Pixabay

De energieprijzen in Europa rijzen door de inflatie en de gevolgen van de inval van Rusland in Oekraïne de pan uit. Er zijn talrijke waarschuwingssignalen dat Europa deze winter met een verlammende energiecrisis te maken zou kunnen krijgen, schrijft Paul Sacca.

De inflatie is sterk gestegen

De inflatie in Europa is sterk gestegen. In juli bedroeg de inflatie in de 28 lidstaten van de Europese Unie 9,8% op jaarbasis – tegen 2,5% een jaar eerder.

Rusland heeft de macht over de aardgasvoorziening van Europa

Gazprom – de Russische energiegrootmacht in handen van de overheid – heeft een kritieke aardgaspijpleiding naar Europa stilgelegd. Vorige week heeft Gazprom de Nord Stream 1 pijpleiding uitgeschakeld om dringende onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Er bestaat bezorgdheid dat Rusland Europa met de pijpleiding gedurende de winter in gijzeling zal houden.

Vóór de Russische inval in Oekraïne leverde Rusland meer dan een derde van de gasleveringen aan Duitsland.

Europa gaat nu al gebukt onder recordhoge energieprijzen

In augustus beleefde Spanje de duurste maand voor elektriciteit sinds er records worden bijgehouden.

France 24 meldde: “Het jaarcontract voor Duitse elektriciteit bereikte 995 euro per megawattuur, terwijl het Franse equivalent de 1.100 euro voorbij schoot – een meer dan vertienvoudiging in beide landen ten opzichte van vorig jaar. In Groot-Brittannië zei de energieregulator Ofgem dat hij de maximumprijzen voor elektriciteit en gas vanaf 1 oktober bijna zal verdubbelen tot gemiddeld 3.549 pond (4.109 euro) per jaar.”

Daniele Franco – Italië’s minister van Economie en Financiën – waarschuwde dat de netto kosten van het land voor de invoer van energie dit jaar meer dan verdubbeld zullen worden tot bijna 100 miljard euro (99,5 miljard dollar). Franco zei dat de natie machteloos stond in deze zaak, “Het blijven compenseren, althans gedeeltelijk, van de stijgende energieprijzen via de overheidsfinanciën is zeer kostbaar en wij zouden nooit genoeg kunnen doen.”

Duitsland kampt met een tekort aan steenkool

  Scott Ritter: Als u echt vrede wilt, kom dan naar de dark side. Omarm de oorlog

Het gebrek aan olie en gas heeft de Europese naties gedwongen hun afhankelijkheid van steenkool te vergroten.

In Duitsland heeft het waterpeil in de Rijn een crisis bereikt te midden van de hittegolven in de zomer. De Rijn – een van Europa’s belangrijkste waterwegen – is reeds gesloten wegens het lage waterpeil.

“Door de zeer verminderde binnenlandse scheepvaart zouden de opgebouwde kolenvoorraden snel kunnen slinken,” aldus het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en Klimaatactie in een document dat door Reuters is verkregen.

Ook andere grote waterwegen hebben verhinderd dat grote schepen steenkool naar Europese landen konden brengen. Die steenkool zit nu vast in havens. Ongeveer 8 miljoen ton steenkool was eind juli in havens gestrand, meldde Politico. Als de problemen met de aanvoerketen aanhouden, zal dat in de winter nare gevolgen hebben voor Duitsland, Polen en Zwitserland.

Scandinavische regeringen redden energiebedrijven

Finland en Zweden hebben aangekondigd dat zij van plan zijn om miljarden dollars aan energiebedrijven aan te bieden om te voorkomen dat zij in een “technisch faillissement” terechtkomen.

“De snelle stijging van de elektriciteitsprijzen heeft geleid tot papieren verliezen op futurescontracten voor elektriciteit van energiebedrijven, waardoor zij gedwongen zijn fondsen te vinden om extra onderpand bij de beurzen te plaatsen,” aldus Reuters.

Finland zal 10,03 miljard euro bieden, en Zweden zal 23,4 miljard euro aan energiebedrijven geven.

Bedrijven dreigen failliet te gaan door energiekosten

MakeUK – de lobbygroep voor Britse fabrieken – zei dat bijna de helft van alle fabrikanten in het land de elektriciteitsrekeningen het afgelopen jaar met meer dan 100% omhoog heeft zien schieten.

Bloomberg meldde: “Door de stijgende energierekeningen dreigen zes op de tien Britse fabrikanten failliet te gaan, volgens een enquête die de omvang blootlegt van de crisis waarmee de volgende premier te maken krijgt.”

Hemelhoge energieprijzen drukken zwaar op de productie

  Kissingers sprookjes voor idioten

“Nordic Greens, een van de grootste tomatentelers in zowel Denemarken als Zweden, heeft aangekondigd dat zij in de winter geen tomaten zullen telen in hun in Zweden gevestigde teelt vanwege de torenhoge elektriciteitsprijzen, “aldus HortiDaily – een wereldwijde nieuwswebsite over kassen.

Naar schatting zal door de stillegging 500 ton tomaten verloren gaan.

Meerdere Europese aluminiumsmelterijen hebben hun productie drastisch verlaagd of tijdelijk stilgelegd wegens de sterk stijgende energieprijzen.

“Insiders uit de industrie zeggen dat de escalerende energiecrisis nu een uitsterving dreigt te veroorzaken over grote delen van de aluminiumproductie in de regio,” meldde Bloomberg.

Beperkingen op elektriciteit, warmte en water

Sinds juli hebben enkele van de grootste steden van Duitsland beperkingen ingevoerd op warm water, warmte en verlichting.

Het Amerikaanse leger zet zich schrap voor energietekorten op een militaire basis in Duitsland

Vorige maand heeft het Amerikaanse leger de troepen meegedeeld dat er waarschijnlijk energiebeperkingen zouden zijn op het US Army Garrison in Ansbach, Duitsland.

“De installaties van USAG Ansbach zijn voor hun stroom-, verwarmings- en waterbehoeften uitsluitend afhankelijk van de plaatselijke Duitse nutsbedrijven,” stond in de memo van het leger. “Ondanks alle zonnepanelen en windmolens in Duitsland wordt een groot percentage van de energie die binnen de EU voor verwarming gebruikt wordt ingevoerd… veel daarvan uit Rusland.”

DPW Energiemanager Brad Jennings zei: “Het is mogelijk dat wij te maken zullen krijgen met grote bezuinigingen op de beschikbare stroom en verwarming.”

Het Amerikaanse leger raadde militairen aan extra kleding aan te trekken, lange, hete douches te minimaliseren door de temperatuur te verlagen, en koud water te gebruiken in plaats van warm.

Burgerlijke onrust neemt over de hele wereld toe

Verisk Maplecroft – een risico-adviesbureau – heeft vorige week zijn laatste Civil Unrest Index bekendgemaakt. Uit het meest recente rapport bleek dat in 101 van de 198 landen het risico op burgerlijke onrust is toegenomen, tegenover slechts 42 die zijn afgenomen.

  Netanyahu's TWEE genociden

“Uit de gegevens, die zeven jaar bestrijken, blijkt dat in het laatste kwartaal in meer landen het risico van burgerlijke onrust is toegenomen dan op enig ander tijdstip sinds de index werd uitgebracht,” aldus het rapport.

De analisten merkten op dat “stijgende voedsel- en energieprijzen het voor regeringen moeilijker zullen maken om de ontevredenheid onder de bevolking te beheersen.”

“Een koude herfst en winter in Europa zou een reeds ernstige crisis op het gebied van energie en kosten van levensonderhoud nog verergeren,” aldus het rapport.

Op vrijdag verbrandden Italianen hun energierekeningen voor het stadhuis in Napels.

Zaterdag hielden naar schatting 70.000 betogers een demonstratie in Praag “tegen de torenhoge energierekeningen en eisen een einde aan de sancties tegen Rusland wegens de oorlog in Oekraïne,” aldus de Guardian.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitse minister: Opheffing sancties tegen Rusland ondenkbaar ook al sterft een deel van onze bevolking de hongerdoodVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland waarschuwt VS tegen zenden van lange-afstandswapens naar Oekraïne, zegt gebruik van kernwapens toe
Volgend artikelVoormalig Russisch president waarschuwt Westen voor “doomsday” als Rusland naar instorting wordt geduwd: “Schaakspel met de dood”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. oorzaak en gevolg worden in dit artikel omgedraaid.
  de energieprijzen zijn niet het gevolg van de inflatie, maar de inflatie is het gevolg van de georkestreerde verhoging van de energieprijzen.
  kijk maar naar de winsten van de grote energiemaatschappijen en de extra extra inkomsten van de roverheid mbt accijnzen en btw.
  hier zijn de energieprijzen bijvoorbeeld 3 x hoger dan in frankrijk.

 2. Wij betalen niet de bills omdat wij Oekraïense niet ondersteunen alleen onze EU dictators ondersteunen deze oorlog die wil ons laten vallen in de armoede en ons als slaaf van amerika laten worden.

 3. Nordstream 2 is gebruiksklaar, echter houd Duitsland het tegen, ik moet eigenlijk zeggen in opdracht van de Amerikanen.

  Het wordt dus bewust gecreëerd… daarbij wordt het ook in Nederland vanaf 1 Oktober (in NL) nog eens 3x duurder 300% dan zitten we al op 600% duurder dan periode 2019-2020

  In de UK wordt al een grote actie ondernomen, zie voor meer gegevens>>

  https://gettr.com/post/p1pr0ql41d4

  en dat van in NL 3x, zie mijn aanbieders mail, die is 1 van de goedkopere en waarschuwde mij en gaan het alvast hoger zetten (maandbedrag) met 3x dat van dat dubbele wat ik nu al betaal… en dus onbetaalbaar voor de meesten in NL en bedrijven nog meer dan nog dat wat ze van ons stelen kunnen we niet uitgeven in die bedrijfjes en dus dubbel zo hard downwards daar… en laat dat nu net het doel zijn van BBB the great reset…

  Dus doen ze The Great Steal, or The Great Robbery.

  >>>Vanaf 1 oktober verwachten we een verdrievoudiging van de stroom- en gasprijs ten opzichte van deze zomer (kwartaal 3). Door de volatiliteit (beweeglijkheid) en mate van schommelingen op de energiemarkten is het risico om volumes voor een langere periode in te kopen te groot geworden. Om dichter op de markt te zitten en risico’s beheersbaar te houden, hanteren we vanaf oktober maandtarieven.<<<

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in