Westerse deskundigen en journalisten zijn helemaal in de ban van Oekraïne. Zij vinden het verschrikkelijk spannend, en willen gezien worden als stoer en doortastend. In hun interne monologen komt heel vaak het woord “Churchilliaans” voor, schrijft Off-guardian.org.

Dat betekent natuurlijk dat velen van hen heel domme dingen zeggen.

Daartoe behoren wijdverbreide oproepen voor een door de NAVO ingestelde “No-Fly Zone” boven het Oekraïense luchtruim. Dit voorstel is overal in de media te vinden, zelfs uit de varkensmond van Sir Keir Starmer, de leider van de Britse Labourpartij:

Een duik in de hashtag #NoFlyZone op Twitter zal u honderden en honderden mensen laten zien, waarvan velen waarschijnlijk NATO shill accounts zijn, die allemaal de roep om een no-fly zone aanzwengelen.

Het zal ook aantonen dat enorm veel van deze mensen geen idee hebben wat een “no-fly zone” eigenlijk is of hoe het werkt.

Ditzelfde probleem hebben wij een paar jaar geleden in Syrië gehad. Nadat de Russen op uitnodiging van Bashar al Assad in de oorlog waren gekomen, werden de Westerse journalisten helemaal chauvinistisch en begonnen zij te roepen om no-fly zones. Ook toen moesten wij uitleggen hoe die werkten.

Zoals wij onlangs van onze redactie op Twitter samenvatten…

Een no-fly zone is geen magische koepel van behaaglijke bescherming die met een knip van de vingers op zijn plaats wordt gezet en zonder een schot te lossen wordt gehandhaafd.

  Oekraïne en Rusland zijn het eens - Rusland vecht tegen de NAVO

Een no-fly zone is een oorlogsverklaring. Het redt GEEN levens. Dat is een leugen om domme mensen te verleiden tot een oproep tot escalatie.

Een no-fly zone zal de NAVO ertoe verplichten alle Russische vliegtuigen die het luchtruim binnenkomen neer te schieten.

Het zal leiden tot onvermijdelijke represailles van de Russen, die NAVO-vliegtuigen zullen neerschieten en NAVO luchtafweerbatterijen zullen aanvallen. Duizenden meer zullen onmiddellijk sterven.

En aangezien Rusland zijn kernwapens al in hoge staat van paraatheid heeft, heeft elke oplegging van een no-fly zone Oekraïne een zeer grote kans op onmiddellijke escalatie tot een kernoorlog.

En nee, dat zou GEEN uitwisseling van tactische slagveldwapens zijn. Het zouden strategische ICBM’s zijn.

Duizenden kiloton kernwapens ontketend op elke grote stad op het noordelijk halfrond, van San Diego tot Moskou.

De oorlog zou plotseling een paddenstoelwolk in UW achtertuin zijn.

Dit is de reden waarom zelfs het Pentagon een no-fly zone Oekraïne niet zal overwegen. Het is wereldwijde zelfmoord.

No-fly zones redden geen levens, daar zijn ze niet voor ontworpen. Zij zijn bedoeld om te escaleren.

Aan alle mensen die vrolijk de hashtag #NoFlyZoneinUkraineNow delen: als u echt levens wilt redden, verdiep u dan in wat er werkelijk aan de hand is in Oekraïne. Wees niet langer een gemanipuleerd oorlogspoppetje dat hashtags spuwt die u niet begrijpt.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

‘Pandemie’ narratief voorbij… volgende valse vlag in Oekraïne?Volg Frontnieuws op Telegram

  Geen enkele mogelijkheid dat het MH17-vonnis iets anders zou kunnen zijn dan een anti-Rusland showproces: Analisten
Vorig artikelTop VS Legerkolonel: “Dit is het begin van het einde van het Oekraïense verzet”
Volgend artikelGriek in Mariupol: “De fascistische Oekraïners zouden me vermoorden, ze laten ons de stad niet verlaten”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in