Bradley

Oekraïne heeft golf na golf manschappen en materieel naar de verdedigingslinies van Rusland gegooid, maar heeft nog geen noemenswaardige winst geboekt. Dit heeft schijnbaar een verschuiving veroorzaakt in het westerse narratief met betrekking tot het conflict, schrijft Ian DeMartino.

De Amerikaanse media zijn begonnen met het omschakelen van de versnelling en erkennen dat het Oekraïense conflict waarschijnlijk niet de overwinning zal zijn die het Westerse leiderschap ooit voorspiegelde, waarbij één krant deskundigen citeert die openlijk toegeven dat Oekraïne Rusland niet kan verslaan op het slagveld en dat Rusland nooit van plan is geweest om Oekraïne te veroveren of naar het Westen te trekken na de speciale militaire operatie.

Steven Myers, een veteraan van de luchtmacht en voormalig adviseur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, vertelde de mainstream media dat de tactiek van Rusland “volledig inconsistent met verovering” is geweest, waarmee hij het verhaal van westerse media en regeringen tegensprak dat beweerde dat Rusland na de speciale operatie andere Europese naties zou aanvallen. Myers voegde eraan toe dat het enige doel van de Russische president Vladimir Poetin was om Oekraïne buiten de NAVO te houden.

“Strategisch gezien was deze oorlog door beide partijen al verloren voordat hij begon. Hij zal eindigen in een patstelling, wat volgens mij vanaf het begin Poetins bedoeling was,” zei Myers.

Meyers wees ook op de onrealistische verwachtingen van de NAVO, de VS en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky over wat hun tactiek zou kunnen bereiken. Zelensky heeft consequent beloofd om Oekraïne terug te brengen naar de grenzen van voor 2014, ondanks dat de situatie ter plaatse dat vrijwel onmogelijk maakt.

Krijgslist: Video toont Oekraïense eenheid die in de val van ondermijnde Russische loopgraven lopen

“President Biden, de NAVO en Zelensky hebben zichzelf gevangen in een Catch 22 van hun eigen makelij – niet in staat om onrealistische verwachtingen die ze gecreëerd hebben waar te maken,” zei Meyers.

Meyers riep in februari al op tot bemiddeling om het conflict te beëindigen en schreef toen dat “de situatie wanhopig is” voor Oekraïne en dat het tijd was om “een einde te maken aan deze tragedie.”

De krant sprak echter ook met Sean McFate, een professor in strategie aan de National Defense University en Georgetown University’s School of Foreign Service en een senior fellow van de beruchte pro-oorlog denktank Atlantic Council.

Maar zelfs McFate voorspelde dat Oekraïne niet in staat zou zijn om Rusland uit zijn voormalige gebieden te verdrijven, waarbij hij toegaf dat het tegenoffensief van Oekraïne “gestrand is” en dat “de NAVO donormoeheid en teleurstelling ervaart over de grootspraak van Zelensky”. Een prestatie die ervoor zorgt dat de voormalige komiek annex president zijn geloofwaardigheid verliest bij zijn NAVO-bondgenoten, die hij “de belangrijkste troef van Oekraïne” noemde.

Die grootspraak, zei McFate, heeft Zelensky “in een hokje gestopt. Hij kan niet winnen, maar hij kan het zich ook niet veroorloven om te verliezen. Hij voegde eraan toe dat Oekraïne meer wapens geven en verwachten dat ze winnen “de definitie van waanzin” is.

Het narratief in het Westen was tot nu toe dat Oekraïne het conflict aan het winnen is, dat het leger van Rusland op instorten staat en dat een Oekraïense doorbraak nabij is. Maar na maanden van dezelfde beweringen lijkt het narratief aanzienlijk te veranderen, vooral nadat duidelijk werd dat het veel gehypte tegenoffensief van Oekraïne niet de winst zou opleveren waar de Westerse weldoeners op hebben gewacht.

NAVO's invasie in het zuidwesten van Rusland wordt beantwoord met een muur van staal

Amerikaanse functionarissen lijken echter een dapper gezicht te houden ondanks de mislukkingen van Oekraïne. De woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, John Kirby, hield eerder vol dat het front niet in een impasse is geraakt en zei dat de Oekraïense troepen “in beweging” waren. Maar zelfs hij gaf toe dat ze “niet zo ver of zo snel gaan als ze zouden willen”.

Dinsdag werd gemeld dat de “hoofdaanval” van het Oekraïense tegenoffensief was begonnen, waarbij duizenden reservetroepen naar de frontlinie werden gestuurd. Maar er zijn geen grote doorbraken van de Russische linies gemeld en schattingen suggereren dat Oekraïne grote aantallen troepen en uitrusting blijft verliezen, waaronder nog een aantal Westerse tanks in het gebied bij de nederzetting Rabotine in de regio Zaporozhye. Het aangegeven gebied is bekend geworden als “Bradley Plein” nadat verschillende Amerikaanse M2 Bradley infanteriegevechtsvoertuigen, samen met Duitse Leopard 2A6 tanks, ter plaatse werden vernietigd.

Sinds Oekraïne eerder deze week de aanvallen in de regio begon op te voeren, hebben zich nog meer vernietigde M2 Bradleys opgestapeld.

Een hooggeplaatste medewerker van het Pentagon vertelde een krant in New York dat de laatste aanval “de grote test” voor Oekraïne zal zijn. Poetin meldde zondag dat meer dan 26.000 Oekraïense manschappen zijn gedood sinds het begin van het tegenoffensief.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De epische ineenstorting is nabijVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGrappig hoe het UFO-narratief samenvalt met de race om de ruimte te bewapenen
Volgend artikelRussisch leger zet Kievse troepen in verschillende gebieden onder druk (video’s)
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Als je goed kijkt zie je dat al hun agenda’s even succesvol zijn als hun Oekraïne agenda. De vijand is zelf de eeuwige loser zoals ze ons zien. De vijand zijn de echte nutteloze eters. Deze losers kunnen niks zelf en ze hebben zich omringd met ‘ja-knikkende’ losers die ook niks zelf kunnen, die ook weet allemaal omringd zijn door losers die alles en iedereen verraden voor een grijpstuiver en mooie spullen… en onderaan voert de 99% alles uit wat de paar procent losers bedenken. Kwestie van tijd voordat WIJ doorkrijgen hoe dit werkt en massaal gaan weigeren, staken en boycotten. Ze hebben hun hand zo ver overspeeld dat ze nog niet eens doorhebben wat hen te wachten staat als WIJ er genoeg van hebben. En met WIJ bedoel ik NIET de slapende massa, maar de miljoenen wakkeren die onmiddellijk in de weerstand gaan als ze gaan doorpakken. De oorlog in Oekraïne is de nagel in hun kist.

 2. Bij Niburu hebben ze het over “isolatie”. Wat een fascinerende joekel van een taalfout :-). Het is dakisolatie, maar sociaal isolement :-).

  • Gelukkig hebben wij, in deze zwerm van wereldverbeteraars, altijd iemand in ons midden die er op toekijkt dat de juiste letters in de goede volgorde staan. De verkondigde ideeën op zich zijn zeker al erg genoeg. (grijns)

 3. Hoe ze het gaan draaien, doordat wij wapens hebben geleverd hebben we rusland gedwongen tot een wapenstilstan/akoord.
  Daarmee hebben we ruslands plannen om de oekraine veroveren verijdeld.
  En de zo dom als het achtereind van koe zijnde bevolking zal het geloven .

 4. Je zal toch in Oekrainie wonen en 18 jaar zijn! Och heremetijd, aan den duvel over geleverd! Daar ga je dan naar den”goede god” vèr voor je tijd! En waarvoor? Hebzucht naar de grondstoffen van Rusland?
  De “grote” oorlog 14 – 18 was alleen maar ruzie binnen de familie royaal!!!!! Miljoenen mensen zijn daar dood bij gebleven! Heeft u daar wel eens bij stil gestaan? Ruzie, binnen één enkele familie resulteerde in de dood van miljoenen mensen! U gelooft mij niet? Lees de geschiedenis. Nu gaat het enkel en alleen om grondstoffen.
  Deze oorlog is eigenlijk te gek om er nog maar een enkel woord aan te moeten verspillen. Hoe kan het toch dat slechts een handjevol mensen het lot kunnen bepalen van miljoenen mensen? Zijn wij dan ècht zo dom?

  • We zijn dom gehouden doordat hun machine, die wij een maatschappij noemen, ons onwetend maakt. Ze doen dit elke 75/100jr ivm generaties, zodat wij nooit aan elkaar kunnen leggen hoe eea werkt.

   De massa is exact dezelfde massa als in de afgelopen duizenden jaren… de wakkere groep is door de duizenden jaren heen steeds bijna vernietigd, maar na duizenden jaren herhaling hebben wij lessen geleerd die we zelf niet eens doorhebben. Richt je op de wakkere groep, want de massa is zoals de massa altijd is… en die worden massaal vernietigd door de demonen of massaal bevrijd door de wakkeren. Jezelf afvragen waarom ze zo zijn, is jezelf afvragen waarom konijnen zich laten vangen door leeuwen ipv op de leeuwen te jagen. Het komt gewoon aan op de wakkeren vs de demonen. De massa volgt gewoon de winnaar… zo gaat het al duizenden jaren.

   Kijk naar de wakkeren en je ziet dat domheid en onwetendheid als sneeuw voor de zon steeds harder smelten. Kijk niet naar de lemmingen op de parkeerplaats, kijk naar de wakkere supporters in het stadion. Als je met je hart kijkt besef je ineens dat ons deel van het stadion helemaal stamp en stamp en stampvol zit, en bij de vijand staat een fake-tovenaar achter een laken door luidsprekers te vertellen dat wij de minderheid zijn omdat wij niet met 100% aanwezig zijn… en de vijand roept dat zij dus wel 100% aanwezig zijn… OMDAT DE VIJAND AMPER MET 100% SLECHTS 1000 STOELEN IN HET STADION BEZETTEN… WIJ zijn met miljoenen, zij faken dat ze machtiger zijn dan ons. Ze FAKEN alles!!!

   Trap er niet meer in. Vergeet de slapers, WIJ zijn met miljoenen en miljoenen en de vijand is slechts met duizenden. En WIJ doen al hun werk, dus zodra we weigeren, valt hun hele plan stil. WIJ wakkeren zijn aan het leren… vertrouw dat WIJ tot oplossingen gaan komen zodra we stoppen om naar de vijand te luisteren!!!

  • Om grondstoffen ging het ook al in ’14-’18. Voorkomen dat het Ruhrgebiet en Solingen nog belangrijker konden worden door goedkope olie per trein uit Irak.

 5. Van zo gauw ze een gat gevonden hebben, langs waar ze kunnen ontsnappen aan de waanidee dat ze alles en iedereen op de wereld moeten onderworpen houden, is de oorlog in Oekraïne overbodig en rap gedaan. 1. de superieure bovenlaag moet kunnen blijven zwelgen in de excessen van materiële rijkdom 2. de werkende meute moet tevreden gehouden worden 3. er moet uitgelegd worden dat dàt ook bereikbaar is met wederzijds respect voor alle volkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in