Facebook sluit gigantische groep voor vaccinatieslachtoffers

13
© Anthony Quintano (CC BY 2.0)

Facebook heeft een populaire, snel groeiende groep verwijderd waarin leden verhalen plaatsten over negatieve bijwerkingen van het Covid-19 vaccin.

De social mediagigant heeft een groep van 120.000 leden gesloten die “vaccinatieslachtoffers en hun families” bijeenbracht.

De sluiting van de pagina volgt op de invoering door Facebook in februari van een verbod op een breed scala aan beweringen over Covid-19 vaccins. De lijst van verboden claims omvat de bewering dat vaccins bloedstolsels kunnen veroorzaken.

Facebook kondigde in februari aan dat alle gebruikers die berichten plaatsen over bijwerkingen van het Covid-19 vaccin, kunnen verwachten te worden geschorst.

Alle opmerkingen over vaccins die gevaarlijk zouden kunnen zijn of niet zouden werken, is nu verboden.

Men mag zelfs niet beweren dat het vaccin van AstraZeneca bloedstolsels kan veroorzaken.

De verboden claims omvatten “beweringen dat covid-19 vaccins mensen doden of ernstig schaden (bv. bloedstolsels veroorzaken)”, aldus Facebook in zijn regels.

Facebook beperkt niet alleen een breed scala aan claims over vaccins, maar voegt ook labels toe aan alle berichten over Covid-19 vaccins. Deze labels stellen dat vaccins veilig zijn en verwijzen gebruikers naar bronnen die Facebook als “gezaghebbend” heeft bestempeld, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De acties van Facebook zijn vergelijkbaar met die van andere Big Tech-platforms die de afgelopen maanden ook hard hebben opgetreden tegen conversaties over vaccins. YouTube verbiedt video’s die ingaan tegen de “consensus” van de WHO over Covid-19 vaccins en voegt informatiepanelen toe aan sommige video’s die kijkers doorverwijzen naar de WHO en de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Twitter verbiedt ook “schadelijke misleidende” berichten over vaccins.

  Tekenen van COVID-19 injectie falen stapelen zich op

Deze onderdrukking van sceptische gesprekken over vaccins vindt plaats terwijl overheden wereldwijd massaal aandringen op de invoering van digitale vaccinpaspoorten die mensen dwingen hun vaccinatie- of teststatus aan te tonen om een bedrijfspand te betreden.

De groep kende een sterke groei van ongeveer 10.000 nieuwe leden per week toen die door Facebook werd verwijderd, schrijft Reclaim The Net.

Wetenschappers vinden het exacte 2-stappenproces hoe AstraZeneca vaccin bloedstolsels veroorzaakt

Vorig artikelStampt Aziatische man op het hoofd – keer op keer
Volgend artikelDefinitief, onweerlegbaar bewijs dat de Covid-19 Pandemie nooit heeft bestaan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

  • Ik ga nooit naar Facebook maar ik zou graag willen weten wat voor alternatieve er zijn en datzelfde voor WhatsApp ??

   • Momenteel is Telegram het beste alternatief. Zoveel platformen daar met heel interessante berichten. Bijvoorbeeld Frontnieuws. Of het allemaal waar is weet ik niet, maar iedereen moet toegang hebben tot alle informatie en zelf genoeg denkvermogen over hebben om tot eigen besluiten te komen. De Main stream media, de politiek en socialen media willen alleen maar hersengespoelde onkritische zombies . Zelfstandig denken is verboden.

 1. Daarom zeg ik ga van social media af. Voedt ze niet langer met informatie. Dit is een brainwash en onderdrukkingsscenario. Ze hebben jarenlang via allerlei fusies alle media en social media in handen gekregen, waar was de mededingingen waakhond toen, en nu gebruiken ze de die middelen om ons te brainwashen. De social media waren gratis en dat had ons wakker moet schudden. Zoals mijn vader altijd zei: “Er is niks gratis op deze wereld, zelfs voor de lucht die we ademen gaan we ooit een keer betalen.” En doen we dat niet al stiekem? Onder het mom van het global warming en co2 verlaging betalen we al extra belastingen. Maar wie heeft er decennia lang geld verdiend aan het niet installeren van rookgas zuivering, aan de alsmaar groter wordende veestapel, aan het niet schoner maken van auto’s terwijl die technologieën al decennia lang beschikbaar zijn? Dit is ook social media dus wie weet maar als alles klopt wat ik hier lees op frontnieuws dan wordt ik straks sowieso afgevoerd net als de joden in de tweede wereldoorlog. Het meest wrange aan dit scenario is dat de Goldbergs, Lehmans en Staubs waarschijnlijk familieleden hebben die destijds in de concentratiekampen zijn overleden. Hebben ze nou echt niks geleerd of is dit hun wraak

 2. Dat stinkt naar linkse corruptie…misschien kunnen die mensen die groep op deze site aanmaken? Dan zullen ze ook hun politieke mening bijstellen (van links naar rechts)

 3. Vandaar deze uitsluitingen op facebook want daar heeft Billy G. al voor gezorgd Ik merkte al vaak dat berichten zijn weggepoetst over negatieve uitlatingen over corona spuiten het zal niet meer lang duren als de eerste slachtoffers gaan vallen onder de uitwerking van de A.>C.spuit

 4. Onbegrijpelijk dat mensen al hun persoonlijke gegevens zomaar te grabbel gooien op en AAN Facebook.
  Als iemand zoals Marc Zuckerberg bij je thuis zou aankloppen en om persoonlijke informatie en foto’s van jezelf en je kinderen vragen, zou je hem die dan ook geven? Dat is echter precies wat de gebruikers van Facebook nu doen. Ze geven zomaar al deze persoonlijke informatie en foto’s aan de heer Zuckerberg van Facebook, die er zich oneindig mee verrijkt. Hoe dom kun je zijn?

 5. Ik heb nooit Facebook gehad, ook niet twitter, instagram en co. Ik had Whatsapp, maar heb deze App verwijdert in 2019 nadat Facebook de pagina van Podemos in Spanje had gecancelled een week voor de verkiezingen daar. Ik ben het ook absoluut beu de klachten te horen van mensen dewelke van deze platformen verbant worden. Er zijn genoeg alternatieven en die verdienen onze komplete ondersteuning. Iedereen dewelke de werktuigen van de vijand benut kan zich niet beklagen. Als genoeg mensen deze hersenspoelingsplatformen verlaten en hun aktien in een bodemloze put gaan vallen zullen de aktionären wel wat ondernemen. Ondertussen doen we er beter aan alternatieve platformen te installeren en deze te ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in