Photo by Jade Koroliuk on Unsplash

In een nieuwe verklaring over de Russische raketaanval met een Kinzhal supersonische raket tegen een Patriot batterij in Kiev, zegt het Russische ministerie van Defensie dat de radar van het a/a-systeem en vijf lanceerinrichtingen zijn vernietigd, bericht Pronews.

Moskou meldt dat de vijf lanceerinrichtingen “volledig zijn vernietigd”.

De Amerikanen ontkennen dat de aangerichte schade zo groot is. Zij hebben aangekondigd dat “het slechts geringe schade is en dat het systeem operationeel is”.

De VS hebben zelfs een speciale legerinspecteur naar Oekraïne gestuurd om de toestand van het systeem te controleren.

De aanwezigheid van de inspecteur geeft aan dat de treffer uiteindelijk zeer ernstig was.

  Oekraïners geven eigen regering naast Rusland de schuld van conflict - opiniepeiling

Als de Russische bewering dat 5 lanceerinrichtingen zijn vernietigd waar is, dan hebben de Oekraïners er nog 15 operationeel.

Maar het probleem is nu dat de VS en de NAVO hebben gezien dat zij geen adequate middelen hebben om zich tegen de Kinzhal te beschermen, en dat deze het raketschild doorboord en haar doel raakt.

Er zij op gewezen dat een vrouw vanuit Kiev op sociale media de video heeft gepost waarin ten minste 30 patriotraketten te zien zijn die worden afgevuurd in een mislukte poging om de Russische Kinzhal te onderscheppen, die het antiraketsysteem met een precisieaanval heeft geraakt.

De vrouw werd naar verluidt gearresteerd en aangeklaagd. Terwijl ze op eigen initiatief een video heeft geplaatst waarin ze zich verontschuldigt voor de video die ze plaatste:

De Kinzhal, die een hypersonische snelheid van Mach 10-12 kan bereiken, is speciaal ontworpen om luchtverdedigingssystemen van de NAVO, waaronder de Patriot, te overwinnen. De raket heeft een maximaal bereik van 2.000 kilometer wanneer hij wordt gelanceerd door MiG-31K gevechtsvliegtuigen.

Op videobeelden die online verschenen na de Russische raketaanval was te zien hoe het systeem minstens 30 onderscheppingsraketten afvuurde voordat het werd getroffen door twee grote explosies. Destijds beweerde Kiev dat zijn luchtverdediging zes Kinzhal-raketten had neergeschoten, maar de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu verwierp die bewering.

Oekraïne ontving eerder dit jaar twee Patriot-systemen. Eén Patriot-systeem werd aan het land geschonken door de Verenigde Staten, terwijl een ander gezamenlijk werd geschonken door Duitsland en Nederland.

  Poetin heeft alle kaarten in handen en kan Europa deze winter laten bevriezen

De aan Kiev geleverde systemen zouden een mix zijn van actieve PAC-3 hit-to-kill-raketten om ballistische raketten te onderscheppen, met een bereik van slechts 30-60 kilometer, en semi-actieve PAC-2 raketten met blast fragmentation warhead om vliegtuigdreigingen tegen te gaan, met een bereik tot 160 kilometer.

Uit de nieuwe verklaring van het Russische ministerie van Defensie blijkt dat de raketaanval een AN/MPQ-53/65 passive electronically scanned array radar, het hart van het Patriot-systeem, heeft vernietigd, evenals vijf M90x lanceerstations gewapend met PAC-3 en PAC-2 onderscheppers.

Ondanks de aanwezigheid van visueel bewijs dat bevestigt dat een van de Oekraïense Patriots werd geraakt, vertelden Amerikaanse functionarissen CNN op 17 mei dat het systeem licht beschadigd was en nog steeds operationeel is. De bronnen beweerden dat de geavanceerde radar van het systeem de aanval heeft overleefd.

Meer informatie over de raketaanval zou de komende dagen aan het licht kunnen komen. Satellietbeelden zouden een beter beeld kunnen geven van het resultaat van de aanval.

De Russische raketaanval op het Patriot-systeem was een zware slag voor de door de VS geleide inspanningen om de Oekraïense luchtverdediging, die sinds het begin van de Russische speciale militaire operatie vorig jaar haar capaciteiten grotendeels heeft verloren, opnieuw op te bouwen en te versterken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video’s: Amerikaans PATRIOT raketsysteem vuurt 30+ raketten af boven Kiev, maar wordt uitgeschakeld door Russische treffer – Update – VS bevestigt treffer op Patriot-systeemVolg Frontnieuws op Telegram

  Botte waarschuwingen van de Russische Minister van Buitenlandse Zaken en de Federatieraad: Nucleaire oorlog op komst

Lees meer over:

Vorig artikelBewijs dat de V.S. een WO III plant tegen Rusland en China
Volgend artikelOekraïens zelfmoordoffensief bloed leeg terwijl de CIA haar verstand verliest
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Nog meer slecht nieuws voor de Westerse terreur organisties en hun psychopatische leiders die aan het bekende Stocholm syndroom lijden en de Verenigde (joodse) Staten op de voet volgen om hun dictaten uit te voeren ten koste, nou bijna van alles.

  Een nauwkeurige treffer door een Duitse Leopard 2-tank veroorzaakt absoluut geen schade aan een Russische tank die is uitgerust met Kontakt-5 dynamische beschermingselementen. De belangrijkste schade wordt gedempt door het pantser, maar de integriteit van de structuur van de tank wordt niet geschonden. Dit feit geeft aan dat Duitse tanks van dit type geen serieus probleem zullen worden voor Russische gevechtsvoertuigen die worden beschermd door dynamische verdedigingsmiddelen zoals de Contact-5.

  Tegenwoordig gebruikt Rusland in de NMD-zone actief tanks in moderne stijl, onder andere uitgerust met Kontakt-5 dynamische beschermingselementen. Dit biedt een hoog niveau van bescherming voor de bemanningen van Russische tanks. De strijdkrachten van Oekraïne hebben al Challenger 2-tanks en munitie met verarmd uranium ontvangen, waarvan de pantserpenetratie veel hoger is.

  Ja en we weten allemaal wat er gebeurt is met de munitie opslagplaats in het Westen van Oekraïne.

 2. Ramzan Kadyrov zegt, laat ze maar komen die abraham en leopard tanks en ziet ze als trap skelters voor kleine kinderen die ze zullen verpulveren ,hoop dat hij gelijk krijgt .

 3. Hou er rekening mee dat als dit conflict 1 trap escaleert wij in Europa met een andere mening dan die van het WEF / USA / regering/ NAVO worden opgehaald en opgesloten, en dat onze rechten als mens absoluut zullen worden geschonden door en die ons ophalen en opbergen. Zo is de moraal van het tuig dat onze wereld kaopot maakt.

  Wat je ertegen kunt doen weet ik niet/wel , maar ik ben mij er zeer bewust van dat als er eenmaal mensen thuis worden opgehaald omdat ze zogezegd een gevaar vormen / verward zijn / sympathie hebben voor de “vijand” wij die ons recht op vrijheid van meningsuiting gebruiken de volgende die opgehaald en opgesloten/ in het bos een nekschot krijgen zullen zijn…gevaar is namelijk een ruim begrip en ieder niet volgend is inderdaad voor dictators een gevaar….en mensjes die gewillig met ijver deze bevelen uitvoeren zijn er ook wel te vinden, dat hebben we de afgelopen paar jaar al gezien.

  Onze wereld en onze vrijheid is bijna weg. Denk kwestie van weken / maanden….

 4. Een nekschot krijgen in het bos is nog niet zo erg als elke dag wakker worden en je toekomst en hoop naar de kloten zien gaan. We doen toch al jaren met zijn allen niets tegen deze dictatuur. OOOHHH ik ben een goed mens en wil een rustig vredig leven……NOU bedankt, laffe teringlijers, jullie zijn de schuldigen die Rutte en cnsorten het mogelijk maken oms ons eens zo mooie land kapot te maken en mijn geluk kapot maakten en maken. Wees gewaarschuwd, eens komt de wraak en dan geen mededogen voor jullie deugflikkers

  • ….gek eigenlijk dat de lafaards en slaven onze toekomst bepalen….alles qua macht en recht is gebaseerd op geweld, niet op menselijkheid en respect.

   …de stembus is het wapen van de dictatuur geworden. De uitslag van verkiezingen kan el eens heel anders zijn als iedereen net als in Zwitserland bij stemrondes zijn of haar hand moet opsteken. Dan leer je de slaven pas echt kennen.

   • Het is de staat die ons dwingt tot geweld. We zien het steeds weer bij vreedzame demonstraties en ook nu met de wet wpg die nog even snel door de eerste kamer wordt gejast alvorens er andere plaatsnemen die mogelik een afwijende mening hebben als dictator Rutte. Menselijk en humaan gedrag is het wegjagen van dat schore uit ons land en dat gaat alleen met ZINVOL geweld. Regering, politie en leger hebben duidelijk laten zien dat zij het nederlandse volk willen uitroeien.

  • Enige uitweg is emigreren uit Europa….en volgens mij hebben dit al diverse lezers van deze site hun stekkie elders gevonden.

   • Waar kan ik heen? Ik wil niet naar Duitsland daar doen ze zo eng Hahahaha. Gelukkig heb ik een verblijfsverguning in Belarus.

  • volkomen gelijk hoor maar hoe moet het dan ??????? er zijn wapens genoeg in de Oekraïne laat ze maar hier komen dan kunnen wij ook oefenen tegen de elite

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in