Ik zeg vaak dat de reportages van de Duitsland Correspondent van de Russische televisie altijd een hoogtepunt zijn. Deze zondag was het bijzonder spannend, omdat er een Bondsdagdebat werd getoond dat de complete absurditeit van de Duitse politiek in slechts een paar seconden liet zien, schrijft Thomas Röper.

Ik zeg bijna elke week dat het verslag van de Duitsland Correspondent voor mij het hoogtepunt is van het wekelijkse nieuwsoverzicht van de Russische televisie. Maar deze week was het bijzonder opmerkelijk omdat het een Bondsdagdebat liet zien waarin een parlementslid naar Baerbock verwees als “Bandera-Baerbock”.

Het verrassende was de reactie van de vicevoorzitter van de Bondsdag, Aydan Özoğuz, die het parlementslid berispte omdat het niet gepast was om de minister van Buitenlandse Zaken te vergelijken met een man die als een rechtsextremist wordt beschouwd.

Pardon?

Stepan Bandera, de Oekraïense nazi-collaborateur uit de Tweede Wereldoorlog, is de nationale held van het huidige Oekraïne, dat zogenaamd de Europese democratie verdedigt tegen de Russische barbarij. Waarom zou men de Duitse minister van Buitenlandse Zaken niet mogen vergelijken met de nationale held van het o zo democratische Oekraïne?

Dit toont aan dat de meeste mensen in de Bondsdag en de Duitse regering heel goed weten dat ze een naziregime in Oekraïne steunen, als ze zelf niet vergeleken willen worden met hun nationale helden en rolmodellen van de Oekraïense regering. Alleen verandert dit niets aan het feit dat politici die een naziregime steunen zelf… ja, wat denkt u dat ze zelf zijn?

Ik heb het verslag van de Correspondent uit het wekelijkse nieuwsoverzicht van Russische TV deze week opnieuw vertaald, omdat het veel interessantere details bevatte.

Begin van de vertaling:

Het kenmerk van het regime in Kiev is eenvoudig. Van tijd tot tijd wordt er opgeroepen om meer Russen te vermoorden. De laatste gebeurtenissen van deze week: Mikhail Podolyak, adviseur van het hoofd van Selensky’s kantoor, zei: “Er is maar één plan: zo hard mogelijk gaan, zoveel mogelijk Russen doden.”

Eerder maakte het hoofd van de hoofdinlichtingendienst van de Oekraïense strijdkrachten, generaal Kirill Budanov, soortgelijke opmerkingen. Hij verwacht dat er miljoenen Krimbewoners gedood zullen worden, en verzucht dat het veel werk zal zijn. Tot nu toe zijn de plannen echter enigszins vastgelopen.

Op 29 mei vloog een Russische raket in het hoofdkwartier van de inlichtingendienst van het Oekraïense ministerie van Defensie, recht in het kantoor naast dat van Budanov. Sindsdien is er geen nieuwe video van Budanov verschenen. Er werden wat “ingeblikte beelden” getoond – en dat was het.

Het persbureau RIA Novosti, dat zich beroept op een bron bij de Russische autoriteiten die hun eigen mensen in de Oekraïense inlichtingendienst hebben, meldt dat de zwaargewonde Budanov uit het puin werd gehaald en met een Poolse helikopter naar de Poolse basis in Rzeszow werd gebracht. Van daaruit bracht een Amerikaans C-21A vliegtuig van het Air Medical Evacuation Squadron met vluchtnummer 84-0087 Budanow naar Berlijn, naar het Bundeswehr ziekenhuis aan de Scharnhorstrasse 13. De toestand van Budanow wordt nog steeds als kritiek beschouwd.

Nou, wat kan men daarover zeggen? Er was ooit een tijd dat nazi-misdadigers in Duitsland berecht werden en zware straffen kregen. Maar nu worden nazi-misdadigers in Berlijn behandeld en weer gezond gemaakt. De Amerikanen, ooit leden van de anti-Hitler coalitie, trainen nazimisdadigers, verplegen ze, verzorgen ze, financieren ze en brengen ze, indien nodig, voor behandeling naar Berlijn. Wat is dit anders dan de nazificatie van het Westen zelf?

Onze correspondent doet verslag van de andere ontwikkelingen in Duitsland en Europa.

Scholz en Duda hebben maandag Macron bezocht om te bespreken hoe ze Rusland kunnen verslaan. De “Weimar-driehoek” is een van die rechthoekige driehoeken waarbij elke kant denkt dat hij de hypotenusa is. Frankrijk, omdat het kernwapens heeft. Duitsland, omdat het nog steeds de eerste economische macht in Europa is. En Polen, omdat het Polen is.

  Westerse elites in vrees over Oekraïne en Gaza... en Russische kernwapens

“We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Rusland niet alleen niet als overwinnaar uit dit trieste avontuur tevoorschijn komt, maar het ook niet kan herhalen,” zei Macron.

Macrons plannen voor Rusland zijn letterlijk Napoleontisch. (Noot van de vertaler: “Napoleontische plannen” in Russisch jargon verwijst naar grootse of zelfs megalomane plannen) Maar er is geen duidelijk plan voor Oekraïne. Hoewel de NAVO-top in Vilnius dichterbij komt, is er geen zichtbare vooruitgang.

“We praten de facto al sinds het begin van de oorlog met Oekraïne over veiligheidsgaranties,” herinnerde Scholz ons eraan.

Veiligheidsgaranties zijn niet in het minst vergelijkbaar met artikel 5 van het NAVO-Handvest, en Oekraïne zal nu niet tot de NAVO worden toegelaten, hoewel Duda zijn partners probeert te overtuigen van de noodzaak van toetreding. Vrijdag nam de Poolse Sejm zelfs een resolutie aan ten gunste van de toetreding van Oekraïne tot het bondgenootschap, omdat de Polen vrezen dat ze bij een Oekraïense nederlaag zelf en alleen ten strijde zouden moeten trekken. Maar Duda wil dat niet: “Ik hoop en geloof dat het tegenoffensief met onze steun succesvol zal zijn,” zegt hij.

Of als succesvol zal worden gepresenteerd. Voor Oekraïne is dit echter geen illusie. Zo ziet het eruit: Westerse media verspreiden leugens over de onoverwinnelijkheid van de Oekraïense strijdkrachten, het publiek geeft politici de tijd om met Rusland op het slagveld in het reine te komen, en Oekraïense soldaten worden in het offensief geduwd. De ene golf na de andere.

Dit plan begint te mislukken. Der Spiegel publiceerde bijvoorbeeld een artikel over hoe Oekraïense tankbemanningen technische storingen fingeren om niet in het offensief te hoeven gaan. Maar over het algemeen werkt het tot nu toe. En de logica hierachter is duidelijk.

“Hoe meer vooruitgang Oekraïne boekt, hoe waarschijnlijker het is dat president Poetin zal begrijpen dat hij niet kan winnen op het slagveld, maar moet onderhandelen over een rechtvaardige vrede,” zei secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO.

Een rechtvaardige vrede zou volgens hen betekenen dat Rusland zich overal uit moet terugtrekken, inclusief de Krim, en tegen het einde van de eeuw herstelbetalingen moet doen. En om de een of andere reden zijn velen in het Westen er momenteel van overtuigd dat het succes van het Oekraïense offensief het Kremlin zal dwingen om met dergelijke voorwaarden in te stemmen. Het zou geweldig zijn als er al tijdens de NAVO-top een serieus resultaat gepresenteerd zou kunnen worden, maar zelfs het Pentagon lijkt daar niet meer in te geloven, met de Amerikaanse minister van Defensie Austin die zojuist verklaarde dat de oorlog een marathon is, geen sprint. Dit betekent dat Oekraïne meer doping nodig heeft om op de een of andere manier de eindstreep te halen.

Groot-Brittannië toonde video’s van verkennings- en gevechtsdrones, zelfs enkele drones die torpedo’s dragen, verschenen voor het eerst in de beelden. Het Britse Ministerie van Defensie heeft aangekondigd dit alles aan Oekraïne te willen leveren. De levering is voor volgende maand beloofd.

Deze week hebben de geallieerden in Brussel een besluit genomen over het volgende militaire hulppakket voor Kiev. Prioriteiten zijn onder andere artilleriegranaten en meervoudige raketwerpers, luchtverdediging en het trainen van Oekraïense piloten voor F-16’s, waarbij de eerste cadetten deze zomer zullen aankomen op luchtmachtbases in Denemarken en Nederland.

De Zweedse regering heeft een soortgelijk besluit genomen: de Oekraïners krijgen Grippen multifunctionele gevechtsvliegtuigen van Saab. Tegelijkertijd zijn er plannen om een hub voor deze vliegtuigen op te richten in de buurt van de Oekraïense grens. Het valt nog te bezien of er plannen zijn om bases op NAVO-grondgebied te gebruiken voor het gevechtsgebruik van vliegtuigen tegen het Russische leger.

  Dit en dat

In het verhaal rond de vorming van de zogenaamde “coalitie voor gevechtsvliegtuigen” heeft Duitsland zich tot nu toe als een figurant gedragen. Dit heeft het er niet van weerhouden om met veel bombarie Air Defender te leiden, de grootste luchtmanoeuvre van de alliantie in Europa. Feit is echter dat de luchtmacht niet in topconditie is. Op de basis in Jagel zat de kanselier in de cockpit van een duidelijk niet nieuwe Eurofighter naast een nog oudere Tornado, kreeg een modelvliegtuig met een Amerikaanse vlag op de staartvleugel en zei dat deze manoeuvre van groot praktisch nut was. Of ging het toch om politiek nut?

“Waarom zouden staatshoofden, misschien Poetin, onder de indruk zijn van deze oefeningen?” vroeg een journalist.

“Ik hoop dat onze eigen mensen onder de indruk zijn van wat we kunnen,” zei hoofd van de generale staf van de luchtmacht luitenant-generaal Ingo Gerhartz.

Je kunt niet zeggen dat je eigen mensen niet onder de indruk zijn. Maar waarschijnlijk niet op de manier die Scholz gewild zou hebben.

“De Air Defender manoeuvre is begonnen en de NAVO prijst Duitsland voor zijn geweldige prestaties. Maar dat is slechts gedeeltelijk waar. Op dit moment bewijst de veelgeprezen manoeuvre vooral één ding – Europa’s brute afhankelijkheid van de VS. Wat gaan we doen als de volgende president van de VS stopt met het sturen van vliegtuigen?” vraagt “Welt” zich af.

Dat is natuurlijk onwaarschijnlijk, maar als de VS stopt met het sturen van vliegtuigen en schepen, tanks, artillerie en infanterie, dan kunnen de volgende NAVO-oefeningen in Europa met één woord worden omschreven: “show”.

In ruil daarvoor kunnen de Duitsers nu hun eigen nationale veiligheidsstrategie lezen, geschreven door Scholz en Baerbock. Voor het eerst in de naoorlogse geschiedenis heeft Duitsland eindelijk zijn eigen veiligheidsstrategie. Over het algemeen maken velen zich zorgen over de vraag: hoe kunnen we ons tegen de Russen beschermen?

Hierover is een ideeënwedstrijd ontstaan, maar de Tsjechische president heeft deze week duidelijk gewonnen: de heer Pavel stelde voor om Russen die in Europa wonen te interneren: “Alle Russen die in het Westen wonen, moeten strenger dan voorheen gecontroleerd worden, omdat ze burgers zijn van een land dat een agressieve oorlog voert. Ik heb misschien medelijden met deze mensen, maar als we terugdenken aan de tijd toen de Tweede Wereldoorlog begon, werd de hele Japanse bevolking die in de VS woonde ook streng gecontroleerd. Dat is nu eenmaal de prijs van oorlog.

De Russen voor de zekerheid in concentratiekampen stoppen – aan zo’n radicale oplossing is in Duitsland nog niet gedacht.

Maar serieus, de Duitse veiligheidsstrategie is in de Bondsdag zwaar bekritiseerd omdat het niet meer dan loze woorden zouden zijn. Men kan de tientallen pagina’s tekst gewoon vervangen door één enkel tweeletterwoord: “VS”.

“Het enige duidelijke antwoord is om de militaire uitgaven met maximaal twee procent te verhogen, wat neerkomt op 70 tot 80 miljard euro per jaar. Ik denk dat dit waanzin is. Uw grootste probleem is dat u bereid bent om de belangen van wie dan ook te verdedigen, maar niet die van het Duitse volk. Jullie klampen je gewoon vast aan de VS en hun veiligheidsbelangen en volgen Washington,” zei Sevim Dagdelen, een lid van de Bondsdag van de Linkse Partij.

De duidelijke afstemming op het beleid van Washington blijkt momenteel uit de stilzwijgende steun voor de Amerikaanse versie van het opblazen van Nord Stream. Het onderzoek gaat zijn laatste fase in. Die Zeit” publiceerde een artikel waarin Saluzhny, de Oekraïense opperbevelhebber, voor het eerst rechtstreeks wordt genoemd als de organisator van de terroristische aanslagen op de gaspijpleidingen. Daarbij wordt beweerd dat Zelensky er niets mee te maken had. Om de echte meesterbreinen van de aanslagen te verdoezelen, verspreidden de Duitse media ook de informatie dat de Amerikaanse inlichtingendiensten de Duitse regering hadden gewaarschuwd voor de op handen zijnde terroristische aanslagen.

  Zelensky en NAVO plannen om naoorlogs Oekraïne te veranderen in "een groot Israël"

De kanselier werd deze week gevraagd wat hij hieraan had gedaan. Heeft hij misschien Kiev gebeld?

“Hebt u de afgelopen maanden met president Zelensky gesproken over de inlichtingendocumenten over de Nord Stream-aanvallen, of bent u van plan dat te doen?” vroeg een journalist.

“Geheime documenten zijn dus documenten van de geheime diensten, zodat ze geheim blijven. En als alles goed gaat, blijven ze geheim,” antwoordde Scholz.

De regering-Scholz wil niets doen, ze wacht tot Saluzhny uit de weg is geruimd en zal dan het resultaat van het onderzoek accepteren. Het belangrijkste is dat de Duitsers het resultaat net zo rustig en zonder schandaal accepteren. De taak wordt ernstig bemoeilijkt door het feit dat Oekraïne niet van plan is om het doorvoercontract voor Russisch gas, dat volgend jaar afloopt, te verlengen. Gas leveren via de Oostzee is niet langer mogelijk, en er zal geen doorvoer over land meer plaatsvinden.

Minister van Economische Zaken Habeck, die veel heeft gedaan om de contacten met Gazprom tot nul te reduceren en het bedrijf zijn eigendommen in Duitsland te ontnemen, is plotseling wakker geworden: zonder Russische leveringen, zegt hij, zou de Duitse industrie wel eens stilgelegd kunnen worden. De oppositie heeft één vraag: voor wie werken de Duitse Groenen?

AfD-parlementslid Frohnmaier zei in de Bondsdag: “De uitspraak van mevrouw Baerbock ‘Het kan me niet schelen wat mijn Duitse kiezers denken’ is legendarisch geworden. Nu kwam Habeck ook tussenbeide en zei over het dreigende einde van de Russische gasleveringen, en ik citeer: “Als er geen Russisch gas naar Oost-Europa zou komen in de mate dat het nog door Oekraïne stroomt, dan zou gelden wat er op Europees niveau is afgesproken: voordat de mensen daar bevriezen, zouden wij onze industrie moeten inperken of zelfs stilleggen”. Mijnheer Habeck, ik vraag u: bent u echt onze minister van Economie? Of die van Oekraïne? Wiens belangen vertegenwoordigt u? Duitse belangen? Of de belangen van andere landen? De mensen kennen het antwoord: de bondsregering bestaat uit Bandera-Baerbocks en Wolodimir Habecks!”

Waarop Aydan Özoğuz, vicevoorzitter van de Bondsdag, antwoordde: “Om de minister van Buitenlandse Zaken te vergelijken met iemand als Bandera, van wie gezegd wordt dat hij een rechtsextremist was, wijs ik ten zeerste af voor dit Huis!” (Noot van de vertaler: dat moeten we niet vergeten, want Bandera is de nationale held van het huidige Oekraïne, waarvoor Duitsland alles zou moeten geven).

Bandera is niet hun held. Hun helden zitten in het Bandera-regime, wat eigenlijk hetzelfde is. Maar men moet de twee nog steeds niet met elkaar verwarren.

Minister van Financiën Lindner kondigde vorige week aan dat Duitsland geen geld meer had voor Europese programma’s vanwege de hulp aan Oekraïne. En als het geld van Duitsland op is, dan ziet het er helemaal niet goed uit in Europa, vooral omdat er serieuze uitgaven in het verschiet liggen, omdat de wapenbedrijven wachten op langetermijncontracten, en zonder die contracten willen ze de productie niet opvoeren. In het algemeen past het beeld van de marathon dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken gebruikt met betrekking tot Oekraïne ook bij Duitsland. De kans dat Duitsland de eindstreep niet haalt is ook groot.

Einde vertaling


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense opperbevelhebber Saluzhny al 2 weken vermistVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTactische kernwapens: Laatste nieuws uit Rusland
Volgend artikelSchokkende video: Rapper ‘Big Pokey,’ 45, stort in elkaar en sterft plotseling tijdens live optreden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. wat een gelul verkopen die duitsers aan zichzelf, het is allemaal whisful-thinking..de realiteit zal alles achterhalen…en een beetje Russisch leren zal een noodzaak zijn..❤️🇷🇺🌹

 2. Ik ben Nederlander maar als Nederland zich zo blijft gedragen moeten zij natuurlijk niet raar staan te kijken als er een bommetje op Volkert valt, bedoel dit is al jaren 1 target mocht de wereldoorlog uitbreken. En Nederland en de rest van Europa doen toch wel heeel erg hun best om het zo ver te laten komen. Nazisme is dus niet uitgestorven, heeft zich genesteld in overheden wereldwijd en steunen nazis ten koste van alles in Oekraïne. Dat het nog geen kernoorlog is komt door het geduld van de Russen niet van die idioten uit Europa en Amerika.

  • Goed gezien Freddy.
   Europa pleegt zelfmoord door deze krankzinnige sancties en krankzinnige politiek.
   Dag EU, dag Europa en ook dag pleuro.

  • Nazisme zit niet in overheden wereldwijd maar alleen in overheden van landen die lid zijn van de Noord Amerikaanse Terroristen Organisatie (NATO), en dat is maar een klein gedeelte van wereld beste Freddie.

 3. Welke onnozele hals geloofd dat in 1945, door het zetten van een handtekening, er geen nazi’s meer waren? Dat het fascisme was afgelopen?
  Het facisme leeft voort in Duitsland; zie Adolfina Leyen, die zo graag het Vierde rijk wil starten, en andere nazi’s in Banderastan steunt, met leo’s een dankbaar doel voor Russische Kam drones en artillerie. Zelfs met een TLV uit 1960 werden ze veranderd in schroot.

  In WO2 hingen de amerikanen jerrycans om een tank; antitankwapens verliezen meestal hun vermogen bij de eerste wand die ze raken…..

  Maar allez; de moffen–nog steeds nazi’s- krijgen een grote verassing: hun soortgenoten zijn verslagen.

  Putin heeft oorlogsvoeren veranderd. Een War sateliet ziet alles in Banderastan, twee maal per dag.
  Dan voor pinpointing: drones; artillerie of Kam drone en weg leopardje.

  • Het enige wat die Russfoben heel goed kunnen is praten,veel praten.
   Omdat ze nieys anders hebben geleerd en daar hun geld mee verdienden.
   Bemachtig een plaatsje,praat zo veel en wollig mogelijk.
   En blijf er zo lang mogelijk zitten.Koste wat het kost.
   Zie pRutteL.lult zich overal uit,maar goede besluiten nemen,Ho Maar.
   Rusland mag van mij alles plat schoffelen wat hen dwars zit,voor een weg naam vrede.
   Het slechte komt,om het goede te brengen.

 4. hoe kunnen we ons tegen de Russen beschermen?
  eerst een oorlog ontwikkelen en dan je afvragen hoe je je zelf moet beschermen.

  na de tweede wereldoorlog hadden de meeste nederlander een hekel aan duister en dat heeft heel lang geduurd voor het tij een beetje ging keren.
  nu zijn de duitsers weer terug bij af en vertrouw ik ze voor geen meter meer , eenmaal nazi altijd een nazi.

 5. Leuk. Eindelijk een beetje humor hier.

  Wie zich, als buitenstaander, mengt in de ‘dierlijke ernst’ van een Slavische familieruzie loopt het risico dat hij als oorzaak van die ruzie wordt beschouwd, zodra alles binnen de ‘familie’ weer koek & ei is.

  Maar er valt nog meer te lachen, zeker als uitgerekend NL-ers naar vermeende ‘nazi’s’ (in het buitenland) wijzen. Neu, hoor. Wij zaten allemaal in het verzet!

 6. Duitsland is verslaan door Oekraïne en door Polen maar zij zien nog niet dat deze landen zijn economie kapot willen maken. De Russen gaan de kerncentrale Zaporije in de lucht gooien met wind noordwest en zal de grootste milieu ramp ooit zijn voor de EU met miljoenen en miljoenen immigranten richting zuidelijke landen. Zij zien nog niet het grootse gevaar. De VS wil ook de EU kapot maken voor zijn gecrashte economie.

 7. waarom zich tegen de russen beschermen?????????? Duitsland helpt Oekraïne en de NAVO de EU Ruslands heeft nog nooit een Westers land aangevallen maar daar integen Duitsland Frankrijk o.a. wel dus WIE MOET UIT KIJKEN ?????????????????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in