Tor-M2E - Short-range mobiel multi-channel ADMS met hoge trefkans op luchtdoelen

Er is niets vergelijkbaars in de NAVO, punt. Nee, sommige hebben misschien overeenkomsten in functie, maar Tor-M2 bewees zelf een absoluut monster van Air Defence op korte afstand te zijn. Niet dat anderen, zoals S1 Pantsir, het slechter deden. Die presteerden ook briljant. Maar hier is het gevechtswerk van twee Tor-M2 systemen, schrijft Andrei.

Een ander ding over Tors is dat ze kunnen lanceren terwijl ze in beweging zijn en, zoals u misschien al geraden had, ze zijn volledig netcentrisch. Bovendien presteerden IRIS-T (Duitsland ontwikkelde lucht-luchtraket) en NASAMS (Noors grond-luchtraketafweersysteem) in Oekraïne voornamelijk als nutteloze doelen voor de afstandswapens van Rusland, waardoor ze een sombere, in feite beschamende, gevechtsreputatie opleverden. Dit betekent ook niet dat Oekraïne hier en daar geen misser heeft – af en toe raakt een Storm Shadow een kindercamping, of HIMARS een brug, soms, heel zelden, scoren ze een treffer op Russische militairen. Maar de meeste (90-95% op zijn minst) worden neergeschoten. Tors spelen een grote rol in deze gevechtsscore.

Dus, wat is de toekomst voor Tors? Die is rooskleurig, net als voor Buk-M3 en S1 Pantsir – ze boden een uitstekend schild voor de Russische strijdkrachten op en rond het slagveld, om nog maar te zwijgen van de immense gegevens die het al mogelijk maken om nog dodelijkere en geavanceerdere upgrades te introduceren. Ik heb het over systemen voor de korte tot middellange afstand. En dan zijn er nog die monsters zoals S-350, S-300s, S-400 en S-500 – dat is een heel ander verhaal over de Sovjet-Unie/Rusland die al meer dan 70 jaar non-stop streeft naar volledige dominantie op het gebied van luchtverdediging. De gevechtsprestaties van de Russische luchtverdediging zijn op zijn zachtst gezegd uitstekend geweest en er bestaat weinig twijfel over dat het geïntegreerde systeem zal blijven evolueren en verbeteren, waarbij sommige systemen die we nog niet gezien hebben online zullen gaan en de NAVO concepten voor lucht- en ruimteoperaties volledig omver zullen werpen en achterhaald zullen maken. Dit kunnen we vandaag al waarnemen, in real time.

Valse vlag wordt opgezet in Mariupol

Uiteindelijk moeten zelfs technologisch onderlegde mensen van de US Air Force toegeven:

De noodzaak om all-domain (multidomein) autoriteiten aan te spreken is naar voren gekomen als een gemeenschappelijk thema tijdens recente Tier 1-oefeningen, US Air Force wargames en experimenten. De zijdelingse connectiviteit van de gezamenlijke multidomein commandovoering, waarbij elke sensor verbonden is met elke schutter, roept de vraag op over commandovoering: wie neemt de beslissing om te schieten? Wanneer, waar en waarmee? De huidige C2-constructie plaatst elke dienstcomponent en elk domein in zijn eigen silo, waar ze parallel werken zoals bepaald door de Joint Combatant of Joint Force commandant. Toch wordt deze huidige C2-constructie gezien als verouderd en te langzaam voor de verwachte snelheid, reikwijdte en multidomein aard van een toekomstig grootmachtconflict. In een tijdperk waarin alle diensten en domeinen met elkaar verbonden zijn en snelheid een prioriteit is, wordt de vraag: wie krijgt het commando en de controle over het vuren op alle domeinen? Het antwoord op deze vraag heeft enorme gevolgen voor de piloten van de luchtcomponent. – Airuniversity

Ik heb nieuws voor de auteur van dit stuk, USAF-kolonel (gepensioneerd) Thomas Cantrell – de VS heeft geen ervaring met snelheid, bereik of multidomeinen en begint nu pas te zien wat het is als we kijken naar Oekraïne en SMO. Met andere woorden – plaats de geschriften van Douhet en de Doolittle-ervaringen in het museum waar ze thuishoren, want het moderne slagveld “van een toekomstig grootmachtenconflict” zal in niets lijken op wat ze in de NAVO-oorlogscolleges leren, en de gecombineerde NAVO zal in de eerste 48-72 uur van zo’n conflict het voordeel van haar aantallen gevechtsvliegtuigen verliezen. Dit is geen theorema, het is nu een axioma. Hoe zal de situatie in Washington zijn als de NAVO 40-50 F-35’s en 3-4 E3 Sentry’s verliest in de eerste 24 uur? Precies … Komt de S-600 eraan?

Het MIT bevestigt dat RNA-vaccins door de maag en darmen kunnen worden opgenomen, dus hoe zit het met mRNA-vaccins bij vlees van consumptiedieren?

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom hypersonische wapens alles veranderen? Ze kunnen alle Amerikaanse vliegdekschepen in één keer tot zinken brengenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Ik ken de plannen van onze regering niet, maar het lijkt op de uitroeiing van haar eigen bevolking”
Volgend artikelCoup coöperatie
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

17 REACTIES

 1. Hoe hebben de VS-inlichtingendiensten met hun miljarden budgetten het zover laten komen? Of kijken we hier naar een toneelstuk – waarin ook Rusland haar rol speelt – en waarbij het voetvolk wordt behandeld als een zwerm vliegen op een hete zomerdag?

  • @ Peter juni 27, 2023 at 16:08,
   Het is dan ook 1 groot opgezette filmopname set. Oekraïne wordt gebruikt als een test locatie van de wapens en technieken en strategieën. Alleen hier worden geen enkele stuntmannen in gebruikt, de doden zijn veelal echt. Het filmpje gisteren, dat een Oekrainse soldaat direct op een landmijn spong vanuit zijn voertuig en zijn rechteronderbeen eraf gerukt werd. Hoe hij zonder alles bij elkaar te schreeuwen, zelf zijn bovenbeen afbond om het bloeden zoveel mogelijk te stoppen. Dan lijkt het alsof het in scene is gezet, want het ging zo gedisciplineerd je eigen bovenbeen afbinden, zonder enige kick is wel erg verdacht vond ik. En bij hem terug halen in het voertuig hing zijn voet/schoen compleet nog aan zijn broekspijp, maar de onderbeen was weg. Dat zou theoretisch niet mogelijk zijn, dan zou de voet/schoen verpulvert zijn en zijn onderbeen eraf gerukt worden door die landmijn. Maar gezien de ontploffing was het eigenlijk een wonder dat hij nog leefde, maar wat als het gewoon een filmset was en alles look a like is voor het volk aan beide zijden.

   Dat deze zogenaamde oorlog enkel een afleidingstheater is. Om een vervolg op de corona hoax in stelling te brengen en om het financiële monetaire systeem dat nu steeds meer implodeert weg bij het volk te houden. Zodat eind van het jaar voor een voldongen feit komen te staan met de introductie van de digitale euro.

   Zo was het eerder al een voorval dat er per ongeluk een dorstmachine werd aangezien als een tank. Als je als boer in een actief oorlogsgebied zou zitten, waar de tanks, raketten, artillerie en vliegtuigen elk moment alles wat beweegt op de velden in puin schieten. Dan laat je het wel uit je hoofd om dan het land op te gaan met je dorstmachine.

   Zo kunnen ze kunstmatig de inflatie omhoog brengen en meer macht naar zich toe trekken. Want alles past precies in het plaatje van de grote reset. Want als alles duurder wordt en de tevens de rente hoger, zullen de huizen prijzen eerdaags in elkaar klappen en moeten vele hun huis met een restschuld hun huizen verkopen. Als de banken het verschil tussen hypotheek en het onderpand zouden opeisen. Maar de industrie zal zich verplaatsen naar landen waar minder regels en goedkopere energie is en de kleine zullen failliet gaan. Zodat uiteindelijk iedereen afhankelijk wordt van de staat. Om zo het credit systeem in kunnen voeren.

   • Qvic juni 27, 2023 at 17:46
    Uw focus ligt op details,niet het grotere plaatwerk
    Vervelend,een soldaat zonder Been(nen)
    En daar komt de autonome mens om de hoek zetten.
    Het zijn er niet veel.
    Maar genoeg.

 2. Je zou er bijna een harde plasser van krijgen.
  Zoveel techniek.Het werkt ook nog naar behoren.
  Geld uitgeven kunnen de ami’s heel goed,maar waaraan?
  Het gevoel bekruipt mij,dat (net als in WOII met A.H.) als ze Rusland er niet onder krijgen,hun doelstelling verloren is.
  Geen Blackrock of andere investeringsmaatschappij die dan kan profiteren van deze oorlog.
  Afgezien van wapentuig leveren.Dat wel.Maar ze willen dubbelop.
  En winst door wapen-industrie & winst dmv wederopbouw cq ontginning van Ukraiene tbv deze zelfde kapitaal-investeerders.
  Hoop dat ze hun inleg kwijt zijn.

 3. Dit is toch wel de stolichnaya onder de short range killer shiznit while drive max Verstappen style.

  De opties en sales van Russische wapens zullen skyhigh zijn momenteel.. echt de pinnacle van wapentuig.

 4. Levensgevaarlijke ontwikkeling in voorbereiding. Er wordt een belangrijke NAVO Top voorbereid in het Catshuis hier: Wordt Oekraine lid van de Navo? Als dat gebeurt kan je de klok erop gelijk zetten dat WOIII dan echt uitbreekt met alle gevolgen vandien. Want dat gaat Putin echt niet accepteren. Ze zijn echt knettergek geworden allemaal. Met nadruk op al dat NAVO tuig.

 5. Hier nog meer porno. Maar pas op, je wordt wel flink in je reet geneukt…

  🇳🇱🇺🇦🔫”WE ARE NOT PARTY TO CONFLICT” Part 1,397,563,932: German arms manufacturer Rheinmetall to deliver 14 more Leopard 2A4 tanks to Kiev regime on behalf of Netherlands, with 1st batch to be delivered by January 2024 to replace Ukraine’s burnt-out vehicles.

  Rheinmetall says tanks will set Dutch taxpayers back an amount in “low” HUNDREDS of millions of euros…

 6. En smeren maar met die vaseline…

  🇳🇱🇺🇦🔫Netherlands splashing out over $120 MILLION in taxpayer cash on Belgian FN MAG machine guns for Kiev regime, claiming weapons can be used against ground and air targets.

  Now Kiev regime won’t have to use pickle jars to take down Russian drones…

 7. De artikelen 106 en 107 van het VN-Handvest geven Rusland, als wettige erfgenaam van de overwinnaar van de Tweede Wereldoorlog, het recht om alle maatregelen te nemen, ook militaire, tegen Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië, Bulgarije, Finland, Kroatië, Slovenië , Tsjechië, Letland, Estland, Litouwen en Oekraïne omdat ze probeerden het nazisme nieuw leven in te blazen. VN-secretaris-generaal Antonio Guterres was geschokt toen hij van Poetin hoorde dat er een artikel in het VN-handvest staat dat de Russische militaire operatie in Oekraïne toestaat. Rusland heeft het recht om overal nazi’s te straffen (volgens het VN-handvest). Het tribunaal van Neurenberg veroordeelde tot strafrechtelijke verantwoordelijkheid al degenen die tegen de VN vochten en genocide pleegden. De grootste genocide werd gepleegd tegen het Sovjetvolk. VN-handvest, art. 106 en 107 geven de overwinnaars van de Tweede Wereldoorlog, de USSR, de VS, Groot-Brittannië en China het recht om alle maatregelen te nemen tegen de landen die tegen hen hebben gevochten om acties te voorkomen die gericht zijn op het herzien van de resultaten van de Tweede Wereldoorlog. Wereldoorlog… Het gebruik van militair geweld tegen deze landen is specifiek toegestaan. Om dit te doen, volstaat het om de andere drie winnende landen te informeren, maar het is niet nodig om hun goedkeuring te krijgen. Rusland kan als rechtsopvolger van de USSR ook militair geweld gebruiken tegen staten die het Jalta-Potsdam-systeem in Europa willen herzien. Rusland kan pogingen stoppen om het nazisme nieuw leven in te blazen in Duitsland, Hongarije, Roemenië, Oostenrijk, Bulgarije, Finland, Kroatië, Slovenië en Tsjechië, bondgenoten van Hitler tijdens de oorlog.

  • Ik hoop van harte dat hij ook even hier in NL (NAZI LAND) komt kijken of er mss nog een paar van die gore Nazi’s rondhangen (Rutte, Kaag Klavertje, de cda, d66, groenlinks, VVD, groen links en christenunie en het hele Koningshuis en en prifiterende aanhang en uitbuiters van de maatschappij) kan ie ze gelijk opruimen. Kleine TIP……….in Brussel zitten er nog véél meer.

  • gargamel juni 27, 2023 at 19:40

   Mooie info.
   Ik ga niet zitten zeiken over bron.
   Het zou mooi zijn,als Mr Putin op zijn strepen gaat staan,
   en het westen de les leest,over bindende verdragen

 8. De Russen hebben twee groepen excelente electro ingeneurs.
  De ene groep die zegt WAT er uitgevonden moet worden; en de andere groep die dat doet.

  B.v.: vind iets uit dat geleidingssystemen van F16 verstoort en onbruikbaar maakt.
  Gedaan dus.

  De vraag is HOE dat kan.
  Logisch.
  Zie de ontwikkeling van de AK 47 de man kreeg alle samenwerking van de staat; een tekenaar, proefmodellen maken…..alles.
  Als die man nederlander was geweest, werd ie uitgelachen, en kreeg ie geen kans.

  Zie uitvinding van Fokker; machinegeweer synchroniseren zodat ie door propellor kon vuren;zie de ontwikkeling van vliegtuigen voor leger; zie uitvinding van prof.Fenix Meiers, de snorkel voor duikboten

  De nederlandse staat had geen belangstelling, dus verkocht hij een en ander aan o.a. Duitsers…

  Zo gauw in NL Jan-met-de-pet voor vol wordt aangezien; wellicht komt er dan ook iets goeds uit de NL keuken.

  • Beste Pierre H.M. van de Kletersteeg,
   vergeet dat maar.Zo gauw in NL Jan-met-de-pet voor vol wordt aangezien,
   kom je onder de maaimachine terecht.
   Sinds Anthony van Leeuwenhoek,heeft Nederland veel uitvinders voortgebracht.
   Hoeveel zijn er vermoord?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in