Het Russische leger heeft tussen 27 en 28 juli in verschillende omgevingen meer menselijke en materiële verliezen toegebracht aan de Kievse strijdkrachten.

In de richting van Kupyansk voerden Tornado-S zware meervoudige raketwerpers van de Russische Zapad strijdmachtgroep aanvallen uit op verzamelingen van de 41ste Gemechaniseerde Brigade van Oekraïne in de buurt van Blagodatnoye. De aanvallen schakelden een peloton infanterie uit en vernietigden vier voertuigen, bericht Southfront.

De tanks en antitank geleide raketsystemen van de groep waren ook gericht op posities van de 32ste Gemechaniseerde Brigade bij Kuzemovka en Stelmakhovka. Kievse troepen verloren een peloton infanterie, een T-64 tank en twee artilleriestukken, een M777 getrokken houwitser van Amerikaanse makelij en een Msta-B getrokken houwitser, als gevolg van de aanvallen.

Ka-52 en Mi-35 aanvalshelikopters van de groep voerden ook negen aanvallen uit op verzamelingen van mankracht en uitrusting van de 14 Gemechaniseerde Brigade en territoriale verdedigingseenheden van Oekraïne. Daarnaast vernietigde de artillerie van de groep twee munitiedepots in de buurt van Ivanovka en Kislovka.

In de richting van Zuid-Donetsk sloeg de Russische Vostok-troepengroep verschillende Oekraïense aanvallen af in de buurt van Urozhaynoye. De artillerie van de groep richtte zich ook op samenscholingen in de buurt van Uglesborochnay en neutraliseerde een verkenningsgroep ten noordwesten van Shevchenko.

Ondertussen probeerden Kievse troepen in het Staromayorsky gebied infanterie en uitrusting te verzamelen om een grootschalige aanval te lanceren. De verzameling werd echter snel ontdekt en met drones onder vuur genomen.

Aanvalshelikopters van de Vostok strijdmachtgroep richtten zich ook op Oekraïense verzamelingen van manschappen en uitrusting in de buurt van Urozhayne.

  Wat is de Tooth - to - Tail verhouding voor Oekrainse troepen?

Ondertussen sloeg de groep in de richting van Zaporozhye nog verschillende aanvallen af in de buurt van Rabotino. Tanks, infanteriegevechtsvoertuigen, gepantserde gevechtsvoertuigen en een aantal infanteristen werden in de buurt van de nederzetting uitgeschakeld.

Een poging van Kievse troepen om reserves naar Priyutnoye te brengen werd ook verijdeld. Daarnaast werd een Oekraïens meervoudig raketlanceersysteem vernietigd in de buurt van Malaya Tokmachka.

De Vostok strijdmachtgroep richtten zich ook op een verzamelpunt bij Volnoye Pole en een bolwerk in Lugovskoye. Bovendien waren verschillende inzetpunten in Novodanilovka, Orekhovo, Malaya Tokmachka en Komsomolsk het doelwit van jachtbommenwerpers van de groep.

Daarnaast waren de aanvalsvliegtuigen van de groep gericht op samenkomsten van manschappen in de buurt van Pyatikhatka, Zherebyanka, Novodanilovka en Priyutnoye.

Recente video’s uit de omgeving van Zaporozhye tonen de vernietiging van verschillende tanks en infanteriegevechtsvoertuigen van Kievse strijdkrachten, evenals een reeks gerichte luchtaanvallen die Oekraïense stellingen in de achterhoede troffen.

Over het geheel genomen lijkt het Oekraïense lente-tegenoffensief niet volgens plan te verlopen. Ondanks de zware menselijke en materiële verliezen van de afgelopen zeven weken, hebben de Kievse strijdkrachten in een paar richtingen maar weinig winst geboekt en in andere richtingen wat grondgebied verloren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat heeft het Westen Rusland beloofd over de uitbreiding van de NAVO?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS deskundigen geven langzaam toe dat Oekraïne niet kan winnen, hopen op patstelling
Volgend artikelBeelden van de slachting van een konvooi Oekraïense infanteriegevechtsvoertuigen in de regio Zaporozhye
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Beste Mensen

  Listige zetten van Amerika
  Even denken
  Als alle aandacht gericht word op Ūkraïne
  Dan kan Amerika van de andere drie zijden aanvallen uitvoeren die worden Nu haastig bewapend
  Dus Russen
  Weest op Uw hoede
  Raakt alstublieft niet verdwaald
  Schakel de zogenaamde negativiteiten zo snel mogelijk uit in Uw nabijheid
  Wacht niet te lang
  Want dan worden de manschappen moe gedemotiveerd gedesoriënteerd in het lichaam

  Dank U

  • Leuk Ringo, de meeste volgers op FN denken ook zo..maar de Russen zijn goed wakker hoor, en de Russische soldaat wordt niet snel moe, en al zeker na de successen…dat is het klassieke fabeltje van de msm..het is eerder uzelf die moe kan worden van deze idiote praat..heb gewoon vertrouwen in Poetin en co..het Russische helden leger..🥁💪♥️🇷🇺🇧🇾

 2. Blijkbaar hebben die Oekraieners keiharde metal muziek opstaan, opgepikt door de drones. Ik ben er klaar mee.

  • De NAVO en Zelenski zijn direct verantwoordelijk voor de genocide op de Oekraïense soldaten en de misleide Westerse vrijwilligers die volstrekt onnodig naar het slachtveld worden gestuurd om massaal te sterven.
   Rusland heeft vaak genoeg en duidelijk genoeg gewaarschuwd voor de gevolgen, de NAVO weigert om te luisteren. Zodoende kan ik het Rusland niet kwalijk nemen dat de die soldaten afslachten, het Russische leger handelt als een arts die bezig is een voortwoekerende kanker weg te snijden die is ontstaan door een ongezonde manier van leven… Heel naar en traumatisch voor de soldaten die gedwongen worden zich te laten afslachten, ik bid dat zij ‘daarboven’ goed worden opgevangen nadat ze de geest hebben gegeven.
   De intensiteit van die keiharde metal past wat mij betreft qua sfeer perfect bij wat er op het slachtveld gebeurt, maar wie die muziek/herrie* niet waardeert en toch naar het Russische ‘prijsschieten’ wil kijken kan het geluid uitzetten.
   *naar eigen gevoel en inzicht bepalen wat het is

  • toevoeging: de reden dat ik het als een genocide beschouw is dat de soldaten die nu nog door Oekraïne gestuurd worden volstrekt onvoldoende getraind zijn en dat ook nog eens om domme niet werkende manoeuvres uit te voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in