Een nieuwe video uit de Oekraïense frontlinies toont de strijd van de speciale troepen van de Russische Garde tegen de militairen van de 63e brigade van de strijdkrachten van Oekraïne op de grens tussen de regio’s Kherson en Mykolaiv.

De kleine groep van de Russische speciale strijdkrachten voerde een operatie uit die gericht was op de controle van het gebied langs de spoorwegen in de zuidelijke Oekraïense streken. Als gevolg daarvan werd een grotere groep Oekraïense militairen vernietigd. Ten minste 20 militairen van de AFU werden gedood. Ten minste twee gaven zich tijdens het gevecht over. De video bevestigt dat Oekraïense soldaten die zich aan de frontlinies weten over te geven, niet door Russische troepen worden gedood, bericht Southfront.org.

Russische getrainde beroepsmilitairen en discipline versus dienstplichtigen en gevangenen die gedwongen worden om te vechten.

De kleine groep van de Russische speciale strijdkrachten voerde een operatie uit die gericht was op de controle van het gebied langs de spoorwegen in de zuidelijke Oekraïense streken. Als gevolg daarvan werd een grotere groep Oekraïense militairen vernietigd. Ten minste 20 militairen van de AFU werden gedood. Ten minste twee gaven zich tijdens het gevecht over. De video bevestigt dat Oekraïense soldaten die zich aan de frontlinies weten over te geven, niet door Russische troepen worden gedood.

 

Bonus:

Russische Mista houwitsers jagen op Oekraïens pantservoertuig

Op 10 juni deelde het Russische Ministerie van Defensie een video waarop te zien is hoe een batterij van drie 2S19 Msta 152 zelfrijdende houwitsers een pantservoertuig van de Kievse strijdkrachten vernietigt.

  Zelensky's nieuwe eis aan Europa: Sluit de Russen op in hun land

De houwitsers namen positie in en vuurden op het pantservoertuig in een gecoördineerde manoeuvre. Het voertuig werd ontdekt door een drone, die de aanval opnam.

De Msta heeft een maximaal vuurbereik van 25 kilometer met basis granaten en tot 29 kilometer met raket-ondersteunde granaten. Hij kan ook de lasergeleide 2K25 Krasnopol-ronde afvuren, die een bereik heeft van 20-25 kilometer. De houwitser kan tot tien granaten per minuut afvuren.

Het voertuig van de houwitser is gebaseerd op de T-80 tankromp, maar wordt aangedreven door de dieselmotor van de T-72. Hij heeft een operationeel bereik van 500 kilometer en een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur.

Meer dan 700 Mista houwitsers zijn in dienst bij het Russische leger. De meest recente versie van de houwitser, de Mista-SM2, is nog steeds in productie. Deze versie is uitgerust met een automatisch vuurleidingssysteem en een digitaal navigatiesysteem.

De rakettroepen en de artillerie hebben een sleutelrol gespeeld in de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne. Russische artillerie-aanvallen hebben catastrofale verliezen toegebracht aan de strijdkrachten van Kiev.

In de afgelopen twee maanden heeft Kiev meer dan 150 houwitsers gekregen van zijn Westerse medestanders. Haar troepen zijn echter nog steeds kansloos tegenover de Russische rakettroepen en artillerie. Het Westen zal dit waarschijnlijk niet kunnen veranderen, zelfs niet met nog meer steun.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne oorlog – Close combat gevechten in loopgraven (Video 18+) 

Vorig artikelPoetin noemt de EU en haar lidstaten “kolonies” van de VS
Volgend artikelLonden weigert met de Volksrepubliek Donetsk te praten om zijn huurlingen te vrijwaren van de doodstraf
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. De Oekrainse vlaggen worden vervangen door vlaggen van Boerensympathisanten. Natuurlijk Rutte en de EU sturen weer honderden miljoenen naar dat belangrijke land. Onze eigen bevolking totaal vergeten. Maar ze vergeten dat die Oekraïne ook aandacht van hun handlangers vereist

  2. De Oekrainse vlaggen worden vervangen door vlaggen van Boerensympathisanten. Natuurlijk Rutte en de EU sturen weer honderden miljoenen naar dat belangrijke land. Onze eigen bevolking totaal vergeten. Maar ze vergeten dat die Oekraïne ook aandacht van hun handlangers vereist en ze geen vertraging meer kunnen hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in