Het lijkt waarschijnlijk dat Rusland een oplossing zal afdwingen. Als het, zoals verwacht, duidelijk wordt dat het Westen niet kan of wil onderhandelen, zal Rusland er goed aan doen een excessieve oplossing toe te passen. Of als alternatief “onderhandelt” Rusland door te laten zien dat het in West-Oekraïne een dode zone kan creëren zo groot als het wil. Als Oekraïne en zijn Amerikaanse bewakers niet tot bezinning komen, zal die dode zone verschrikkelijk groot worden.” Yves Smith, Naked Capitalism

Hoe loopt dit af?

Hoe creëert Rusland een “neutraal” Oekraïne dat niet tot de tanden bewapend is door Moskou’s vijanden? Hoe voorkomen ze dat Kiev gezamenlijke militaire oefeningen houdt met de NAVO of raketsites aan Ruslands grens plaatst? Hoe voorkomen ze dat het Oekraïense leger etnische Russen in het oosten beschiet of extreem-rechtse paramilitairen traint om zoveel mogelijk Russen te doden? Hoe verandert Poetin Oekraïne in een goede buur die geen bedreiging vormt voor de veiligheid en die de anti-Russische haat en onverdraagzaamheid niet aanwakkert? En, ten slotte, hoe los je het conflict vreedzaam op als de ene partij weigert met de andere te onderhandelen? Bekijk dit fragment uit een artikel op Mint News:

“De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dinsdag een decreet ondertekend waarin hij formeel het “onmogelijke” vooruitzicht van vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en de Russische president Vladimir Poetin aankondigt …

“Hij (Poetin) weet niet wat waardigheid en eerlijkheid zijn. Daarom zijn we bereid tot een dialoog met Rusland, maar met een andere president van Rusland,” zei Zelensky vrijdag. (Mint News)

Het feit dat Zelensky niet met Poetin zal onderhandelen betekent niet dat er geen regeling komt. Het betekent alleen dat Zelensky geen stem zal hebben in de uitkomst. Als het machtigere land heeft Rusland altijd de mogelijkheid gehad om een regeling op te leggen die zijn fundamentele nationale veiligheidsdoelstellingen bereikt, en dat is precies wat Poetin zal doen. De regeling zal niet ideaal zijn, noch zal zij de vijandelijkheden volledig beëindigen, maar zij zal een laag van bescherming bieden tegen de vijanden van Rusland, wat onder de gegeven omstandigheden het hoogst haalbare is. Helaas zal de regeling ook een einde maken aan het bestaan van Oekraïne als levensvatbare, aaneengesloten staat. En – nadat Rusland zijn speciale militaire operatie heeft beëindigd – zal Oekraïne een sombere toekomst tegemoet gaan als een gedeïndustrialiseerde woestenij die voor zijn voortbestaan volledig afhankelijk is van zijn bondgenoten in het westen.

Hier volgt een uittreksel uit een artikel van de in Moskou gevestigde journalist John Helmer, die denkt dat het Russische leger tijdens zijn komende winteroffensief een groot gebied in Midden-Oekraïne zal ontruimen, en dat veel van dat land deel zal gaan uitmaken van een 100 kilometer brede gedemilitariseerde zone (DMZ) die Rusland zal beschermen tegen Oekraïense raket- en artillerieaanvallen. Zoals Helmer opmerkt, is het model voor deze door militairen opgelegde regeling “de wapenstilstand van Panmunjom van 27 juli 1953, die een einde maakte aan de Koreaanse oorlog….”. Op de grond binnen de UDZ (Ukraine Demilitarized Zone) mag geen elektriciteit zijn, geen mensen, niets behalve de middelen om de voorwaarden van de wapenstilstand te controleren en af te dwingen.” Hier is meer van Helmer:

  Brandpunten voor oorlog!

Militaire bron: … Zodra de vernietiging van deze doelen is voltooid, zullen de restanten van de infrastructuur worden ondermijnd en zal het gebied worden beplant met sensoren. De legers zullen dan beginnen met een snelle, gefaseerde terugtrekking achter de Russische linies, waar het proces van versterking en verschansing al is begonnen.”

“Burgers en ontwapende Oekraïense troepen – met uitzondering van de Oekra-Nazi eenheden – krijgen één of twee corridors toegewezen waardoor ze de zone mogen verlaten. Ze kunnen maar beter niet treuzelen.”…

De bronnen zijn het erover eens dat er een nieuwe militaire demarcatielijn komt vóór de dooi van volgend voorjaar; ze verschillen van mening over hoe die nu wordt getrokken en hoe die er volgend jaar april uit zal zien. “Voorlopig zal de lijn op de Dnjepr liggen, met een zone die zich vanaf de westoever uitstrekt tot in de romp Oekraïne – ik denk op een diepte van niet minder dan 100 km. Dit brengt het Russische grondgebied buiten het bereik van de meeste Oekraïense artillerie. Een 100 km diepe zone geeft de Russische strijdkrachten ook de tijd om alles wat in de lucht is op te sporen en te onderscheppen…

“In de noordelijke sector – dat is van Kramatorsk en Slovyansk tot Kharkov… dit zijn garnizoenen en verzamelplaatsen van haat aan of nabij de Russische grenzen; zij zullen niet gespaard worden … en zijn gekwalificeerd voor deëlektrificatie, depopulatie en denazificatie.”

“Het punt om te benadrukken, vooral in de Russische operaties in het noorden … zal niet in beslag nemen en vasthouden van grondgebied zijn. … Het idee zal niet zijn om het gebied voor langere tijd te bezetten, laat staan ​​te beheren. Het doel zal zijn om vijanden die hun kop opsteken en de infrastructuur waarop ze steunen te vernietigen; mijnen en sensoren te leggen; en zich dan terug te trekken.”

  Aan de vooravond van de NAVO-top publiceert het Russisch Ruimte Agentschap coördinaten van Westerse "besluitvormingscentra"

“Zodra de toegewezen transport- en logistieke knooppunten zijn ingenomen, begint de taak van het vernietigen ervan door genie-eenheden. Bruggen, wegen, spoorwegen, rangeerterreinen, rollend materieel, vliegvelden, brandstofopslag en -depots, elektrische substations, transmissie- en communicatietorens, centrale kantoren, magazijnen, opslagplaatsen, landbouwuitrusting – alles wat mogelijk kan worden gebruikt om de Oekraïens-NAVO-inspanningen ten oosten van de westelijke grens van de zone te ondersteunen, zal worden vernietigd. Dat zal ook het werk van de grondtroepen zijn – uitgebreider en grondiger dan raket- en drone-aanvallen kunnen bewerkstelligen.”

“Burgers en ontwapende strijders mogen zonder hun gemotoriseerde uitrusting de zone uitlopen naar speciaal geprepareerde bussen (zoals Surovikin in Syrië deed) met alles wat ze op hun rug kunnen dragen… Iedereen die ervoor kiest binnen de zone te blijven, zal via radio, flyers en luidsprekers expliciet te horen krijgen dat hij als vijandelijke strijder wordt beschouwd en als zodanig zal worden behandeld. Na een voorgeschreven tijd zullen de “gouden bruggen” voor de vertrekkende bevolking worden vernietigd. Zij die overblijven zullen geen stroom, sanitaire voorzieningen of communicatie hebben …”(“Ukraine Armistice- How the UDZ of 2023 will separate the Armies like the Korean DMZ of 1953″, John Helmer, Dances With Bears.

Kaart van John Helmer- Klik voor groot

Helmer vat het perfect samen. Poetin gaat een uitgestrekt, onbewoonbaar niemandsland creëren in het midden van Oekraïne, dat het oosten van het westen zal scheiden en een einde zal maken aan het bestaan van Oekraïne als een levensvatbare, aaneengesloten staat. Zo ziet een door militairen opgelegde regeling eruit. Het is niet ideaal en het stopt niet noodzakelijkerwijs alle gevechten, maar het komt tegemoet aan de fundamentele veiligheidseisen van Rusland die Washington verkoos te negeren.

Wees ervan verzekerd dat Washington deze regeling niet leuk zal vinden en nooit zal instemmen met de nieuwe grenzen. Maar de Verenigde Staten zullen in deze kwestie niet het laatste woord hebben en dat is uiterst belangrijk, want de rol van Washington als “garant voor de veiligheid in de wereld” is nu verleden tijd. Rusland gaat de grenzen van Oekraïne bepalen en zo zal het zijn. Dus ja, we kunnen tandengeknars verwachten op het NAVO-hoofdkwartier, bij de VN en in het Witte Huis, maar met weinig effect. De zaak is geregeld, tenzij de VS en de NAVO natuurlijk grondtroepen in het conflict willen inzetten, wat volgens ons een splitsing in de NAVO zal veroorzaken die onvermijdelijk tot de ineenstorting ervan zal leiden. Hoe dan ook, over het lot van Oekraïne zal worden beslist in Moskou en niet in Washington, en die realiteit zal een aanzienlijke invloed hebben op de verdeling van de wereldmacht. Er is een nieuwe sheriff in de stad en hij is zeker geen Amerikaan.

  Griek in Mariupol: "De fascistische Oekraïners zouden me vermoorden, ze laten ons de stad niet verlaten"

Conclusie: Wij denken dat Helmers analyse het meest waarschijnlijke scenario voor de toekomst is. Poetin heeft zich tot nu toe bewonderenswaardig terughoudend opgesteld, maar na 9 maanden van zinloze sleur en bloedvergieten is het tijd om dit af te ronden. Moskou heeft altijd een moker in zijn gereedschapskist gehad en nu gaat het die gebruiken. Wij hadden liever gezien dat het niet zo was afgelopen, maar het heeft geen zin om te huilen over gemorste melk. Washington wilde deze oorlog zo lang mogelijk rekken om Rusland leeg te laten bloeden, zodat het zijn macht niet buiten zijn grenzen kon projecteren of de Amerikaanse plannen voor een “draaipunt naar Azië” kon dwarsbomen. Maar Poetin heeft dat plan verijdeld. Hij is niet in de val van Washington getrapt en hij zal geen bloed en geld in een zwart gat pompen. Hij gaat deze zaak voor eens en voor altijd oplossen en is er klaar mee. Dit komt uit een interview met kolonel Douglas MacGregor:

“Dit hele conflict had vermeden kunnen worden als we gewoon de legitieme belangen van Moskou hadden erkend in wat er in Oekraïne gebeurt… Wat er in Oekraïne gebeurt is belangrijk voor de Russen… We hadden dus al vroeg kunnen ingrijpen en kunnen zeggen: ‘Laten we een staakt-het-vuren instellen en praten’. In feite hadden we de afgelopen 10 of 20 jaar naar de Russen kunnen luisteren over hun zorgen over wat er in Oekraïne gebeurde. En ik denk dat we nu met het Zelensky-regime – een zeer gevaarlijke regering die ongeneeslijk vijandig staat tegenover Rusland en die uitsluitend reageert op instructies van Washington – hebben besloten dat het Rusland op elke mogelijke manier fataal wil verzwakken… De oplossing hiervoor is -niet meedoen aan deze zinloze en nutteloze destructieve oorlog met Moskou- maar om de mensen in de regering in Kiev tot rede te brengen.” Kolonel Douglas MacGregor, “Ukraine is about to be Annihilated”, You Tube; 2:10 minuut-tijdstip.

IMO, de beslissing is al genomen. Oekraïne wordt in tweeën gedeeld, of Washington dat nu leuk vindt of niet. Zo is het nu eenmaal.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ze wilden oorlog, die hebben ze nu ook gekregenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVaccinramp: In het beste geval hebben we het over 600 miljoen “dropouts”
Volgend artikelDe Grote Reset waarschuwing die we negeerden: De angstaanjagende voorspelling van een KGB-overloper uit 1984
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Ik zie de logica niet om een deel van Oekraine te laten grenzen aan Rusland als elders een DMZ word gemaakt.
  Lijkt mij dat de Dnjepr als Grens en dan een DMZ ten westen van de Dnjepr logischer is en beter te beveiligen. Een natuurlijke grens tegen tankaanvallen en het ontlast een deel van het Russische leger achteraf…. Transnisterie zal ook nog moeten worden verbonden dus we zijn er nog niet…..ik denk dat Rusland de aanvl zal openen vanuit het noorden en dan op Kiev…..zonder bruggen is het leger van Oekraine afgesneden van bevoorrading en zal het in het voorjaar enkel honger hebben….alles oostenlijk van de Djnepr is in principe verloren land, om exact dezelfde reden als de russen kherson hebben verlaten….aanvoerlijnen niet zeker….het is overduidelijk dat Zelensky zijn eingen volk opoffert voor een royale vergoeding….WEF politici…moordenaars…

  We gaan het zien….

  • “zonder bruggen is het leger van Oekraine afgesneden van bevoorrading en zal het in het voorjaar enkel honger hebben….”

   Dat is kwatchs…
   Via Moldavië, Polen, Belarus, Roemenië, Duitsland…
   Zal iets langer duren, er zullen meer compromissen moeten gemaakt.
   Btw, compromis is corruptie.

   • Kwatsch? Hoe krijgt het Oekrainse leger aan de oostkant van de Dnjepr dan voorraden als er geen bruggen zijn? Met bootjes midden in de winter over een enorm brede rivier c.q. binnenzee…vol in het zicht….ik denk dat je de kaart eens moet pakken, de bruggen moet wegdenken om te begrijpen wat je Kwatsch noemt. Het is denk ik boerenlogica…

 2. De kaart van Helmer lijkt mij niet erg realistisch omdat er een behoorlijk groot Oekraïne over zou blijven waar de Amerikanen het voor het zeggen zouden blijven houden. Bovendien zou een 100 kilometer brede zone, waar niemand meer zou mogen wonen, grote verspilling zijn waar niemand gelukkig van zou worden. En met nieuwe wapens die Oekraïne aangeleverd krijgt kan Oekraïne er over heen gaan schieten. De enige realistische en duurzame oplossing is naar mijn mening een driedeling van Oekraïne. Rusland zal sowieso ook de rest van de in meerderheid Russischtalige gebieden toe gaan voegen aan de Russische Federatie, inclusief Charkov en Odessa. Dat is boven iedere twijfel verheven. Verder zal in het westen van Oekraïne een stukje grond gegund gaan worden aan Hongarije, een gebied dat altijd al bij Hongarije ingedeeld had moeten worden. En in het uiterste westen, Lvov en omgeving, zou een strookje gegund kunnen gaan worden aan Polen, mits er tussen Rusland en Polen goede afspraken gemaakt kunnen worden over de demilitarisering van dat stukje Oekraïne. Ook de rest van Oekraïne zal worden gedemilitariseerd (of via afspraken, of met de harde hand), gedenazificeerd en er zullen afspraken gemaakt worden tussen Rusland en Oekraïne over de blijvende neutraliteit van Oekraïne. Als er met Zelensky geen afspraken te maken zijn, dan zal door Rusland een regering geïnstalleerd worden waarmee wel afspraken te maken zijn.

 3. “Poetin’s oplossing: Een gefragmenteerd, tandeloos Oekraïne gescheiden door een 100 kilometer breed niemandsland”.

  Wat betekent een neutral zone van 100km deze afstand legt een raket in luttele seconden af en is naar mijn mening te klein om een veiligheidsbarrière voor moedertje Rusland te vormen, de kop van de slang moet er afgehakt worden Kiev en haar besluitvormingscentra moeten de moeder gebombardeerd worden misschien wordt er dan wel geluisterd naar wat Poetin de VS en zijn henchers te vertellen heeft.

  • Operatie Allied Force was een militaire operatie van de NAVO tegen Servië gericht tijdens de Kosovo-oorlog van 23 maart tot 10 juni 1999 waarbij zowel militaire als civiele doelen zoals bruggen en gebouwen werden gebombardeerd. Hierbij werden onder meer clusterbommen gebruikt. Daarbij vielen in totaal tussen de 500 en de 570 burgerslachtoffers.

   Een soort gelijke operatie zou Rusland moeten uitvoren naar mijn mening in plaats van eindeloos meter voor meter de Oekraïense strongholds te elimineren, het lijk veel op wereldoorlog 1 waar soortgelijke gevechtshandelingen werden gevoerd met het verschil dat aan de fronten onnoemelijk veel soldaten het leven lieten, laat de slachtpartijen toch eindelijk een einde vinden.

 4. Kwatsch? Hoe krijgt het Oekrainse leger aan de oostkant van de Dnjepr dan voorraden als er geen bruggen zijn? Met bootjes midden in de winter over een enorm brede rivier c.q. binnenzee…vol in het zicht….ik denk dat je de kaart eens moet pakken, de bruggen moet wegdenken om te begrijpen wat je Kwatsch noemt. Het is denk ik boerenlogica…

   • Lijkt me voor de hand liggend, permanente natuurlijke barriere….scheelt een hoop leger onderdelen die niet permanent langs dat stuk grens hoeven te staan….

    Behalve dat: :Putin kan vanuit Wit Rusland ( Belarus) aanvallen als hij dat wil, maar Oekraine kan het zich niet veroorloven Wit Rusland aan te vallen…
    Zomaar een klein tactisch iets dat enorme macht zou geven…

    Dus de kans dat de bruggen eraan gaan en mogelijk de stuwdammen is aanwezig….zou het Oekrainse leger op de oostkant van de
    Dnjepr totaal hulpeloos maken….ze kunnen restjes opmaken qua eten en munutie, maar daar stopt het…

    Ik denk dat Zelensky binnen enkel weken weg is van het toneel….vervangen door iemand die direct een staakt het vuren gaat proberen te regelen….die zal er dan ook weer aangaan en dan volgt een aanval vanuit het noorden op Oekraine…..een lange “sweep” van noord naar zuid, waarbij niks op wielen of met rups nog zal bewegen….

    De Dnjepr als grens is denk ik een zekerheid, maar de verbinding Odessa en Trans nisterie zal er ook komen, de Rus heeft duidelijk de buik vol…..

    Nato/ USA zal in het zuiden van rusland een oorlog creeren denk ik maar de kans dat de baltische staten eraan gaan schat ik redelijk groot in…..ik denk dat rusland daar ook nog iets gaat doen, teveel getreiter geweest uit die hoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in