Illustratieve afbeelding van een Russische 2S5 Giatsint-S houwitser die vuurt. Bron: het Russische ministerie van Defensie.

Volgens de westerse media wordt het conflict in Oekraïne gekenmerkt door willekeurig geweld van de Russische strijdkrachten tegen Oekraïense burgers, waarbij zowel militairen als niet-militairen worden gedood. Concrete gegevens wijzen echter op een heel andere conclusie. Uit een recent onderzoek blijkt dat het Oekraïense conflict sinds februari een van de episodes is met het laagste aantal burgerslachtoffers in de geschiedenis van oorlogen. Deze belangrijke gegevens tonen aan hoe de Russische strijdkrachten hun speciale operatie werkelijk hebben uitgevoerd, schrijft Lucas Leiroz.

De gegevens werden op 21 december gepubliceerd door het bureau Statista. Het instituut analyseerde informatie van het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (OHCHR) en toonde aan dat tot 18 december 6.826 ongewapende mensen in Oekraïne waren omgekomen – waarvan 428 kinderen. Daarnaast meldden 10.769 burgers verwondingen – waarvan 790 kinderen. Het bureau onthield zich van een analyse van gegevens over militaire slachtoffers, omdat het in deze tijd van intense gevechten en sterke narratieven onmogelijk is om samenhangende informatie te onderscheiden.

Het is belangrijk erop te wijzen dat de gerapporteerde gegevens betrekking hebben op wat het Westen gewoonlijk de “oorlog in Oekraïne” noemt, die naar verluidt begon op 24 februari 2022. Deze tijdsafbakening is absoluut onjuist, aangezien er al sinds 2014 een burgeroorlog gaande was in Oekraïne, waarbij februari 2022 slechts de datum was van de Russische interventie in het conflict, niet het “begin” van een nieuwe oorlog. Eerder waren al tienduizenden mensen omgekomen bij de intensieve Oekraïense bombardementen op Donbass, en deze gegevens zijn in het huidige onderzoek niet geanalyseerd.

  Russische televisie over de "pijnlijke dood" van de Europese economie

Eerder had de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, publiekelijk opgemerkt dat er tot nu toe 100.000 Oekraïners waren omgekomen in het conflict. Deze cijfers worden betwist door sommige deskundigen, die menen dat er meer Oekraïners – vooral militairen – zijn omgekomen. Als we de informatie van Von der Leyen echter als waar beschouwen en deze toevoegen aan de gegevens van het OHCHR, kunnen we stellen dat momenteel 6,8% van de burgers in het conflict is gedood, wat een verrassend laag cijfer is.

Blijkbaar zijn van elke 100 Oekraïners die tijdens de Russische operatie worden gedood, slechts 6-7 burgers. Zelfs bij de intense Russische aanvallen met zware artillerie op de Oekraïense infrastructuur neemt het aantal burgerslachtoffers niet toe, wat aantoont dat de Russen er in dit conflict veel aan gelegen is geen onnodige slachtoffers te maken. De getroffen doelen zijn altijd militaire of niet-bewoonde civiele voorzieningen zoals in het geval van de energie-infrastructuur, zonder willekeurige bombardementen op hele steden, zoals Kiev in Donbass doet.

In feite is de tactiek van Kiev om lukraak burgerdoelen aan te vallen diep verwant aan de westerse militaire praxis, die juist gekenmerkt wordt door het bombarderen van gebieden die door de ongewapende bevolking worden bewoond, waardoor scenario’s ontstaan die lijken op die van een opzettelijk bloedbad. Door de gegevens over de Russische interventie in Oekraïne te vergelijken met statistieken over andere conflicten, is het verschil tussen de militaire praktijk van Moskou en die van het Westen duidelijk zichtbaar. Zo bedroeg het percentage burgerslachtoffers in Korea 74%, in Vietnam 46% en in Joegoslavië 56%. Naast Oekraïne doden ook andere westerse bondgenoten burgers in schokkende percentages – zoals bijvoorbeeld Israël, waar tussen 2000 en 2007 de verhouding 69% Palestijnse burgerslachtoffers bedroeg.

  "Hel" in Oekraïne: De Russische luchtmacht heeft toegeslagen met Kinzhal supersonische raketten op concentratiepunten van Westerse wapensystemen

Het feit dat Rusland in Oekraïne een militaire overwinning behaalt zonder grote aantallen niet-strijdende burgerlevens te hoeven opofferen, toont aan dat het wel degelijk mogelijk is intensieve operaties uit te voeren en tegelijkertijd de ongewapende bevolking te beschermen. Dit roept belangrijke vragen op over waarom de NAVO en haar bondgenoten bij hun acties overal ter wereld altijd een schokkend aantal niet-strijdende slachtoffers hebben gemaakt. In de westerse propaganda worden deze slachtoffers vaak “collaterale schade” genoemd, wat niet logisch lijkt. Rusland vecht een van de zwaarste conflicten van de laatste tijd uit en voert een militaire campagne met uitgebreid gebruik van zware wapens – en toch heeft het veel minder collaterale schade dan het Westen in conflicten met een veel lagere intensiteit.

De enige mogelijke conclusie is dat Moskou, naast kwesties met betrekking tot strategie en tactiek, echt bezorgd lijkt over het humanitaire beheer van de operatie. Idealiter zouden Rusland’s vijanden er net zo over moeten denken en stoppen met het bombarderen van gedemilitariseerde gebieden in Donbass. Maar in plaats daarvan lijken de Oekraïense troepen steeds meer betrokken bij het gebruik van terroristische tactieken en het lukraak doden van burgers.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDubbel-gevaccineerde, dubbel-geboosterde vrouw test 12 keer positief op COVID en mist voor de 3e keer Kerstmis met familie
Volgend artikelNooit verontschuldigen tegenover links
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. het westen de grootste moordenaars met de USA voorop en ook nog de grootste lafaards om van uit een ander continent de boel te verstieren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in