Dode Oekraïner

Wanneer het uber-neo-con Institute for the Study of War schoorvoetend toegeeft dat Rusland de Oekraïners in de Donbas in mootjes hakt, is dat een onmiskenbaar teken dat er iets groots aan de hand is. Hier is de spin van de ISW:

Versterkte Russische luchtverdedigingssystemen in Oost-Oekraïne beperken steeds meer de doeltreffendheid van Oekraïense drones, waardoor een belangrijk Oekraïens vermogen in de oorlog wordt ondermijnd.

De Russische strijdkrachten blijven ten zuiden van Lysychansk terrein winnen en zullen de stad waarschijnlijk in de komende dagen bereiken, hoewel het onwaarschijnlijk is dat zij het gebied Severodonetsk-Lysychansk snel zullen veroveren.

De Russische strijdkrachten zetten hun offensieve operaties in de richting van Slovyansk voort en maakten kleine vorderingen.

De Russische strijdkrachten intensiveren hun pogingen om de Oekraïense communicatielijnen langs de T1302 Bakhmut-Lysychansk snelweg te blokkeren, ter ondersteuning van de Russische operaties richting Lysychansk.

De Russische strijdkrachten concentreerden zich op verdedigingsoperaties langs de Zuidelijke As en hebben wellicht marginale winst geboekt in de Oblast Mykolaiv.

De Russische autoriteiten gaan door met maatregelen om de economische integratie van de bezette gebieden te vergemakkelijken.

Hoewel zij toegeven dat Rusland gestaag oprukt in de Donbass, proberen de ISW’ers de situatie ter plaatse te bagatelliseren door te beweren dat de overwinningen “gering” zijn. Zij zijn niet gering. De analyse van de ISW doet mij denken aan Leo DiCaprio in de Titanic, die zich vastklampt aan het drijvende hoofdeinde van een bed terwijl hij doodvriest. Hier zijn twee voorbeelden:

Leden van de Russische militaire gemeenschap blijven commentaar leveren op de tekortkomingen van de Russische troepenmacht, die tastbare gevolgen hebben voor het moreel en de discipline van de Russen die in Oekraïne vechten.

Oekraïense strijdkrachten hebben op 22 juni een drone-aanval uitgevoerd (waarschijnlijk met een rondvliegende munitie, hoewel dit niet bevestigd kan worden) op een Russische olieraffinaderij in Novoshakhtinsk, Rostov Oblast.

En wat is het bewijs van ISW voor Russische tekortkomingen? Een blogger in Rusland die beweert oud-militair te zijn. De blogger, Yuri Kotyenok, houdt vol dat de Russen onwillige “rekruten” onder druk zetten om de uitgedunde Russische troepensterkte te versterken. In godsnaam, wil iemand de ontmoedigde, terneergeslagen Russische troepen (sarcasme alert) laten weten dat hun vooruitgang in de Donbas een illusie is (zo impliceert ISW)? schrijft Larry Johnson.

  Burgemeester NYC zegt tegen de stedelingen dat zij "een tas moeten inpakken" en zich schrap moeten zetten voor een dreigende nucleaire holocaust

Hier is een duidelijker beeld van wat er aan de hand is, met dank aan de Russische Minister van Defensie:

Op 21 juni heeft een aanval met hoge-precisiebewapening van de Russische lucht- en ruimtemacht geleid tot de uitschakeling van niet minder dan 500 militairen van de 59e Gemechaniseerde Brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU), en van hun bewapening en militaire uitrusting, opgesteld in de werkplaatsen van de Okean scheepswerf in Nikolajev.

Oekraïense militairen van een bataljon van de 57e Gemechaniseerde Infanterie Brigade die in de buurt van Gorskoye, Podlesnoye, Vrubovka (Volksrepubliek Lugansk) verdedigd hadden, weigerden het bevel van hun commando op te volgen en hebben al hun posities verlaten na meer dan 60 procent van hun manschappen verloren te hebben.

Deze nacht heeft het Oekraïense opperbevel maar liefst 30 gewonde en 8 gesneuvelde Amerikaanse en Britse huurlingen geëvacueerd om te voorkomen dat zij door eenheden van de Russische strijdkrachten zouden worden gevangengenomen met het oog op de mogelijke nederlaag van de eenheden van de 14e en de 24e gemechaniseerde brigades bij Nikolajevka (Volksrepubliek Donetsk).

De operationeel-tactische en de legerluchtvaart hebben uitgeschakeld: 5 munitiedepots van de AFU bij Sidorovo, Verkhnyaya Kamenka (Volksrepubliek Donetsk) en Miropolye (regio Sumy), 1 Buk-M1 luchtverdedigingsraketsysteem bij Kurakhovo (Volksrepubliek Donetsk), alsmede manschappen en militaire uitrusting in 151 gebieden.

Raketroepen en artillerie hebben 253 concentratiegebieden van mankracht en militaire uitrusting van de AFU geneutraliseerd, evenals 6 munitiedepots bij Lisichansk, Verkhnekamenka, Mirnaya Dolina, Loskutovka en Podlesnoye (Volksrepubliek Lugansk).

Binnen de tegen-batterij-oorlogsvoering zijn 13 Oekraïense pelotons meervoudige raketlanceerders geneutraliseerd in de buurt van Ostroye, Gornyak, Kodema, Dzerzhinsk, Kalinovo, Zoryanoye, Dmitrov, Novolugansk, Novgorodskoye, Leninskoye, alsmede 10 pelotons kanonnenartillerie op hun vuurplaatsen bij Stepnaya Dolina (regio Nikolajev), Spartak, Podgornoye, Nikolajevka, Leninskoye, Zaytsevo, Semigorye en Dzerzhinsk.

  Dit is het moment van het grootste gevaar

Een in de VS vervaardigd AN-TPQ artillerieverkenningsstation is vernietigd in de buurt van Nikolskoye (Volksrepubliek Donetsk).

Russische luchtverdedigingsmiddelen hebben 1 Su-25 van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten bij Barmashevo (regio Nikolajev) en 1 MiG-29 bij Apostolovo (regio Dnepropetrovsk).

Bovendien zijn 16 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen neergehaald in de buurt van Bolshiye Prokhody, Malaya Kamyshevakha, Novodmitrovskoye, Vesyoloye, Belyayevkam Brazhkovka, Chervonoye, Dolgenkoye, Suligovka, Yasinovatoye en Snake Island.

Herinnert u zich nog de game changing M777 155mm houwitsers die de V.S. aan Oekraïne geschonken hebben? Dat loopt niet zo goed af. De houwitsers zijn opgeblazen (ja, ik maak me schuldig aan slechte grammatica). Let op de cruciale rol die een Russische drone speelt bij het uitvoeren van deze precisieaanval:

De Oekraïners probeerden nog een aanval op Snake Island (u weet wel, dat eilandje in de vorm van een karbonaadje ten zuiden van Odessa in de Zwarte Zee) en registreerden weer een spectaculaire mislukking. Hier is het Russische verslag:

Op 20 juni, om ongeveer 05.00 uur, probeerde het Kievse regime Slangeneiland in te nemen. Het plan van het Kievse regime begon met een massale lucht- en artillerieaanval op Snake Island, gevolgd door een amfibische troepenlanding om troepen aan land te brengen en het eiland te veroveren. Bij de luchtaanval waren meer dan 15 Oekraïense aanvals- en verkenningsvliegtuigen (UAV’s) betrokken, bijgestaan door twee Bayraktar-TB2 UAV’s. De Verenigde Staten hielpen de aanval met een Global Hawk RQ-4 strategische verkennings-UAV van de Amerikaanse luchtmacht .

De Oekraïense UAV’s werden in de lucht ondersteund door S-300 luchtverdedigingssystemen vanuit hun gevechtsposities bij Tuzla en Ochakov. Oekraïense raket- en artillerie-aanvallen werden op Slangeneiland uitgevoerd door Oekraïense Tochka-U ballistische raketten, Uragan meervoudige raketlanceerders en M777 155-mm houwitsers vanaf hun gevechtsposities ten westen van Odessa en op het eiland Kubansky.

  Zijn er winnaars in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne?

Russische luchtverdedigingsmiddelen (Pantsir luchtverdedigingsraket- en kanonsysteem en Tor luchtverdedigingsraketsysteem) vernietigden alle Oekraïense raketten-13 UAV’s, 4 Tochka-U raketten en 21 projectielen van Uragan meervoudige raketlanceerders. Geen enkele bereikte zijn doel op Slangeneiland. De Oekraïners hebben de amfibische aanval afgeblazen.

Tenslotte melden de Russen dat zij een belangrijke Oekraïense commandopost in de buurt van de Donbas hebben geraakt en 50 Oekraïense generaals en officieren hebben gedood. Dat meldde Igor Konasjenkov, woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, in een op zondag vrijgegeven bericht:

Om 12.30 uur werden Kalibr-raketten met hoge precisie op zee afgevuurd op een commandopost van de Oekraïense troepen bij het dorp Shirokaya Dacha, regio Dnepropetrovsk, op het moment dat er een werkvergadering van de commandanten van de operationeel-strategische groep Aleksandriya gehouden werd.

Door de aanvallen zijn meer dan 50 generaals en officieren van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) geëlimineerd, waaronder die van de generale staf, de groep van Kachovka, de luchtlandingstroepen en de eenheden die in de richting van Nikolajev en Zaporozjye opereren.

Oekraïne lijdt nu catastrofale verliezen. Voor het geval u de briefing van de Russische MOD hebt overgeslagen, er zijn aanzienlijke Amerikaanse en Britse slachtoffers gevallen bij een van de aanvallen – 30 gewonden en 8 doden. Dat zijn aanzienlijke verliezen. De Russen gedragen zich niet als een strijdmacht die zich ternauwernood aan zijn vingernagels vastklampt. Hun operationele tempo neemt toe en de situatie van de Oekraïense strijdkrachten in het oosten wordt steeds nijpender.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ursula von der Leyen: “Bereid zijn om voor het Europese perspectief te sterven”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWereld Economisch Forum wil “bankrekeningen bevriezen” van vleeseters om hen “op te voeden”
Volgend artikelDe “Lab-Lek Theorie” keert terug… als de zoveelste valse binaire
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Schitterende beelden! Terwijl ze aankomen en camoufleren in de gaten gehouden en kapot geschoten door Rusland. Bijna exemplarisch voor de hele situatie!

  Terwijl het westen Oekraine kandidaat lid EU maakt heeft Rusland al paspoorten uitgedeeld en de Roebel ingevoerd. Het kan niet anders dan dat Rusland straks lid is van de EU of Putin ook de EU gaat leiden!

 2. Gewoon HEERLIJK… Sorry ???? Neen hoor ‼️‼️‼️‼️ hoe sneller hoe beter… voor Poetin en gans Rusland…..maar ook…Let op… voor ons in Europa al beseffen de meeste dwazen dat niet alleen Rusland (en Vrienden) kan ons bevrijden van de nachtmerrie vanuit de US/UK/EU..en co..de Nachtmerrie van de Zwanen en de rest van de US…♥️♥️🇷🇺🇧🇾🇨🇳🇮🇳🇧🇷🇸🇰🇸🇮👊👊

 3. Gewoon HEERLIJK… Sorry ???? Neen hoor ‼️‼️‼️‼️ hoe sneller hoe beter… voor Poetin en gans Rusland…..maar ook…Let op… voor ons in Europa al beseffen de meeste dwazen dat niet alleen Rusland (en Vrienden) kan ons bevrijden van de nachtmerrie vanuit de US/UK/EU..en co..de Nachtmerrie van de Swaben en de rest van de US…♥️♥️🇷🇺🇧🇾🇨🇳🇮🇳🇧🇷🇸🇰🇸🇮👊👊

  • Inderdaad. In deze tijden is alleen een vriend met kracht en macht relevant: Rusland dus.

   Toen Titov van Joegoslavie stierf zei ik tegen vriendin: nou breekt de hel los.
   En dat gebeurde ook. (ik beschouw Titov als de beste na-oorlogse politicus)

   Ik hoop, dat Poetin nog heel lang leeft en president blijft; ook voor het overleven van rede en welzijn en vrede.

  • In het oude Rusland zijn er nog moraal en waarden zowel onder publiek als oder politici.

   Bij ons is kunst hogere opleidingen, betere medische verzorging, cultuur voor de elite; in Rusland is het voor iedereen.

   Subsidies, studiebeurzen, voorzieningen gaan bij ons naar degenen die al veel te ruim bedeeld zijn.
   Met b.v. een code op ID kaart kan museum, concert, WO en HBO studie, openbaar vervoer toegankelijk gemaakt worden voor iedereen; maar dat zal nooit gebeuren

   het is hetzelfde met tieten en speelgoed treintjes: bedoeld voor de kleintjes, maar de groten spelen ermee.

 4. Ik heb gehoord dat Rutte en von der Leyen zich aangemeld hebben bij de Oekraïnse strijdkrachten zij gaan daar de plee schoon maken.

 5. Ze hopen misschien een blinde man/vrouw binnen te doen..je weet wel toilet-sex…twee bekakten in het toilet…nu is het wachten op cocaïnsky….

 6. Hopelijk krijgt de bevolking van de Donbas/Loehansk regio eindelijk vrede.
  Jarenlang is er weggekeken door de EU en NAVO en dat neem ik ze kwalijk. Het is schending van mensenrechten en niemand die zich er iets van aantrok. Gruwelijk. Nu krijgen ze wapens van de NAVO landen en de USA op hun huizen. Burger slachtoffers tellen niet mee ook niet voor de pers en nieuwsprogramma’s. Schaam me voor mijn land. Altijd het vingertje over de mensenrechten en wat doen ze nu dan zelf? Er is een Oekraïense bom gevallen op een kraamkliniek, een echte kliniek met hoogzwangere vrouwen, geen propaganda. Iemand dit gezien bij het nieuws? De VN heeft het veroordeeld in piepkleine lettertjes. Ze moeten zich héél diep schamen. E-mailen tot je pimpelpaars ziet en niemand doet er iets mee. Ongelooflijk hoe je zoveel onschuldige burgers, gezinnen in de steek kunt laten alsof deze burgers niet bestaan. Ik kan niet geloven wat er gebeurt maar monddood maken zal niet lukken. De stemmen van de slachtoffers zullen gehoord worden. Rechtvaardigheid en liefde ipv haat.

 7. Oekraine moet worden zoals het een paar eeuwen terug was; een klein staatje, zonder leger.
  Hun niet aflatende moordpartijen vanaf 2014 (en ervoor) bewijzen, dat ze onder controle moeten blijven.

  Dat het westen zo pro-snuiver is begrijp ik niet.
  Ik besef dat onze politici super dom zijn, maar dat het zo erg was……

  Als ze bij Rusland zijn, hebben ze een sterke grote broer die garant staat voor hun.
  Dan hebben ze eindelijk vrede; en met de schatten in de grond: welvaart.
  Het is ze gegund.

  • Toch af en toe iemand die nuchter blijft.
   Omdat Rusland niet aan een ngo-lidstaat wil grenzen en in zijn grootheidswaanzin terug wil naar de USSR mag het volgen# vele mensen zo maar een land binnenvallen.
   Als Oekraïne bij de NAVO wil is dat een beslissing die men moet respecteren.
   Men verwijst naar Rusland als de bevrijder van de Donbas maar als zij geen steun hadden verleend aan de pro-Russische separatisten had de situatie er heel anders uitgezien. Rusland lokt een probleem uit en gaat dan het even oplossen.
   Als die separatisten niet goed zitten in Oekraïne en het volgens hen beter is in Rusland dat ze dan vertrekken ipv hun wil op te leggen via nep- referenda.
   Ik ben eens benieuwd wat Rusland in de Donbas gaat doen als hij het volledig platgebombardeerd heeft.
   Wie gaat de heropbouw betalen. De rijke politici in Moskou of de arme oekrainer in de Donbass.
   Ga1n jullie de separatisten ginder steunen.
   Misschien kunnen de roepende en tierende ruslanssupporters allemaal naar ginder gaan om daar de boel op te knappen tegen een hongerloontje zonder sociale voorzieningen.

 8. Hoogmoed komt voor de val.
  Oekraïne had in vrede en voorspoed kunnen bestaan maar koos verkeerd.
  Het zal nooit meer bestaan zoals het was.
  Rusland heeft de kennis, de kracht, de spullen en de wil, die gaan dit winnen.
  Het huichelachtige westen is op zijn retour en gaat naar de kloten, samen met de misdadige atoombommen gooiende USA.
  Karma.

  • Ik vermoed dat u een Nederlander bent.
   Daarom Stelio me de vraag hoe u zou reageren moest Duitsland als buurland bv zou eisen dat Nederland zijn gas terug moet oppompen en goedkoop verkopen aan de Duitse industrie. Indien Nederland niet op die ei# ingaat zal Duitsland met gewapende macht de gas kom3n halen.
   Ik denk dat het kot t3 klein zal zijn want inmenging in d3 binnenlandse politiek.
   Wel Rusland doet in mijn ogen ongeveer hetzelfde.
   Ik zeg niet dat Oekraïne geen fouten heeft gemaakt en nog maakt maar er zijn andere oplossingen mogelijk als iedereen dat wil.
   Maar zoals gewoonlijk heeft iedereen een verborgen agenda zowel Oekraïne,de EU,de NAVO en alle partijen die rechtstreeks en onrechtstreeks betrokken zijn .
   De uiteindelijke reden is gewoon geld en macht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in