© Pexels

Tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne heeft de federale minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser de burgers aangeraden om voor een eventuele crisis overlevingsmaatregelen te nemen. In 2019 werden leden van de Christen-Democratische Unie die prepper-netwerken steunden, echter aan de kaak gesteld als “neonazi’s”, schrijft Freewestmedia.com.

“Denk bijvoorbeeld aan cyberaanvallen op kritieke infrastructuur,” vertelde de SPD-politicus aan de Duitse zakenkrant het Handelsblatt.

“Als de stroom voor langere tijd uitvalt of het dagelijks leven op een andere manier beperkt wordt, dan is het zeker zinvol om thuis noodrantsoenen te hebben.” In dit verband verwees Faeser naar een lijst die door het Bundesamt für Bürgerschutz gepubliceerd is.

Tegelijkertijd benadrukte de minister het belang van de civiele bescherming, waaraan zij “hoge prioriteit” toekent. “De ommekeer laat ons duidelijk zien dat we een aanzienlijke behoefte aan verbetering hebben als het gaat om de civiele bescherming,” benadrukte de minister van Binnenlandse Zaken.

En zij verwacht klaarblijkelijk dat de zaken vrij snel naar de knoppen gaan: “Wij moeten hier op snelheid komen om de verschillende crises het hoofd te kunnen bieden – pandemieën, de gevolgen van de klimaatverandering, de gevaren van oorlog.”

Er moet worden nagegaan welke beschermende maatregelen nodig zouden worden. Dit betreft niet alleen technische zaken, “maar ook de bevoorrading met voedsel, medicijnen of medische voorzieningen”. Er zijn nog 599 atoomschuilkelders in Duitsland. Er zijn er ook die vandaag anders gebruikt worden. “Het is zinvol om sommige daarvan te reactiveren,” zei Faeser.

Tegelijk waarschuwde de minister voor meer cyberaanvallen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. “Hackers zijn duidelijk op zoek naar kwetsbaarheden om malware te installeren.” De beschermingsmaatregelen daartegen werden “aanzienlijk versterkt”. Het cyberdefensiecentrum van de Bundeswehr ’s is daarvoor verantwoordelijk.

  Overzicht van Russische aanvallen op 28 oktober: Grote klap voor Oekraïens energiesysteem in Kiev

Preppers in Saksen bijvoorbeeld werden nog niet zo lang geleden – in 2021 – door de Britse Economist belachelijk gemaakt als samenzweringstheoretici. Toen Robert Möritz, lid van het uitvoerend comité van de CDU in Anhalt-Bitterfeld, bevestigde dat hij lid was van Uniter, een particulier netwerk van preppers voor actieve en voormalige militairen en veiligheidspersoneel, noemden linkse mensen hem verontwaardigd een “neonazi”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Wereldwijde ineenstorting van gewassen nu een zekerheid… wijdverspreide hongersnood zal de planeet aarde van 2022 – 2024 teisteren… het is in gang gezet en kan niet meer gestopt wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet nieuwe vredesvoorstel van Oekraïne: “Capitulatie van Rusland”
Volgend artikelRusland bereidt nucleaire aanval voor vanuit Kaliningrad tegen Europese/NAVO-doelwitten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Hamsterèèèèè.
  Er valt niet tegenop te hamsteren. En als anderen weten wat je in huis hebt komen ze bij je plunderen. Desnoods vermoorden ze je straks om een paar blikken bonen. Omdat hun kinderen doodgaan van de honger.
  Leer wildplukken en leer hoe je een waterfilter maakt. Daar heb je meer aan.
  Een mens kan zonder winkelvoer! Er groeit genoeg eetbaars om je heen. Weegbree, kleefkruid, paardenbloem, distel, brandnetel, riet, om maar een paar veelvoorkomende ‘onkruiden’ te noemen.
  Het kan je leven redden als je daar een klein beetje van afweet!

   • Mensen met kinderen die doodgaan van de honger zullen alle huizen afgaan om eten. Daar hoef je geen info voor rond te strooien. Als je huis er netjes uitziet dan weten ze waar ze moeten zijn. Daar is meestal wel wat te halen.

  • Anneke,
   4 seizoenen eten vanuit de natuur is voor velen niet mogelijk. De kennis om dit te doen vergt training en praktijkervaring. Naast vegetatie heeft de mens ook andere eetbare zaken nodig om aan de nutriëntenbehoefte te kunnen blijven voldoen. Om nu nog met dit soort ‘survival technieken’ in de weer te gaan is het veel te laat voor de meesten. Veel onmisbare gereedschappen voor outdoor-doeleinden zijn al sinds maanden uitverkocht of nauwelijks leverbaar. Ik ben jaren uitgelachen als ik vertelde over deze (voor mij) hobby. Veel van die mensen zijn dan gewoon ook geheel kansloos als hun vulling (de huidige ‘voeding’) niet meer prefab in de winkelschappen blijkt te liggen. Ik ben al zeker 8 jaar niet meer in een winkel of supermarkt geweest. Er worden nu al op grote schaal essentiële zaken gejat van elkaar uit pure gemakzucht en luiheid. Straks de groententuinen en haardhoutvoorraden, brandstofvoorraden en vijvervissen, sierduiven en huisdieren. Ik heb het al eerder van dichtbij gezien gedurende diverse oorlogsmissies.

   Dus goedgelovig Nederland;
   Ga vooral door met het doodspuiten van onkruiden in de meeste zielloze tuintjes en speelplaatsen bij gebrek aan kennis en kunde aangaande de verrijkende en toegevoegde waarde vanuit moeder natuur. De mensheid is volledig van de natuurlijke basis afgepraat door de niet aflatende stroom propaganda vanuit de media (overheid).
   Ik prijs de dag dat de stroom voor een paar weken gaat uitvallen. Echt.

   Tot slot: Tijdens oorlog is geld niet te eten!

   • Hier hebben we een overpopulatie aan wilde eenden en vlakbij konijnen. Het Zevenblad is weer terug in mijn tuin en moet ik dan misschien maar laten staan. Aan de andere kant zit ik een docuserie over leven na de dood te kijken. Klinkt heel wat gezelliger. Hier is het niet leuk meer. Ik ben 71. de belofte van Nooit Meer oorlog, de schaamte van Wir haben es nicht gewusst en dan stap voor stap ontdekken hoe je al die tijd belazerd bent en gefalsificeerde kennis op school gedoceerd kreeg. En jij hebt kennelijk dezelfde keuze gemaakt als velen. Na WW II hadden we de slogan Als geen enkele man was komen opdagen om te vechten dan hadden we geen oorlog gehad. Het schijnt dat in de Ukraine nu al mensenvlees geconsumeerd wordt. Laat maar vallen die atoombommen. Ik ben er klaar mee. Executive orders in de USA kan alle gepreppte voedsel etc. confisceren en mensen deporteren. Ook in NL recent een wet uit 1952 uit de kast gehaald waarbij mensen uit hun huis gezet kunnen worden. En idd Roundup schijnt gewoon nog in NL gebruikt te worden. Fracking schijnt ook al jaren plaats te vinden. En oh ja die eenden werden elders al door mensen uit oostbloklanden gejat En ook op reeen, wild werd met busjes gejaagd. 1 ree 400 euro begreep ik op het internet verkopen. Tamme kastanjes hebben ze al allemaal gejat, wilde bosbessen zijn ook direct verdwenen. Overigens zijn de zaden van brandnetels Superfood heb ik geleerd.

    • Helder verhaal.
     Recentelijk door de staat ruim 10 miljoen euro uitgetrokken voor de bescherming van politieke kopstukken en allerlei bewindslieden. Belangrijk signaal omdat de massa ontwaakt.

     Oorlog betekent een wetteloze situatie waar ook politie en defensie mee te maken krijgen. Uiteindelijk vervalt men in een situatie waarin alleen de niet meer te redden ordervolgers hun taken zullen blijven uitvoeren.

     Degenen met kennis van zaken aangaande overlevingsstrategieën zullen meer dan waardevol blijken. U zult versteld staan hoeveel mensen hier al jaren mee bezig zijn… er is nog hoop.
     Degenen die zich denken te beroepen op de ‘hulp’ van instanties waar ze jarenlang hun premie voor betaald hebben, zullen merken dat hun hoop slechts uitgestelde teleurstelling is.

    • Ja dat is natuurlijk het nadeel als heel Nederland en zijn ingekomen ‘gasten’ gaan wildplukken en stropen. Dan blijft er zomaar niks meer over om te plukken. Komen we toch nog om van de honger.
     Als jarenlange anorexiapatiënt(nu ex-) kan ik wel zeggen dat als je verhongert je het eigenlijk niet voelt. Alleen in het begin heb je honger. Op den duur is het hongergevoel verdwenen en verzwak je alleen nog maar. Niet dat dat nou een troost is, dat weet ik ook wel. Maar het geeft geen pijn ofzo.

 2. Allemaal angstzaaijerij. Ik leef mijn leven.
  Natuurlijk heb ik voorraad maar ik ga mooi geen brandnetels eten.
  Ik eet niet veel mss is dat een voordeel.

  • Waarom zou je die niet eten? Omdat het je nooit bij is gebracht? Het eten uit de natuur is ons nooit bijgebracht omdat de economie niet zou blijven draaien als we onszelf zouden kunnen redden. Winkels hebben constante aanvoer en klanten nodig. Als iedereen zichzelf zou redden dan stortte de hele economie in elkaar. Dat is geen verhaaltje dat ik uit mijn duim zuig maar dat heeft mijn leraar economie en handelskennis me heel lang geleden al geleerd.

 3. En dat terwijl de oplossing heel simpel is: open NS2 en doe weer gewoon zaken met Rusland, dan zijn de problemen in no time de wereld uit.
  Maar Amerika zal dat niet toestaan, dus blijven we in de ellende zitten tot er hier in het westen eindelijk de ogen eens open gaan en inzien wie de werkelijke veroorzakers zijn van de huidige problemen.
  Dat de wakkere mensen ‘onze’ slaafse “leiders” op ietwat hardhandige manier eens flink wakker schudden. We hebben helden nodig die er voor het volk zijn en geen slaafse lafaards onder de knoet van Amerika.
  Het is hoog tijd dat wordt ingegrepen.

   • Voor zover ik weet is Rusland eerder geneigd om zaken te doen met ons dan oorlog voeren. Ze hebben zich tot voor kort (Amerika is de grote stoker door NS2 te blokkeren) altijd aan de afspraken gehouden.
    Zaken doen kost geen mensenlevens, oorlog wel, aan beide zijden, en dat is nergens voor nodig. Een klein beetje gezond verstand komt tot die conclusie.

    • Nou Matt, de spijker op zijn kop.

     Luister niet naar wat ze zeggen maar kijk naar wat ze doen.
     Ofwel:

     Vertrouw op wat je ziet en niet op wat je hoort.

 4. Deze Matt, dus niet dezelfde als hierboven heeft een voorraad van 1 dag. Als de supermarkten leeg zijn is er ook geen leger of politie meer. Daarna blijk ik een huis vol wapens te hebben, geen vuurwapens, maar hamers en balken en plantenpotjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in