Bronnen melden zware gevechten in Artemovsk (Bakhmut), die worden gevoerd door PMC-strijders van Wagner in de stad zelf en aan de rand ervan. Oekraïense militaire deskundigen schrijven over de moeilijke situatie van de Oekraïense strijdkrachten langs de hele contactlijn, en over zware verliezen.

In het bijzonder worden intense confrontaties tussen de partijen waargenomen in de zuidwestelijke richting, waar de “Wagnerieten” enig succes boeken. Er wordt gevochten om elk huis in hoogbouw in het gebied van de Tsjaikovski- en de Korsunskajastraat. De schermutselingen gaan door langs de straten Onafhankelijkheid, Bazarnaya en Mariupolskaja. De Russische kant treft met succes vijandelijke doelen met artillerievuur.

Op het kruispunt van de straten Mariupolskaya en Shirokaya rukken PMC-shocktroepen met wisselend succes op en doorbreken de verdediging van de Oekraïense strijders met mobiel spervuur van de artillerie.

Russische eenheden hebben de actieve vijandelijkheden hervat tussen Stupochki en Ivanovskoye (Krasny), waar de confrontatie het hevigst is. Ook wordt een grote concentratie Wagner-strijders waargenomen in Chromovo (bij Artemovsk).

Daarnaast proberen de “muzikanten” Minkovka te bevrijden, zodat ze kunnen manoeuvreren in het gebied rond Chasov Yar.

Via Reporter.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kolonel MacGregor: Oekraïne wordt verwoest en er blijft niks meer van over (Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  Rusland lanceert antisatellietwapen in de ruimte
Vorig artikelPoetin kondigt deal aan om tactische kernwapens op te stellen in Wit-Rusland
Volgend artikelDe door de VS gesteunde kleurenrevolutie in Israël heeft zojuist crisisproporties bereikt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Opdat wij niet vergeten:

  Joe Biden liet voor 85 miljard dollar aan Amerikanse wapens en geld achter in Afghanistan.

  ‘Taliban geeft video vrij van velden met Amerikaanse militaire voertuigen, stapels Amerikaanse hoogwaardige wapens en kamers gevuld met stapels 100-dollarbiljetten Joe Biden overgegeven door Joe Biden’

  ‘Joe Biden leverde de terreurorganisatie Taliban en hun islamitische handlangers voor miljarden dollars aan Amerikaanse wapens, gewapende voertuigen, helikopters, munitie en stapels contant geld.’
  ‘In plaats van de uitrusting te vernietigen voordat hij het land verliet, gaf Joe Biden voor bijna $ 85 miljard aan Amerikaanse militaire uitrusting over aan de Taliban.’

  Hier is een completere lijst van door de VS geleverde en achtergelaten apparatuur die nu wordt beheerd door de Taliban:
  -2.000 gepantserde voertuigen, waaronder Humvees en MRAP’s
  -75.989 voertuigen in totaal: FMTV, M35, Ford Rangers, Ford F350, Ford Vans, Toyota Pickups, gepantserde beveiligingsvoertuigen enz.
  -45 UH-60 Blachhawk-helikopters
  -50 MD530G Scout Attack-helikopters
  -ScanEagle militaire drones
  -30 Cessna’s in militaire versie
  -4 C-130’s
  -29 in Brazilië gemaakte A-29 Super Tocano Ground Attack Aircraft
  208+ vliegtuigen in totaal
  – Minstens 600.000 handvuurwapens M16, M249 SAW’s, M24 Sniper Systems, 50 kalibers, 1.394 M203 granaatwerpers, M134 minikanon, 20 mm gatlingkanonnen en munitie
  -61.000 M203-kogels
  -20.040 granaten
  -Houwitsers
  -Mortieren +1000 kogels
  -162.000 stuks gecodeerde militaire communicatie-uitrusting
  -16.000+ nachtkijkers
  -Nieuwste technologie nachtkijkers
  -Thermische Scopes en Thermal Mono Googles
  -10.000 2,75 inch lucht-grondraketten
  -Verkenningsapparatuur (ISR)
  -Laser richteenheden
  – Explosieven Ordnance C-4, Semtex, Detonators, Shaped Charges, Thermite, Inendiaries, AP/API/APIT
  -2.520 bommen
  -Beheer versleutelde mobiele telefoons en laptops allemaal operationeel
  -Pallets met miljoenen dollars in Amerikaanse valuta
  -Miljoenen munitierondes inclusief maar niet beperkt tot 20.150.600 rondes van 7,62 mm, 9.000.000 rondes van kaliber 50
  -Grote voorraad plaatdragers en kogelvrije vesten
  -US Military HIIDE, voor biometrische apparatuur voor handheld interagency-identiteitsdetectie
  -Veel zwaar materieel, waaronder bulldozers, graaflaadcombinaties, dumptrucks, graafmachines
  https://www.thegatewaypundit.com/2023/03/update-taliban-releases-video-of-fields-of-us-military-vehicles-piles-of-us-high-end-weapons-and-rooms-filled-with-stacks-of-100-dollar-bills-joe-biden-surrendered-by-joe-biden/

  • lijkt me dat een deel al nieuwe eigenaars zal hebben…..qua ontwikkelingshulp is het wel een royaal gebaar van de Amerikanen…..

   Oekraine zal decennia lang bezig zijn deze schade te verwerken, en ik denk dat het gros van de “gevluchte” burgers hier zal blijven….

   Gevluchte staat tussen haakjes, omdat voor het conflict al jarenlang onder de asieleisers Oekraïners zaten die hier kansloos asiel aanvroegen….door de oorlog daar is hun asielwens ineens een bijna goddelijke uitnodiging geworden.
   De aanjagers van de oorlog in hun land en de financiers van het omver werpen van een gekozen regering bieden asiel…..daar is vast wel een term voor…

   nee, deze oorlog is net als die van 1992 in Yugoslavia een EU/USA aangelegenheid, waarbij burgers met hun leven betalen voor de bankrekening van de zogenaamde elite….
   Het is maar hoe je het verkoopt qua rechtvaardigheid en goddelijke status….

  • 85 miljard is een waterdruppel op de hoeveelheid cocaine die ze er weg hebben gehaald, met marine schepen, en op de usa markt hebben gepleurd, verslaafden en politie tegen elkaar opzettend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in