Maandagavond heeft de Russische president Vladimir Poetin een toespraak voor de natie gehouden, waarin hij de erkenning van de regio’s Donetsk en Luhansk in Oost-Oekraïne als onafhankelijke regio’s aankondigde. Later op de avond trokken Russische troepen het oosten van Oekraïne binnen.

In een vergadering van de Russische Veiligheidsraad heeft Poetin aangekondigd dat er geen uitzicht is op een vreedzame oplossing voor de oorlog in Oost-Oekraïne, die al sinds 2014 aan de gang is.

De leiders van de afgescheiden republieken hebben een beroep gedaan op Poetin om de gebieden als onafhankelijk te erkennen. In een live toespraak kondigt Poetin aan dat het doorgaat met de erkenning van de republieken als onafhankelijk, waarbij hij aanvoert dat de gebieden deel uitmaken van de geschiedenis van Rusland. De volledige toespraak kan hier bekeken worden.

Sputnik schrijft dat Poetin wat hij noemt “vredestroepen” heeft bevolen om de Volksrepublieken Luhansk en Donetsk binnen te trekken.

Kort na de aankondiging verschenen er beelden op de sociale media waarop te zien zou zijn hoe Russische gemechaniseerde eenheden over de grens Oekraïne binnenrolden. De beelden zijn vooralsnog onbevestigd.

Newswars.com:

De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag in een toespraak tot de wereld verklaard dat Oekraïne een “marionettenregime” van de Westerse mogendheden is geworden.

Tijdens opmerkingen waarin hij de erkenning van twee Oekraïense separatistische staten in de regio Donbas aankondigde, verklaarde Poetin dat Oekraïne nu in wezen gecontroleerd wordt door de NAVO en het Westen.

“Oekraïne heeft zijn soevereiniteit aan het Westen overgegeven. Het is niet eens een protectoraat van het Westen, maar een kolonie met een marionettenregime,” zei Poetin tijdens zijn toespraak, en hij voegde eraan toe dat dit zijn hoogtepunt bereikte met de “coup d’etat van 2014”, verwijzend naar de kleurenrevolutie in Oekraïne die gefinancierd werd door miljardair George Soros.

  Strenge economische sancties tegen Rusland zullen de economische zelfmoord van het Westen inluiden

Poetin legde uit hoe de Westerse mogendheden tegen Rusland hebben gelogen over de uitbreiding van de NAVO naar Oost-Europa na het einde van de Koude Oorlog, en de veiligheidszorgen van Rusland volledig hebben genegeerd door zijn grens op te schuiven.

“Als Oekraïne tot de NAVO zou toetreden, zou dat een directe bedreiging vormen voor de veiligheid van Rusland,” zei Poetin, en hij voegde eraan toe dat de geopolitieke situatie “is alsof we een mes tegen onze keel hebben.”

“Het hele idee van de zogenaamde pro-Westerse keuze van de Oekraïense machthebbers was en is nog steeds niet in het scheppen van betere omstandigheden voor het welzijn van het volk, maar om de geopolitieke tegenstanders van Rusland te dienen,” voegde hij eraan toe.

Poetin herinnerde de kijkers er vervolgens aan dat “het moderne Oekraïne door Rusland geschapen is,” aangezien het ooit deel uitmaakte van het oude Russische land.

“Om precies te zijn, het bolsjewistische, communistische Rusland. Dit proces begon onmiddellijk na de revolutie van 1917,” legde Poetin uit.

“Als gevolg van het bolsjewistische beleid ontstond Sovjet-Oekraïne, dat zelfs vandaag de dag met recht “het Oekraïne van Vladimir Iljitsj Lenin” genoemd kan worden. Hij is er de auteur en architect van. Dit wordt volledig bevestigd door archiefdocumenten… En nu hebben dankbare nakomelingen monumenten voor Lenin in Oekraïne afgebroken. Dit noemen ze decommunisatie. Wilt u decommunisatie? Wel, dat komt ons goed uit. Maar het is niet nodig, zoals men zegt, om halverwege te stoppen. Wij zijn bereid u te laten zien wat echte decommunisatie voor Oekraïne betekent.”

  Rusland geeft VS/NAVO laatste waarschuwing

Poetin verklaarde dat Rusland de oostelijke gebieden Donetsk en Luhansk in Oekraïne officieel zal erkennen als soevereine onafhankelijke staten.

“Ik acht het noodzakelijk een besluit te nemen dat al lang geleden genomen had moeten worden – om onmiddellijk de onafhankelijkheid en soevereiniteit van de Volksrepubliek Donetsk en de Volksrepubliek Lugansk te erkennen,” verkondigde Poetin.

De vastberadenheid van Poetin in de kwestie-Oekraïne schijnt zo ernstig te zijn dat hij eerder deze maand zelfs gedreigd heeft met het gebruik van kernwapens, mocht de Oosteuropese natie toetreden tot de NAVO.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De situatie tussen de VS/NAVO en Rusland is kritiek geworden – Kernoorlog?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe geschiedenis wijst de VS aan als dader van de crisis in Oekraïne
Volgend artikel15-jarig meisje dood na vaccinatie – Procureur-generaal: Aangezien deze bijwerking bekend was, kan ook hier niemand wettelijk verantwoordelijk worden gesteld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. What ever! Who gives a fuck anymore. .lets go to war. Lets blow eachother up. Turn to dust. Radioactive walking corpses. Let those responsable crawl out there bunkers overlooking a dead world. Hear them say. We can still rule this dead peace of shit country of oures. Hear them whine. The peasent cant work the fields. Cant keep us comftable filled whit food or drink. Should we crack the whip over the living dead? Should we tell them everything is going to be alright as long as they believe us we tell the one and only truth?
  Are you feeling sick and close to death? Dont be scared we got the cure for you! Covid vacins work perfectly for against nucliair fallout. Now line up and take the jab. One way or the other we will kill you and forget that we got two left hands and dont know how to whipe our own ass. See you in the next life dumbasses

  • Due to the Down syndrome disease which is present to 99,95% of the world population and the effect of the Covid vaccins>> nearly the whole humanity is lost in insanity… the planet Earth will heat op slowly and in 10 years the water level will rise way too much> we should stop allthis bullshit and start planting 1 billion or more trees and cool down the planet> stop producing babies and throw away all political systems… the natural life on this planet should be number 1 concern> even for Poetin > if all life dies sooner as we expect there will be no war anymore, we all have to live on boats…hardly food and chance that we will life this> is very low

 2. Ipv Daar komen de schutters> daar komen de Russen…Poetin dekt zijn hachje in voor de MH-17 kwestie die door incompetente oost-Oekrainse soldaat was gedaan… de Buk-raketwerper was door Rusland gegeven en de rand-debielen daar hadden de gebruiksaanwijzing niet gelezen en om ff te oefenen per ongeluk een verdacht vliegtuig neergehaald!! tegenover de gehele westerse wereld en alle onderzoekers hardnekking blijven liegen.
  Als kadootje van omu Poetin valt hij nu ff die gebieden in om zogenaamde hulp te verlenen,met troepen en wapens> zo van : we hebben jullie toen een raket-werper geleend > ging ff mis ,jullie moeten je ff paar jaar low-profile houden en kiezen op elkaar!!> maar we gaan jullie nu weer helpen.!!Afzender Poetin

  • Volgens de meeste mensen die daar wonen hebben 2 straaljagers van Oekraïne de MH17 neergehaald, die zogenaamde onderdelen van een buk raket zijn er dagen later tussen gelegd… Waar is de voice recorder opname gebleven???

 3. Even kort samengevat:
  Er was een afspraak dat de NAVO geen militaire basis en raketten in de buurlanden van Rusland zouden plaatsen. Daar hebben ze zich nooit aan gehouden en nu willen ze in Oekraine ze daar ook neerzetten. Gaat niet gebeuren zegt Poetin, lijn in ’t zand. Verder wil Donetsk en Luhansk niet meer bij de verraders, de marionetten regering van Kiev horen. De VS en UK willen de gasleveringen uit Rusland frustreren vanwege grote belangen van degene die aan de touwtjes trekken in de westerse wereld. Ten slotte moet er een afleiding komen om de Covid-Hoax, die nu uit aan ’t komen is naar de achtergrond te drukken.
  Vul maar aan als ik iets vergeten ben.
  Oorlog? Ik denk ’t niet, allemaal politiek toneel. B.v. dat Rutte bij Jinek wegliep om te vergaderen, allemaal toneel. Zoals ook dat briefje aan Bruno Bruins toen tijdens een uitzending eind februari 2020 over Covid van het eerste Covid geval in Nederland. Ze doen het gewoon iedere keer. De angst moet er wel inblijven, nu voor oorlog, werkt altijd.

 4. Heel simpel: ik woon in een land waar de regering liegt tegen de burgers, hun rechten schend en terroristen en moordenaars honderden miljoenen geeft en ze zelfs teurg het land in haalt met hun werpsels en nageboorten. Een land waar de regering werkt voor een sekte en de bevolking met dwang laat verkankeren tot op het DNA.

  Tsja, met dat soort lui overal in Europa aan de macht is de conclusie over wat recht is en wat krom niet zo moeilijk meer.

  We gaan nu een overheid zien die ieder commentaar op beleid gaat bestempelen als pro Russ en dus verraad. En dan komen ze dus oppakken, vergeet je grondwettelijke rechten dus maar of je moet ze met geweld willen verdedigen….

  Dit is de Great Reset, al je rechten als mens de vuilbak in en al je bezit naar de staat, en je zal gelukkig zijn als je nog wat te vreten krijgt. Alles word zo duur dat het geld niet toereikend meer is, zo word het bijdrukken van geld en de ontwaarding verborgen. En nu komt het rechtenloos maken van de Euriopeese burgers eraan….

  • Men wil juist crisis en oorlog, zodat men totale macht kan claimen. Overal in de wereld zijn staatsgrepen bezig door zittende partijen met WEF leiding. Als dat rond is begint het uitroeien van de geselecteerde bevolkung.

 5. Een bemoeizuchtige Yankee is de slechtste schepping van God; hij kan zijn eigen zaken niet correct regelen, maar bemoeit zich voortdurend met de zaken van anderen, en hij is altijd bereid om zich te bekeren van ieders zonden, behalve die van hemzelf.

  – krant North Carolina,
  1854

  • De hollandse huifkarren hebben in de naam van god de org bewoners uitgeroeid .
   Yankee synoniem voor JanKees . uiteraard bekend .
   Ik leef liever verder in chaos dan in de toekomstige wereld .
   Ach het is gesneden koek de koloniale uitbuiting sinds de dageraad .
   Het wachten is op de flash over .. dan daalt er weer rust over deze mooie kloot .
   Wat ik wel op korte termijn zou willen is dat die badgasten hier op deze site hun stom gezever om anderen als een trol weg te zetten eens zouden stoppen . Duidelijk een zwaktebod van deze figuren .. Zum kotzen 🙁
   Dat terzijde .. de Wef (en aanhang) zijn de nieuwe Kolonisten das duidelijk .
   Trouwens hoelang is de staatsgodsdienst verleden tijd ?
   Het is kaartje leggen niemand zeggen 🙂
   Quote Duchesne ( We gaan nu een overheid zien die ieder commentaar op beleid gaat bestempelen als pro Russ en dus verraad. En dan komen ze dus oppakken, vergeet je grondwettelijke rechten dus maar of je moet ze met geweld willen verdedigen….) Uitstekend verwoord . ?

   • “Trouwens hoelang is de staatsgodsdienst verleden tijd ?”

    Totdat wij allen op getranshumaniseerden slaven zijn geworden die regelmatig gevaccineerd worden en door elektronische apparaatjes bestuurd worden door de centale WEF-hub, ook op de scientology church leest geschoeide Georgia Guidstones geven aan hoe de toekomst duidelijk in evenwicht zou dienen te zijn met het aantal aardbewoners.

    De onvrijheid van de wereldburgers overal op de aarde de getranshumaniseerde slavendom zal zijn, echter het is aan ‘ons’ om hiertegen in opstand te komen als het u lief is dat uw (klein)kinderen niet als zombies op een toekomstige dystopische planeet rond mogen lopen.

 6. De heer Putin
  The one and the only HERO
  Putin Is the real Big Brother to everyone
  Everyone has to be proud on Him
  He is the one with humanety real brain
  The english is not good
  But you can understand

  Thank you

 7. Ja maar Rusland heeft de Oekraine bevrijd van de NAZIES oftewel de gewone Duitsers en niet de Nato of Navo dan wel de USA Dus Rusland bevrijd nu ook de Oekraine van opdringede buurlanden die hun eigen bevolking al wilden opruimen met pandemie achtige waanbeelden en uitvoeringen van corona vaccinatie

 8. Opdat wij niet vergeten. Tal van westerse leiders beloofden oud-Sovjetleider Michail Gorbatsjov bijna dertig jaar geleden dat de NAVO niet verder zou uitbreiden richting het Oosten. Die belofte is aan alle kanten geschonden. Veel oud Sovjetstaten zijn toegetreden door de NAVO. Feitelijk is Rusland van alle kanten omsingeld door militaire stations van de NAVO. De twee grensprovincies Loehansk en Donetsk waar veel etnische Russen wonen zijn in die zin de laatste buffer tussen Rusland en het Westen.

  Geen inch
  Uiteindelijk kwamen de voormalig bondskanselier Helmut Kohl en Gorbatsjov overeen dat heel Duitsland, dus ook de voormalige DDR, lid zou worden van de Navo. Maar alle landen die bij de eenwording betrokken waren – Duitsland, Groot-Brittannië, de VS en Frankrijk – beloofden tot op het hoogste niveau dat het militaire bondgenootschap niet zou uitbreiden. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, James Baker, zei tot drie keer toe dat de NAVO ‘geen inch zou opschuiven’.

 9. Uiteindelijk gaat het gas dicht naar EU! de beste voor het milieu, geen onodige bloemetjes. De inflactie en de prijs van het eten zal omhoog gaan door ongeschikte americanen en EU politics. Dit is nog erger dan de vorige crisis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in