Pink Floyd-songschrijver Roger Waters heeft Mark Zuckerberg onlangs tijdens een persconferentie om de oren geslagen door aan te kondigen dat de Facebook-eigenaar een “enorm, enorm bedrag” had geboden om het iconische nummer Another Brick In The Wall Part II te mogen gebruiken in een advertentie voor Instagram.

Sprekend op een evenement om aandacht te vragen voor de gevangen WikiLeaks oprichter Julian Assange, merkte Waters de diepe, diepe ironie op van Facebook die een lied wil kopen en gebruiken dat tekeer gaat tegen “gedachtencontrole” en hersenloze conformiteit.

Waters beschreef de ontwikkeling als onderdeel van Zuckerberg’s “verraderlijke beweging… om absoluut alles over te nemen”.

Waters las het verzoek van Facebook voor, waarin stond: “We willen u bedanken voor het overwegen van dit project. We vinden dat het kernsentiment van dit lied vandaag de dag nog steeds zo overheersend en noodzakelijk is, wat aangeeft hoe tijdloos het werk is”.

“En toch willen ze het gebruiken om Facebook en Instagram machtiger te maken dan het al is”, drong Waters aan, eraan toevoegend “zodat het kan doorgaan met ons allemaal in deze kamer te censureren en te voorkomen dat dit verhaal over Julian Assange naar buiten komt in het grote publiek, zodat het grote publiek kan reageren, ‘Wat? Nee. Niet meer.'”

“Dus het is een missive van Mark Zuckerberg aan mij… met een aanbod van een enorm, enorm bedrag aan geld en het antwoord is, ‘fuck you! No fucking way!'”, bulderde Waters onder luid applaus.

“Ik doe niet mee aan deze bullshit, Zuckerberg”, voegde Waters eraan toe.

India dreigt Twitter-medewerkers 7 jaar cel te geven na vermeende inmenging in 's lands politiek

Hij vroeg toen: “Hoe komt het dat deze kleine eikel, die begon met: ‘Ze is mooi, we geven haar een vier op vijf. Ze is lelijk, we geven haar een één’… Hoe heeft hij in godsnaam ergens macht over gekregen?”

“En toch is hij hier, een van de machtigste idioten ter wereld”, benadrukte Waters.

Na media-aandacht verzocht Waters trollen om zich in rij op te stellen en hem een hypocriet te noemen voor het plaatsen van de video op “Zuckerberg’s crappy gecensureerde platform”:

Je zou zeker weten dat we naar de dystopische hel waren afgedaald als dit nummer ooit werd goedgekeurd voor het promoten van glimmende Instagram-graphics, waarbij kinderen worden aangespoord om zich aan te melden om hun hersenen vloeibaar te maken en zich te gedragen als elke andere insta-zombie die elke seconde 4 miljoen selfies uploadt:


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Facebook sluit gigantische groep voor vaccinatieslachtoffersVolg Frontnieuws op Telegram

Tv-serie 'Cops' wordt beëindigd - reden: George Floyd's dood

14 REACTIES

 1. Hallo allemaal ja waters heeft gelijk wie kent dit nummer nu niet en goed dat hij het niet laat gebruiken voor de propaganda machines een ding is wel waar we do not Need No education zingen de kinderen dat kan gaan kloppen als de vaccinatie machines op volle toeren gaan prikken tegen de tijd dat ze education nodig hebben zijn ze er waarschijnlijk niet meer door de gif prik

 2. Van Morrison en Eric Clapton, jullie vragen je toch af waar al die rebellen gebleven zijn? Welnu Roger Waters is er ook nog één. Twee duimen omhoog voor Roger.
  Another Brick In The Wall, meer dan 40 jaar oud maar nog niets aan kracht ingeboet. Een steuntje in de rug voor ons, als er één steen uit is………?

 3. En dan te bedenken dat ene reageerder (haha en mijn naam is Haas) destijds dit nummer op de Bataafsche Republiek neerzette (dat mocht toen nog) … En dan te bedenken dat dit nummer keihard ten gehore werd gebracht in het Amsterdamse ten tijde dat de F* LOCKDOWN inging.

  PINK FLOYD FOR EVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROGER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WELL DONE !!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Jean,
  FB heeft mij ook geblokt al voor de zevende maal een maand en ben nu vermoedelijk voor goed geblokkeerd, ik wil hem met dit bericht bedanken dat is het beste wat mij afgelopen jaar is overkomen wat een waardeloze site is dat FB toch.

 5. Ik stond kennelijk op een lijst van FB; kreeg altijd 30 dagen blok. Bij de laatste de vraag of ik akkoord ging, of uitleg wilde geven
  Gaf uitleg, dus werd mijn rekening opgeheven.

  Zijn pure nazi’s daar; maar zelfs onder Hitler was er meer vrijheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here