jarmoluk / Pixabay

Het is al enkele maanden geleden sinds de ECB haar digitale euro project onthulde, een aankondiging die blijft nagalmen op de financiële markten. Een recente verklaring van Christine Lagarde, President van de ECB, heeft de aandacht getrokken van de cryptogemeenschap. Volgens de ECB-president zal de digitale euro (te onderscheiden van een cryptocurrency) niet anoniem zijn. Deze onthulling roept grote vragen op over privacybescherming, en veel analisten denken ook na over de mogelijke implicaties van dit digitale europroject op cryptocurrencies.

Christine Lagarde geeft toe dat de digitale euro niet “volledig anoniem” zal zijn

Naarmate de dagen verstrijken, komen er steeds meer belangrijke onthullingen over de digitale euro, en deze worden niet altijd door iedereen binnen de cryptogemeenschap (en daarbuiten) verwelkomd, bericht Ariela R.

Tijdens een recente toespraak tot Europese wetgevers verklaarde Christine Lagarde bijvoorbeeld dat de digitale euro niet volledig anoniem zal zijn. “In tegenstelling tot traditionele bankbiljetten zal de digitale euro een spoor achterlaten op de blockchain,” legde ze uit in haar verklaring.

Om deze verklaring verder uit te werken, heeft het Duitse Europarlementslid Gunnar Beck Lagarde gevraagd om een duidelijk onderscheid te maken tussen “anonimiteit” en “privacy”. In dezelfde geest hebben sommige leden van de cryptogemeenschap hun bezorgdheid geuit over mogelijk buitensporig toezicht door de ECB.

In antwoord hierop verduidelijkte Christine Lagarde dat banken toegang zouden hebben tot gegevens. Ze zouden deze echter analyseren en delen met gebruikers. “De ECB zal geen Big Brother zijn in de cryptowereld, en de gegevens zullen niet tot haar beschikking staan,” benadrukte ze.

De delicate balans tussen privacy en veiligheid

De aankondiging dat de digitale euro van de ECB niet anoniem zal zijn, heeft binnen de cryptogemeenschap tot heftige discussies geleid. Voor liefhebbers van cryptocurrency’s is anonimiteit een fundamenteel kenmerk dat financiële privacy garandeert. Gebruikers van cryptocurrency’s (vooral Bitcoin-gebruikers) hebben anonimiteit lang beschouwd als een middel om individuele vrijheid te behouden.

  Vreemde sterfgevallen en verminkingen van vee

De zorg ligt echter in het mogelijke misbruik van deze anonimiteit voor illegale doeleinden, zoals het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. De fundamentele vraag is daarom hoe er een evenwicht gevonden kan worden tussen het beschermen van de privacy en het traceren van cryptotransacties. Om te hopen op een wijdverspreide invoering van de digitale euro, zal de ECB zich over deze vraag moeten buigen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Ontvolking voor DummiesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDoor de lucht verspreide mRNA-vaccin: Wat kan er misgaan?
Volgend artikelRusland waarschuwt: Amerikaanse M1 Abrams tanks die Oekraïne binnenkomen, “zullen branden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Deze kleine kliek misdadigers blijft net zolang doorgaan tot wij, gewone goede mensen, dit een halt toeroepen. Grenzeloze domheid, lafheid en en werkende verdeel en heerspolitiek staat dit echter in de weg.

 2. Hoofdstralen, 1 wil-macht, 2 liefde-wijsheid, 3 intelligentie.
  Substralen, 4 harmonie door conflict, 5 concrete wetenschap, 6 abstract idealisme, 7 ceremoniële orde, magie, organisatie.
  De derde straal beheerst het geldwezen.
  Zowel landen als individuen worden op twee niveaus, ziel en persoonlijkheid, beheerst door ten minste een van de stralen.
  Duitsland 4-1.
  Frankrijk 5-3.
  De EU is een uitdrukking, illusie van de derde straal van Frankrijk. De landen van de EU hebben allemaal een eigen lijn van evolutie die erdoor wordt belemmerd.

  Waarom had de Hiërarchie deze catastrofe niet kunnen voorkomen.
  De Hiërarchie zelf kan stimuleren tot juiste actie, maar als het gezaghebbende controle zou overnemen, zou er een ras van automaten worden ontwikkeld en niet een ras van verantwoordelijke mensen.

 3. Logisch dat de digitale euro gekoppeld is aan een persoon, ergens moet een systeem zijn om iemand leeg te roven en te eisen als er nieuwe verdiensten zijn en ze noemen dat belasten, schijnen we voor gekozen te hebben als volk…..en men kan dan eventueel te sanctioneren en uit sluiten…verbieden iets te kopen. Kortom, vrijheid beperken en afnemen als iemand ergens in Brussel dat in de kop krijgt….de machtsovername is dusdanig dat vliegend lood het enige bestrijdingsmiddel zal zijn om vrijheid te behouden….

  Laten we bidden voor een Ceausecu momentje in Brussel….en in Den Haag en in Bonn ook natuurlijk….we zitten letterlijk te kijken naar een staatsgreep met als einddoel het opruimen van een groot deel van de burgers…..dus teveel monden die eten moeten en om die reden worden meer en meer buitenstaanders ingevoerd, om een gevecht op leven en dood onder de bevolking van Europa af te dwingen…wie overblijft word gered en komt in een slaven systeem…..

  o heer,
  ik bid iedere dag en keer op keer,
  voor mij geen verdere evolutie,
  ik wil enkel weten,
  wanneer begint de revolutie…

 4. Die digitale euro is leuk, maarre hier in de Dordogne lopen de telefoon draden bovengronds en een puinhoop dat dat is! Binnen een week heb ik in twee zaken gestaan waar het internet uitgevallen was, dus betalen met je bankpas zat er niet in. Nee, dat contant geld afgeschaft word zie ik hier in Frankrijk zo een twee drie niet gebeuren. Ben er ook absoluut geen voorstander van.

 5. Beste mensen, het is niet de bedoeling dat de sheeple beter worden van één of ander roverheidssysteem of -concept; dit is enkel voorbehouden aan de elite. Blijf dus rustig verder grazen en blaten in de zorgstaatweide, in de hoop op een beter bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in