van vijandelijkheden lijkt te komen. Verrassend voor veel deskundigen is echter dat de Russische gevechtsvliegtuigen slechts in zeer beperkte operaties boven de Oekraïne worden ingezet.

Rusland heeft een no-fly zone ingesteld boven de regio Donbass, volgens een bericht in de Russische media. Dit meldde het Russische persbureau Interfax onder verwijzing naar een vertegenwoordiger van de Volksrepubliek Donetsk.

Video die deze morgen de ronde doet, meldt dat het het eerste gevechtsgebruik is van de Russische hypersonische raket – Kinzhal op een wapendepot bij de Poolse grens.

Volgens Oekraïense berichten is het artillerievuur op de Noord-Oekraïense stad Tsjernihiv in de loop van de nacht opgevoerd, en hebben de Russen een gedeeltelijke blokkade van de stad in stand gehouden. De omsingelde stad Charkov in het noordoosten en de zuidelijke en centrale Oekraïense steden Kryvyi Rih en Dnipro meldden vrijdagochtend ook hevige raketbeschietingen. De huidige gevechten en beschietingen nemen in het hele land toe, en de Russische strijdkrachten lijken een nieuwe fase in te gaan.

  Amerikaanse officier: Bakhmut is gevallen - Oekraïne heeft de oorlog verloren

De Oekraïense generale staf meldde in een situatiebeoordeling dat in de voorstad Brovary in Kiev stellingen van het Oekraïense leger onder artillerievuur zijn genomen. In het zuiden van Oekraïne probeerden Russische eenheden het luchtverdedigingssysteem langs de kust van de Zwarte Zee op te sporen en te vernietigen. De conclusie was dat de Russische soldaten zich vooral concentreerden op het veiligstellen van hun terreinwinst en het voorbereiden van nieuwe offensieven.

Het hoofd van het regionale militaire bestuur van Kiev, Olexander Pavlyuk, zei donderdagavond dat het Oekraïense leger operaties was begonnen om Russische formaties uit voorsteden van Kiev terug te dringen. De oorlogssituatie in de regio Kiev is moeilijk, maar momenteel “beheersbaar”.

De meest bedreigde gebieden zijn de weg naar de westelijke stad Zhitomir, de plaatsen Butsha, Irpin en Hostomel dicht bij de stadsgrenzen van Kiev ten noordwesten van de hoofdstad, en de stad Makariv verder ten westen van Kiev. Er zijn ook voortdurende beschietingen in het district Vishhorod ten noorden van de hoofdstad.

De kaart van 17 maart toonde de verregaande territoriale winst van het Russische leger, in tegenstelling tot de cartografische voorstellingen van de westerse media.

Kaart van dag 23 van de vijandelijkheden: https://readovka.news/news/91305.

Het grondig gecoördineerde optreden van de Russische strijdkrachten is nu heel duidelijk, volgens de Franse analist Xavier Moreau. De Russen hebben hun eenheden in drie aanvalsgroepen geformeerd (op de kaart hierboven te zien aan de gekleurde vierkantjes). De territoriale winst neemt beetje bij beetje toe en strategisch belangrijke steden en vervoersknooppunten in het noorden, zuiden en oosten zijn nu in Russische handen.

Volgens de verklaringen van de Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne is Oekraïne, na het begin van het tegenoffensief om de gebieden te heroveren, de toegang tot de Zee van Azov kwijtgeraakt.

  Poetin: Er zal GEEN "Oekraïne" meer zijn - Directe interventie van de NAVO zal de uitkomst niet veranderen

Het meest tastbare resultaat van de operatie is een verandering in de informatiesfeer. In de begindagen werd een typische bureaucratische aanpak van het Russische Ministerie van Defensie waargenomen, die hard werd bekritiseerd als zijnde ontoereikend. In tegenstelling tot de Oekraïense kant, rapporteert het Russische Ministerie van Defensie elke dag over de vernietiging van hun beoogde doelen.

De voortdurende stroom van visuele bewijzen uit de mobieltjes van Oekraïense burgers die de vernietiging van kritieke installaties door Russische troepen filmen, vormt een probleem voor de aanvankelijke Oekraïense informatiestroom, die nu aan kracht verliest. Ook al domineerden zij in het begin de mediaruimte, de voorlichtingscapaciteiten van de Strijdkrachten van Oekraïne zijn ernstig ondermijnd door hun eigen pogingen om het narratief vorm te geven door te veel fictieve voorstellingen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over DuitslandVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelWaarom al die ongefundeerde russofobie en anti-Poetin hysterie?
Volgend artikelOekraïne-oorlog en Russische roulette: Het Westen vernietigt zichzelf met de sancties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in