Een tsunami van faillissementen zou Europa’s grootste industriële hub kunnen treffen, nu het risico van stagflatie toeneemt als gevolg van het conflict in Oekraïne en de daaruit voortvloeiende westerse sancties tegen Russische fossiele brandstoffen, schrijft Tyler Durden.

“De energievoorziening in Duitsland is in gevaar, de bevoorradingsketens vallen uit elkaar, we hebben een hoge inflatie,” zei Commerzbank president-directeur Manfred Knof, die de Duitse krant Handelsblatt onlangs citeerde.

De dreiging van stagflatie in Duitsland is groot, omdat de stijgende energieprijzen de inflatie opdrijven en een ravage aanrichten in het bedrijfsleven. Duitsland zou een ineenstorting kunnen meemaken als een embargo op Russische fossiele brandstoffen, zoals aardgas, ruwe olie en steenkool, wordt gehandhaafd.

De Bundesbank waarschuwde eind april dat in een “ernstig crisisscenario het reële BBP in het lopende jaar met bijna 2% zou dalen ten opzichte van 2021,” en dat het “inflatiepercentage gedurende langere tijd aanzienlijk hoger zou zijn” na een embargo. Dit economisch klimaat staat ook wel bekend als stagflatie.

Vorige week bespraken EU-functionarissen een mogelijk embargo op fossiele brandstoffen tegen Rusland. De eurozone is op zoek naar alternatieve leveranciers van zowel ruwe olie als natgas om zich van de Russische energie af te wenden. Een verbod op Russische steenkool zou in augustus van kracht moeten worden.

Het vervangen van de ene vorm van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen door een andere heeft echter economische beroering teweeggebracht. Het zou een vernietigende schok voor het Duitse bedrijfsleven kunnen betekenen.

Knof legde uit dat de hoge grondstofprijzen en de verstoorde bevoorradingsketens bijna een derde van de buitenlandse handel van Duitsland hebben getroffen. Hij waarschuwde:

Het vertrouwen in de Duitse economie nam snel af toen de industriële productie in maart sterker daalde dan verwacht. Voor de eurozone bereikte de inflatie voor die maand een recordhoogte van 7,5%.

Een onmiddellijk embargo op de invoer uit Rusland zou een economische schok teweegbrengen die de Duitse economie snel zou kunnen doen instorten. Stefan Hartung, CEO van de Duitse ingenieurs- en technologiereus Bosch, zei vrijdag tegen CNBC dat er een “grote recessie in de maak is.”

Het zou slechts een kwestie van tijd kunnen zijn voordat Duitsland in opstand komt tegen het besluit van Brussel om een einde te maken aan de Russische transporten van fossiele brandstoffen naar de eurozone, omdat het zichzelf moet behoeden voor een economische ondergang.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische tegensancties op komst: Verwoestend voor het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne is een dood land dat wandelt (Video’s 18+)
Volgend artikelVaccinatieramp in Israël wordt steeds erger
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Duitsland is toch de motor van de EU?! Die gaat zich niet verzetten. Personen gaan zich verzetten. Deze crisis wordt aangegrepen ter versnelling van de energiewende.

  En we zitten toch in the big reset?! Dan vallen die faillisementen wel mee heh.

 2. Poetin is toch wel aardig. Kan Europa in een grote puinhoop laten veranderen door gas en olie af te sluiten, maar hij doet het niet. Zelensky kan ook de kraan dichtdraaien, doet die ook niet.

 3. Vandaag een brief van mijn bank. Die groene crimiclown-bank. Er gaat weer een kantoor dicht. Telefonisch zijn ze niet meer te bereiken, dat moet via een app. Dat heb ik allemaal niet. Dus nu moet ik uren reizen wil ik bij een kantoor komen.
  Je voelt het al aankomen.
  Binnenkort failliet en naar je geld kun je fluiten. Die kant gaat het op. Dat voel je gewoon. Ben al mijn geld nu aan het overhevelen naar een andere bank, de Regiobank, omdat die(nog) geweldige service geeft.
  Als de groengeschminktecrimiclown-bank valt dan zullen alle banken vallen, dus eigenlijk heeft het weinig zin allemaal.

  • Zet een deel om in goud of zilver voor de hyperinflatie toe slaat. Goud blijft altijd wel zijn waarde behouden en je kunt het fysieke goudbaren of munten belasting veel inkopen. En zet een deel om in waterontsmettende middelen en lang houdbaar voedsel, voor de aan komende voedselcrisis. Zorg ook voor voldoende cachegeld in huis, mocht er langdurige stroom uitval komen in de toekomst en laat alleen het noodzakelijk op de bank staan. Probeer zoveel mogelijk nog cache te betalen, zodat de overheden niet kunnen controleren waar jij je geld aan uitgeeft. Zoals boodschappen en/of aan planten voor een moestuin e.d. Zodat je enigszins bent voor bereid op de aankomende voedselcrisis, zonder dat het ook bekent is bij de overheden. Maar zorg er ook voor dat je schulden afgelost zijn, want met de aankomende massale economische implosie kan het zo maar voor komen dat je werkeloos wordt en je schulden niet meer kunt betalen. Dan krijg je een best probleem mee.

 4. Ja die slechte , slechte gekke Putin toch , echt ik denk dat er veel andere gekken rondlopen in onze parlementen die binnenkort verantwoording zullen moeten afleggen voor hun daden in Europe gaat dit nog meevallen maar in Amerika met dementerende Bidon zal het een burgeroorlog worden met al die wapens , ik ben benieuwd binnen enkele maanden zullen we het weten nog eerst lekker op verlof allemaal en dan patat, ziekelijk gewoon hoe de berichtgeving hier is een schande de media in Belgie blijft maar onzin verkopen

  • 178 miljoen euro subsidie per jaar, dat heeft België over voor de verspreiding van de papieren krant. Veel geld dat bijna in z’n geheel terecht komt bij de 2 grootste mediabedrijven die alle kranten in Vlaanderen uitgeven. De uitgevers krijgen zoveel geld van de overheid, dat het niet lastig was om ook de Nederlandse kranten er bij te kopen. Hoe kwalijk is het dat we al onze pers zijn kwijtgeraakt aan Belgen die op oneerlijke wijze concurreren?

 5. Dan gaan wij voor die kolere moffen betalen via devaluatie en Brussel….
  Daarom is veto afgeschaft voor b.v. klimaat onzin….

  • Juist, zonneplasma is verantwoordelijk voor de stijgingen en dalingen van de temperatuur, op aarde tussen de ongeveer min 50 en plus 50 dit is geheel normaal en komt al miljoenen jaren voor, het is dus cyclisch, dank zij de domme groene partijen krijgen wij de schuld en de rekening!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in