Poging tot gevangenzetting Salvini – omdat hij de immigratie heeft tegengehouden

3
© European Union 2015 - European Parliament (CC BY-NC-ND 4.0)

De voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini riskeert nu 15 jaar gevangenisstraf, nu hij zijn parlementaire immuniteit verliest, meldt Euronews. De aanklagers willen hem vervolgen voor de weigering om immigranten in Italië te laten aanlanden.

Matteo Salvini heeft zich bekend gemaakt als de ferme Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken die zich sterk heeft verzet tegen de enorme immigratie naar het land.

Italië was lange tijd het land dat door Afrikaanse economische migranten werd gebruikt om naar Europa te komen.

Vorig jaar, voordat zijn regering instortte, weigerde hij een zogenaamd reddingsschip op de Middellandse Zee aan te laten leggen in Lampedusa. Het schip heeft drie weken op zee verbleven met 150 immigranten aan boord.

De aanklagers in Palermo, Sicilië, beschuldigen Salvini van misbruik van zijn macht als minister.

Maar om vervolgd te kunnen worden, moest hem zijn parlementaire immuniteit worden ontnomen, een stemming die donderdag is gehouden.

Ik ben er trots op dat ik Italië heb verdedigd en ik zou het opnieuw doen, zei Salvini in reactie op de stemming.

Het verlies van die bescherming zou een “grote tegenslag” in zijn politieke carrière betekenen, beweert Euronews.

In februari van dit jaar stemde de Senaat ervoor om Salvini zijn parlementaire immuniteit te ontnemen in een ander soortgelijk geval, waarin hij wordt beschuldigd van het tegenhouden van immigranten om van de Italiaanse kustwachtboot “Gregoretti” te ontschepen afgelopen zomer. Die zaak is vanwege Covid-19 uitgesteld tot oktober.

Uitgelekt: Rechter viel Salvini aan ondanks interne erkenning dat hij gelijk had

  Bisschop onthult: Achter de schermen werd besloten de Europeanen uit te roeien
Vorig artikelHet Verenigd Koninkrijk heeft 48.000 illegale migranten die in hotels verblijven
Volgend artikelMeer dan 600.000 mensen willen dat Gates aangeklaagd wordt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. Prima, als de Italianen dan zo dom zijn laat ze dan maar aanmeren. Maar niet verder Europa insturen want wij hebben nergens om gevraagd. En geen geld van het herstelfonds want ze roepen zelf het faillissement van Italië over zich af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in