Rusland is van plan zijn tactische kernwapens in Wit-Rusland te stationeren, waardoor het zijn strategische invloed zal uitbreiden en zijn afschrikkingskracht zal vergroten in het licht van de militaire steun van de door de VS geleide NAVO aan Oekraïne.

De Russische president Vladimir Poetin kondigde voor de staatsomroep Russia 1 een nieuwe overeenkomst met zijn buurland aan. Hij zei dat Rusland een speciale opslagfaciliteit voor zijn tactische wapens in Wit-Rusland zal bouwen, waarvan de bouw begin juli zal worden afgerond, bericht Presstv.

Poetin zei ook dat de komende stationering geen inbreuk zou vormen op de non-proliferatieovereenkomsten, waarbij hij opmerkte dat de VS hun kernwapens al tientallen jaren in Europa hebben gestationeerd.

“Ook hier is niets ongewoons: ten eerste doen de Verenigde Staten dit al tientallen jaren. Zij plaatsen hun tactische kernwapens al lang op het grondgebied van hun bondgenoten,” aldus Poetin.

“We hebben afgesproken dat we hetzelfde zullen doen – zonder onze verplichtingen te schenden, ik benadruk, zonder onze internationale verplichtingen inzake de non-proliferatie van kernwapens te schenden,” voegde hij eraan toe.

Moskou zal de controle over zijn wapens niet overdragen aan Minsk, voegde hij eraan toe.

Het besluit komt te midden van de toenemende spanningen tussen Moskou en Washington, waarbij Rusland probeert een krachtige waarschuwing af te geven aan de westerse mogendheden over hun voortdurende militaire steun aan Oekraïne, die volgens Rusland het oorlogsvuur aanwakkert.

Poetin had vorige maand aangekondigd dat het zijn lidmaatschap van New START, het laatst overgebleven wapenbeheersingsverdrag tussen de twee belangrijkste kernmachten ter wereld, Rusland en de VS, zou opschorten.

  Waarom het misschien voorbij is...

Moskou heeft ook 10 vliegtuigen in Wit-Rusland gestationeerd, die tactische kernwapens kunnen meevoeren, aldus Poetin.

Volgens het Center for Arms Control and Non-Proliferation liggen in Europa ongeveer 100 Amerikaanse kernkoppen opgeslagen op zes bases in vijf landen: Kleine Brogel in België, luchtmachtbasis Büchel in Duitsland, luchtmachtbases Aviano en Ghedi in Italië, luchtmachtbasis Volkel in Nederland en İncirlik in Turkije.

Poetin gaf niet aan wanneer de wapens aan Wit-Rusland zouden worden overgedragen.

Het zou de eerste keer zijn sinds het midden van de jaren negentig dat Moskou kernwapens buiten het land heeft gestationeerd.

Wit-Rusland, Rusland’s westelijke buur, die zich uitstrekt over de lange noordgrens van Oekraïne, deelt een gekoesterde relatie met Rusland, daar het een van Moskou’s naaste bondgenoten is en zijn militaire campagne in Oekraïne.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NUCLEAIRE OORLOG DOSSIER

Bereid u NU voor op een nucleaire oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSoldaten begrijpen capitulatie beter dan politici en professoren – Het echte resultaat van de Poetin-Xi gesprekken
Volgend artikelPMC “Wagner” stuurt grote strijdmachten om de verdediging van de Oekraïense strijdkrachten in Artemovsk te doorbreken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. onlogisch: als Russische raketten mach 8 tot 10 kunnen halen dan is dichterbij zetten met alles wat daar bij komt kijken duurder dan een berg extra raketten maken die wat verder kunnen…..

  ik denk dat dit bezigheidhoud tacktiek is van de Russen en het kopen van tijd…het westen is heel hard bezig zichzelf te vernietigen dus waarom niet gewoon wachten. Instortende samenlevingen kunnen geen legers meer veroorloven noch georganiseerd inzetten, en Amerika kan niet troepen blijven sturen met een dito instortende economie en sociale structuur…..

  Amerika zit zelf met kuddes drugsverslaafden, daklozen en een arme onderlaag……plus raciale spanningen, bende oorlogen, politieke tegenstrijdigheden en ga maar door…..wanneer zelfs de Amish met milities vormen mag je verwachten dat SHTF erg dichtbij is…

  Waarom een feestje verstoren dat zichzelf al vernietigd….

   • Iran heeft raketten die tot München kunnen komen…..denk dat afstand niet echt meer een probleem is dezer dagen, zeker niet als iets in de stratosfeer word geschoten, daar even blijft hangen en terug naar beneden komt als de aarde een stukje heeft gedraaid…..kun je tienduizend kilometer afleggen door iets 60 kilometer weg te schieten en terug naar aarde te laten vallen….

 2. Waarom is het het denken dat Amerikaanse kernwapens in Europa de normaalste zaak van de Westerse wereld is, waar blijven de protesten net zoals deze op 21 november 1981 demonstreerden er in Amsterdam 420.000 mensen tegen deze stationering van nieuwe kernwapens, denken veel mensen dat het wel veilig is onder de Amerikaanse kernwapenparaplu, stomme donders.

  Kremlin: Rusland is vastbesloten om kernwapens in Wit-Rusland in te zetten
  27.03.2023 – 15:13

  Rusland is vastbesloten om tactische kernwapens op het grondgebied van Wit-Rusland te plaatsen, en mogelijke sancties van het collectieve Westen zullen de plannen van Moskou niet beïnvloeden.

  Dat heeft de perssecretaris van president Vladimir Poetin Dmitry Peskov vandaag verklaard in antwoord op vragen van journalisten.

  “ Een dergelijke reactie kan natuurlijk geen invloed hebben op de plannen van Rusland (om tactische kernwapens in Wit-Rusland in te zetten – RV-nota) .

  De president legde alles uit in een verklaring die hij zaterdag in een interview aflegde. Hier valt niets aan toe te voegen”, benadrukte het Kremlin.

  – Russische lente

 3. Bijna off topic: tanks.

  Een tank is een chassis met pantserplaat er omheen, en een kanon en maschine geweer
  Verschil tussen ouderwetse en moderne tanks:
  –observatie mogelijkheden (je moet de vijand kunnen zien)
  –richtmiddelen. Electronische richtmiddelen maken het kanon precies.

  het schijnt dat TR34 worden opgelapt om naar het front te gaan.
  Dat is mogelijk en tegen weinig kosten

  Vroeger deden wij dat ook; bij de Tank werkplaats in Amersfoort
  helemaal slopen en reviseren; assembleren; en klaar.
  Perfect

  Tot dat Miepie van de huisvrouwen brigade minister werd; die gooide alle leopards eruit en kocht lichte Zweedse rotzooi, die niet eens wilden starten……bevorderend voor vrede; dat wel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in