Je zou denken dat de ongelukkige DC neocons, Antony Blinken en zijn baas, Victoria Nuland, plus de bende bij Spook Central, een les geleerd zouden hebben over het afnemende rendement van kleurenrevoluties: namelijk dat deze stoute grappen terugslaan… en niet op een goede manier, schrijft James Howard Kunstler.

De New York Times informeert ons dat VS Inlichtingendienst al weken van tevoren op de hoogte was van de couppoging die Yevgeny Prigozhin en zijn persoonlijke leger, de Wagner Group, aan het ontwikkelen waren. Leiders van het Congres werden een dag van tevoren ingelicht. Wel, gossie, kunt u ook maar een minuut veronderstellen dat de Russische inlichtingendienst er ook niet helemaal van op de hoogte was?

Er is een groot aantal verklaringen voor deze bizarre oorlogsvaudeville te vinden in alle hoeken van het internet. Ik ga voor deze: Prigozjin ging zich een Napoleontische figuur wanen. Net zoals Bonaparte het door de revolutie uitgeputte Frankrijk overweldigde met zijn militaire heldendaden tegen haar vijanden en de leiding van de natie overnam, voerde het huurlingenleger van Prigozjin dit jaar het grootste deel van de actie in Oekraïne uit, met als hoogtepunt de heroïsche overwinning bij Bakhmut. Priggy beschouwde het Russische Ministerie van Defensie als sullig, en bij uitbreiding zijn oude vriend en mentor, Vlad Poetin, als besluiteloos. Het moment was rijp om de macht te grijpen! Zoals een recente Amerikaanse president gezegd zou kunnen hebben: hij had het verkeerd ingeschat.

Het lijkt erop dat de neocons, de CIA en de MI6 van Groot-Brittannië dat ook hebben gedaan, als ze de gebeurtenis met garanties en geld hebben helpen bespoedigen – laten we zeggen, wat van die $6,2 miljard die het Pentagon onlangs toevallig vond via een “boekhoudfout”. Wat is een beter moment om Rusland te destabiliseren dan tijdens het beroemde lente-offensief van Oekraïne (dat, laten we eerlijk zijn, niet al te best verliep)? In feite zag het hele door de NAVO gesteunde project van Oekraïne er vanaf het begin uit als een mislukking. De Bakhmut “vleesmolen” was slechts het laatste fiasco. Maar toen leek de onstuimige, ontevreden en grandioze veldmaarschalk Priggy het perfecte instrument om de zaken wat op te fleuren voor het gedemoraliseerde Westen.

Oekraïne krijgt meer wapens, maar wat doet het land ermee?

Maar al snel, op de weg van Rostov aan de Don naar Moskou, leerde Priggy op de harde manier dat hij geen steun had in de regering, het leger of onder het Russische publiek. De staatsgreep mislukte voor zonsondergang op de dag dat hij begon. Sommigen zeggen dat hoe je het ook wendt of keert, het resultaat is dat Vlad Poetin er zwak en kwetsbaar uitziet. Ik denk van niet. Zijn toespraak tot het Russische volk die dag leek, om maar iets te noemen, resoluut. En de manier waarop hij de woorden “een steek in de rug” leek uit te spugen, deed je niet denken dat hij aan het acteren was. Tegen de avond, na afloop van het hele psychodrama, verdrongen de inwoners van Sint-Petersburg zich op de kade langs de rivier de Neva en barstten los in patriottische liederen.

Laten we één knagende vraag aan de orde stellen: waarom liet de heer Poetin het privéleger van de Wagner Group de hoofdrol spelen in de strijd tegen het Oekraïense offensief? Antwoord: omdat hij het reguliere Russische leger spaarde en op sterkte bracht voor het geval dat de NAVO uiteindelijk met al haar multinationale poten in Oekraïne zou springen als al het andere zou falen.

We blijven natuurlijk zitten met de vele mysteries van de overhaaste oplossing van de coup. Mr. Prigozhin, zo is ons verteld, zal worden overgedragen aan de president van Wit-Rusland, Loekasjenko, om… om wat mee te doen? Om op de plank gezet te worden als een bowling trofee? Ik weet het zeker… Als ze de smeerlap nu nog kunnen vinden. (Ik zou in Afrika kijken, waar verschillende Wagner eenheden actief zijn geweest – Priggy had vast een vliegtuig klaarstaan in Rostov). In ieder geval kennen we de rest: Wagner eenheden die niet deelnamen aan de staatsgreep worden opgenomen in het reguliere leger, en dat reguliere leger neemt de dienst over aan het front in Oekraïne. Ondanks al deze beledigingen zal de heer Poetin blijven proberen een diplomatiek einde te maken aan al deze onzin, en misschien krijgt hij dat eerder vroeger dan later. Duitsland en Frankrijk, naast andere eurolanden, moeten deze shenanigans zat zijn.

Het Oekraïense bolwerk Marinka is gevallen: De Russen zijn het stadscentrum binnengedrongen - Hevige straatgevechten - Schokkende nederlaag voor Kiev in Donbass (Video's)

Kan Oekraïne nog veel langer doorgaan? President Zelensky, de komiek, lijkt nu gek geworden te zijn. Hij heeft net de verkiezingen voor volgend jaar afgezegd, waardoor hij… wat? Dictator wordt? Daar gaat Amerika’s exportprogramma voor democratie. Hij heeft ook gewaarschuwd dat Rusland op het punt staat om de grootste kerncentrale van Europa, Zaporozhye, op te blazen. Een dergelijke daad zou vermoedelijk leiden tot een directe interventie door de NAVO, volgens het beleid dat wordt gepromoot door de oorlogshitsende Amerikaanse senatoren Lindsey Graham en Richard Blumenthal. De kerncentrale staat onder Russische controle. Mr. Zelensky zegt dat ze er mijnen in hebben gelegd. Het scenario is behoorlijk absurd. Niemand gelooft het. Natuurlijk zou Mr. Zelensky een paar van zijn NAVO-raketten kunnen gebruiken om het te laten ontploffen, maar Rusland heeft videobewakings- en opnameapparatuur in elke hoek rond de centrale en de wereld zal vijf seconden later weten hoe het is opgeblazen.

Uit zijn laatste foto’s blijkt dat Mr. Zelensky in de terminale stuiptrekkingen van een cocaïneverrukking verkeert, en zijn acties komen overeen met die gemoedstoestand. Hij moet weten dat hij niet lang meer te leven heeft op deze wereld. En ons land, de VS, moet weten dat deze Oekraïense zet weer een verloren zaak is op onze lange mars van militaire misstappen. En als de regering van ons land het niet weet, dan weet het volk het zeker wel. Is het u opgevallen dat de geel-blauwe vlaggen niet meer wapperen? Zelfs de meest hardcore anti-Trump Democraten lijken te begrijpen wat geld gooien in een zwart gat betekent als het gaat om de vele miljarden dollars die aan dit stomme project worden verspild, terwijl onze steden wegrotten en er nog veel meer naar het zuiden gaat in ons eigen noodlijdende thuisland.

Oekraïne breidt wapentraining aan kinderen uit nu Bakhmut is gevallen

En dan hebben we het nog niet eens over de erbarmelijke positie van de Amerikaanse president zelf, de spookachtige “Joe Biden”, die in zijn door demonen bezeten Witte Huis rondhangt terwijl het bewijs van zijn verraderlijke daden zich opstapelt en opstapelt. Wij vragen ons dan ook af of onze Intel-gemeenschap de Russische staatsgreep heeft aangewakkerd als afleiding van haar eigen misdaden tegen deze natie die met Biden verband houden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De klucht van Prigozhin is voorbij en het is duidelijk wie er gewonnen heeftVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPure, ongeraffineerde militaire porno
Volgend artikelFrontnieuws filmpscoop – Wit-Rusland president Loekasjenko doet een boekje open over de covid hoax & Het ultieme bewijs waarom Loekasjenko een sterke leider en baas is
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

17 REACTIES

 1. De laatste suggestie lijkt mij zeer onwaarschijnlijk: inlichtingendiensten die zich laten gebruiken door de Biden familie? Dat is een ’tail-wag-dog’ theorie, die volledig voorbijgaat aan machtige spelers achter de schermen, die geen mens kent – omdat ze alle media in handen hebben.

 2. Als je echt eens goed wil lachen: de gazet “het Laatste Nieuws: Westen vraagt Oekraïne om Rusland niet aan te vallen tijdens de couppoging”. Hoe en met wat, Oekraïne Rusland aanvallen? Hou ze tegen, hou ze tegen…

 3. Alles is een theater voorstelling, de wereld is verdeeld met 2 partijen de goede en de slechteriken, die het tegen elkaar opnemen. Maar het is enkel een spel, want beide zijn van de zelfde macht, die over de wereld heersen. Het volk zal toch altijd de hoogste prijs voor betalen als slaaf van het systeem. Die de macht te kust en te keur kunnen inzetten voor hun spel. Niets gebeurt toevallig, alles gaat volgens een vastgesteld script. Het A.I. systeem is al zo oud als de tijd van Noach. We zitten nu bijna in de eindtijd voordat alles weer gereset wordt. Om vervolgens weer primitief van voren af te beginnen met de simulatie.

  • @Qvic,
   Ik bezie het conflict anders, de wereld gaat naar een multipolaire wereld en de VS en zijn nazivrienden hebben daar zoveel moeite mee, de BRICS en andere landen organiseren zich tegen de dollar, dit is een zo groot feit, die ommekeer geeft mij de hoop dat de macht en de despoot, de VS ten val te brengen, in tijd is het koffiedik kijken, ik weet dat er ook geschreven wordt over een bom, ik geloof daar niet in, groet aan u van mij!!!

  • Qvic,
   Ik ben het totaal niet met je eens. Maar ik ga hier verder geen commentaar op geven, want volgens mij ben jij er ook van overtuigd dat de aarde plat is. Ik ben genoeg Sciencefiction tegengekomen in mijn 30 jaar internet onderzoek.

 4. Hier even een lap tekst van Merijn Hugens.
  Merijn is de reden dat ik af en toe toch even op 9fornews kijk, wat voor de rest een waardeloze clickbait site is met strikte nazi-censuur.

  Merijn Hugens
  1 uur geleden
  Coup d’état du Prigozhin à la Tactique-Mongole overgoten met Sun Tzu-saus is Poetin’s lievelingsgerecht, haute cuisine met veel passie & liefde bereidt door zijn trouwe Chef-kok, tijdens het serveren zag geen van de gasten meer een hand voor ogen door alle rook die opsteeg van dit traditionele Russische gerecht.

  Dankzij de blufpoker van Yevgeny Prigozhin, Chef-kok, pitbull en trouwe rechterhand van president Poetin hebben Oekraïne en Westerse inlichtingendiensten al hun kaarten open op tafel gelegd. Zo weten de Russen nu precies waar het zwaartepunt ligt van het Oekraïense tegenoffensief, dankzij alle Oekraïense aanvalspogingen die onheuglijke dag. Het Kastuś Kalinoŭski Regiment verraadde zichzelf en maakte al hun plannen bekend om president Loekasjenko omver te werpen, om die reden is PMC Wagner nu in Belarus gestationeerd. De “Muzikanten” hebben hun oude posities weer ingenomen en staan met de Akmat Special Forces klaar om vanuit de regio Belgorod, een noordelijk front te openen. Om daar een bufferzone te creëren en mogelijk zelfs het regeringscentrum in Kiev in te nemen want dat zal automatisch het einde van deze oorlog betekenen. PMC Wagner wordt opgenomen in het Russische leger en zullen de training verzorgen. Prigozhin wirdt gepromoveerd tot “Joint Chief of Staff” van het leger van Belarus, op die manier heeft Poetin de volledige controle over het leger van Belarus. Logistiek gezien rommelde het al geruime tijd binnen het Russische leger, Gerasimimov en Shoigu presteerden ondermaats, er moest een goede reden zijn om ze te ontslaan. Door de opgelopen reputatieschade van de “Coup d’Etat” is er nubvoldoende reden voor deze twee heren om vrijwillig hun ontslag in te dienen. Kolonel-generaal Sergej Soerovikin (een goede vriend van Prigozhin) wordt waarschijnlijk de nieuwe stafchef van het Russische leger. De OekroNazis dachten slim gebruik te kunnen maken van Prigozhin’s “Mars van Gerechtigheid”, openden met hernieuwde moed weer hun tegenoffensief, zijn spontaan in de valkuil getrapt en werden volkomen afgeslacht.

  Op de NAVO-Top in Vilnius van 11 & 12 juli willen de NAVO-lidstaten progressie zien in het tot nu toe dramatisch verlopen tegenoffensief van Oekraïnistan. Dat is op 4 juni begonnen, het is inmiddels 27 juni, in 24 dagen tijd hebben ze nog niet eens de eerste Russische verdedigingslinie bereikt. Führer Zelenskyy heeft nog slechts 13 dagen de tijd om iets te presteren, anders komen zijn Westerse wapenleveranties in gevaar en valt er dus veel minder te verdienen met zijn zwarte handeltje op het Dark Web. Das Viertes Euro-Reich is compleet door al zijn voorraden wapens en munitie heen…Uncle Shmuel & Führer Zelenskyy blijven strijdvaardig OekroNazi-kanonnenvoer & NAVO-huurlingen in de Russische gehaktmolen gooien. Het perfecte script voor een nieuwe Hollywoodfilm gebaseerd op waargebeurde feiten: “The Last of The Ukranians”…dat wordt gegarandeerd een tearjerker van ongekende proporties, de tranen staan nu al in me onderbroek van het lachen…

  • Bas juni 27, 2023 at 19:48
   Lachen, dat verhaal.
   Zelf had ik al gepost dat Prigozhin op de eao manier Belarus in gemanoevreerd moest worden, om de scepter van Loekosjenko over te nemen, die in slechte gezondheid verkeert, maar waarom ik er over twijfelde is dat er dode piloten waren gevallen. Het lijkt me dat de Russen toch niet wat piloten om zeep helpen om het stukje theater goed te doen overkomen…? Of zou dit per ongeluk zijn gebeurd?

   Toen ik wat begon te lezen over Loekosjenko, en waar hij voor staat (onder meer die GMO-gifspuit, dus NIET!) besefte ik dat Belarus straks een doelwit gaat worden van die Zio hyena’s, in Bitch Nuland stijl, vooral nu dat hij ziekelijk is. En daar moest een stokje voor gestoken worden. Kan er helemaal naast zitten.

    • Ja, dat nam ik ook op in de berekening, dat de ‘dode piloten’ ook verzonnen waren. Maar ik heb hier nog geen clues voor kunnen vinden, hoe of wat dat zit. Als er geen dode piloten waren, dan zie ik het eea wel als een verhulde manoevre om Prigozhin in Belarus te krijgen om daar becherming te bieden aan een verzwakkende Loekosjenko. En in dat geval, zelfs vele vliegen met 1 klap gedood, zoals blijkt uit het verhaal van Hugens. More power to them…

 5. ….ik weet natuurlijk niet hoeveel hij vandaag gesnoven heeft, maar vermits msm hem blindelings gelooft : ‘Oekraine maakt vooruitgang op alle fronten’ ….De tijd is aangebroken voor Rusland om een definitief einde te maken aan het corrupte misdadige nazi Oekraine circus , t heeft lang genoeg geduurd Rusland (10 jaar !) , gooi die fluwelen handschoenen in de vuilbak, zet alles in, in principe niet nucleair maar als het echt nodig is , so be it…. De wereld is toch om zeep, de mensen worden gekker met de dag ….nobody gonna miss us ….LOL

 6. NYT liegt meestal over wat de diensten doen en krijgt daarom de ‘primeur’… dus dit verhaal zal wel bij de ‘coup-was-geen-coup’ msm psy-op horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in