Het Russische ministerie van Defensie heeft geruchten over een grootschalige Oekraïense tegenaanval ontkend. In een verklaring laat op donderdag merkte het op dat de situatie langs het grootste deel van de frontlijn relatief rustig leek te zijn, met de enige zware gevechten in en nabij Artyomovsk, ook bekend als Bakhmut, bericht RT.

“Berichten van bepaalde Telegramkanalen over ‘inbreuken op de verdediging’ op verschillende plaatsen langs de contactlijn zijn niet juist,” zei het ministerie rond 23.00 uur Moskouse tijd. “De algemene situatie in het gebied van de speciale militaire operatie is onder controle.”

Volgens het Russische leger werd het laatst overgebleven deel van Artjomovsk bestormd met steun van de luchtmacht en artillerie, terwijl er een “voortdurende strijd” was om de aanval van Oekraïense eenheden in de richting van Malo-Ilyinkovka, ten noordwesten van de stad, af te slaan met “zware vijandelijke verliezen aan mensenlevens en materieel”.

Acht Oekraïense aanvallen en drie pogingen tot krachtige verkenning werden afgeslagen aan het Donetsk-front, aldus het Russische leger. Russische troepen blijven zich inspannen om Marynka volledig in te nemen en Avdeevka te blokkeren.

Oekraïense troepen probeerden twee compagniesgrote aanvallen uit te voeren op Kremennaya, maar werden afgeslagen. Verder naar het noorden, bij Kupyansk, werden drie verkenningsgroepen verslagen. Het ministerie zei eerst dat er geen “actieve operaties” waren geweest aan het front van Kherson of Zaporozhye in het zuiden, maar publiceerde later een lijst van Oekraïense verliezen aan het front van Kherson door Russische artillerie, en meldde het neerschieten van 12 HIMARS-raketten en een Su-25 grondaanvalsvliegtuig.

Eerder op de dag hadden meerdere militaire correspondenten gemeld dat het Oekraïense tegenoffensief mogelijk was begonnen, met een “doorbraak” bij Artjomovsk en verschillende aanvallen langs de hele frontlijn. Eén verslaggever citeerde militaire bronnen om te beweren dat de Oekraïners ook chemische wapens hadden gebruikt aan een deel van het front van Zaporozhye.

  De hel is leeg... Alle Washington duivels zijn hier

Kiev heeft nog geen commentaar gegeven op de bewegingen van donderdag. Eerder op de dag beweerde de Oekraïense president Vladimir Zelensky dat zijn leger nog meer tijd nodig had om zich voor te bereiden op de langverwachte lenteaanval.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video’s: “Hel” in Bakhmut – Russen branden laatste Oekraïense bolwerk af met TOS-1AVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe kwakzalverjournalisten van de NAVO zijn voorstander van totale oorlog
Volgend artikelDit is waarom Bakhmut de belangrijkste stad op aarde is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. “Berichten van bepaalde Telegramkanalen over ‘inbreuken op de verdediging’ op verschillende plaatsen langs de contactlijn zijn niet juist,” zei het ministerie rond 23.00 uur Moskouse tijd. “De algemene situatie in het gebied van de speciale militaire operatie is onder controle.”

    Hoopvol bericht, gisteren las ik een artikel waarin werd geschreven dat de Zuid-Westelijke flank van Bakhmut werd doorbroken door de Vushniks, nou op naar de volledige verovering van Bakhmut welke in de Nederlandse media niet van strategische waarde is, de nuttige idioten van het globalisme.

    Russische kamikaze-drone vernietigt Britse Stormer HVM-luchtverdedigingssysteem in Oekraïne
    https://youtu.be/FZ5j9X7aM2g

  2. Eindelijk eens een deftig militair rapport zoals dat hoort in plaats van de Poeha-schrijverij over de gevechten om een achtertuintje in Artjomovsk zoals we dat de laatste maanden teveel hebben gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in