“Politieagenten voor Opheldering”: Coronacritici bij de Duitse politie organiseren zich

2
2197

De Querdenker-beweging (Dwarsdenker-beweging) is nu ook binnen het Duitse politiekorps aangekomen. De protesten tegen de Coronapolitiek gaan dwars door alle sociale klassen en politieke kampen heen. Voor ambtenaren gaat dit echter vaak gepaard met dienstverband problemen.

Zo kondigde de minister van Binnenlandse Zaken van Beieren, Joachim Hermann (CSU), ter gelegenheid van een optreden van een gepensioneerde politieagent bij een Querdenker demonstratie aan dat hij “alles in het werk zou stellen om zware sancties op te leggen”. Voor deze staatsbeambten is de vereniging “Politieagenten voor Opheldering” opgericht als aanspreekpunt. De vereniging beschrijft zichzelf als een vereniging van actieve, inactieve of voormalige ambtenaren in uniform, die een beroep doet op de vrije democratische basisorde. Het doel is om politieagenten, militairen en soortgelijke werknemers te informeren over de huidige uitdagingen en grieven in de samenleving. Het is ook bedoeld om die ambtenaren op te vangen die zich willen verzetten tegen de “onevenredige handhaving” van overheidsmaatregelen, meldt Tagesstimme.

Volgens haar eigen verklaring werkt zij nauw samen met de verenigingen “Anwälte für Aufklärung” (Advocaten voor Opheldering), “Klagepaten” (Juridische Sponsors) en de “Mutigmacher” (Moedigmakers) en wil zij zo een groot netwerk van deskundigen uit vele vakgebieden bundelen.

Op de homepage van de vereniging bevinden zich onder andere flyers tegen verplichte vaccinatie en het verplicht mondkapjes dragen van kinderen.

Ambitieuze doelen

Naast haar rol als aanspreekpunt heeft de vereniging zich ook vrij ambitieuze doelen voor de lange termijn gesteld:

Op de lange termijn wil de vereniging Politieagenten voor Opheldering zich als een betrouwbare partner voor alle burgers in uniform en medewerkers van instellingen voor civiele en militaire veiligheid en orde consolideren. De vereniging moet een representatieve vereniging zijn, die opkomt voor de waardecultuur van de burgerrechten van een vrije democratische samenleving en haar basisrechten. Daarmee kan het ook worden gebruikt als een extraparlementaire onderzoeksinstantie, bijvoorbeeld bij politie- of krijgsmacht-operaties om onderzoek te doen en te evalueren om objectieve documentatie en beoordeling van incidenten te kunnen leveren. Bovendien wil de vereniging een internationaal netwerk opbouwen om de diensten over de grenzen heen te verbinden en objectieve ondersteuning te kunnen bieden in de dagelijkse dienstverlening.

“Jullie dochters zullen een hoofddoek dragen”

Merkel laat definitief haar masker vallen: represailles voor vaccinatieweigeraars aangekondigd op Duitse tv

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here