Foto Credit: Southfront

Op 26 maart meldden Russische militaire bronnen een succesvolle raketaanval op Oekraïense militaire stellingen in de stad Chasov Yar in de buurt van Artjomovsk. Volgens de open bronnen vernietigde de Russische Iskander ballistische raket een ondergrondse bunker, waar de Oekraïense commandopost was verborgen, bericht Southfront.

Naar verluidt werden officieren uit NAVO-landen, met name uit de Verenigde Staten en Polen, geëlimineerd als gevolg van de aanval op de commandopost. De buitenlanders waren betrokken bij de coördinatie en het commando van de Oekraïense groepering in de strategisch belangrijke richting.

Hoge NAVO-officieren zijn grotendeels betrokken bij de planning van de Oekraïense defensieve operaties in de Donbas. Vóór de aanval waren er berichten dat ‘militaire adviseurs’ van de NAVO naar Chasov Yar kwamen tijdens de aanhoudende Russische opmars in de richting van Artjomovsk. Op 23 maart verklaarde het Russische Ministerie van Defensie dat het dorp Krasnoe (Ivanovskoe) in de buurt van Chasov Yar volledig onder Russische controle was.

Kort na de aanval werden Oekraïense ambulancevliegtuigen gezien op weg naar Polen.

Op dezelfde dag, op 26 maart, meldden Poolse bronnen de plotselinge dood van de Poolse brigadegeneraal Adam Marczak. Het Operationeel Commando van de Strijdkrachten van Polen bevestigde al snel de berichten.

“De onverwachte dood van de heer generaal vond plaats als gevolg van natuurlijke oorzaken, in zijn vrije tijd,” meldde de militaire afdeling.

De Poolse functionarissen gaven aan dat “de familieleden en vrienden van de overledene op de hoogte werden gebracht van het incident en verzekerd waren van volledige steun.” De hoge officier stierf dus niet thuis.

  Burgerjournalist Gonzalo gevangengezet en gemarteld door Oekraïne is overleden - familie

De ‘plotselinge dood’ van de Poolse brigadegeneraal wekte de verdenking dat hij geëlimineerd kon zijn als gevolg van de Russische precisieaanval in de Oekraïense stad Chasov Yar, waar de heer Marczak ‘zijn vrije tijd kon doorbrengen’. Het is mogelijk dat hij gedood werd bij eerdere Russische precisieaanvallen in de Oekraïense achtergebieden.

Marczak was stafchef van het Geallieerde Operatie Althea commando, de door de EU geleide militaire missies in Bosnië en Herzegovina. Het Poolse contingent dat hierbij betrokken was, telde slechts 50 soldaten die training- en adviestaken uitvoeren. Brigadegeneraal Marczak was ook het hoofd van het Directoraat Inlichtingen en Elektronische Oorlogsvoering in het Algemeen Commando tot juli 2021. Hij diende in de 6e Luchtmobiele Brigade en daarna in het hoofdkwartier van het directoraat Speciale Troepen. Hij bekleedde ook commandoposities in militaire missies in Afghanistan.

Samen met het overlijden van de heer Marczak, publiceerde het Poolse leger nog een aantal overlijdensberichten van militairen van de speciale strijdkrachten en de NBC verdedigingstroepen.

Naast Marczak, erkende Polen de dood van vijf andere militairen in maart: op 26 maart, de dood van een 30-jarige special forces soldaat als gevolg van een lawine tijdens bergoefeningen op de Pools-Slowaakse grens, twee sappeurs van het 5e Tarnovskogorsky Chemisch regiment stierven naar verluidt als gevolg van de detonatie in het woiwodschap Silezië op 25 maart, en twee soldaten werden naar verluidt overreden op 5 maart op een trainingsveld in het woiwodschap Drava-Pommeren.

NAVO-landen weigeren officieel de aanwezigheid van hun troepen op het grondgebied van Oekraïne te erkennen, ondanks talloze bewijzen. Om de waarheid te verdoezelen publiceerden de militairen van de NAVO, waaronder die van de Verenigde Staten, Canada en Italië, rapporten over “plotselinge en natuurlijke sterfgevallen” van hun officieren, die, naar later bleek, “Oekraïne bezochten.” Natuurlijk is het moeilijk om de oorzaken van de dood van NAVO-generaals betrouwbaar te bevestigen, maar bepaalde patronen wekken redelijke verdenking.

  Oekraïne situatierapport: Moordaanslagen, verkiezingspraat, oorlogstaal

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Kinzhal hypersonische raket onstopbaar gebleken in Oekraïne: Russische legerchefVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKennedy-syndroom: Macron vreest dat hij net als JFK kan worden vermoord
Volgend artikelEuropa: Soldaten en jongeren ontvluchten legers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

    • Mais ils n’ont pas eu le temps de ‘faire caca’…Un Kinzhal, voire un Iskander ça va drôlement vite, trop vite pour avoir le temps de ‘faire caca’…Transformés instantanément en son et lumière, ils ont été…
      C’est un ‘Avis aux amateurs’…(Attention aux griffes de l’Ours Russe ! Elles sont acérées et sacrément mortelles…Les Russes ne se la jouent pas sur les plateaux d’Hollywood, en roulant de surcroît les épaules et en mâchant avec morve et condescendance le chewing-gum… On attend toujours de voir dans LA VRAIE VIE ‘Rimbo’ ou le ‘Rocky’ !…).

  1. Ach voor mij hoeven ze niet te bewijzen dat ze er waren of niet. Als ze t aardse bestaan maar blijven verlaten in dit tempo, dan staat de NAVO mooi in zijn ondergoed.

    Ergens toch moeite te geloven dat Putin de redder gaat zijn. Maar t mag wel van mij….Rusland is altijd al onnodig zwart gemaakt dus die rol past Putin wel. En hoop doet leven, net als het bericht van Reiner.

    • Hiermee doet Rusland wat de Cabal elite zoals Schwabber,Gates,Soros etc proberen te doen en dat is het willen decimeren van bevolking van de aarde.🧐😜😂😂😂😂🖕💉⚰️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in