De Kh-47M2 Kinzhal Russische hypersonische aero-ballistische lucht-naar-grond raket met nucleair vermogen bleek tijdens de speciale militaire operatie in Oekraïne zeer effectief en onkwetsbaar voor vijandelijke luchtverdediging, vertelde chef van de generale staf van de Russische strijdkrachten en eerste onderminister van Defensie Valery Gerasimov op 22 december tijdens een briefing voor buitenlandse militaire attachees, schrijft Southfront.org.

De Kinzhal was een van de zes Russische strategische wapens die de Russische president Vladimir Poetin op 1 maart 2018 onthulde. Het zag zijn eerste gevechtsgebruik in de eerste dagen van de speciale militaire operatie in Oekraïne.

“Voor het eerst werden hypersonische wapens ingezet in gevechtsomstandigheden. Het luchtraketsysteem Kinzhal bleek zeer effectief en onkwetsbaar voor de in Oekraïne ingezette luchtverdedigingscapaciteiten”, aldus TASS.

Gerasimov onthulde verder dat Russische langeafstandsraketten met precisiegeleiding tijdens de speciale militaire operatie meer dan 1300 cruciale Oekraïense faciliteiten hebben getroffen.

De legerleider zei dat de aanvallen “het gevechtspotentieel van de Oekraïense strijdkrachten aanzienlijk hebben verminderd, het commando- en controlesysteem van de troepen hebben verstoord, het werk van het militair-industriële complex hebben verlamd en militaire leveringen aanzienlijk hebben belemmerd”.

De Kinzhal was speciaal ontworpen om alle bekende of geplande lucht- of raketverdedigingssystemen van de NAVO te overwinnen, waaronder de MIM-104 Patriot, Terminal High Altitude Area Defense en het Aegis Combat System.

In plaats van de meer recente hypersonische glij- en scramjet-raketontwerpen te gebruiken, maakt het gebruik van de meer klassieke ballistische rakettechnologie met een hypersonische snelheid van Mach 10-12 (12.250 – 14.700 km/u).

Omdat hij met hypersonische snelheid in de atmosfeer vliegt, vormt de luchtdruk voor hem een plasmawolk die radiogolven absorbeert. Zo kan de raket wat men noemt “plasma stealth” bereiken.

"Stel je voor dat het oorlog is en je kind moet gaan ..."

De raket heeft een bereik van 2000 kilometer bij lancering vanaf MiG-31K gevechtsvliegtuigen, en tot 3000 kilometer bij lancering vanaf Tu-22M3 bommenwerpers.

De hypersonische snelheid van de Kinzhal geeft hem betere doelpenetratie-eigenschappen dan lichtere, langzamere ballistische en kruisraketten. Gewapend met een conventioneel explosief van 500 kg kan de inslag van de raket meer dan 16,9 gigajoule aan kinetische energie genereren, of het equivalent van 4000 kg TNT-explosieven. De raket kan ook worden bewapend met een nucleaire kernkop van 100-500 Kt.

Ondanks zijn snelheid kan de raket een exacte nauwkeurigheid bereiken dankzij een geavanceerd GLONASS-gesteund traagheidsnavigatiesysteem en een optische doelzoeker.

Gerasimovs opmerkingen over de Kinzhal kunnen bedoeld zijn als een waarschuwing aan Oekraïne, die van de Verenigde Staten en andere NAVO-staten meer luchtafweer krijgt, waaronder ten minste één Patriot-systeem. Indien nodig zou het Russische leger de onstuitbare hypersonische raket kunnen gebruiken om de nieuwe Oekraïense luchtverdediging te vernietigen. President Poetin heeft al verklaard dat Rusland klaar is om elk Patriot-systeem dat aan Kiev wordt geleverd “uit te schakelen”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetins machtsvertoon met de hypersonische raket “Kinzhal” – een waarschuwing voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

6 REACTIES

  1. Wat is dit nu weer, er speelt meer dan dat wij weten aan het front, of is het desinformatie, Derk Sauer kwam met dit film fragment op de proppen

    Wagner-huurlingen noemen de stafchef van het Russische Ministerie van Defensie “stuk stront” voor de camera. “Je bent een stuk stront .. waar zijn de granaten? We hebben hier geen granaten meer [in Bakhmut]”.
    Prigozhin zegt dat hij “niets te zeggen heeft over deze video”, waarmee hij in wezen de aanval op Gerassimov onderschrijft.

    https://twitter.com/christogrozev/status/1607355691551064064?s=20&t=ozXdSUvOjI7qpWPFCYK6oQ

  2. Dan gaan de Russen de Amerikanen op voorhand verwittigen, dat de raket eraan komt. Alzo kunnen ze o p v o o r h a n d al hun Patriot lanceren, kwestie van het fair te houden.

  3. Die Patriots worden de vergissing van milliarden–lach me rot als ze na installatie–waarschijnelijk door Amerikenen–met amerikanen en al bezoek krijgen van een Kinzhal…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here