Na enkele dagen van zware gevechten in de regio Ugledar heeft het Russische leger de controle verworven over het dorp Pavlovka, gelegen aan de zuidelijke rand van de stad. De door Rusland geleide troepen slaagden er ondanks de ongunstige terreinomstandigheden in op te rukken. Het dorp ligt in het laagland, waardoor het een gemakkelijk doelwit is voor de Oekraïense artillerie in Ugledar, schrijft Southfront.org.

Beheersing van het dorp is van strategisch belang omdat het Russische militairen in staat stelt de weg te blokkeren waarlangs de Oekraïense militaire voorraden naar Ugledar gaan.

Klik voor groot

Tegen de avond van 9 november braken militairen van de operationele en gevechtstactische formatie van de Volksrepubliek Donetsk “Cascade” en de 155e Mariniersbrigade van de Russische Pacifische Vloot door de verdediging van de 72e en 68e brigades van de Oekraïense strijdkrachten tussen Pavlovka en Ugledar.

Russische vlaggen in Pavlovka

Nadat DPR-soldaten Pavlovka onder controle hadden gekregen, onderdrukte het Russische RB-341V Leer-3 elektronische oorlogsvoeringsysteem de Oekraïense UAV’s en werd de communicatie van de AFU-groepering in het Ugledar-gebied verstoord. Nadat het commando van de Oekraïense strijdkrachten was verbroken, vielen Russische T-80BV tanks en groot kaliber artillerie de Oekraïense posities aan. Tegen de avond van 11 november waren de eerste Oekraïense bolwerken aan de zuidelijke rand van Ugledar vernietigd.

Tijdens de gevechten werden ook Oekraïense 120 mm mortieren aan de noordelijke rand van de stad door Russische artillerie vernietigd. Hierdoor zat het Oekraïense garnizoen zonder operationele dekking.

Ten noorden van Ugledar zetten Russische troepen hun aanvalsoperaties in Novomikhailovka voort in een poging het dorp Konstantinovka te naderen en de weg naar Ugledar onder controle te krijgen. De weg tussen de nederzettingen kwam gedeeltelijk onder Russische vuurcontrole.

  Enkele overpeinzingen over de rol van "nuttige idioten" in de moderne PSYOPS

Op 11 november deed de AFU een tegenaanval bij het dorp Sladkoe, maar deze werd afgeslagen door Russische troepen.

De verdedigende Oekraïense troepen lijden verliezen in het gebied van Ugledar. Russische militaire bronnen meldden dat de zwaarste verliezen de afgelopen dagen zijn toegebracht aan de 72e Gemechaniseerde Brigade van de AFU. De eenheid zou ongeveer 30 Oekraïense militairen hebben gedood en tientallen andere zijn gewond geraakt.

International MaxxPro van Amerikaanse makelij vernietigd nabij Ugledar:

Tijdens de strijd om Pavlovka hebben DPR militairen ten minste drie M777 houwitsers van Amerikaanse makelij vernietigd, evenals 3 Grad MLRS, 5 MaxxPro pantservoertuigen, 4 2S1 en 2S3 zelfrijdende kanonnen, en 2 Oekraïense tanks.

Het militaire commando van de AFU is naar verluidt van plan zijn groepering in Ugledar te versterken met eenheden van de 15e afzonderlijke artillerieverkenningsbrigade, die momenteel bij de stad Pokrovsk worden ingezet. De operationele leiding van de eenheid wordt uitgevoerd door voormalige en huidige militairen van het Poolse leger in overeenstemming met de NAVO-normen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kolonel Douglas Macgregor: Verliest Rusland de oorlog? Het antwoord is nee. Een volmondig nee!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIs de VS wereldorde in verval?
Volgend artikelEU probeert angstvallig spanningen tussen belangrijke leden te verminderen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. ….”in overeenstemming met Nato regels….”
    Niet de Nato maar de Russen maken daar de regels.

    In mijn ogen is het simpel: zoveel pooltjes aldaar, betekentdat de oorlog ook tegen Polen is/wordt gericht….
    Logisch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in