Poetin: Russische interventie als de gevechten zich uitbreiden naar Armenië

Het Kremlin vanuit de lucht © Георгий Надеждин / ITAR-TASS / Wikimedia (CC BY 3.0)

Als het aanhoudende gewapende conflict in Nagorno-Karabach zich uitbreidt naar Armenië, zal Rusland ingrijpen. Dit is wat de Russische president Vladimir Poetin aan de Russische TV1 vertelt.

Woensdag ontving Vladimir Poetin vragen van de Russische televisiezender over de gevechten in de door Armeniërs gedomineerde regio Nagorno-Karabach in Azerbeidzjan.

“Aan beide kanten sterven mensen met grote verliezen. We hopen dat dit conflict in de nabije toekomst kan worden beëindigd”, antwoordde de Russische president.

Hij heeft ook een eerdere oproep aan de strijdende partijen voor een onmiddellijk staakt-het-vuren herhaald.

“Het moet zo snel mogelijk gebeuren”, zei Poetin.

Vladimir Poetin benadrukte dat er geen gevechten plaatsvinden in Armenië, een lid van de door Rusland geleide militaire alliantie CSTO, maar dat Rusland zal ingrijpen als de situatie escaleert en de gevechten zich daar naartoe verspreiden.

“Wij vervullen altijd, hebben altijd voldaan en zullen altijd voldoen aan onze verplichtingen”, zei Poetin.

Zoals u weet, sta ik voortdurend in contact met de premier van Armenië, en er is geen vraagteken over hoe goed Rusland als geallieerde natie zijn verplichtingen nakomt.

Moslima vliegt halverwege paradijs

Rusland: Covid-19 kan mannen steriel maken
Vorig artikelHassan ontvoerde en misbruikte 9-jarig Zweeds meisje – Vonnis: 40 uur taakstraf
Volgend artikelDeense premier belooft harde actie tegen intimiderende “niet-westerse” jonge mannen: “We gaan jullie jassen, horloges en mobiele telefoons afpakken”
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in