Ik verzin dit niet. Er is een groeiende overtuiging in veel vooraanstaande kringen in de Verenigde Staten en Europa, die dit artikel van Business Insider geloven en omarmen – Het leger dat Poetin 2 decennia lang heeft opgebouwd is grotendeels vernietigd in Oekraïne, en de “strategische nederlaag” van Rusland zou zijn regime kunnen bedreigen, schrijft Larry Johnson.

Pas als u het artikel leest en de geraadpleegde “deskundigen” onderzoekt, beseft u dat dit nog meer waanzinnige onzin is, zonder bewijs. Hier is de bewering van George Barros:

“De inval van Rusland in Oekraïne is een strategische nederlaag. Tot nu toe heeft het Kremlin zijn doelstellingen op strategisch niveau niet kunnen bereiken en heeft het aanzienlijke verliezen geleden. Het Russische leger zal opnieuw moeten worden opgebouwd,” vertelde George Barros, militair analist bij het Institute for the Study of War (ISW), aan Insider.

Deze kerel moet wel tonnen militaire ervaring hebben om tot deze verbluffende conclusie te komen. Toch? FOUT!

George Barros is geospatiaal analist op de portefeuille Rusland en Oekraïne bij het Institute for the Study of War. Zijn werk richt zich op Russische informatieoperaties, de campagnes van het Kremlin in Oekraïne en Wit-Rusland en de Oekraïense politiek. George behaalde zijn B.A. met onderscheiding in Internationale Betrekkingen en Wereldwijde Studies met een concentratie in Russisch en Post-Sovjet Studies aan het College of William & Mary. Voordat hij bij ISW kwam, werkte hij in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden als adviseur over Oekraïne en Rusland voor een lid van de Commissie Buitenlandse Zaken. – https://www.understandingwar.org/press-media/staff-bios/george-barros

Barros heeft geen enkele militaire ervaring en heeft blijkbaar niets geleerd over Rusland tijdens zijn verblijf in William & Mary.

Laten we dus eens kijken naar de werkelijke feiten:

 1. Rusland en zijn bondgenoten hebben de belangrijke industriële havenstad Mariupol op de Oekraïense frontlinie veroverd en hebben die stad nog steeds volledig onder controle.
 2. Rusland en zijn bondgenoten hebben het Oekraïense leger verdreven uit de republiek Luhansk en hebben daar de volledige controle.
 3. Rusland en zijn bondgenoten blijven steden en dorpen in de Donetsk-republiek heroveren en duwen Oekraïne naar het westen.
 4. Rusland heeft een tactische terugtrekking uitgevoerd uit de oblast Kharkiv en deze troepen verplaatst naar de regio Donetsk. Ja, ze hebben grondgebied opgegeven. Ze trokken zich terug.
 5. Tijdens het huidige offensief lijden de Oekraïense troepen volgens Oekraïense bronnen minstens vijf keer zoveel slachtoffers als Rusland en zijn bondgenoten.
 6. De Russische luchtmacht is intact en heeft minimale verliezen geleden, terwijl de Oekraïense luchtmacht is weggevaagd.
 7. Rusland produceert zijn eigen projectielen, raketten en artilleriegranaten en is niet afhankelijk van een ander land om zijn vuurmissies voort te zetten, terwijl Oekraïne nu volledig afhankelijk is van westerse leveranties.
 8. In zijn huidige offensief in de oblast Kharkiv is Oekraïne er niet in geslaagd een diepteoperatie uit te voeren – zijn aanvallen zijn beperkt gebleven tot de frontlinies, terwijl de Russische artillerie en raketten blijven neerkomen op blootgestelde Oekraïense troepen.
  Interessante Speciale Militaire Operatie Z update van Andrei

Deze feiten worden volledig genegeerd door de auteur van het stuk van Business Insider (John Haltiwanger), die kritiekloos de ongefundeerde beweringen van zijn bronnen overneemt. Kijk eens naar deze onzin:

In een recente update van het Britse ministerie van Defensie staat dat het elite tankleger van de 1e Garde en andere eenheden van het westelijke militaire district zware verliezen hebben geleden, wat erop wijst dat “de conventionele strijdkracht van Rusland die bedoeld is om de NAVO tegen te gaan, ernstig verzwakt is.” Het ministerie voegde eraan toe dat “het waarschijnlijk jaren zal duren voordat Rusland dit vermogen weer heeft opgebouwd”.

Het Russische leger heeft in Oekraïne ook gezien hoe verbazingwekkende hoeveelheden materieel zijn beschadigd, vernield en achtergelaten. Sinds het begin van de oorlog eind februari zijn naar schatting duizenden pantservoertuigen verloren gegaan. Deze verliezen hebben het Russische leger gedwongen om verouderd materieel uit de Sovjettijd, zoals T-62 tanks, uit de opslag te halen. – https://www.newsbreak.com/news/2745565199405/the-army-putin-spent-2-decades-building-has-been-largely-destroyed-in-ukraine-and-russia-s-strategic-defeat-could-threaten-his-regime?noAds=1&_f=app_share&s=i3

Haltiwanger weet blijkbaar niet hoe hij Google moet gebruiken. Rusland gebruikt zijn T90 tanks in Donetsk. Niet bepaald een overblijfsel van de Koude Oorlog. Haltiwanger vergat ook te vragen of de Russische fabrieken die tanks produceren nog steeds werken en elke week vervangingen afleveren. Raad eens? Rusland hoeft geen jaren te wachten op de wederopbouw van een troepenmacht die zogenaamd is uitgeschakeld.

Weet u nog dat in de eerste weken van de oorlog die ongelooflijke Oekraïense piloot – alias de Geest van Kiev – verschillende Russische gevechtsvliegtuigen neerhaalde? Ja, dat was een leugen, maar die werd gretig overgenomen door westerse deskundigen, media en politici.

  Europa's gedoofde symbolen: De energiecrisis heeft de monumenten in de EU bereikt

Laat mij deze eenvoudige vraag stellen. Wie heeft het “elite 1e Garde Tankleger” vernietigd? En welke wapens hebben de aanvallers gebruikt om dat tankleger te vernietigen? Oekraïne heeft geen gevechtsvliegtuigen of -helikopters. Hun artillerie, zelfs aangevuld met HIMARS, is zeer beperkt, deels vanwege de schaarse voorraden granaten. Heeft een groep NINJA Oekraïners het nietsvermoedende Russische tankleger beslopen en ze allemaal uitgeschakeld met de gebrekkige Javelin’s? Ik vraag het maar even.

In tegenstelling tot Oekraïne geeft het Russische ministerie van Defensie dagelijks een briefing over de Oekraïense eenheden die het bestookt, inclusief hun locaties en een gedetailleerde beschrijving van de vernietigde uitrusting. Oekraïne heeft een dergelijke gedetailleerde briefing niet verstrekt:

Massale vuuraanvallen hebben geleid tot slachtoffers (https://t.me/mod_russia_en/4107) van maximaal 500 militairen en meer dan 40 eenheden militair materieel van de 24e en 28e gemechaniseerde AFU-brigades bij Krasnoje Znamya en Novogrigorovka (regio Nikolajev), alsmede van de 46e luchtmobiele brigade van de AFU bij Soekhoj Stavok en Belogorka (regio Kherson).

Luchtaanvallen met hoge precisie op de voorlopige bases van de 116e Territoriale Verdedigingsbrigade en het speciale Omega-detachement bij Odnorobovka en Charkov (regio Charkov) hebben geleid tot de uitschakeling van maximaal 30 Oekraïense militairen (https://t.me/mod_russia_en/4107) en 10 eenheden militair materieel.

Als dit leugens zijn, zouden westerse journalisten ze gemakkelijk moeten kunnen weerleggen. Dat is niet gebeurd.

Dus, met al dit slechte nieuws over het verwoeste Russische leger, stel ik me voor dat Vladimir Poetin in de foetushouding in zijn kantoor ligt, ongecontroleerd snikkend en smekend om een fles wodka (Poolse wodka) om zijn verdriet te verdrinken. Toch?

  EU economieën zijn op hun knieën

Nee, Poetin was in Samarkand om wereldleiders van andere landen te ontmoeten. Nogal vreemd gedrag voor een man wiens politieke toekomst dood is door het pak slaag van Oekraïne. Hij had zelfs tijd voor een ontmoeting met zijn Chinese collega:

In zijn eerste ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin sinds het begin van het Oekraïneconflict eerder dit jaar, zei Xi Jinping dat China bereid was om met Rusland samen te werken als “grootmachten”, meldde AFP. De twee leiders ontmoetten elkaar in Oezbekistan in de aanloop naar de top van de Shanghai Cooperation Organisation (SCO) in Samarkand, die op 16 september van start gaat.

Tijdens de bijeenkomst veroordeelde Poetin “pogingen om een unipolaire wereld te creëren” en prees hij het “evenwichtige” standpunt van China over de Oekraïne-crisis.

De deelname van de Chinese president Xi Jinping aan de top heeft veel stof doen opwaaien, aangezien hij al meer dan twee jaar geen mondiale evenementen buiten China heeft bijgewoond uit bezorgdheid over Covid. – https://news.abplive.com/news/world/sco-summit-2022-xi-jinping-tells-vladimir-putin-china-willing-to-work-with-russia-as-great-powers-1553546

Het lijkt op een grote inlichtingendienstfout in China, want president Xi Jinping was niet op de hoogte dat Poetin richting exit is. Normaal gesproken zou een Chinese functionaris van het formaat van Xi niet in de buurt willen komen van iemand wiens politieke carrière in het slop zit.

Er is misschien nog een andere verklaring – westerse bronnen zijn leugenaars. Nadat ze jarenlang hebben volgehouden dat er massavernietigingswapens waren in Irak en dat de Verenigde Staten de Taliban in Afghanistan hebben verslagen, waarom zouden ze dan liegen over iets waar de toekomst van de NAVO op het spel staat? Als Joe Biden en zijn trawanten zeggen dat het zo is, controleer het dan niet. Dat doen ze zelf ook niet.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerse “Inlichtingen”: Poetin is ziek, dood, of nog ergerVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe weg vooruit: Een wereldwijde beweging opbouwen tegen de “Coronatirannie”
Volgend artikelHoge VN-commissaris voor de mensenrechten roept Kiev op niet te martelen in Charkov
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Pot en ketel.
  Maar ja, de fabeltjeskrant blijft wappies aantrekken he.
  Dus de centjes blijven binnenkomen enkel door fake news.
  En de massa domme mensen uiteraard.

 2. Het is misschien nog een lange weg voor Oekraine om al die steden als Mariupol, Donetsk, Lysychansk, sevastopol, Jalta, etc.. terug te veroveren. Ik vraag me af of Oekraine daarvoor voldoende voetsoldaten zal hebben. Ondertussen stort zowel de Europese als Amerikaanse economie met duizelingwekkende vaart in het bouwbedrijf waar ik werk heeft 20% minder omzet dan in dezelfde maanden vorig jaar (gecorrigeerd voor inflatie) en dat is nota bene de bouw. Fedex gaf het vandaag goed aan… Biden en zijn woordvoerster zeggen dat er GEEN recessie is (bron Madelon Vos).. dat is een meer schadelijke leugen voor mij dan wat er in Oekraine momenteel gebeurt

 3. Er zijn aanwijzingen dat het westen zichzelf opoffert aan de waanzin dat ze overeind blijven nu Rusland de oorlog gaat winnen maar ook het gehele westen binnenvalt met energie en graanleveringen die dood en verderf zaait i het domme U.v.L. beleid De heks die verbrand moet worden

 4. Dat hele Oekraine interesseert mij totaal niet, Rusland zal die oorlog zeker winnen. Wat er daarna gaat gebeuren ben ik wel heel benieuwd naar. Wat gaat Putin doen als hij daar klaar is. Zal hij naar het westen trekken met zijn leger ?

  • Nee, natuurlijk niet. Rusland heeft alle grondstoffen zelf al en voldoende land om zijn slecht 150 miljoen mensen op een miljoen vierkante kilometer prima te voorzien. Geen behoefte aan bejaardenhuis Europa.met.zijn migranten. Heeft verder ook geen goedkope arbeiders of consumenten nodig voor zijn “multinationals”, dat is een heel ander systeem dan het anglosaksische

 5. ” Poetin en zijn leger in de tang, alweer!!!”

  Veel schapen geloven bijna alles wat op de nationale steunzender NPO/NOS wordt verkondigd, is het u ook opgevallen dat het NOS-journaal niet meer in zo’n hosanna stemming is als vorige week berichten over de Oekraïense aanval op Cherson en Charkov, NEE dat betekent dat u zelfstandig kritisch kan denken, einde bericht.

 6. Na de overwinning op de nazi,s in oekraine zal Poetin gewoon lekker bij de warme haard zitten met een glas wodka, die heeft geen enkele zin om de troep hier op te ruimen ten koste van ook maar een russische soldaat.
  Hij wacht tot de decadente kliek euroburgers op hun knietjes komen bedelen voor gas/olie en grondstoffen.
  Het is daarom aan ons,wakkeren(!) om de zooi hier eerst op te knopen/op te ruimen voordat hij ook maar een barrel olie levert.

 7. Ru zal niet verliezen; nooit.
  Dat heeft verschillende redenen:

  –zij hebben niet een kabinet bestaande uit crrupte landverraders zoals wij;
  –zij vvliegen Zwabbertje en zelensky niet op de rug zoals wij
  –zij hebben een goed getrained leger, prima bewapend.
  –zij hebben vergeldingswapens met een vernietigings kracht die onbeschrijfelijk is, en niet gestopt kan worden;
  –en zij hebben het recht om daar te zijn mee.

  En als je nou denkt dat wapens niet vanbelang zijn:
  –Alexander de grote veroverde de helft van de wereld, omdat hij lansen had van 6 meter; (twee delig)
  –de 300 brave van Sparta hielden het gifgantisch Persische leger tegen, met lansen die 75 cm langer waren dan die van de Perzen
  –de oude Chinezen maakten eenbalkje, met trekker mechanisme, dat van een gewone boog een kruisboog maakte: verschil: kruisboog training: 5 minuten; gewone boog training: enkele maanden.
  –Nu de observatie techniek van de Russen (sateliet en drones) eneen systeem zo groot als een labtop, maakt het onmogelijk ongezien te naderen. Dan is het: even artillerie waarschuwen, en dag personeel, dag tank…
  –dan hebben de russen nog Tos 2; kookt en grilled de Oekies…

  Dus als de Oekies schijnbaar een kleine slag winnen: van geen belang. Hoe ziet het eruit na 2 weken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in