Screenshot YouTube

De EU is dringend op zoek naar een manier om een escalerende vete over op zee opgepikte asielzoekers, die Frankrijk tegen Italië heeft gekeerd, op te lossen, zo heeft een topambtenaar in Brussel bekendgemaakt, bericht RT.

Margaritis Schinas, vicevoorzitter van de Europese Commissie, vertelde de media dat Brussel ernaar streeft een buitengewone ministeriële vergadering bijeen te roepen in de hoop dat de twee lidstaten de zaken kunnen bijleggen.

In een vrijdag gepubliceerd interview met Politico zei Schinas dat de EU “niet kan toestaan dat twee lidstaten elkaar in het openbaar bevechten en een nieuwe politieke megacrisis over migratie creëren.”

Om de situatie te sussen “neemt de Europese Commissie het initiatief” en roept zij op tot een bijeenkomst van de ministers van Binnenlandse Zaken in de komende weken, aldus de ambtenaar.

Volgens Schinas zou een alomvattende oplossing voor de hele migratieroute in het centrale Middellandse Zeegebied de voorkeur verdienen. Dat zou ook “ontwikkelingshulp en burenhulp aan landen van herkomst en doorreis” moeten omvatten, een gebied waar nog ruimte voor verbetering is, aldus de vicevoorzitter van de Europese Commissie.

De spanningen tussen Parijs en Rome laaiden op nadat de onlangs beëdigde Italiaanse regering weigerde het schip Ocean Viking, dat door een Franse NGO wordt beheerd, in haar havens te laten aanmeren. Het schip vervoerde ongeveer 230 asielzoekers die op zee waren opgepikt.

De Franse regering verweet Italië al snel “onaanvaardbaar gedrag” en het niet nakomen van “Europese verplichtingen.”

Minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin zei donderdag dat de Franse autoriteiten de Ocean Viking zouden toestaan voor anker te gaan in Toulon.

  EU wil deze winter vaccinpaspoorten invoeren - reeds in 2018 gepland

Parijs kondigde echter ook aan dat het zijn eerdere plan om 3500 asielzoekers op te nemen die zich momenteel in Italië bevinden, zou bevriezen, en drong er bij andere EU-lidstaten op aan hetzelfde te doen.

De Italiaanse premier Giorgia Meloni beschuldigde Frankrijk ervan de “Europese dynamiek van solidariteit en delen” te verraden en noemde de houding van Parijs “agressief.”

Opeenvolgende Italiaanse regeringen hebben benadrukt dat het land een onevenredig groot aantal nieuwkomers heeft moeten opnemen en hebben de andere EU-lidstaten opgeroepen de last te delen.

Het nieuw gekozen kabinet heeft gezworen illegale immigratie hard aan te pakken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

IMMIGRATIE DOSSIER

Syrisch gezin Ahmad Suliman krijgt 132 000 euro bijstand per jaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussisch offensief in Ugledar begint
Volgend artikel5.000 Poolse soldaten overgebracht naar Zaporizhzhya en Ugledar na de ongekende afslachting van Oekraïners (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Het is een frans schip laat Frankrijk dan maar de problemen oplossen en dat de franse NGO en de franse regering niet Italie er mee moet opzadelen. Ze hadden ook gewoon de vluchtelingen terug naar libie kunnen brengen. Ze spelen zo mensen smokkelaars in de kaart.

 2. Een nieuwe politieke megacrisis over migratie creëren …..

  Een nieuwe crisis…nieuw. Hier in Arnhem hoor ik nog zelden Nederlands op straat.

 3. Terugvaren die ellende, maar dit is dus volledig in het script zo gepland en wordt de EU burger bespeeld. Opwarmertje voor de paar miljoen extra ratjes die ze naar de EU gaan halen en hier los gaan laten, gewoon agenda dit.

  Lekker oprotten met die ratten, we hebben er al te veel.

  • Het Coudenhoven Kalergiplan wordt ook nog over Europa uitgerold.
   Europa moet en zal naar de donder gebracht worden.
   Chaos, faillissementen / werkloosheid, dan armoede en het klootjesvolk zal de NWO van Schwabber aanbidden als de reddende engel.
   Het restant van het Europese volk mag dan als slaaf de zgn elite dienen en als beloning ? Maandelijks een basisinkomen in de vorm van een cbdc ( central bank digital currency) ontvangen.
   Wat een klote wereld en dat in bijna 3 jaar tijd.
   Arm volk, arme kinderen en kleinkinderen.

   • @Jan >> (Wat een klote wereld en dat in bijna 3 jaar tijd.Arm volk, arme kinderen en kleinkinderen.)

    TRIEST DAT WIJ (HET VOLK) DIT LATEN GEBEUREN ?? HIERNA IS ER GEEN WEG TERUG
    WEG VRIJHEID, VOOR ALTIJD OPGESLOTEN. FIJN WEEKEND,.

   • De agenda is het Kalergiplan idd maar dit is al decennia bezig en de laatste 3 jaar lijkt het snel te gaan omdat zoveel nu echt zichtbaar/voelbaar wordt.

    Ik zit er niet op te wachten maar heb wel vaker dat ik denk kom maar op dan, laat het nu maar komen ook dan kunnen we tot actie overgaan ipv afwachten en weten dat het alleen maar nog slechter zal worden.

 4. Gezochte argumenten om steeds meer ‘vluchtelingen’ (met een laag IQ en op de rand van krankzinnig) over heel Europa te kunnen loslaten.
  Politici, deugjournalisten en ngo’s, die zich inzetten om gevaarlijke half krankzinnige ‘vluchtelingen’ naar hier te halen en ze gewoon los laten rondlopen, zijn mee schuldig aan de moord op een jonge politieman in Brussel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in