Laten we de Oekraïense regering van Volodomyr Zelensky één ding nageven – het zijn leugenaars van wereldklasse. Gisteren schreef ik over de poging tot aanval op het Russische schip, de Ivan Khurs, door drie maritieme drones en erkende ik simpelweg dat er een video was waarop te zien was dat een van de drones een schip raakte. Er werd gesuggereerd dat het schip de Ivan Khurs was, maar er was geen identificerende informatie om de bewering te staven, schrijft Larry Johson.

Vandaag weten we de waarheid. Oekraïne heeft gelogen. De Ivan Khurs is op eigen kracht de haven in de Zwarte Zee binnengevaren zonder zichtbare schade.

Dit is een vast patroon voor Oekraïne. Herinnert u zich de Geest van Kiev nog? Die onverschrokken Oekraïense kampioen die naar verluidt zes Russische gevechtsvliegtuigen neerschoot tijdens de eerste maand van de Speciale Militaire Operatie? Blijkt dat het beelden waren die uit een videospel waren gehaald en de meeste westerse media, en niet te vergeten een aantal goedgelovige politici, slikten de leugens en jubelden over de schijnoverwinning van Oekraïne.

Normaal gesproken zou een persoon of instelling die regelmatig als leugenaar wordt ontmaskerd, worden gehekeld en genegeerd. Maar niet Oekraïne. Zelensky en consorten hielden een jaar geleden vol dat Rusland Mariupol niet had ingenomen, ondanks overtuigende videobeelden van de restanten van het neonazistische AZOV-bataljon van Oekraïne die zich overgaven aan de Russische Tsjetsjenen terwijl ze uit de staalfabriek Azovstal strompelden.

Spoel en herhaal met Bakhmut. De Russische Wagner-groep was druk bezig overwinningsvlaggen te hijsen boven de gevallen stad, terwijl de Oekraïense politieke en militaire leiders bleven volhouden dat hun jongens nog in de strijd waren. Nee, ze waren dood, krijgsgevangen genomen of zich aan het terugtrekken. Pas vandaag gaf een Oekraïense functionaris, ex-procureur-generaal Yuriy Lutsenko, eindelijk toe dat Bakhmut kaput was.

  In video 18+: Oekraïners slaagden er niet in Britse huurling te evacueren

De leugens en het zelfbedrog blijven niet beperkt tot Oekraïne. In de Verenigde Staten heeft een uit twee de partijen bestaande groep wetgevers Dementia Joe opgeroepen het Army Tactical Missile System (ATACMS) naar Oekraïne te sturen:

Gisteren stuurden leden van de Commissie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, ook bekend als de Amerikaanse Helsinki Commissie, voorzitter vertegenwoordiger Joe Wilson (SC-02), rangschikkend lid vertegenwoordiger Steve Cohen (TN-09) en commissaris Victoria Spartz (IN-05) een brief aan president Biden, met het verzoek de overdracht van het MGM-140 Army Tactical Missile System (ATACMS) aan Oekraïne toe te staan.

In de brief bedanken de commissarissen de regering voor haar eerste stappen om F-16’s naar de Oekraïense verdedigers te krijgen en benadrukken zij het belang van ATACMS om de Russische frontlinies in bezet Oekraïne onder vuur te nemen en om de Russische bevoorradingssystemen die hun genocidale oorlog voeden, terug te dringen. Tijdens de recente reis van de commissarissen naar Oekraïne en hun ontmoeting met president Zelensky werd gevraagd om ATACMS voor een onmiddellijk voordeel op het slagveld. Deze krachtige wapens zouden Oekraïne het voordeel kunnen bieden dat het nodig heeft om zijn vrijheid veilig te stellen, en de enige resterende hindernis voor de levering ervan is de goedkeuring van de president.

Dit moet Rusland en China duidelijk maken dat niet alleen Joe Biden en zijn onbekwame nationale veiligheidsteam de oorlog in Oekraïne willen laten escaleren. Er is ook een vocale, tweepartijdige groep wetgevers die aandringt op uitbreiding van de oorlog en zich niet bewust is van het risico dat hun voorstel inhoudt van Russische vergelding. Het establishment in Washington is nog steeds bereid het leven van de Oekraïners te verwedden op hun illusoire visie dat Rusland op een nederlaag afstevent en op hun overtuiging dat Oekraïne slechts één Wunderwaffen wonderwapen verwijderd is van een totale overwinning.

  Poetin vraagt waarom wereldleiders "niet geschokt" zijn door de massale dood van kinderen in de Gazastrook

Helaas moet ik degenen onder u die buiten de Verenigde Staten wonen melden dat de meeste Amerikanen geen flauw benul hebben van de implicaties van de kennelijke escalatiestrategie van de Verenigde Staten. De meesten gaan ervan uit dat als Rusland Oekraïense steden kan bombarderen, Oekraïne volgens de regels van de kunst hetzelfde zou moeten kunnen doen. Wat zij missen is dat Oekraïne zonder de hulp van de Verenigde Staten en andere NAVO-landen niet in staat is dergelijke aanvallen uit te voeren. Als Oekraïne meer mogelijkheden krijgt om op Russisch grondgebied toe te slaan, zal Rusland onvermijdelijk wraak nemen op degenen die deze aanvallen mogelijk maken. Dat betekent een onvermijdelijke botsing met de NAVO. Ik denk dat de Verenigde Staten er alles aan zouden moeten doen om dat te voorkomen. Maar ze doen precies het tegenovergestelde en de kans op iets verschrikkelijks wordt met de dag groter.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

7 FAKE NIEUWS verhalen die uit Oekraïne komenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe economische zelfmoord van EU-landen: Uit de officiële gegevens blijkt dat Duitsland zichzelf in een recessie heeft “gesanctioneerd”
Volgend artikelRussische tanks bereiken de Atlantische Oceaan bij Lissabon…
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. of die F 16 en ATACMS er komen, wie checkt het.
  “Kan een leuke zijn, voor de boekhouding”
  Liegen en bedriegen : Doen ze al 1000+ Jaar. Komen allemaal uit één 🧙‍♂️ Geloofs Luikje, nu wereldwijde plaaggeest geworden.

  • NB; Interessant vind ik , dat men IK/ EGO wil degraderen tot dier niveau, who – niet boven een cirkel, maar een onbeduidend plekje erin.
   Kwam reeds een trol’ aanhanger hiervan tegen.
   Het projecteren van eigen
   ‘tekortkoming’ teveel hebben; wordt dubbel misbruikt naar inwoners.
   Denkt men nu werkelijk dat Bill, zich ook in het dierenrijk waant met viroloog en dierenarts als ‘dokter’
   Met een klein egootje op een onbeduidend plekje in een ⭕️
   SOCIAAL zal wederom het toverwoord worden.

   ‘BILL IS EGO’

 2. Als Oekraïne meer mogelijkheden krijgt om op Russisch grondgebied toe te slaan, zal Rusland onvermijdelijk wraak nemen op degenen die deze aanvallen mogelijk maken. Dat betekent een onvermijdelijke botsing met de NAVO.
  Mijn meing is dat ze net zo lang ddoorgaan met jennen totdat Rusland met Kinzhals ed begint te strooien.
  Joenaaithetsteeds heeft nog wel wat in de mouw zitten
  waaronder Rods of Gpd

  • Ik ben het niet eens. De gluiperts halen daarvoor alles uit de kast maar schaakspeler Poetin reageert daar niet op wetend dat dat juist de bedoeling is., en blijft gefixeerd op het kerndoel. Het is een intussen oude truc; toen de Luftwaffe kort bij de zege stond in de Slang om Engeland begonnen de Britten zomaar Berlijn te bombarderen. De Duitsers liepen in de val door daarop te reageren met de gekende afloop. Er is meer nodig dan wat gescharrel om een oorlogmachine zoals de Russische van zijn pad te krijgen.

   • De moffen hebben nooit winnend in de slag om England gestaan; integendeel: alleen maar verliezend. later met de V2: er was–in tijden van honger–140 ton aardappels nodig om de alcohol te maken voor een enkele V2….

    Bedoeling van de moffen was: eerst met luchtmacht aanvallen ( mislukt) en dan met grote macht een invasie–zou een zelfmoord zijn geweest.

 3. Ik sluit mij hier helemaal bij aan! Ik verwacht dan ook dat de boel ècht gaat escaleren zo tussen tien en vijfentwintig Juni! Zo rond de NAVO oefening Defender 23! Dan zal wel de “vlam” in de pan slaan.
  Tja, we leven op een planeet waarin enkelen de dienst willen uitmaken en kunnen doen wat hun ingeeft.
  Ik heb gelukkig niet zoveel jaren meer te gaan, maar heb medelijden met de nieuwe generatie.
  Ik hoop dat de dood definitief is en er niet zoiets bestaat als reincarnatie! Ik moet er niet aan denken dit weer over te moeten doen.

  • Lucifer mei 27, 2023 at 14:57
   Mijn waarde Lucifer,als je het weer over moet doen,is je “spirit level” niet gestegen.
   Uit de opmerkingen die je hier maakt,merk ik veel menselijke betrokkenheid.
   Maak je niet zo druk,je Geest zal alleen maar rijker en krachtiger worden.
   En ja ze houden oefening en het word een flinke krachtmeing!
   Ik heb medelijden met de heersende macht,hun lot

  • Ik ben het helemaal met u eens. Het is onvoorstelbaar dat het mensdom nog steeds zo DOM is gebleven niettegenstaande zovele oorlogen en zoveel jonge mensenlevens die verloren gaan. De mens zal maar eerst veranderen de moment dat de ‘gewone’ mens eindelijk zal snappen dat hij/zij al eeuwen ge(mis)bruikt worden door de grootste misdaadkartels van deze aarde! Als de jonge mensen weigeren te gaan vechten is het fini met dit alles, maar de mens is heden nog te dom om dit te verstaan!

 4. Maar het is stuitend,wat voor politiek lijders of we hebben
  Biden zo dement als een deur
  Stoltenberg durft nog geen wapen vast te houden
  Rutte die vertrouw je je buurjongetje van 6 nog niet toe,
  En Halalsema en Bruls maken het plaatje compleet

 5. Wat iedereen vergeet is dat de F-16 in staat is om een b61 kernwapen te dragen en de F-35 ook.
  Gaan ze Oekraïne trainen met het kernwapen? De Oekraïners zijn knettergek.

 6. Je vergeet een enkel ding:
  –de russen hebben een uitstekend informatie systeem; ze weten waar en waneer er wat komt
  –ze hebben uitstekende lucht afweer systemen
  –ze hebben jagers een generatie verder dan de F16.

  Dan; de F16 hebben beperkte actie radius. Ik bedoel; een vliegveld dat aanvallende F16 huisvests, neemt deel aan oorlog en is een legitiem doel.
  Die kan dus in no time, met F16 en al in poeier worden geschoten.

  Wat denkt dat geperversieerde USA nu te bereiken met provoceren en escaleren?
  Het is werkelijk hoog tijd, dat als er F16 komen, een paar grote steden in USA een Kinhzal krijgen als laatste waarschuwing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in