De Oekraïense strijdkrachten in de Donbass zijn ineengestort en de Russen boeken aanzienlijke winst. In Ugledar zijn Russische troepen erin geslaagd de Oekraïense verdedigingslinie in het gebied Velikaya Novoselovka te doorbreken, terwijl de Russen in een verrassingsoperatie ook het eiland Big Potemkin in de Dnjepr hebben veroverd, schrijft Warnews24/7.

Slecht nieuws voor de Oekraïners in Marinka, dat nu voor 70% door Russische troepen wordt gecontroleerd.

Oekraïense troepen namen het risico en bleven in de stad in plaats van zich terug te trekken, met als gevolg dat de Russen erin slaagden de bevoorradingsader van de 79e Luchtlandingsbrigade af te snijden. Het is waarschijnlijk dat de Oekraïense troepen niet meer kunnen ontsnappen…

Apty Alaudinov, commandant van de Speciale Troepen van Akhmat, benadrukte:

“De Russische strijdkrachten rukken op over de hele linie.

Er heeft een reconstructie plaatsgevonden in de hele frontlinie.

Dankzij Surovikin’s bekwame tactische beweging werden alle troepen en middelen verplaatst naar meer gunstigere posities,” zei de commandant.

Video: een Russische tank helpt de gewonden van het slagveld te verwijderen met nauwkeurig vuur en een rookgordijn. Oekraïense troepen worden geraakt met RPG’s, mortieren. Regio Novomykhailivka Donetsk.

Russische troepen braken door de Oekraïense verdediging bij Veliky Novoselka

Aan het Ugledar-front lanceerden Russische troepen een aanval en braken door de Oekraïense verdediging in de regio Veliky Novoselka.

Volgens de commandant van het Vostok-bataljon, Alexander Chodakovski, zijn Russische eenheden door het Oekraïense front gebroken. De Oekraïense troepen werden gedwongen de eerste verdedigingslinie te verlaten en naar de tweede verdedigingslinie te gaan door reserves te verplaatsen.

  Kan de stroom leugens over Oekraïne en Rusland gestopt worden?

“Momenteel vinden er vijandelijkheden plaats op de tweede Oekraïense verdedigingslinie.

Het Oekraïense leger kon de frontlinies niet vasthouden, verhuisde naar de tweede linie en verplaatste tegelijkertijd reserves,” zei Chodakovskiy.

Russische militairen die betrokken waren bij de vijandelijkheden haalden zeer nuttige informatie uit acties in deze richting.

De strijd in deze richting is sinds het voorjaar van 2022 aan de gang. De 53e aparte gemechaniseerde brigade van de Oekraïense strijdkrachten vecht in dit gebied.

Er vinden ook hevige gevechten plaats in de regio Vremyna, ten westen van Ugledar, waar troepen van de 60e Brigade met roepnaam “V”

Video: Vernietiging van het Oekraïense commandocentrum in Ugledar

Video: Russische operatie in Vremyna

Video: Russische artillerie beschiet vijandelijke posities op de contactlijn ten oosten van Volodymyrivka, nabij Vuhledar

Russische troepen bezetten het eiland Big Potemkin in Kherson

In een verrassingsoperatie hebben Russische speciale troepen een strategisch belangrijk eiland in de Dnjepr veroverd.

De adviseur van Zelenski, Arestovitsj, gaf toe dat de Russen een verrassingsoperatie hadden uitgevoerd in de monding van de Dnjepr door het strategisch belangrijke eiland Big Potemkin in te nemen, dat in feite de monding van de Dnjepr controleert en direct naast Chersonia ligt.

“Ze hebben hun gecombineerde eenheid daar geland, hun speciale eenheden en proberen de monding van de Dnjepr te controleren,” zei Arestovitsj.

Volgens de Oekraïense analist Masjovets werd het eiland bezet door de strijdkrachten van de 80e Gemotoriseerde Geweerbrigade (14e Legerkorps van de Noordelijke Vloot), het 25e afzonderlijke regiment van de Speciale Strijdkrachten van de GRU en strijdkrachten van de eenheid “BARS” (Russische vrijwillige reservisten).

  Het Kiev feest is voorbij, de handschoenen zijn uit 

De landing vond plaats aan de zuidkust van het eiland vanuit de nederzetting Belogrudovo, die wordt gecontroleerd door de strijdkrachten van de Russische Federatie.

Russische troepen controleren het zuidelijke en zuidoostelijke deel van het eiland en trekken naar het Zakitnoye-meer aan de oostkant.

Video: Sluipschutter uit Donetsk in actie in Ugledar

De Russen controleren 70% van Marinka

Het dorp Marinka wordt al voor 70% gecontroleerd door Russische troepen, vertelde Denis Pushilin aan de Russische tv-media “Russia-24”.

De gevechten in het dorp gaan door. Marinka wordt ontruimd van Oekraïense troepen, zei het hoofd van de regio.

Video: Felle aanval van Russische artillerie met BM-27, BM-30 op Marinka. Concentraties van Oekraïense troepen werden getroffen

Kaarten bekijken

Klik voor groot


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De militaire doodstuipen van OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen miljard doden: De Doodsprik Autopsie Menselijk Ras
Volgend artikelQatar WK werd een journalistengraf! Derde Plotseling Dood: Brit Roger Pearce overleden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. De filmpjes laten mooi zien wat moderne technologie kan doen…..dit werkt dus twee kanten op.

  Stel dat de politie op mensen jaagt met thermische kijkers en ze daarna dood schiet, omdat ergens hogerop in de rangorde iemand dat heeft bevolen….de kans om te vluchten is nihil…dit is waar we mee te maken krijgen bij opstand, een regeringsmoordploeg die alle oppositie opruimt. Wanneer psychiatrische opname of andere excuses niet toereikend zijn is dit ook wat ons te wachten staat, opgeruimd worden omdat je niet als slaaf wil leven…..dit is waarom het WEF zulk een grote bek heeft, ze hebben de moordenaars en de middelen om ons kapot te maken. En hun mogelijkheden groeien….de controlerende balans van parlementen zijn weg, parlementsleden zijn bijna per definitie corrupt geworden…..de EU rel over een paar corrupte EU lui is niets anders dan een paar vervangbare medepartijgenoten opofferen zodat de rest weg kan komen met het plunderen.
  Dat von der leyen hiermee uit het beeld verdwijnt is waarschijnlijk de reden dat dit soort zaken “uitkomt”, een bot gooien om de biefstuk zelf te vreten….

  De macht van het geheel stoelt op het lidmaatschap van een kleien groep die sleutelposities bekleed, zonder hen geen dictatuur. Iedere VVD er die nu nog politiek actief is mag je gerust zien als iemand die jou leven wil kapotmaken, want het is HUN steun die lieden als Rutte en Kaag de kans geven om voor het WEF de zaken te manipuleren…..

  Oorlog voeren zoals het in de beelden van de filmpjes gaat is passe, oorlog moet anders worden gevoerd wil je winnen. Sabotage, nachtelijke acties, bommen, brandstichting en op top en sleutelfiguren gerichte sluipmoord zullen de aankomende decennia de grootste kanshebbers zijn om een oorlog te winnen…

  Begin jaren 90 werden de Engelse banken en slijterijen zo zwaar beveiligd dat overvallers vrijwel nul succes meer behaalden….mooi zou je zeggen, maar als iets niet meer kan zoals gewoonlijk zoekt men nieuwe wegen…dus ging de huisoverval ineens als rage door het land….pakkans verdomd klein, buit relatief groot….iedere beveiliging maakt dat ieas anders doelwit word…..of dat het doelwit iets anders word.

  Dit is onze toekomst, omdat lieden zoals Rutte onze wereld verkopen, uitverkopen en ons tot slaven maken door hun maatregelen….geen land ter wereld waar men boeren het werken onmogelijk maakt tenzij men de bevolking wil verhongeren.

  Rutte en het stikstof beleid als excuus is Holomodor 2.0

  Wij als Nederland zijn de proeftuin voor een nieuwe wereldorde, ik mis enkel de gaskamers nog maar een spuit is handiger en economisch zorgt het voor werkgelegenheid en kapitaal flow…..zo ziek want dit is dus bekeken en berekend voordat ze het beleid begonnen.

  Dit wat we meemaken is genocide op ONS, en niets anders.

  • Misschien loopt de oorlog in oekraine uit de hand omdat de NAVO nog meer mee gaat doen en dat Rusland dan wat nuks laat vallen op europa /Den Haag zodat we in 1x van het hele zootje af zijn.

  • Uw voorspelling kan alleen slagen als ze de volledige controle hebben over alles en iedereen (zie china).
   Zover zijn ze echter nog niet.
   Maar alleen als er genoeg mensen niet meedoen met al die controleshit die ze aangekondigd hebben zal er een mogelijkheid komen om effectief te reageren op het geweld in uw voorspelling

 2. Met veel bewondering kijk ik de diverse filmpjes over de aanvallen van het Russische leger.
  Zo geavanceerde wapentuig, precisiewapens. Die drones zijn wel een uitvinding hoor. We kunnen mooi meekijken.

  En dan lees je dit via de MSN:
  ——
  ‘Russen gedwongen om 40 jaar oude munitie in te zetten’
  Volgens Amerikaanse bronnen zouden de Russen gedwongen zijn om decennia-oude ammunitie en raketten in te zetten op het strijdtoneel in Oekraïne. De munitie, soms zelfs 40 jaar oud, zou veel vaker falen dan hun moderne tegenhangers.
  “Met andere woorden, je laadt de munitie, zegt een schietgebedje, en hoopt dat het daadwerkelijk afvuurt en ook dat het gaat ontploffen als het neerkomt”, aldus een Amerikaanse bron.
  Het zou een noodgreep zijn nu de voorraden leeglopen. De oude Sovjet-munitie is een van de weinige voorraden die de Russen nog hebben. Als die ook op is, dan is Rusland gedwongen om te kijken naar Noord-Korea of Iran, aldus de Amerikanen. Dat moment zou begin 2023 al aanstaande zijn, denken experts.

  Wat een onzin weer. Je ziet hoe nauwkeurig het Russische leger werkt om zo min mogelijk burgerslachtoffers te maken. BRAVO

 3. Ok. Dit weten wij nu.
  Gister ving ik een flits op van een journaal..
  Een mw van middelbare leeftijd vertelde dat ze door een russische soldaat van 19 jaar verkracht was.
  Voor de verkrachting hadden ze ” een gesprekje”.
  Zij: hoe oud ben je?
  Hij: 19 jaar
  Zij: ik heb een zoon van 19 jaar..
  Zij: heb je een vriendin?
  Hij: ja. Maar daar heb ik nog geen seks mee gehad..
  ……………
  Dus iedereen gelooft dat hij haar na dit gesprekje even ging verkrachten….
  Nou, ik niet dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in